τι; : μικροφωνική θεματική : από :

Δευτέρα 16 Μαίου 2022 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Μικροφωνική-Συγκέντρωση για τους Δ. Χατζηβασιλειάδη & Β. Σταθόπουλο

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

16 ΜΑΗ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΝΕΥΜΟΝΑΣ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή απ' ό,τι μπορούν να περιγράψουν τα λόγια μας. Ζούμε κάτω από την μπότα αδίστακτων ολιγαρχών, που μοιράζουν στους πληβείους μόνο βόμβες, τρόμο, αρρώστια, φτώχεια κι ατέρμονη εκμετάλλευση. Τι άλλο εκτός από αντίσταση με όλα τα μέσα μπορεί να εγγυηθεί την ελπίδα για μια ελεύθερη ζωή; Το πρόταγμα της αδιάκοπης επαναστατικής πάλης δεν είναι θεωρία, αλλά ενσαρκώνεται από όσους/ες οργανώνονται σήμερα ενάντια στην τυραννική εξουσία. Οι ένοπλοι αντάρτες που σηκώνουν την ευθύνη να ζωντανεύουν αυτό το πρόταγμα εδώ και τώρα, αποτελούν την πρώτη ύλη του επαναστατικού κινήματος.

Στο πρόσωπο του συντρόφου Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη, που αιχμαλωτίστηκε τον Αύγουστο του 2021, μετά από 2 χρόνια φυγής, και καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης, το κράτος τιμωρεί την ανάληψη του κοινωνικού καθήκοντος -δηλαδή της έμπρακτης αντίστασης στο καθεστώς τρομοκρατίας του: την ανάληψη της αποκλειστικής ευθύνης για τη φύλαξη του όπλου-σφραγίδα της Οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα αλλά και για την προσπάθεια ανασυγκρότησης του αντάρτικου με βάση τη στρατηγική της Οργάνωσης, η οποία έχει παύσει τη δράση της από το 2017. Με τα λόγια του συντρόφου, η Οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα αποτέλεσε ένα παράδειγμα «όπου το αντάρτικο, ξεκινώντας με τις ελάχιστες διαθέσιμες πολιτικές δυνάμεις, επιχειρεί να δυναμώσει την κοινωνική εξέγερση, να την προστατεύσει και να καταθέσει επαναστατική γραμμή εντός της» κι «έκανε το καθήκον της, όπως μπόρεσε, για όσο υπήρχε ένα συλλογικό σώμα που αναγνώριζε αυτό το καθήκον».

Την ίδια στιγμή, το κράτος αντιλαμβάνεται πλήρως ότι για να πλήξει το αντάρτικο, πρέπει να πλήξει την κοινωνική κι έμπρακτη αλληλεγγύη που αποτελεί το υπόστρωμα κάθε απελευθερωτικού αγώνα. Τιμωρεί με την πρωτοφανή εκδικητικότητα των 19 χρόνων κάθειρξης, τον αναρχικό Βαγγέλη Σταθόπουλο, που βοήθησε έναν τραυματισμένο αγωνιστή σε κατάσταση φυγής, χωρίς να τον παραδώσει στην καταστολή, ενσαρκώνοντας έτσι τη συνείδηση και τη στάση της έμπρακτης αλληλεγγύης. Με τη δίκη που έγινε και τη δίκη που ξεκινάει στις 18 Μαΐου, το κράτος ποινικοποιεί την αλληλεγγύη στη μεθόριο της επαναστατικής πάλης.

Υπερασπιζόμενοι/ες τον αγώνα για μια κοινωνία αταξική κι ελεύθερη από την κανιβαλική εξουσία, οφείλουμε να σταθούμε μαχητικά αλληλέγγυοι/ες με όσους υπερασπίζονται στην πράξη, την επαναστατική οργάνωση των καταπιεσμένων. Οφείλουμε να υπερασπιστούμε όσους με βαρύ κόστος κάνουν πράξη, το πραγματικό νόημα της αλληλεγγύης.

«… ο χειμώνας πέρασε, η άνοιξη ήρθε, το καλοκαίρι θα έρθει, το φθινόπωρο θα έρθει κι ο χειμώνας θα έρθει ξανά, οι εποχές θα περάσουν, αλλά εμείς θα παραμείνουμε εδώ»

Σάββατο 14 Μάη, 13.00: ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - προσυγκέντρωση: Μοναστηράκι

Δευτέρα 16 Μάη, 18.00: ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - πλατεία Συντάγματος

Τετάρτη 18 Μάη: ΕΦΕΤΕΙΟ - Λουκάρεως

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ

ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Πρωτοβουλία αλληλέγγυων

«… Η έμπρακτη αλληλεγγύη δεν είναι θέση, είναι στάση ζωής, είναι ζήτημα συνείδησης, γίνεται βίωμα στη ζωή μας. Είναι η έμπρακτη κριτική ενάντια στον κοινωνικό κανιβαλισμό. Εκφράζοντάς την ο καθένας-η καθεμιά στις προσωπικές μας ζωές, μεγαλώνουμε μ' αυτή, δίνοντάς της πρακτική κι ουσιαστική σημασία. Η αλληλεγγύη είναι βίωμα, την κρατάμε στα χέρια μας και τη μοιράζουμε απλόχερα όταν χρειάζεται. Η έμπρακτη αλληλεγγύη είναι ιδέα, καθορίζει τη συνείδησή μας, είναι αξιακός κώδικας, είναι η πράξη μεταξύ ανθρώπων χωρίς τη διαμεσολάβηση του χρήματος ή της εξουσίας, βασίζεται στην ανιδιοτέλεια και χαρακτηρίζει την ανθρώπινη υπόσταση. Είναι η ιστορία και το μέλλον μας. Είναι η επιλογή του να παραμείνεις άνθρωπος. …»

Βαγγέλης Σταθόπουλος

«… Η αναρχία δεν είναι το έργο ενός ώριμου διαννοουμένου με μούσια και σίγουρα, δεν είναι ένας μπρατσωμένος άντρας. Είναι ένα μικρό κορίτσι με τα αμέτρητα πρόσωπα του σύμπαντος, πολλά κορίτσια, που γνωρίζει ήδη -είναι εγγεγραμμένο στις ασύνορες σάρκες της- την ιστορία του κόσμου. Στο καθετί που κάνουμε αγωνιζόμενοι ενάντια στην τυραννία, οφείλουμε να έχουμε παρόν στον νου μας, το πρόσωπο της κοινωνίας που θα κληρονομήσει τη γη και τους μύθους που αφήνουμε: η ελεύθερη κοινότητα των παιδιών. …»

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Μαΐου 21h


1 2 3

Την Δευτερα 16 Μαϊου στις 18:00 θα γίνει συγκεντρωση με μικροφωνική στην πλατεία Συνταγματος για τους Βαγγελη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη που δικάζονται στο Εφετείο την 18 Μαϊου.

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Μαΐου 14h


1 2 3

Στήριξη των καλεσμάτων αλληλεγγύης στους Δ. Χατζηβασιλειάδη & Β. Σταθόπουλο - Κάλεσμα στο εφετείο στις 18 Μάη

Στηρίζουμε τα καλέσματα στην πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 14 Μάη στις 13.00 (προσυγκέντρωση: πλατεία Μοναστηρακίου) και στη μικροφωνική-συγκέντρωση τη Δευτέρα 16 Μάη στις 18.00, στην πλατεία Συντάγματος. Καλούμε σε συγκέντρωση στο εφετείο (Λουκάρεως), την Τετάρτη 18 Μάη στις 9.00. Η αλληλεγγύη μας είναι αδιαπραγμάτευτη κι απροϋπόθετη. Κανένας/καμιά σύντροφος/ισσα στα χέρια του κράτους. Λευτεριά στους αναρχικούς Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη!

Η αλληλεγγύη μας είναι αδιαπραγμάτευτη

Οι αναρχικοί Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης και Βαγγέλης Σταθόπουλος είναι δύο κρατούμενοι, αιχμάλωτοι στα χέρια του κράτους, από τους/τις ήδη δεκάδες αντιφρονούντες/ούσες, αγωνιστές/ριες κι αναρχικούς/ές που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα κελιά της δημοκρατίας.

Ο Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, υπερασπιζόμενος την αποκλειστική ευθύνη για τον οπλισμό της Οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα η οποία έχει παύσει τη δράση της από το 2017, πρόβαλε με αυτόν τον τρόπο την προάσπιση της επαναστατικής κληρονομιάς, με σκοπό τη συνέχεια της κοινωνικής επαναστατικής αντίστασης.

Η αγωνιστική ριζοσπαστική έφοδος και τα μαχητικά υποκείμενα που την εκφράζουν, είναι σάρκα από τη σάρκα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού-ελευθεριακού κινήματος, καθώς ο αντικρατικός-αντικαθεστωτικός αγώνας είναι ενιαίος και πολύμορφος, κι είναι αναγκαίος ο μη διαχωρισμός του (οργανικά κι έμπρακτα) στη συνάντηση των διαφορετικών οπτικών.

Μετά από απαλλοτρίωση ενός μικρού καζίνο, ο σύντροφος Δημήτρης αυτοτραυματίστηκε στο πόδι, ενώ ο σύντροφος Βαγγέλης κατόπιν, έσπευσε να παράσχει την αλληλεγγύη του, φροντίζοντας το τραύμα ενός ανθρώπου που είχε ανάγκη από τη χορήγηση πρώτων βοηθειών.

Στην ουσία, ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος δικάστηκε για την έμπρακτη αλληλεγγύη του, καθώς το κράτος πρωτόδικα, ανακοίνωσε τα 19 χρόνια εκδικητικής κάθειρξης στον Βαγγέλη. Την ίδια στιγμή, ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης βρισκόταν καταζητούμενος και δικάστηκε ερήμην για την ανάληψη ευθύνης έμπρακτης αντίστασης στο καθεστώς (για τη φύλαξη του όπλου-σφραγίδα της Οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα αλλά και για την προσπάθεια ανασυγκρότησης του αντάρτικου με βάση τη στρατηγική της Οργάνωσης), με καταδίκη σε 16 χρόνια κάθειρξης.

Διαχρονικά, η εξουσία φοβάται την αξία, συνείδηση και στάση της έμπρακτης αλληλεγγύης και γι' αυτό δεν επιθυμεί φυσικά, οι άνθρωποι να είναι ενωμένοι/ες/α, παρά διαχωρισμένοι/ες/α σε χίλια δυο κομμάτια που τρώγονται μεταξύ τους. Το κράτος γνωρίζει καλά πως αυτή η συνθήκη διευκολύνει κατά πολύ το έργο του κι επιχειρεί σταθερά να διαρρηγνύει την αλληλεγγύη στην πράξη, καθώς αυτή συνιστά τη βάση της επαναστατικής πάλης.

Η υπόθεση των δύο συντρόφων συνιστά αιχμή στο πλαίσιο της τρομοκρατικής επίθεσης του κράτους στο κοινωνικό κίνημα στο σύνολό του τα τελευταία χρόνια, καθώς μέσα από την ποινικοποίηση της ίδιας της αλληλεγγύης, ποινικοποιούνται ξεκάθαρα τα κοινωνικά ριζώματα της αντικρατικής αντίστασης.

Ο αναρχικός Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης, έπειτα από κοντά δυο χρόνια φυγής, έπεσε στα χέρια των διωκτικών αρχών, μετά από απαλλοτρίωση τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

Ο αναρχικός Βαγγέλης Σταθόπουλος στάθηκε με συνείδηση κι ανιδιοτέλεια, έτσι όπως χρειάζεται να είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των αγωνιζομένων.

Η εξουσία φοβάται την επαναστατική ορμή και γονατίζει όταν γεννιέται η επαναστατική προοπτική για έναν νέο κόσμο, ελεύθερο κι ανεξούσιο, χωρίς σκλάβους/ες κι υποκρισία. Το κράτος αρχίζει να αποσαρθρώνεται εκεί που ξεκινά έμπρακτα και συνολικά, η θέληση για την ουσιαστική αποδόμησή του.

Οι αιχμάλωτοι/ες του απελευθερωτικού πολέμου είναι η αιχμή του αγώνα κι η αλληλεγγύη μας είναι αδιαπραγμάτευτη κι απροϋπόθετη.

Στηρίζουμε τα καλέσματα:

Σάββατο 14 Μάη 13.00 πορεία αλληλεγγύης, πλατεία Μοναστηρακίου

Δευτέρα 16 Μάη 18.00 μικροφωνική-συγκέντρωση, πλατεία Συντάγματος

Καλούμε σε συγκέντρωση στο εφετείο (Λουκάρεως), την Τετάρτη 18 Μάη στις 9.00

Κανένας/καμιά σύντροφος/ισσα στα χέρια του κράτους

Λευτεριά στους αναρχικούς Βαγγέλη Σταθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Ανοιχτή Συνέλευση Ⓐναρχικών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1618562/