Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 στις 20.00

Συγκεντρωση αλληλεγγυης: εργαζομενοι εργαζομενες στο καφε του«Χασαν»

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΑΣ «ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ» ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ & ΛΟΝΤΟΥ, ΩΡΑ 20.00 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/-ΕΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥ «ΧΑΣΑΝ»

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥ«ΧΑΣΑΝ»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 20:00

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/-ΕΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥ «ΧΑΣΑΝ» ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ.

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΕΙΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ, ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ, ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ!

ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ ΑΠ' ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ «ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΤΙΚΕΣ» ΝΟΡΜΕΣ.

ΚΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑΤΙ;

Σάββατο βράδυ (3/4) γύρω στις 2:00 μια μικρή ομάδα ατόμων ψέκασε με πυροσβεστήρες όλη την οδό Μεσολογγίου, την ώρα που συνάδελφοι εργάζονταν και κόσμος καθόταν στα καταστήματα. Ο συνάδελφός μας τόλμησε να τους πει το αυτονόητο «Τι είναι αυτά που κάνετε;» και ως αποτέλεσμα ήταν να ψεκάσουν τον ίδιο, ο οποίος και αντέδρασε. Επακόλουθο αυτής της αντίδρασής του, ήταν το επόμενο μεσημέρι Κυριακής μια ομάδα 15 ατόμων με μάσκες και κουκούλες να εισβάλλουν στο μαγαζί που εργαζόμαστε, αναζητώντας τον συνάδελφο, που κατά τύχη, εκείνη την ώρα δεν είχε βάρδια. Κι εμείς αναρωτιόμαστε τι θα γινόταν αν αυτά τα 15 άτομα με μάσκες και κουκούλες έβρισκαν τον συνάδελφό μας στον χώρο εργασίας; Θα είχαμε έναν συνάδελφο εργαζόμενο στην καλύτερη περίπτωση σε ένα νοσοκομείο ή σε κάποια εντατική; Τότε όλοι θα έτρεχαν να αγκαλιάσουν την υπόθεση αυτή. Δεν χρειάζεται, λοιπόν, να βρεθεί κάποιος από εμάς στο νοσοκομείο για να υπερασπιστούμε και να δείξουμε την αλληλεγγύη μας. Στη συνέχεια των γεγονότων της Κυριακής, μην βρίσκοντάς τον στη δουλειά του, άρχισαν να μας φωνάζουν λέγοντας να μην τολμήσει να ξανάρθει στην εργασία του, να μην ξαναπατήσει στα Εξάρχεια και να μην τον βρουν μπροστά τους. Στη συνέχεια, επιδόθηκαν με μανία να καταστρέψουν ό,τι βρισκόταν στο μαγαζί (τζαμαρίες, ηχεία, υπολογιστές, τραπέζια...), τραμπουκίζοντας και απειλώντας τρεις απ' τους συναδέλφους μας που εργάζονταν εκείνη τη στιγμή, ξεκαθαρίζοντάς τους, μάλιστα, ότι αυτό που γινόταν ήταν προς παραδειγματισμό και με την προειδοποίηση ότι θα ξαναρθούν. Από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκαν συνάδελφοι και παρευρισκόμενοι στον χώρο.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΑΖΟΥΝ ΝΑ ΒΓΕΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ;

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΜΑΣ «ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΠΕΜΠΤΗ 14 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ & ΛΟΝΤΟΥ, ΩΡΑ 20.00 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ/-ΕΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΤΟΥ «ΧΑΣΑΝ»

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1618022/