Σάββατο 16 Απριλίου 2022 στις 23.00

Πάρτυ οικ.ενίσχυσης για συλληφθέντα άτομα στο Μεσολόγγι.

Στην ταράτσα της Α΄ ΦΕΠΑ

Αφίσα και λεπτομέρειες προσεχώς...

πηγή : email που λάβαμε στις 7 Απριλίου 21h


Τέκνο πάρτυ για την κάλυψη δικαστικών εξόδων συλληφθέντων συντρόφων στο Μεσολόγγι.

Ημέρα/Ώρα: 16/04/2022 στις 23:00

Τοποθεσία: Αθήνα, Ιλίσια / Ταράτσα Α΄ ΦΕΠΑ

Τέκνο πάρτυ για τα δικαστικά έξοδα συλληφθέντων συντρόφων από τις 25/2 στο Μεσολόγγι.Στις 16/4, Ώρα 23:00, στην ταράτσα της Α΄ΦΕΠΑ.

*Ομοφοβικές,τρανσφοβικές,ρατσιστικές,παραβιαστικές,μάτσο,σεξιστικές συμπεριφορές ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΕΚΤΕΣ.*

Παραθέτουμε το κείμενο ενημέρωσης των γεγονότων:

"Την Παρασκευή 25/2 βράδυ πληροφορηθήκαμε τον ερχομό του υπουργού Μάκη Βορίδη σε κεντρική καφετέρια της πόλης όπου ήταν προγραμματισμένη εκδήλωση της ΝΔ. Αυθόρμητα ολιγάριθμα άτομα σταθήκαμε στο δρόμο δίπλα στην καφετέρια αποφασισμένα να εκδηλώσουμε τη φιλοξενία μας απέναντι στον Βορίδη και στους παρατρεχάμενους τοπικούς και περιφερειακούς λακέδες. Δεν άργησε να εμφανιστεί ομάδα της ΟΠΚΕ που απέκλεισε το δρόμο προς την καφετέρια και κλιμακωτά προσπαθούσε να μας απωθήσει, ενώ αστυνομικοί διοικητές με απειλές και τραβήγματα λυσσομανούσαν να μας διώξουν. Όσο κυλούσε ο χρόνος όλο και περισσότερος κόσμος -περαστικοί, μαθητές και μαθήτριες- συσπειρωνόταν απέναντι στον αποκλεισμό των μπάτσων και για περίπου μιάμιση ώρα άτακτα ακούγονταν συνθήματα, γιουχαρίσματα και εκτοξεύονταν νεράντζια, πορτοκάλια προς τους θαμώνες της εκδήλωσης όπου εμφανίστηκαν τελικά όλα τα κεφάλια της ΝΔ Αιτ/νίας, όπως ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης και ο πρώην υπουργός Σπήλιος Λιβανός. Τη στιγμή που ολοκληρωνόταν η εκδήλωση στην καφετέρια (το όποιο επιβεβαιώθηκε εκ των υστέρων) το σώμα της συγκέντρωσης δέχεται απρόκλητη επίθεση από άλλη ομάδα της ΟΠΚΕ, από πλαϊνό δρόμο. Στη σύγκρουση που ακολούθησε σώμα με σώμα ανοίγει το κεφάλι ενός μπάτσου και ο περισσότερος συγκεντρωμένος κόσμος διασκορπίζεται στα στενά της πόλης. Οι άτρωτοι υπουργοί, βουλευτάδες και δημάρχοι δεν έβγαιναν από την καφετέρια στο δρόμο αν δε διαλυόταν άρον-άρον μια πεισμωμένη χούφτα ανθρώπων, που ανταπέδωσε με την ελάχιστη βία τη βία που δεχόμαστε καθημερινά από τους ίδιους, το κράτος και κάθε μορφή εξουσίας.

Το ίδιο βράδυ ακολουθούν 10 προσαγωγές από τις όποιες οι 8 μετατρέπονται σε συλλήψεις για διατάραξη κοινής ειρήνης ενώ καταζητείται άλλο ένα άτομο στα πλαίσια του αυτοφώρου, καθώς του φορτώνουν τον τραυματισμό του μπάτσου. Την επόμενη μέρα το βράδυ του Σαββάτου οι 7 αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους και αναβαθμίζονται οι κατηγορίες έπειτα από ποινική δίωξη του εισαγγελέα προς τον έναν σύντροφο (για συναυτουργία σε βαριές σωματικές βλάβες) μαζί με τον σύντροφο που καταζητείται. Τις επόμενες μέρες αφέθηκαν ελεύθεροι και οι δύο με περιοριστικούς όρους (εγγυήσεων 3.000 ο καθένας, εμφάνισης στο Α.Τ. και απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα). Από τους 9 συνολικά διωκόμενους οι 3 είναι ανήλικοι Ρομά, ο ένας εκ των οποίων αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας που χρήζει θεραπευτικής αγωγής και δέχτηκε επίθεση από άνδρα της ΟΠΚΕ την ώρα που έτρωγε σε παρακείμενο μαγαζί. Σε ερώτηση του πατέρα του προς τους μπάτσους του τμήματος για ποιο λόγο κρατείται ως ανήλικος και με σοβαρά προβλήματα υγείας, πήρε την απάντηση «να μάζευες το σκύλο σου», και ακολούθησε συμπλοκή. Στα πλαίσια εκφοβισμού -έως- και ποινικοποίησης αρκετές φορές από την ΕΛ.ΑΣ των φιλικών, ερωτικών σχέσεων, ασφαλίτες απήγαγαν από το χώρο εργασίας της τη σύντροφο του καταζητούμενου συντρόφου και με εισαγγελείς προέβησαν σε έρευνα στο σπίτι των γονιών της. Δε μας εκπλήσσουν οι εκβιασμοί, οι απειλές, οι απόπειρες τραμπουκισμού, o ένστολος φασισμός, οι μηχανορραφίες των διώξεων σε μια συντονισμένη προσπάθεια να τρομοκρατήσουν όποιον και όποια υψώνει ανάστημα ενάντια σε κράτος και εξουσία, ενάντια στον εκφασισμό των δρόμων. Μας πεισμώνουν. Γνωστά τα τερτίπια της αστυνομικής διεύθυνσης Αιτωλίας από το 2014 με τις κατασκευασμένες δικογραφίες εις βάρος συντρόφων, που έπεσαν στο κενό, τα αλισβερίσια με το δικαστικό σώμα, με την τοπική άρχουσα ελίτ και την συνεχή στοχοποίηση μέχρι και σήμερα συγκεκριμένων προσώπων με απειλές για νέες δικογραφίες και παρακολουθήσεις. Μια υψωμένη γροθιά για κάθε αγωνιζόμενο/η, διωκόμενο/η των τελευταίων ημερών στο Μεσολόγγι, για την αλληλεγγύη, για την αλληλοκατανόηση, για την αξιοπρεπή τους στάση κάθε στιγμή μέσα και έξω από το τμήμα και από τα δικαστήρια. Μια υπόσχεση να συνεχίσουμε να ανταμώνουμε όσοι και όσες να είμαστε, γνωστοί και άγνωστοι, με τα λάθη μας και την επιμονή μας, στα μονοπάτια του αγώνα, να γινόμαστε μια φωνή, ένα σώμα αλύγιστο για κάθε νύχτα που πίστευαν θα μας θάψουν. Και πάλι οι διώξεις στο κενό θα πέσουν. Δε μας σκιάζουν. Το πολύ πολύ να μας φέρουν πιο κοντά. Για την αναρχία, για τον αγώνα, για τη ζωή.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΥΨΩΝΕΙ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ & ΕΞΟΥΣΙΑ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για έναν κόσμο αυτοοργάνωσης, αλληλεγγύης, ελευθερίας."