Σάββατο 9 Απριλίου 2022 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση Πορεία για το Κουρδιστάν

Eng/Gr

Call for demonstration on Saturday the 9th of April at 6 p.m. Propylia

Riseup4RojavaGreece call for the demonstration on Saturday the 9th of April at 6 p.m at Propylia. Continuous to the Turkish airstrikes on regions in south Kurdistan an operation on the ground by KPD becomes apparent. The KPD that is collaborating with the fascist Turkish state prepares its forces for an ground assault.

The current attack and invasion can be added to an ongoing list of oppressions from the Turkish state: the usage of chemical weapons, attacks on civilians, drone attacks and an economic embargo. None of these threats could break the resistance of the guerrilla or the population. To cover their defeat, the AKP/MHP regime tries to find other collaborators, which they found with the KDP, to extinguish the resistance.

This aggression is not only a next step in the oppression against people but also to the achievements of the revolution in Kurdistan and their values: equality, women's liberation, ecology, direct democracy, and cooperative economy. We stand in solidarity with the people in Kurdistan, the freedom movement, and the guerrilla!

Defend Kurdistan against the Turkish occupation and the KDP's betrayal!

Riseup4RojavaGreece

Gr/

Κάλεσμα για διαδήλωση το Σάββατο 9 Απριλίου στις 6 μ.μ. Προπύλια

Το Riseup4RojavaGreece καλεί σε διαδήλωση το Σάββατο 9 Απριλίου στις 6 μ.μ. στα Προπύλαια. Σε συνέχεια των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών στις περιοχές του νότιου Κουρδιστάν, διαφαίνεται μια επίγεια επιχείρηση από το KPD. Το KPD που συνεργάζεται με το φασιστικό τουρκικό κράτος, προετοιμάζει τις δυνάμεις του για χερσαία επίθεση.

Η σημερινή επίθεση και εισβολή μπορεί να προστεθεί σε μια συνεχή λίστα καταπίεσης από το τουρκικό κράτος: χρήση χημικών όπλων, επιθέσεις κατά αμάχων, επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και οικονομικό εμπάργκο. Καμία από αυτές τις απειλές δε θα μπορούσε να κάμψει την αντίσταση του αντάρτικου και της κοινωνίας. Για να καλύψει την ήττα του, το καθεστώς AKP/MHP προσπαθεί να βρει άλλους συνεργάτες, τους οποίους βρήκε με το KDP, για να σβήσει την αντίσταση.

Αυτή η επίθεση δεν είναι απλά ακόμα ένα βήμα στην καταπίεση εναντίον του λαού αλλά και στα επιτεύγματα της επανάστασης στο Κουρδιστάν και στις αξίες τους: ισότητα, απελευθέρωση των γυναικών, οικολογία, άμεση δημοκρατία και συνεργατική οικονομία. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στον λαό του Κουρδιστάν, στο κίνημα ελευθερίας και στο αντάρτικο!

Υπερασπιστείτε το Κουρδιστάν ενάντια στην τουρκική κατοχή και την προδοσία του KDP!

κάλεσμα : Riseup4RojavaGreece

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/87294/


Συγκέντρωση Πορεία

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΡΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΟΙ !

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ

Το φασιστικό τουρκικό καθεστώς και η συμμαχία AKP-MHP δεν γνωρίζουν σύνορα σε αυτόν το βρόμικο και απάνθρωπο πόλεμο ενάντια στον κουρδικό λαό.

Το τουρκικό καθεστώς χρησιμοποιεί κάθε μέθοδο και προσπαθεί με όλη του τη δύναμη να αφανίσει τα κεκτημένα του Κουρδικού λαού στην Τουρκία και στο Κουρδιστάν, χωρίς να αφήνει έδαφος για τον κουρδικό λαό στη δημοκρατική και πολιτική σκηνή. Από το 2015, όλοι οι δημοκρατικά εκλεγμένοι βουλευτές συνελήφθησαν και απομακρύνθηκαν βίαια από τις θέσεις και τα καθήκοντα τους. Παράλληλα οι δήμαρχοι που εκλέχθησαν από το λαό συνελήφθησαν και αντικαταστάθηκαν από στελέχη του Ερντογάν. Στις περιοχές του Κουρδιστάν δεν έμεινε καμία πολιτική βούληση του Κουρδικού λαού. Το φασιστικό καθεστώς, δεν αρκέστηκε ούτε με αυτόαλλά επιτίθεται σε όλους όσους μάχονται για τη δημοκρατία. Δεκάδες εφημερίδες, περιοδικά, βιβλιοπωλεία, τηλεοπτικά κανάλια και ραδιόφωνα έχουν κλείσει. Εκατοντάδες δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, ακαδημαϊκοί, φοιτητές και πολιτικοί είτε έχουν συλληφθεί και φυλακιστεί είτε έχουν αναγκαστεί σε εξορία. Ο κύριος σκοπός του Ερντογάν είναι να αφανίσει τη δημοκρατική και αντιπολιτευτική δυναμική στο εσωτερικό της χώρας. Το καθεστώς Ερντογάν , που έχει εξελιχθεί σε δικτατορία, δοκιμάζει κάθε είδους βρόμικες μεθόδους για να επιβιώσει. Δεκάδες κουρδικές πόλεις καταστράφηκαν, χιλιάδες άνθρωποι έμειναν άστεγοι και αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν. Το καθεστώς Ερντογάν οχι μόνο εντός , αλλά και εκτός των συνόρων επιτίθεται σε όλα τα κεκτημένα των Κούρδων.

Στη βόρεια Σύρια το 2018 οι τουρκικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο Αφρίν, ενώ απέλασαν εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδους και παράλληλα έκοψαν εκατοντάδες δεκάδες ελαιόδεντρα τα οποία αποτελούσαν πηγή εισοδήματος για τους λαούς της περιοχής.Το καθεστώς Ερντογάν, άλλαξε τη δημογραφική δομή της περιοχής με κουρδικό πληθυσμό τοποθετώντας εκεί ισλαμιστικές συμμορίες. Μαζί με αυτό, το καθεστώς Ερντογάν, που δεν μπορεί να σταματήσει την αντίσταση του κουρδικού λαού, καταφεύγει σε κάθε είδους μεθόδους που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο. Οι τουρκικές επιθέσεις συνεχίζονται σε καθημερινή βάση εναντίον του Κινήματος της Ελευθερίας. Οι επιχειρήσεις αυτές στα βουνά και στα δάση του Κουρδιστάν στοιχίζουν ζωές. Το καθεστώς Ερντογάν αγνοεί όλες τις νόμιμες και δημοκρατικές απαιτήσεις του Κουρδικού λαού και εφαρμόζει όλες τις βρόμικες και απάνθρωπες πολιτικές του. Η τουρκική κυβέρνηση, προετοιμάζεται για έναν πιο εκτεταμένο πόλεμο πραγματοποιώντας στρατιωτικές αποστολές στο Κουρδιστάν του βόρειου Ιράκ. Στο πλευρό τους είναι και οι υποστηρικτές τους όπως οι περιφερειακοί συνεργάτες φεουδάρχες και οι υπηρέτες του ιμπεριαλισμού. Εάν αφανιστεί το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας που μάχεται για τα δικαιώματα των γυναικών, των εργατών και των καταπιεσμένων λαών, αυτό θα σημάνει τη μετατροπή της Μέσης Ανατολής σε μια γκρίζα ζώνη.

Σας καλούμε να σταθείτε ενάντια σε όλους τους βρόμικους πολέμους στους οποίους σφαγιάζονται οι λαοί!

Είναι η ώρα να ρίξουμε όλα τα δικτατορικά καθεστώτα.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ

Προπύλαια

Σάββατο 9/4 Ωρα 6μμ

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

atinexakurdistexan@gmailex.com

Λιοσίων 30, Αθήνα 104 38

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/87293/