τι; :

Κυριακή 15 Μαίου 2022 στις 7.00 πμ

Πεζοπορια: Ελατη-Βυτινα, Μυλαοντας Ποταμος

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΕΛΑΤΗ-ΒΥΤΙΝΑ, ΜΥΛΑΟΝΤΑΣ ΠΟΤΑΜΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 15/05/2022

Την ΚΥΡΙΑΚΗ 15/05/2022 η ομάδα πεζοπορίας της ΕΛΝΣ οργανώνει πεζοπορία στη Βυτίνα Αρκαδίας συνεχίζοντας τις πολύ επιτυχημένες εξορμήσεις της στη φύση.

Με αφετηρία μας το γραφικό ορεινό χωριό Ελάτη Αρκαδίας σε υψόμετρο 1.200 μέτρων στις πλαγιές του όρους Μαίναλο, θα πεζοπορήσουμε έως τη Βυτίνα ακολουθώντας την όχθη του ποταμού Μυλάοντα. Θα ακολουθήσουμε μονοπάτι με πλούσια βλάστηση, μέσα σε ελατοδάσος. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε τις εντυπωσιακές Πυγές Πυργακίου που υδρεύουν τη Βυτίνα, ερείπια παλιών νερόμυλων και θα περάσουμε από ξύλινα γεφυράκια για να διασχίσουμε τις όχθες του ποταμού.

Η διαδρομή μας είναι 9,5 χλμ με χαμηλό βαθμό δυσκολίας και θα διαρκέσει περίπου τέσσερις ώρες μαζί με τις απαιτούμενες στάσεις για ξεκούραση. Θα καταλήξουμε στη Βυτίνα όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό, εξερεύνηση και καφέ.

Όσοι δεν επιθυμούν να πεζοπορήσουν υπάρχει δυνατότητα να περάσουν τη μέρα τους στη Βυτίνα.

Αναχώρηση: 7.00 πμ από Κρατητος 52 (Δίπλα στην ΕΛΝΣ)

Επιστροφή: 8.00 μμ στην Νέα Σμύρνη

Οι πεζοπορίες της Εργατικής Λέσχης φιλοδοξούν να είναι μια συλλογική, αλληλέγγυα και αντιεμπορευματική διαδικασία που αντιλαμβάνεται την σχέση ανθρώπου-φύσης όχι σαν σχέση κυριαρχίας αλλά σαν σχέση αλληλεπίδρασης, υπεράσπισης και προστασίας.

Φροντίζουμε μα μην αφήσουμε στο πέρασμά μας κανένα αποτύπωμα πάνω στα ευαίσθητα οικοσυστήματα που επισκεπτόμαστε.

Παράλληλα διαμορφώνουμε και ενισχύουμε τις προσπάθειες και τα κινήματα που αντιστέκονται στην λεηλασία που επιχειρούν οι εταιρείες και το κεφάλαιο μετατρέποντας την φύση σε εμπόρευμα.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:

- Παπούτσια ορειβατικά ή πεζοπορίας ή αθλητικά με καλό πέλμα, μπατόν, μια δεύτερη αλλαξιά ρούχα και παπούτσια, καπέλο, γυαλιά ηλίου, μπουκάλι νερό, αντηλιακό.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 6972209745 (Δημήτρης) ή 6976725642 (Αγγελική) και στο zervexasdim@gmexail.com

Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης
Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου, στάση τραμ Αιγαίου
ergatikilesxi.gr

ergaextikilesxexnsmyrni@exgmail.coexm

tel:00302114013060

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Απριλίου 11h