Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011 στις 18.00

Εκδήλωση: « η Νορβηγία προειδοποιεί, καμία ανοχή στους νεοναζί»

Εκδήλωση της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α., την Παρασκευή 14/10,ώρα:18:00- στην αίθουσα πολύκεντρο (οδός Ανδρόγεω) : « η Νορβηγία προειδοποιεί, καμία ανοχή στους νεοναζί», με ομιλητές τον Πέτρο Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και τον Σπύρο Μαρκέτο, ιστορικό.

Μέσα στη χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων δεκαετιών, η κυβέρνηση, θέλει να αποπροσανατολίσει την οργή του κόσμου απ' όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που περνάει προκειμένου να εξασφαλίσει τα κέρδη των τραπεζιτών και των βιομήχανων. Χρησιμοποιεί το ρατσιστικό δηλητήριο για να διασπάσει το εργατικό κίνημα που αντιστέκεται στην πολιτική του μνημονίου. Γι' αυτό και περνάει νόμους για φράχτες στον Έβρο, καταργεί ουσιαστικά την δυνατότητα νομιμοποίησης των μεταναστών, ενισχύει την frontex. Για όλα αυτά, συνεργάζεται με το φασιστικό ΛΑΟΣ μες στη βουλή και δίνει στους χρυσαυγίτες και τα άλλα φασιστοειδή τη νομιμοποίηση να εμφανίζονται ως αγανακτισμένοι πολίτες και να επιτίθενται σε μετανάστες, με την κάλυψη, πάντα, της αστυνομίας.
Το έγκλημα του νεοναζί Μπρέιβικ στη Νορβηγία είναι μια προειδοποίηση ότι πρέπει να απομονώσουμε τους φασίστες και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο με μαζικές κινητοποιήσεις σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς. Η μάχη ενάντια στους φασίστες είναι μάχη ενάντια στην πολιτική που θέλει να φορτώσει σε μας τα βάρη της κρίσης.
Για αυτό και χρειάζεται να ανοίξουμε παντού το μέτωπο της Κίνησης ''Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή'' και να παλέψουμε για να είναι νόμιμοι οι μετανάστες και παράνομοι οι φασίστες. Πριν το καλοκαίρι στο ηράκλειο, η χρυσή αυγή ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει σύντομα γραφεία. Έχουμε δει τι συμβαίνει σε κάθε πόλη όπου ανοίγουν γραφεία. Τα χρησιμοποιούν ως ορμητήρια για να οργανώνουν τις επιθέσεις τους. Γι αυτό και η απάντηση από μεριά μας ήταν αντιφασιστικές πορείες, εκδηλώσεις και το μάζεμα εκατοντάδων υπογραφών ενάντια στα γραφεία τους. Έτσι καταφέραμε να τους κόψουμε το δρόμο και το ίδιο πρέπει να κάνουμε και στην Ιεράπετρα όπου, έχουν προγραμματίσει τα εγκαίνια για τα νέα τους γραφεία στις 28/10. Χρειάζεται να γίνει μια τεράστια παράσταση διαμαρτυρίας για να δείξουμε και σ' αυτούς και στην κυβέρνηση ότι δεν περνάν τα ρατσιστικά τους ψέματα . Σας καλούμε στην επόμενη σύσκεψη της Κ.Ε.Ε.Ρ.Φ.Α. για να το οργανώσουμε, σε συντονισμό με τους συναγωνιστές στην Ιεράπετρα.Μετά την εκδήλωση, θα ακολουθήσει προβολή του ντοκυμαντέρ «το κουτί της Πανδώρας», του Κώστα Βαξεβάνη, για την νεοναζιστική συμμορία της Χρυσή Αυγής.

Πηγή : http://www.antiracismfascism.org/