Πέμπτη 7 Απριλίου 2022 στις 21.00

Προβολή Ταινίας: As Good As It Gets

Event: https://www.facebook.com/events/1447780482323…

______________________________________

Το 1997 ήταν μια ιδιαίτερα καλή χρονιά για τον κινηματογράφο κι ήταν η τελευταία φορά που παρακολούθησα τα Oscar με τόσο μεγάλο ενδιαφέρον. Μια απ' τις μεγαλύτερες επιτυχίες της χρονιάς εκείνης ήταν και το "Καλύτερα Δε Γίνεται".

Όλοι οι ήρωες, ο καθένας μόνος του κι όλοι μαζί φαντάζουν τόσο παράδοξοι κι αταίριαστοι, όμως κατά βάθος όλοι ζητάνε το ίδιο πράγμα. Κάποιον που αν όχι θα τους αγαπήσει, θα μπορέσει να τους καταλάβει.

Ο Nicholson πραγματικά δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στο ρόλο του εγωκεντρικού, ψυχωτικού και νευρωτικού νεοϋορκέζου συγγραφέα. Έχει αποδείξει και στο παρελθόν πως οι ιδιόρρυθμοι ρόλοι του ταιριάζουν γάντι, αλλά αυτή τη φορά φαντάζει πολύ διαφορετικός απ' ότι τις άλλες, καταφέρνοντας δικαίως να προσθέσει ακόμα ένα Oscar στη συλλογή του.

Ρομαντικό, τρυφερό, με κοινωνικό προσανατολισμό χωρίς ωστόσο ν' αποφεύγει τις όποιες δόσεις μελό, έντονοι προβληματισμοί παντρεμένοι εξαιρετικά με εύστοχο χιούμορ. Δεν είναι ακόμα μια ιστορία όπου η αισιοδοξία ξεχειλίζει από παντού, ακόμα και το τέλος της δεν είναι η απόλυτη λύτρωση, αλλά ένα δικαίωμα να ελπίζουμε πως τα πράγματα μπορούν να γίνουν καλύτερα. Εστιάζω σε μία και μόνο φράση. "Με κάνεις να θέλω να γίνω καλύτερος άνθρωπος"! Αν μπορούσαμε όλοι να βρούμε έναν άνθρωπο που θα μας έκανε να αισθανόμαστε έτσι ή αν κάναμε εμείς κάποιον να το πιστεύει για μας ίσως να ήμασταν καλύτεροι.

AΠΟ: Γιώτα Παπαδημακοπούλου

Σκηνοθέτης: James L. Brooks

Πρωταγωνιστές: Jack Nicholson, Helen Hunt, Greg Kinnear,

Cuba Gooding Jr.

Παραγωγή: 1997

Διάρκεια:139'

______________________________________

Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης

Πλατεία Αγ. Δημητρίου, Πετρούπολη

Πρόσβαση με τις λεωφορειακές γραμμές:

700 (απο το σταθμό του μετρό στην Ανθούπολη),

στάση «Παλαιό τέρμα».

Α11 και Β11 (απο το σταθμό του μετρό στην Αττική),

στάση «Παλαιό τέρμα».

πηγή : https://el-gr.facebook.com/votanikoskipos2009…