τι; : πορεία θεματική : από :

Σάββατο 14 Μαίου 2022 στις 13.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία για Βαγγέλη Σταθόπουλο - Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

ΠΟΡΕΙΑ 14 ΜΑΙΟΥ 2022

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΗ, ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΤΡΗΤΗ

Κατά την διάρκεια απαλλοτρίωσης σε κατάστημα Play-ΟΠΑΠ στον Χολαργό τον Οκτώβρη του '19, αυτοτραυματίζεται ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης. Με αφορμή αυτό, η αστυνομία και οι πολιτικοί της υφιστάμενοι μαγειρεύουν άλλη μια «επιτυχημένη» επιχείρηση εξάρθρωσης ένοπλης οργάνωσης που ήταν ήδη ανενεργή, περισσότερο από 3 χρόνια. Ξεκινάει ένα κατασταλτικό πογκρόμ με εισβολές σε καταλήψεις, σπίτια και προσαγωγές συντρόφων. Η συνταγή γνωστή: ανύπαρκτα ανώνυμα τηλεφωνήματα, υποδεδειγμένες και μεθοδευμένες καταθέσεις, φαιδρά μείγματα DNA, στοχοποίηση συντροφικών σχέσεων, απομόνωση αγωνιστών. Πάντα πρόθυμα τα ΜΜΕ προωθούν το σύνηθες κλίμα τρομοϋστερίας, στοχοποιώντας αγωνιστές με φανταστικές αφηγήσεις μελλοντικών χτυπημάτων.

Το σκηνικό συμπληρώνεται έναν μήνα μετά με την σύλληψη του αναρχικού Βαγγέλη Σταθόπουλου, επειδή έδωσε τις πρώτες βοήθειες στον σύντροφο Δ. Χατζηβασιλειάδη. Ο Β. Σταθόπουλος αρνείται τις κενού περιεχομένου κατηγορίες για συμμετοχή στην οργάνωση και υπερασπιζόμενος την πολιτική του ταυτότητα, δηλώνει ότι η μόνη σχέση που έχει με την υπόθεση είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη του. Οι διωκτικές αρχές προκειμένου να συστήσουν οι ίδιοι μια ενεργή οργάνωση και να καταδικάσουν χρειάζονται τρία άτομα, έτσι ώστε να φανεί ότι «διεξάγουν έργο». Συλλαμβάνοντας και έτερο κατηγορούμενο, σπίτι του οποίου βρίσκεται οπλισμός, ανάμεσά του και ένα όπλο-σφραγίδα της οργάνωσης «Επαναστατική Αυτοάμυνα», η συνταγή δένει. Αποσπούν ψευδείς μαρτυρίες που κατόπιν αναιρούνται και κατασκευάζουν στοιχεία για να επιτύχουν τον σκοπό τους. Θάβουν προκλητικά το γεγονός ότι ο Δ. Χατζηβασιλειάδης, όντας τότε φυγόδικος, αναλαμβάνει μέσα από κείμενά του την πλήρη ευθύνη για την διαφύλαξη του οπλισμού και κάνει σαφές ότι κανείς από τους άλλους δύο δεν έχει σχέση με την κλοπή, τον οπλισμό ή την οργάνωση κι ούτε θα μπορούσε να έχει. Παγιδεύουν τον Β. Σταθόπουλο δείχνοντας εκδικητικό μένος στο πρόσωπο και την στάση του, εμφανίζοντας δια μαγείας ως "ατράνταχτο" στοιχείο ένα ευτελές μείγμα dna. Στην περίπτωση που η πρωτόδικη απόφαση συνεχιστεί στο εφετείο, ο Β. Σταθόπουλος θα αποτελέσει τον πρώτο πολιτικό κρατούμενο που καταδικάζεται με μόνο βασικό στοιχείο το μείγμα DNA.

Το έκτακτο στρατοδικείο που με ακροβασίες απλώς σφράγισε το αφήγημα της αστυνομίας, στήθηκε με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο 187Α και επιτελεί διττό ρόλο: Από τη μία κυνηγάει, καταστέλλει και επιχειρεί να εξαφανίσει την αδιάκοπη επαναστατική πάλη των καταπιεσμένων και από την άλλη φυλακίζει και ποινικοποιεί την αλληλεγγύη και την συντροφικότητα. Η εκδικητικότητα των μηχανισμών στα πρόσωπα των αγωνιστών επιφέρει βαρύτατες κατηγορίες και εξοντωτικές ποινές, διατηρώντας σε ισχύ το καθεστώς εξαίρεσης για τους πολιτικούς κρατούμενους.

Η υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στις 18 Μαΐου. Είναι η πρώτη θεαματική επιχείρηση αυτής της κυβέρνησης και επιβεβαιώνει ότι πίσω από το δόγμα «νομός και τάξη» βρίσκεται ο αυταρχισμός και η αστυνομοκρατία, ακόμα και με παραποίηση ή κατασκευή στοιχείων έναντι της πραγματικότητας. Η εντατικοποίηση της καταστολής τα τελευταία χρόνια οδήγησε σε ένα κυνήγι μαγισσών για όσους αγωνίζονται, σε επιθέσεις και εκκενώσεις αυτοοργανωμένων χώρων, στην συκοφάντηση και παραδειγματική τιμωρία των πολιτικών τους αντιπάλων, στην απαγόρευση των διαδηλώσεων, στον στυγνό καθημερινό έλεγχο για όλη την κοινωνία. Η υπόθεση αυτή εντάσσεται στο διαρκές αντι-εξεγερσιακό σχέδιο, που επιτίθεται σε όλους/-ες όσοι αντιστέκονται και αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι.

ΛΕΥΤΕΡΙΑΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ που καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης για την έμπρακτη αλληλεγγύη του, σε μια δίκη χωρίς στοιχεία

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ που καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης για την ανάληψη ευθύνης οπλισμού με σκοπό την συνέχιση επαναστατικής δράσης

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο.

ΠΟΡΕΙΑ 14 ΜΑΙΟΥ 2022

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ 13:00

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/87521/


1 2 3

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ 14 ΜΑΗ - ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή απ' ό,τι μπορούν να περιγράψουν τα λόγια μας. Ζούμε κάτω από την μπότα αδίστακτων ολιγαρχών, που μοιράζουν στους πληβείους μόνο βόμβες, τρόμο, αρρώστια, φτώχεια κι ατέρμονη εκμετάλλευση. Τι άλλο εκτός από αντίσταση με όλα τα μέσα μπορεί να εγγυηθεί την ελπίδα για μια ελεύθερη ζωή; Το πρόταγμα της αδιάκοπης επαναστατικής πάλης δεν είναι θεωρία, αλλά ενσαρκώνεται από όσους/ες οργανώνονται σήμερα ενάντια στην τυραννική εξουσία. Οι ένοπλοι αντάρτες που σηκώνουν την ευθύνη να ζωντανεύουν αυτό το πρόταγμα εδώ και τώρα, αποτελούν την πρώτη ύλη του επαναστατικού κινήματος.

Στο πρόσωπο του συντρόφου Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, που αιχμαλωτίστηκε τον Αύγουστο του 2021, μετά από 2 χρόνια φυγής, και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης, το κράτος τιμωρεί την ανάληψη του κοινωνικού καθήκοντος -δηλαδή της έμπρακτης αντίστασης στο καθεστώς τρομοκρατίας του: την ανάληψη της αποκλειστικής ευθύνης για τη φύλαξη του όπλου-σφραγίδα της Οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα αλλά και για την προσπάθεια ανασυγκρότησης του αντάρτικου με βάση τη στρατηγική της Οργάνωσης, η οποία έχει παύσει τη δράση της από το 2017. Με τα λόγια του συντρόφου, η Οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα αποτέλεσε ένα παράδειγμα «όπου το αντάρτικο, ξεκινώντας με τις ελάχιστες διαθέσιμες πολιτικές δυνάμεις, επιχειρεί να δυναμώσει την κοινωνική εξέγερση, να την προστατεύσει και να καταθέσει επαναστατική γραμμή εντός της» κι «έκανε το καθήκον της, όπως μπόρεσε, για όσο υπήρχε ένα συλλογικό σώμα που αναγνώριζε αυτό το καθήκον».

Την ίδια στιγμή, το κράτος αντιλαμβάνεται πλήρως ότι για να πλήξει το αντάρτικο, πρέπει να πλήξει την κοινωνική κι έμπρακτη αλληλεγγύη που αποτελεί το υπόστρωμα κάθε απελευθερωτικού αγώνα. Τιμωρεί με την πρωτοφανή εκδικητικότητα των 19 χρόνων κάθειρξης, τον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο, που βοήθησε έναν τραυματισμένο αγωνιστή σε κατάσταση φυγής, χωρίς να τον παραδώσει στην καταστολή, ενσαρκώνοντας έτσι τη συνείδηση και τη στάση της έμπρακτης αλληλεγγύης. Με τη δίκη που έγινε και τη δίκη που ξεκινάει στις 18 Μαΐου, το κράτος ποινικοποιεί την αλληλεγγύη στη μεθόριο της επαναστατικής πάλης.

Υπερασπιζόμενοι/ες τον αγώνα για μια κοινωνία αταξική κι ελεύθερη από την κανιβαλική εξουσία, οφείλουμε να σταθούμε μαχητικά αλληλέγγυοι/ες με όσους υπερασπίζονται στην πράξη, την επαναστατική οργάνωση των καταπιεσμένων. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε όσους με βαρύ κόστος κάνουν πράξη, το πραγματικό νόημα της αλληλεγγύης.

«… ο χειμώνας πέρασε, η άνοιξη ήρθε, το καλοκαίρι θα έρθει, το φθινόπωρο θα έρθει κι ο χειμώνας θα έρθει ξανά, οι εποχές θα περάσουν, αλλά εμείς θα παραμείνουμε εδώ»

Σάββατο 14 Μάη, 13.00: ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - προσυγκέντρωση: Μοναστηράκι

Δευτέρα 16 Μάη, 18.00: ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - πλατεία Συντάγματος

Τετάρτη 18 Μάη: ΕΦΕΤΕΙΟ - Λουκάρεως

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Πρωτοβουλία αλληλέγγυων

«… Η έμπρακτη αλληλεγγύη δεν είναι θέση, είναι στάση ζωής, είναι ζήτημα συνείδησης, γίνεται βίωμα στη ζωή μας. Είναι η έμπρακτη κριτική ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Εκφράζοντάς την ο καθένας-η καθεμιά στις προσωπικές μας ζωές, μεγαλώνουμε μ' αυτή, δίνοντάς της πρακτική κι ουσιαστική σημασία. Η αλληλεγγύη είναι βίωμα, την κρατάμε στα χέρια μας και τη μοιράζουμε απλόχερα όταν χρειάζεται. Η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι ιδέα, καθορίζει τη συνείδησή μας, είναι αξιακός κώδικας, είναι η πράξη μεταξύ ανθρώπων χωρίς τη διαμεσολάβηση του χρήματος ή της εξουσίας, βασίζεται στην ανιδιοτέλεια και χαρακτηρίζει την ανθρώπινη υπόσταση. Είναι η ιστορία και το μέλλον μας. Είναι η επιλογή του να παραμείνεις άνθρωπος. …»

Βαγγέλης Σταθόπουλος

«… Η αναρχία δεν είναι το έργο ενός ώριμου διαννοουμένου με μούσια και σίγουρα, δεν είναι ένας μπρατσωμένος άντρας. Είναι ένα μικρό κορίτσι με τα αμέτρητα πρόσωπα του σύμπαντος, πολλά κορίτσια, που γνωρίζει ήδη -είναι εγγεγραμμένο στις ασύνορες σάρκες της- την ιστορία του κόσμου. Στο καθετί που κάνουμε αγωνιζόμενοι ενάντια στην τυραννία, οφείλουμε να έχουμε παρόν στον νου μας, το πρόσωπο της κοινωνίας που θα κληρονομήσει τη γη και τους μύθους που αφήνουμε: η ελεύθερη κοινότητα των παιδιών. …»

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Μαΐου 20h


1 2 3

Στήριξη των καλεσμάτων αλληλεγγύης στους Δ. Χατζηβασιλειάδη & Β. Σταθόπουλο - Κάλεσμα στο εφετείο στις 18 Μάη

Στηρίζουμε τα καλέσματα στην πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 14 Μάη στις 13.00 (προσυγκέντρωση: πλατεία Μοναστηρακίου) και στη μικροφωνική-συγκέντρωση τη Δευτέρα 16 Μάη στις 18.00, στην πλατεία Συντάγματος. Καλούμε σε συγκέντρωση στο εφετείο (Λουκάρεως), την Τετάρτη 18 Μάη στις 9.00. Η αλληλεγγύη μας είναι αδιαπραγμάτευτη κι απροϋπόθετη. Κανένας/καμιά σύντροφος/ισσα στα χέρια του κράτους. Λευτεριά στους αναρχικούς Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη!

Η αλληλεγγύη μας είναι αδιαπραγμάτευτη

Οι αναρχικοί Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης και Βαγγέλης Σταθόπουλος είναι δύο κρατούμενοι, αιχμάλωτοι στα χέρια του κράτους, από τους/τις ήδη δεκάδες αντιφρονούντες/ούσες, αγωνιστές/ριες κι αναρχικούς/ές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα κελιά της δημοκρατίας.

Ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, υπερασπιζόμενος την αποκλειστική ευθύνη για τον οπλισμό της Οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα η οποία έχει παύσει τη δράση της από το 2017, πρόβαλε με αυτόν τον τρόπο την προάσπιση της επαναστατικής κληρονομιάς, με σκοπό τη συνέχεια της κοινωνικής επαναστατικής αντίστασης.

Η αγωνιστική ριζοσπαστική έφοδος και τα μαχητικά υποκείμενα που την εκφράζουν, είναι σάρκα από τη σάρκα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού-ελευθεριακού κινήματος, καθώς ο αντικρατικός-αντικαθεστωτικός αγώνας είναι ενιαίος και πολύμορφος, κι είναι αναγκαίος ο μη διαχωρισμός του (οργανικά κι έμπρακτα) στη συνάντηση των διαφορετικών οπτικών.

Μετά από απαλλοτρίωση ενός μικρού καζίνο, ο σύντροφος Δημήτρης αυτοτραυματίστηκε στο πόδι, ενώ ο σύντροφος Βαγγέλης κατόπιν, έσπευσε να παράσχει την αλληλεγγύη του, φροντίζοντας το τραύμα ενός ανθρώπου που είχε ανάγκη από τη χορήγηση πρώτων βοηθειών.

Στην ουσία, ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος δικάστηκε για την έμπρακτη αλληλεγγύη του, καθώς το κράτος πρωτόδικα, ανακοίνωσε τα 19 χρόνια εκδικητικής κάθειρξης στον Βαγγέλη. Την ίδια στιγμή, ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης βρισκόταν καταζητούμενος και δικάστηκε ερήμην για την ανάληψη ευθύνης έμπρακτης αντίστασης στο καθεστώς (για τη φύλαξη του όπλου-σφραγίδα της Οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα αλλά και για την προσπάθεια ανασυγκρότησης του αντάρτικου με βάση τη στρατηγική της Οργάνωσης), με καταδίκη σε 16 χρόνια κάθειρξης.

Διαχρονικά, η εξουσία φοβάται την αξία, συνείδηση και στάση της έμπρακτης αλληλεγγύης και γι' αυτό δεν επιθυμεί φυσικά, οι άνθρωποι να είναι ενωμένοι/ες/α, παρά διαχωρισμένοι/ες/α σε χίλια δυο κομμάτια που τρώγονται μεταξύ τους. Το κράτος γνωρίζει καλά πως αυτή η συνθήκη διευκολύνει κατά πολύ το έργο του κι επιχειρεί σταθερά να διαρρηγνύει την αλληλεγγύη στην πράξη, καθώς αυτή συνιστά τη βάση της επαναστατικής πάλης.

Η υπόθεση των δύο συντρόφων συνιστά αιχμή στο πλαίσιο της τρομοκρατικής επίθεσης του κράτους στο κοινωνικό κίνημα στο σύνολό του τα τελευταία χρόνια, καθώς μέσα από την ποινικοποίηση της ίδιας της αλληλεγγύης, ποινικοποιούνται ξεκάθαρα τα κοινωνικά ριζώματα της αντικρατικής αντίστασης.

Ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, έπειτα από κοντά δυο χρόνια φυγής, έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών, μετά από απαλλοτρίωση τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

Ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος στάθηκε με συνείδηση κι ανιδιοτέλεια, έτσι όπως χρειάζεται να είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζομένων.

Η εξουσία φοβάται την επαναστατική ορμή και γονατίζει όταν γεννιέται η επαναστατική προοπτική για έναν νέο κόσμο, ελεύθερο κι ανεξούσιο, χωρίς σκλάβους/ες κι υποκρισία. Το κράτος αρχίζει να αποσαρθρώνεται εκεί που ξεκινά έμπρακτα και συνολικά, η θέληση για την ουσιαστική αποδόμησή του.

Οι αιχμάλωτοι/ες του απελευθερωτικού πολέμου είναι η αιχμή του αγώνα κι η αλληλεγγύη μας είναι αδιαπραγμάτευτη κι απροϋπόθετη.

Στηρίζουμε τα καλέσματα:

Σάββατο 14 Μάη 13.00 πορεία αλληλεγγύης, πλατεία Μοναστηρακίου

Δευτέρα 16 Μάη 18.00 μικροφωνική-συγκέντρωση, πλατεία Συντάγματος

Καλούμε σε συγκέντρωση στο εφετείο (Λουκάρεως), την Τετάρτη 18 Μάη στις 9.00

Κανένας/καμιά σύντροφος/ισσα στα χέρια του κράτους

Λευτεριά στους αναρχικούς Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Ανοιχτή Συνέλευση Ⓐναρχικών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1618562/