Δευτέρα 18 Απριλίου 2022 στις 20.00

Ανοιχτή συνέλευση για την αρχή των εξορύξεων στην Ήπειρο

Σε σύσκεψη που έγινε στη ΕΔΥΕ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων), ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι υποθαλάσσιες περιοχές ΒΔ της Κέρκυρας( Περιοχή 2), Κυπαρισσιακός (Περιοχή 10), Δυτικά και ΝΔ της Κρήτης περνάνε σε φάση εσπευμένων ερευνών για υδρογονάνθρακες.

Συγκεκριμένα, για την χερσαία περιοχή των Ιωαννίνων αναφέρει πως μέσα στο 2023 θα γίνει η όρυξη ερευνητικής γεώτρησης με στόχο το 2026 να ξεκινήσει η λεηλασία/παραγωγή.

Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Το πρόσωπο του τέρατος ήταν εκεί, προσωρινά καλυμμένο πίσω από μάσκες πράσινης μετάβασης και έτοιμο να κατασπαράξει ότι θ 'άφηνε πίσω του αυτή. Δεν είναι απλά η καταστροφή ακόμα 6 κομματιών γης. Είναι η προσεκτικά σχεδιασμένη καταστροφή του τόπου μας, η υποβάθμιση των αξιών.

Υπό την τέλεια αφορμή του πολέμου, η εκτόξευση των τιμών και η αυξημένη ζήτηση της αγοράς για υδρογονάνθρακες (μέσα στους οποίους και φυσικό αέριο) θέλουν να λειτουργήσει ως φίμωτρο στις φωνές που αντιστέκονται και ως απάντηση σε ό,τι πάγωσε τα συμφέροντά τους.

Έφτασαν οι μέρες που πιο επιτακτικά από ποτέ χρειάζεται να επιδείξουμε άμεσα αντανακλαστικά και ηχηρή αντίδραση στην απομύζηση του περιβάλλοντος στο όνομα του κέρδους που ισοπεδώνει κάθε ιδανικό, του κεφαλαίου που εκμεταλλεύεται και το τελευταίο κομμάτι γης, των εταιρειών που ύστερα από ληστρικές πολιτικές συμφωνίες θα αφήσουν πίσω τους ρημαγμένες θάλασσες και βουνά. Η πράσινη ενεργειακή μετάβαση σε μια (άλλου είδους) φυσική λεηλασία, δεν τους είναι αρκετή.

Καλούμε όλα στην Ανοιχτή Συνέλευση την Δευτέρα 18/4, στις 20.00, για την σύσταση ενός μετώπου άμεσης αντίστασης, μαζικής ενημέρωσης, αμεσοδημοκρατικής και οριζόντιας οργάνωσης ενάντια στα σχέδια τους.

Ανοιχτή Συνέλευση στα Γιάννενα ενάντια στην Ενεργειακή Λεηλασία

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Απριλίου 14h