Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 στις 14.30

Παράσταση διαμαρτυρίας για τις διώξεις μεταναστών μικροπωλητών

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΕΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΕΣ

Μετά τα ανθρωποκυνηγητά εναντίων μεταναστών μικροπωλητών που είχε εξαπολύσει πριν το καλοκαίρι η Δημοτική Αστυνομία, τη σκυτάλη της ρατσιστικής βίας πήραν φέτος η ομάδες ΔΙΑΣ και ΖΗΤΑ. Μέσα σε 3 βδομάδες γίναμε μάρτυρες δύο συλλήψεων μετά ξυλοδαρμού. Στην πρώτη περίπτωση θύματα ήταν 9 Σενεγαλέζοι, ένας εκ των οποίων μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και άλλοι τρεις δικάζονται. Στη δεύτερη, πριν λίγες μέρες, θύμα επίσης ένας Σενεγαλέζος ο οποίος αφού ξυλοκοπήθηκε από την Αστυνομία, συνελλήθφη με την κατηγορία της αντίστασης κατά αρχής! Στο δικαστήριο μάλιστα του τελευταίου, επειδή δεν είχε τα χρήματα να πληρώσει την υπεράσπιση, διεξήχθει όργιο καταπάτησης των δικαιωμάτων του και κάθε έννοιας δικονομίας με αποτέλεσμα να καταδικαστεί σε ένα χρόνο με αναστολή και να κρατείται τώρα για δικαστική απέλαση.

Είναι γνωστό σε μας ότι για την οικονομική κρίση και την κοινωνική εξαθλίωση οι μετανάστες δεν μπορεί να είναι τίποτα παραπάνω από το άλλοθι, τον αποδιοπομπαίο τράγο. Το ίδιο εσχάτως αρχίζουν και αντιλαμβάνονται όλο και μεγαλύτερα κομμάτια της κοινωνίας που στρέφονται ενάντια σε κυβέρνηση-κράτος-κεφάλαιο με όλο και πιο μαζικές και ριζοσπαστικές κινήσεις. Το ίδιο αντιλαμβάνεται και η κοινωνία της Θεσσαλονίκης, που σε περίοδο κρίσης επέλεξε να στηρίξει τον Ξενώνα Προσφύγων αντί να στραφεί στο ατομικό βόλεμα και την υποταγή. Επέλεξε να σταθεί στο πλευρό των μεταναστών εργατών απεργών πείνας, ενάντια σε όσους τους υποδείκνυαν ως υπαίτιους της οικονομικής κατάστασης της χώρας.

Την ώρα που μεσαία και κατώτερα στρώματα της κοινωνίας δέχονται αλλεπάλληλα χτυπήματα σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες της χώρας παραμένουν το πιο ευάλωτο κομμάτι των εργαζομένων. Περισσότερο ευάλωτο και από τους άνεργους, καθώς οι πρώτοι στερούνται δικαιωμάτων και ευκαιριών ενώ αντίστοιχα "απολαμβάνουν" πλουσιοπάροχα τη ρατσιστική αντιμετώπιση, αφεντικών, κατασταλτικών μηχανισμών και δικαιοσύνης. Αυτή την ώρα λοιπόν οφείλουμε να σταθούμε και πάλι αλληλέγγυα στο πλευρό των μεταναστών και μεταναστριών ακόμα πιο δυνατά ακόμα πιο μαζικά. Αντιμετωπίζουμε την ίδια επίθεση, έχουμε τις ίδιες ανάγκες, δεν μπορεί παρά ο αγώνας μας να είναι κοινός.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ

κάλεσμα :

  • ΕΝΩΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ
  • ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ
  • YOUTH AGAINST RACISM IN EUROPE
  • ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Οκτώβριος 15h