Τρίτη 3 Μαίου 2022 στις 19.30

Συγκέντρωση εν όψει της πανελλαδικής ημέρας δράσης για Ζακ Κωστόπουλο/Zackie Oh

Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε

Τρίτη 3 Μάη στις 19:30 στην Κατάληψη Παραρτήματος

ΜΠΑΤΣΟΙ,ΜΜΕ,ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ

Την Τρίτη 3 Μαϊου το δικαστήριο τελεσιδικεί σε 1ο βαθμό για την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου/Zackie Oh. Η απόφαση για τους δύο νοικοκυραίους-δολοφόνους που κλώτσουσαν τον Ζακ στη προσπάθειά του να απεγκλωβιστεί, είναι 10 χρόνια κάθειρξη για πρόκληση σωματικής βλάβης ενώ για τους μπάτσους, που τον χτυπούσαν και τον ακινητοποίησαν συλλαμβάνοντας τον, η απόφαση του δικαστηρίου ήταν αθωωτική.

Στις 28 Σεπτέμβρη Ο Ζακ Κωστόπουλος/Zackie Oh δολοφονείται στην Αθήνα, μέρα μεσημέρι. Αφού καταφεύγει σε ενα κοσμηματοπωλείo, ενώ νωρίτερα φώναζε βοήθεια, χτυπιέται βάναυσα από το αφεντικό-ιδιοκτήτη του καταστήματος και άλλο έναν ιδιοκτήτη κοντινού κτηματομεσιτικού γραφείου. Οι 2 τον κλωτσούν στο κεφάλι την ώρα που προσπαθεί να απεγκλωβιστεί μπροστά σε πλήθος κόσμου. Στο τέλος οι μπάτσοι ολοκληρώνουν το έργο των νοικοκυρέων δολοφόνων χτυπώντας τον αιμόφυρτο στο έδαφος και συλλαμβάνοντάς τον. Στο νοσοκομείο οδηγείται νεκρός.

Στο πρόσωπο του/της Ζακ/Zackie συμπυκνώνονται όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που στυλιτεύονται, λιντσάρονται, δολοφονούνται και αποκλείονται από την εξουσία και τον εθνικό κορμό που διαμορφώνει. Ένας άνθρωπος που ανήκε στην LGBTQ κοινότητα, οροθετικός, χρήστης που τόλμησε να εισέλθει στο εσωτερικό ενός καταστήματος, σύμφωνα με το κατασκευασμένο προφίλ του "επικίνδυνου ληστή" από τα ΜΜΕ που "παραβίασε" την ιερή καπιταλιστική αξία της ιδιοκτησίας οφείλει να δολοφονείται. Αυτή η πρόταση συμπυκνώνει τα χαρακτηριστικά της καπιταλιστικής πραγματικότητας, μιας πραγματικότητας που οι άνθρωποι που περισσεύουν σύμφωνα με το κράτος και το κεφάλαιο (μετανάστες/στριες,τοξικοεξαρτημένοι/ες, εργάτες/τριες,οροθετικοί/ες) βρίσκονται υπό μια συνεχή πολεμική συνθήκη επιβίωσης είτε αυτή αρθρώνεται στα εργασιακά κάτεργα, είτε στα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης, είτε στις σύγχρονες αστυνομοκρατούμενες μητροπόλεις.

Για εμάς, ως αναρχικούς/ές/@ η απόφαση αυτή δεν μας εκπλήσσει. Δεν ζητάμε μια αυστηρή ποινή από ένα σύστημα δικαιοσύνης που είναι φτιαγμένο για να εξυπηρετεί τον κόσμο της εξουσίας που το δόμησε. Αναρίθμητα παραδείγματα φυλακισμένων αγωνιστών/στριών, φτωχωδιαβόλων, υποθέσεων με βιαστές να πέφτουν στα μαλακά (υπόθεση Λιγνάδη, υπόθεση της Coca Cola στη Θεσσαλονίκη) μας επιβεβαίωνουν πως η δικαιοσύνη τους είναι φτιαγμένη για να αναπαράγεται το σύστημα καταπίεσης και εκμετάλλευσης που δημιουργεί ο καπιταλισμός. Η μόνη δικαιοσύνη είναι αυτή που αποδίδεται από τους ανθρώπους που μάχονται για την ατομική και συλλογική απελευθέρωση, γιατί ακριβώς αυτός ο αγώνας κυοφορεί τις αξίες της αλληλεγγύης, της ισότητας, της ελευθερίας, μακρία από τον ρατσισμό, την ομοφοβία, την τρανσφοβία, την τοξικοφοβία, την εκμετάλλευση που ο κόσμος της εξουσίας πρεσβεύει. Μέχρι την καταστροφή του κράτους, του κεφαλαίου και της πατριαρχίας, κανένας/καμία μας δεν είναι ελεύθερη.

Συγκέντρωση στην Κατάληψη Παραρτήματος, Τρίτη 3 Μάη στις 19:30.

ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΛΗΣΤΕΙΑ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΝΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

ΦΤΩΧΕΙΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΝΙΒΑΛΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

Αναρχικοί/ές/ά

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1618371/