Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 στις 10.00 πμ

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες της 19/4

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΑΥΡΙΟ 20/4 10πμ

Δεύτερη συνεχόμενη μέρα η ΕΛΑΣ περικυκλώνει την ΣΘΕ και επιχειρεί να εγκαθιδρύσει την παρουσία της με πρόσχημα τις εργασίες στην κατάληψη Στέκι στο Βιολογικό. Ήδη από τις 9πμ υπήρχε καλεσμένη δημόσια συγκέντρωση υπεράσπισης του ασύλου φοιτητ(ρι)ών, αγωνιστ(ρι)ών και αλληλέγγυου κόσμου στην Σχολή Θετικών Επιστημών. Με πρωτοβουλία του συγκεντρωμένου κόσμου έγινε παρεμπόδιση των εργασιών και ενώ οι εργασίες στο στεκι διακόπηκαν, ασφαλιτες και μπάτσοι παρέμειναν εκεί παριστάνοντας τους εργάτες για να δικαιολογήσουν την κατασταλτική τους επιχείρηση.Από την πρώτη στιγμή οι μπάτσοι περικύκλωσαν την συγκέντρωση και απέκλεισαν τις άλλες 2 συγκεντρώσεις στην πλατεία Χημείου και στην Γεωπονία.
Έπειτα από ώρες απωθήθηκαν οι διμοιρίες των ΜΑΤ από τις συγκεντρώσεις σε ΣΘΕ και πλατεία Χημείου με σώμα πορείας και ακολούθησαν συγκρούσεις με τους μπάτσους. Οι μπάτσοι έπνιξαν το ΑΠΘ στα δακρυγόνα και έριξαν δακρυγόνα και κρότου λάμψης στον εσωτερικό χώρο της ΣΘΕ, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζεται και να πνίγεται από τα χημικά πλήθος κόσμου. Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων πραγματοποιήθηκε μία σύλληψη όπως και μία αναίτια προσαγωγή ώρες πριν (όπως μαθαίνουμε εν τέλει μετατράπηκε σε σύλληψη).
Από τις εισβολές των μπάτσων παραμονή Πρωτοχρονιάς για την εκκένωση της κατάληψης «Στέκι στο Βιολογικό», μέχρι τις εισβολές για την εκκένωση της κατάληψη πίσω από το Χημικό και τις εισβολές των τελευταίων ημερών για την κατεδάφιση του στεκιού, το σχέδιο του κράτους είναι ξεκάθαρο. Στόχος είναι η καταστολή των αντιστάσεων και των αγώνων εντός των πανεπιστημίων. Αφού οι μαχητικοί φοιτητικοί αγώνες ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση - με αιχμή την εναντίωση στην δημιουργία πανεπιστημιακής αστυνομίας και στην κατάργηση του Ασύλου- κατάφεραν την αναδίπλωση του κρατικού μηχανισμού αναφορικά με τα αρχικά του σχέδια εκείνο επιτίθεται ξανά, με νέα στρατηγική. Όπως λέγαμε και πέρυσι από την κατάληψη της Πρυτανείας:
«Ο νόμος Κεραμέως - Χρυσοχοϊδη αποτελεί ξεκάθαρη επίθεση στο φοιτητικό κίνημα και τους αγωνιστές. Ξεδιπλώνει ένα οργανωμένο κρατικό σχέδιο επιβολής, καταστολής και βίας. Οι διαγραφές, το όριο φοίτησης, τα πειθαρχικά επιχειρούν να αλλάξουν συνολικά τη ζωή μας ως φοιτητές/τριες. Παράλληλα η ίδρυση πανεπιστημιακής αστυνομίας, οι κάρτες εισόδου και τα συστήματα παρακολούθησης επιχειρούν να εντείνουν τον έλεγχο και την καταστολή όποιου/ας σηκώσει κεφάλι. Τα γεγονότα πρώτης αστυνομικής εισβολής όσο κι αυτά που ήθελαν να επιχειρήσουν στην τελευταία απόπειρά τους οι αστυνομικές δυνάμεις θεσμοθετούνται ως κανονικότητα με το νέο νόμο. (Συντονιστική Συνέλευση Κατειλημμένης Πρυτανείας 9/3/21)»
Την πραγμάτωση ακριβώς αυτού βλέπουμε και σήμερα, με τους μπάτσους να εισβάλλουν όποτε είναι αναγκαίο για την καταστολή των φοιτητικών αγώνων, των καταλήψεων και της ριζοσπαστικής δράσης ευρύτερα. Σε συνδυασμό με την εμπορευματοποίηση του πανεπιστημίου, κυρίως μέσω της πρότασης νόμου «Πανεπιστήμιο 2030» αποκρυσταλλώνεται η εφαρμογή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού σε ακόμα μία πτυχή της κοινωνικής πραγματικότητας.
Απέναντι στην κρατική καταστολή και στην προσπάθεια αποστείρωσης των πανεπιστημιακών χώρων οι φοιτητικοί αγώνες θα νικήσουν. Ήδη, σε αυτή την δύσκολη συγκυρία, τα αντανακλαστικά των φοιτητ(ρι)ών ήταν άμεσα και δύο μέρες οι μπάτσοι δεν πέρασαν αλώβητοι από το πανεπιστήμιο. Με όπλο μας την αυτοοργάνωση, με καταλήψεις, πορείες και συγκρούσεις να αποτρέψουμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας που ορκίζεται στις 17 Μάη.
ΠΟΡΕΊΕΣ ΚΑΤΑΛΉΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΎΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΈΣ ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΤΟ ΆΣΥΛΟ ΑΝΉΚΕΙ Σ'ΌΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΈΞΩ ΑΠ' ΤΙΣ ΣΧΟΛΈΣ ΜΠΆΤΣΟΙ ΚΑΙ ΜΑΦΊΑ
ΆΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΈΡΩΣΗ ΤΩΝ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΩΝ

κάλεσμα : Αναρχική συνέλευση φοιτητών/τριων Quieta Movere


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 σημερινούς συλληφθέντες

στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης

Τετάρτη 20/4 στις 12μμ

Να μην αφήσουμε τους μπάτσους στα πανεπιστήμια να γίνουν η νέα κανονικότητα.

Σήμερα 19.4 στις 9:00 το πρωί είχε καλεστεί συγκέντρωση στη ΣΘΕ λόγω των χθεσινών γεγονότων με την είσοδο των μπάτσων μέσα στο ΑΠΘ και την απώθησή τους από τον συγκεντρωμένο κοσμο.

Για άλλη μία φορά βλέπουμε τον νόμο 4777 να τίθεται σε εφαρμογή με τα ΜΑΤ να εχουν παραταχθεί ξανά από νωρίς στην περιοχή, με αφορμή τις εργασίες στο στέκι του βιολογικού. Με πρωτοβουλία του συγκεντρωμένου κόσμου έγινε παρεμπόδιση των εργασιών και ενώ οι εργασίες στο στεκι διεκόπησαν, ασφαλιτες και μπάτσοι παρέμειναν εκεί παριστάνοντας τους εργάτες για να δικαιολογήσουν την κατασταλτική τους επιχείρηση.

Παρ' όλα αυτά ώρα με την ώρα ο κόσμος αυξανόταν και πραγματοποιήθηκε δεύτερη συγκέντρωση στην πλατεία χημείου προς υπεράσπιση του ασύλου. Εκεί έγινε αναίτια η πρώτη σύλληψη ατόμου, χωρίς να δωθεί καμία περαιτέρω πληροφορία.

Ώρες μετά οι μπάτσοι άρχισαν να αποχωρούν, οι δύο συγκεντρώσεις ενώθηκαν, και τους ακολούθησαν με πορεία για την τελική τους εκδίωξη. Ακολούθησαν συγκρούσεις με την αστυνομία, με τους μπάτσους να ρίχνουν χημικά και κροτου λάμψης μέχρι και εντός του κτιρίου της ΣΘΕ, με αποτέλεσμα ο κόσμος να πνίγεται στα χημικά. Υπήρξε και δεύτερη βίαιη σύλληψη.

Τα χθεσινά όσο και τα σημερινά γεγονότα φανερώνουν την αέναη τακτική του κράτους να καταστέλλει την ελεύθερη παρουσία των φοιτητ(ρι)ών μέσα στα πανεπιστήμια και τους αγώνες αυτών. Αποτελούν εικόνα από το Πανεπιστήμιο του μέλλοντος που μας επιφυλάσσουν. Αυτό το πανεπιστήμιο με τους μπάτσους, τα πειθαρχικά, τις διαγραφές, τους ελέγχους, τις κάμερες...

Η πανεπιστημιακή αστυνομία (ΟΠΠΙ) τελειώνει την εκπαίδευση της στις 17 Μάη. Όπως πέρσυ, έτσι και φέτος να μην επιτρέψουμε την εγκατάστασή της.

Με οργάνωση στη βάση και αγώνα σε όλες τις σχολές να αντισταθούμε στην κρατική επίθεση και υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας. Οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής έδειξαν, όπως και χθες, ότι είναι ο τρόπος ουσιαστικής περιφρούρησης του ασύλου.

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΝΑΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ

ΟΥΤΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ, ΟΥΤΕ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠ' ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777 - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

κάλεσμα : Αυτοοργανωμένο Σχήμα Αρχιτεκτονικής

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Απριλίου 20h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Την Δευτέρα 18/4 και την Τρίτη 19/4 άτομα που διεκδικούν τον χώρο του πανεπιστημίου ως πεδίο ελευθερίας και αυτοοργάνωσης, βρέθηκαν απέναντι στην καταστολή του κράτους και των πρυτανικών αρχών. Ασφαλίτες και διμοιρίες, με πρόσχημα την έκκληση τους και την αναγκαιότητα της παρουσίας τους, προκειμένου να συνεχίσει η εργολαβία το έργο που έχει αναλάβει για την αναμόρφωση του βιολογικού -για την υλοποίηση του οποίου κρίθηκε απαραίτητη η εκκένωση και η κατεδάφιση του στεκιού στο βιολογικό στις 31/12- βρέθηκαν σωρηδόν στο campus του απθ, επιτελώντας κι αυτοί με την σειρά τους το έργο της εξουσίας και της καταστολής. Την Τρίτη 19/4 πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης για την υπεράσπιση του ασύλου. Οι δύο συλληφθέντες βρίσκονται στην ΓΑΔΘ και θα περάσουν αύριο 20/4 την διαδικασία του αυτοφώρου.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες την Τετάρτη 20/4 στις 10:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ Ο,ΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΕΣ ΤΗΣ 19/4

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

κάλεσμα : Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστ(ρι)ών (συνέλευση Θεσσαλονίκης)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Την Τρίτη 19 Απριλίου, για 2η συνεχόμενη ημέρα, οι αστυνομικές δυνάμεις εισέρχονται μαζικά στο Α.Π.Θ με πρόφαση τη συνέχιση και την προστασία των εργασιών ανάπλασης του εκκενωμένου στεκιού στο βιολογικό.

Απέναντι στην εμφάνιση της αστυνομίας στους χώρους του πανεπιστημίου φοιτητικά υποκείμενα, φοιτητικά σχήματα και αγωνιζόμενες συγκεντρώθηκαν άμεσα στην πλατεία της Σ.Θ.Ε και έδειξαν έμπρακτα την αντίδρασή τους απέναντι στην έμμεση εφαρμογή του νέου νομοσχεδίου για την πανεπιστημιακή αστυνομία.

Για αυτό τον λόγο οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν δίστασαν να επιτεθούν αλλεπάλληλα σε όσους αμφισβητούσαν την παρουσία τους στο campus. Γιατί θυμούνται πως το περσινό φοιητικό κίνημα δεν «πάγωσε» απλά την επιβολή της πανεπιστημιακής αστυνομίας, αλλά επιπλέον αμφισβήτησε τις απαγορεύσεις και τον αποκλεισμό των δημόσιων χώρων εν μέσω πανδημίας, την εντατικοποίηση των φοιτητών, τις απειλές για διαγραφές, την αναδιάρθωση αλλά και γενικότερα την παντοδυναμία του κεφαλαίου.

Για αυτό τον λόγο λοιπόν επέλεξαν να συλλάβουν τους 2 συντρόφους μας την Τρίτη 19 Απριλίου φορτώνοντάς τους πλήθος ανυπόστατων κατηγοριών, προκειμένου να κάμψουν τις αντιστάσεις και να επιβάλουν σιγή νεκροταφείου στα πανεπιστήμια, εκμεταλλευόμενοι την απουσία μεγάλου μέρους των φοιτητών κατά τη διάρκεια των διακοπών. Φοβούμενοι τον κίνδυνο επανασυγκρότησης ενός φοιτητικού κινήματος, εν μέσω πολλαπλών διαμαρτυριών (βλ. ΔΙΠΑΕ), επιλέγουν με τη σειρά τους να καλλιεργήσουν τον φόβο σκορπώντας ποινικές κατηγορίες.

Από τη πλευρά μας, δεν θα αφήσουμε να κατηγορηθούν μεμονωμένα άτομα απο εμάς για τις συλλογικές επιλογές του φοιτητικού κινήματος. Γιατί η αλληλεγγύη για εμάς δεν είναι απλά μία συναισθηματική έκφραση προς τους ανθρώπους μας αλλά και η συλλογική ανάληψη πολιτικής ευθύνης για τις πράξεις που φορτώνουν σε κάποιους απο εμάς διαχωρισμένα. Είναι η αντίσταση στη διάσπαση της κοινότητας των αγωνιζομένων.

Άμεση απελευθέρωση των 2 συντρόφων μας
Η αλληλεγγύη να ξορκίσει τον φόβο

Συγκέντρωση στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης: Τετάρτη 20 Απριλίου 10.00

κάλεσμα : Φάμπρικα Υφανέτ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Ανοιχτό πανεπιστήμιο για όλους/όλες,έξω οι μπάτσοι από τους χώρους μας

Χθες 18/04 παρατηρήθηκε έντονη κινητικότητα αστυνομικών δυνάμεων πέριξ του ΑΠΘ αλλά και ασφαλιτων εντός του πανεπιστημιακου κάμπους.Αμεσως ομάδα φοιτητ(ρι)ων συγκεντρώθηκε και απώθησε τους ασφαλιτες.Την εμφάνιση τους έκαναν διμοιρίες των ΜΑΤ όπου παρατάχθηκαν εντός του κάμπους και μετά την πολύωρη διαμονή τους εκδιώχθηκαν μετά από συγκρούσεις με τους αγωνιστές/αγωνίστριες φοιτητές/φοιτήτριες.

Σήμερα στις 19/04 και για δεύτερη συνεχόμενη μέρα αφού είχε καλεστεί συγκέντρωση υπεράσπισης του ασύλου στη ΣΘΕ,είδαμε να τίθεται ξανά σε εφαρμογή ο νόμος 4777 και ΜΑΤ να έχουν παραταχθεί εντός του κάμπους με αφορμή τις εργασίες στο στέκι του βιολογικού.Κατα την αποχώρηση των μπατσων και με σκοπό την εκδίωξη τους ξέσπασαν συγκρούσεις όπου τα ΜΑΤ πέταξαν κρότου λάμψης και χημικά μεχρι και εντός του κτιρίου της Σχολής θετικών Επιστημών.

Παρολο που πολλοί φοιτητες και φοιτήτριες λειπουν λόγω ημερών,το φοιτητικό κίνημα έδειξε για άλλη μια φορά τα αντανακλαστικά του υπερασπίζοντας με κάθε μέσο το άσυλο και τους χώρους αυτοοργάνωσης του.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΈΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΠΆΤΣΟΙ ΕΝΤΌΣ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/4 ΣΤΙΣ 10πμ,ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ

κάλεσμα : Αυτόνομο Σχήμα Πολιτικών Μηχανικών

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Απριλίου 00h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ/ΟΛΑ ΑΥΡΙΟ 20/4 ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 10:00

Μετά την χθεσινή εισβολή δυνάμεων της αστυνομίας στο campus του ΑΠΘ, με το πρόσχημα των εργασιών στο -κατεστραμμένο πλέον- στέκι του βιολογικού, και σήμερα το πρωί μπάτσοι εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου, περικυκλώνοντας τους φοιτητές που βρίσκονταν μέσα στη ΣΘΕ και κλείνοντας τους φοιτητές που κάθονταν στην πλατεία χημείου.
Η εισβολή αυτή έληξε με τη θεαματική έξοδο των αστυνομικών οι οποίοι δε δίστασαν για άλλη μια φορά να κάνουν χρήση χημικών και κρότου λάμψης κατά την αποχώρησή τους και να προχωρήσουν στη σύλληψη δύο ατόμων.

ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑΙΩΣΗ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ CAMPUS ΜΠΑΤΣΟΙ, ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΦΙΑ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο

Βασιλέως Γεωργίου και Μπιζανίου γωνία

Ανοιχτή πολιτική συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 19:00

librexe12o@gmaexil.com

@ekxsxoleio


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ

Με το κλείσιμο των σχολών για το πάσχα, όπως και την παραμονή πρωτοχρονιάς, η γνωστή ένοπλη συμμορία που λέγεται ΕΛ.ΑΣ. εισέβαλε ξανά στο campus του ΑΠΘ, ώστε να διασφαλίσει ότι θα εξελιχθεί ανεμπόδιστα το σίριαλ που λέγεται "ανάπλαση του ισογείου του βιολογικού και αξιοποίησή του για τη δημιουργία ενιαίας βιβλιοθήκης της ΣΘΕ". Αποτελεί συνέχεια του προηγούμενου επεισοδίου που λεγόταν "τέλος της ανομίας στο ΑΠΘ" με το γκρέμισμα των ντουβαριών του στεκιού στο Βιολογικό. Οι κινήσεις αυτές, που είναι "προς το συμφέρον των φοιτητών/ριών", γίνονται όχι υπό τα χειροκρτήματα των τελευταίων, αλλά με έρημες σχολές και με ένοπλους στρατούς κατοχής. Στρατούς οι οποίοι συλλαμβάνουν φοιτητές και αγωνίστριες, που αντιτίθενται σε αναπλάσεις που υποτίθεται βελτιώνουν τις εξαθλιωμένες ζωές μας. Η αστυνομία, τις 2 τελευταίες μέρες δρα ουσιαστικά για την διασφάλιση των κερδών του εργολάβου στον οποίο έχει ανατεθεί το έργο της ανάπλασης, ο οποίος ήταν παρόν την τρίτη 19/4 δίπλα δίπλα με τους μπάτσους. Αποδεικνύεται καθ'αυτό τον τρόπο το ήδη δεδομένο: η αστυνομία έχει ρόλο να προστατεύει τις περιουσίες και τα κέρδη των πλουσίων, των αφεντικών, του κεφαλαίου συνολικά, αλλά και να επιβάλλει την εφαρμογή των ταξικών και αντικοινωνικών νόμων του κράτους. Γι'αυτό χτυπιούνται λιμενεργάτες που διεκδικούν, γι'αυτό καταστέλλονται υγειονομικοί και καθηγήτριες, γι'αυτό συλλαμβάνονται φοιτητές και φοιτήτριες και όποιο άλλο υποκείμενο αντιστέκεται. Το άσυλο και τη σύνδεση του πανεπιστημίου με τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες υπερασπίστηκε αυτές τις 2 μέρες, εκατοντάδες κόσμου, υπενθυμίζοντας ότι η προσπάθεια για την ανατροπή του νόμου 4777 και το μπλοκάρισμα της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης είναι αγώνας που κατανοεί και στηρίζει μεγάλο κομμάτι των εκμεταλλευόμενων. Την Τρίτη 19/4 συλλήφθηκαν 2 φοιτητές, με σκοπό η εξουσία να εκφοβίσει και να τρομοκρατήσει τον κόσμο που αγωνίζεται για το συμφέρον της κοινωνικής βάσης.

Τα αφηγήματα της εξουσίας, γύρω από την "ανομία" καταρρέουν σαν χάρτινοι πύργοι, διότι δε μπορεί ακόμα και ο πιο επιδέξιος απατεώνας της πολιτικής να κρύψει την αλήθεια. Τα προβλήματα των φοιτητών είναι ότι κινδυνεύουν να διαγραφούν, ότι πληρώνουν στα μεταπτυχιακά, ότι δε μπορούν να πληρώσουν το ενοίκιο και τα πανάκριβα προϊόντα, ότι ασφυκτιούν με το να εργάζονται και να σπουδάζουν ταυτόχρονα, ότι συγχωνεύονται και μεταφέρονται οι σχολές τους, ότι περιμένουν ατελείωτα στην ουρά της λέσχης για να πάρουν μια σταλιά φαγητό, ότι το πανεπιστήμιό τους κινδυνεύει να μετατραπεί σε στρατιωτικοποιημένη ζώνη. Στον αντίποδα, η εξουσία προσπαθεί να πείσει με καρότο και μαστίγιο ότι είναι λογικό να μας παίρνουν κεκτημένα δεκαετιών και να σκύβουμε το κεφάλι, ότι το πρόβλημα είναι ότι δε γίνεται αρκετή έρευνα για τις εταιρίες και το ιδιωτικό κεφάλαιο, ότι για τα ζητήματα των φοιτητ(ρι)ών φταίει μία κατάληψη (βολικό αφήγημα άλλωστε). Απαντάμε ότι ο αγώνας για την πρόσβαση στα βασικά αγαθά, παιδεία, υγεία, στέγαση, τροφή, πάντοτε θα εχθρεύεται το κράτος και το κεφάλαιο, τα οποία συντηρούνται εκμεταλλευόμενα την εργασία μας και τις ελευθερίες μας. Η οργάνωση στη βάση σε σχολεία, γειτονιές, σχολές, χώρους εργασίας και η δημιουργία κοινωτήτων αγώνα και αλληλεγγύης δίνει ελπίδα σε καιρούς εξατομίκευσης, μιζέριας και κρατικής τρομοκρατίας.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Τετάρτη 20/4, 10:00

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΛΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ ΣΤΙΣ 19/4

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες της 19/4

Τις δύο τελευταίες μέρες το κράτος επιχειρεί για ακόμα μια φορά να εγκαθιδρύσει την αστυνομική παρουσία εντός του campus του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της γενικότερης μεθοδευμένης επίθεσης του αφ' ενός στον τομέα της εκπαίδευσης, και αφ' ετέρου στα αγωνιζόμενα υποκείμενα.

Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα 18/4 δυνάμεις των ΜΑΤ, μηχανές και ασφαλίτες βρέθηκαν εντός και περιμετρικά του ΑΠΘ προκειμένου να περιφρουρήσουν τις εργασίες στην εκκενωμένη κατάληψη του Στεκιού του Βιολογικού. Η στρατηγική επιλογή της ημέρας αυτής -περίοδος διακοπών όπου οι σχολές είναι άδειες από φοιτητές και δεν πραγματοποιούνται μαθήματα-, δεν ευδοκίμησε στο να περάσει το γεγονός αυτό απαρατήρητο. Αντίθετα, υπήρξαν άμεσα αντανακλαστικά αγωνιστριών και φοιτητών που συγκεντρώθηκαν στη ΣΘΕ, και παρά την επίθεση των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε σύγκρουση έως ότου οι μπάτσοι απωθήθηκαν εκτός του campus.

Την Τρίτη 19/4 επιχειρείται ξανά η συνέχιση των εργασιών στο Στέκι του Βιολογικού, με ακόμα ισχυρότερη αστυνομική παρουσία. Κόσμος είχε συγκεντρωθεί ήδη στη ΣΘΕ από τις 9.00 π.μ. λόγω των γεγονότων της Δευτέρας και κατάφερε να σταματήσει τις εργασίες, ωστόσο οι δυνάμεις καταστολής παρέμειναν εντός του πανεπιστημιακού χώρου και μάλιστα άφησαν εσκεμμένα να εννοείται πως οι εργασίες συνεχίζονται για να δικαιολογήσουν την εισβολή τους σε αυτόν. Τα ΜΑΤ εγκλώβισαν τον κόσμο μέσα στη ΣΘΕ, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνταν άλλες δύο συγκεντρώσεις, στην πλατεία Χημείου και στη Γεωπονία, στις οποίες αποκλείστηκε η πρόσβαση. Μετά από πολύωρη επιμονή οι μπάτσοι απωθήθηκαν ξανά και ακολούθησαν εκ νέου συγκρούσεις, ώσπου αποχώρησαν οριστικά. Εντός της ημέρας πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις οι οποίες περνούν αύριο 20/4 τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Τα γεγονότα αυτά δεν είναι μεμονωμένα αλλά αποτελούν συνέχεια του παζλ της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης που μεθοδεύει το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι η πραγματικότητα που προσπαθούν να επιβάλλουν με την εφαρμογή του νόμου 4777 και την ψήφιση του νομοσχεδίου του «πανεπιστημίου 2030». Είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία που ολοκληρώνει την εκπαίδευση της μέσα στον Μάη, οι κάμερες και τα τουρνικέ, τα πειθαρχικά, οι διαγραφές, τα ν+2, οι εκκενώσεις στεκιών και καταλήψεων, η αποστείρωση και η αστυνόμευση των ζωών μας στο πανεπιστήμιο.

Στιγμές όπως αυτές μας δείχνουν πως από τη μια το κράτος εντείνει τις προσπάθειες του να εφαρμόσει τα σχέδια του ενάντια στα ταξικά μας συμφέροντα, αλλά από την άλλη η δυναμική που προκύπτει από τη συλλογικοποίηση και τη συντροφικότητα ανάμεσα στους/στις καταπιεσμένους/ες έχει τη δύναμη να μπλοκάρει τις βλέψεις αυτές. Τα εργαλεία μας είναι πολύμορφα και η οργή μας αστείρευτη.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 2 ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 19/4

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ'ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ

Όλοι/όλες/όλα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Απριλίου στις 10.00 π.μ.

Ελευθεριακό Σχήμα Δασολογίας και ΦΠ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες της 19/04 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης Τετάρτη 20/04 στις 10 πμ

Μετά την χθεσινή είσοδο των μπάτσων στο πανεπιστημιακό campus, την πολύωρη και έντονη παρουσία τους και τέλος την σύγκρουση με τον συγκεντρωμένο κόσμο που οδήγησε στην αποχώρηση τους, καλεστηκε σήμερα στις 9 πμ συγκέντρωση υπεράσπισης του ασύλου. Ασφαλίτες , ΜΑΤ και λοιποί μπάτσοι έκαναν και σήμερα την εμφάνιση τους με τα γνωστά επικοινωνιακά τρικ για το Στέκι στο Βιολογικό, την περιφρουρηση εργατών (!) και τον υποτιθεμενο κίνδυνο που οι τελευταίοι βίωναν. Αφου όλα αυτά για άλλη μια φορά αποδομήθηκαν, οι μπάτσοι παρέμειναν στον χώρο έχοντας αναλάβει πλέον ολοκληρωτικά τα καθήκοντα της κρατικής καταστολής στο Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια όλο και περισσοτερος κόσμος συγκεντρώνονταν στην πλατεια χημειου, όπου έγινε και η πρώτη απαγωγή ατόμου η οποία αργότερα μετατράπηκε σε σύλληψη. Μετά από ώρες, οι συγκεντρώσεις της ΣΘΕ και Χημειου ενώθηκαν σε πορεια, απωθώντας τους μπάτσους και ξεκίνησαν οι συγκρουσεις με κρότους λάμψης και δακρυγόνα ακόμη και στο εσωτερικό της ΣΘΕ με τον κόσμο να εγκλωβιζεται εκεί. Κατα τη διάρκεια αυτη, πραγματοποιήθηκε και η δεύτερη σύλληψη. Η εφαρμογή του νομου 4777 έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό με την τακτική εισβολή μπάτσων στα Πανεπιστήμια τον τελευταίο χρόνο, με την εκκένωση στο Στεκι στο Βιολογικό και τις συλλήψεις που γίνονται μέσα στο campus. Το Πανεπιστήμιο που επιβάλουν κράτος και κυβέρνηση με νόμους και νομοσχέδια (βλεπουμε και Πανεπιστημιο 2030) , είναι ένας χώρος αποστειρωμένος και απαλλαγμενος απο κάθε άλλη διαδικασία περα απο την εντατικοποίηση, την καταστολή και τον έλεγχο, πάντα σε σύμπνοια με τις ανάγκες του κεφαλαίου. Δεν μας εκπλήσσει φυσικά ότι στόχος του κρατικού μηχανισμού είναι να καταπνίξει κάθε τι που εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του και απειλεί την παντοδυναμία του. Το Πανεπιστήμιο ειναι ενας χώρος που αποτελεί εστία αγώνα, για φοιτητές, σχήματα, συλλογικότητες και για κάθε αγωνιζόμενο υποκείμενο που αντιδρά απέναντι σε κάθε μορφή εξουσίας. Υπερασπιζόμαστε τους χώρους που δρούμε και ζουμε αυτοοργανωμένα, το άσυλο και την ελευθερία μας και δείχνουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα αλλά και σε όσα διώκονται για αυτόν.

ΤΟ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΥΛΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΤΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΕΚΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΜΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Νομικής ΑΠΘ

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Απριλίου 03h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους 2 συλληφθέντες της 19/4

Χθες στις 9:30 το πρωί, Μεγάλη Δεύτερα (18/04), ασφαλίτες και ΜΑΤ περικύκλωσαν την περιοχή γύρω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, ενώ πολλοί ασφαλίτες βρίσκοταν μέσα στο Πανεπιστήμιο. Η πρόφαση της αστυνομίας ήταν ότι περιφρουρούσε τις εργασίες που γίνοταν εκείνη την ώρα έξω από το στέκι του Βιολογικού, που είχε ήδη εκκενωθεί την παραμονή Πρωτοχρονιάς. Φοιτητές και φοιτήτριες, εργαζομένοι του πανεπιστημίου και καθηγητές μαζεύτηκαν από το πρωί προκειμένου να διώξουν τις δυνάμεις των μπάτσων. Σήμερα, υπήρχε κάλεσμα στήριξης στις 9:00 το πρωί, ώστε να διωχθούν ξανά οι μπάτσοι από τον χώρο του πανεπιστήμιου. Οι μπάτσοι συνέλλαβαν σύντροφο χωρίς καμιά αφορμή, που απλά στεκόταν στην συγκέντρωση στην πλατεία Χημείου. Ώρες μετά και ενώ κόσμος συνέχισε να είναι συγκεντρωμένος στην πλατεία Χημείου και την ΣΘΕ, οι μπάτσοι επιτέθηκαν στον συγκεντρωμένο κόσμο με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα και κατάφεραν να συλλάβουν ένα ακόμη άτομο.

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ

ΕΞΩ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΤΟ ΜΑΙΟ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ

• ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 19/4

Την Τετάρτη 20/04 στις 10:00 στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλεκτρολόγους και του Μηχανολόγους

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Απριλίου 04h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Από την πλευρά μας, καταδικάζουμε τη νέα παρουσία της αστυνομίας μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Καλούμε 10 η ώρα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Αναμέτρηση

\πηγή : https://twitter.com/anametrisi


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Έξω από τα πανεπιστήμια η Αστυνομία!

Καταδικάζουμε τη νέα παρουσία της αστυνομίας μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Έξω τα ΜΑΤ από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ακόμα πιο προκλητική εμφανίστηκε χτες η αστυνομία στο ΑΠΘ με περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις και με εκδικητική διάθεση για την προχθεσινή εκδίωξη.

Κατέλαβαν μεγάλο μέρος του campus του πανεπιστημίου και παρεμπόδιζαν φοιτητές, αλλά δημοσιογράφους, ενώ συνέλαβαν έναν φοιτητή που καθόταν στα σκαλιά, χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε.

Μάλιστα, εγκλώβισαν δεκάδες φοιτητές και φοιτήτριες στη Σχολή Θετικών Επιστημών για πολλές ώρες. Λίγο μετά τις 3 οι αστυνομικές δυνάμεις οπισθοχώρησαν για να αποχωρήσουν από το πανεπιστήμιο. Οι φοιτητικές συγκεντρώσεις που εμποδίζονταν από τους φραγμούς, ενώθηκαν και κινήθηκαν με τα πανό τους προς τους αστυνομικούς προκειμένου να επιταχύνουν την έξοδο της αστυνομίας από το πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια η αστυνομία επιτέθηκε μανιασμένα με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα. Στην επίθεση συνέλαβε έναν ακόμα φοιτητή και εγκλώβισε δεκάδες άτομα μέσα στο κτίριο της ΣΘΕ, με την ατμόσφαιρα να είναι αποπνικτική από τα δακρυγόνα που πετούσανε οι ΜΑΤατζήδες σε ευθεία βολή.

Καταδικάζουμε τη νέα παρουσία της αστυνομίας μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Καλούμε τη Τετάρτη 20/4 στις 12 η ώρα στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Συνάντηση για μια Αντικαπιταλιστική και Διεθνιστική Αριστερά

πηγή : https://synantisi.org/exo-apo-ta-panepistimia…