Δευτέρα 16 Μαίου 2022 στις 13.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία ενάντια στον νόμο 4777 και την πανεπιστημιακή αστυνομία

Πορεία ενάντια στον νόμο 4777 και την πανεπιστημιακή αστυνομία| Πύλη Ζωγράφου ΕΜΠ, 1:00 μμ

Προσυγκέντρωση: Πλατεία Πολυτεχνειούπολης, 11:00πμ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΕΡΑΜΕΩΣ ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

ΔΕ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΠΑΤΣΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΓΩΝΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.

Την ώρα που:

Οι ΟΠΠΙ βρίσκονται «προ των πυλών», με δημοσιεύματα να τους θέλουν να εγκαθίστανται σε ΕΜΠ, ΕΚΠΑ , ΑΠΘ στις 17 Μαΐου.

Το πανεπιστήμιο ευθυγραμμίζεται ολοένα και περισσότερο με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Η έρευνα που διεξάγεται εξυπηρετεί τα συμφέροντα κράτους και αφεντικών, και ενισχύει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς τους και την πολεμική βιομηχανία (στρατό, αστυνομία), αλλά και την απρόσκοπτη συνεργασία πανεπιστημίου με ιδιωτικές εταιρείες.

40000 μαθητές αποκλείονται με ταξικά κριτήρια απο την τριτοβάθμια εκπαίδευση (λόγω της ΕΒΕ).

Χιλιάδες φοιτήτριες αναγκάζονται να δουλεύουν και να σπουδάζουν παράλληλα για να τα βγάλουν πέρα με το υψηλό κόστος φοίτησης και ζωής.

Οι μισθοί είναι στα τάρταρα και η ακρίβεια ασφυκτική.

Η σίτιση, η στέγαση, η θέρμανση και οι μετακινήσεις θεωρούνται εμπορεύματα από το εκμεταλλευτικό σύστημα.

Τα εργατικά κεκτημένα θεωρούνται πλέον παρελθόν (νόμος Χατζηδάκη).

Θεωρούμε πως η ώρα να δράσουμε εμείς είναι τώρα.

Η κρατική προπαγάνδα μέσω των ΜΜΕ, σταθερά εδώ και χρόνια χτίζει το αφήγημα πως τα πανεπιστήμια αποτελούν «εστίες ανομίας» που χρήζουν άμεσης αστυνομικής επιτήρησης. Από την μεριά μας γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η (πανεπιστημιακή) αστυνομία έρχεται για να διασφαλίσει την αποστείρωση των πανεπιστημιακών χώρων από κάθε μορφής πολιτική δράση, καταπνίγοντας κάθε αγώνα και εξεγερσιακό γεγονός πάει να γεννηθεί (μέσω πειθαρχικών, διαγραφών, εκκενώσεων καταλήψεων, τραμπουκισμών και συλλήψεων) εντός τους, και σε καμία περίπτωση δεν έρχεται για να μας «προστατέψει».

Άλλωστε, διαχρονικά ο ρόλος της αστυνομίας είναι να προασπίζει τα συμφέροντα κράτους και κεφαλαίου, στοχοποιώντας και να καταστέλλοντας τον κόσμο που αγωνίζεται και αντιδρά στην καταπίεση, την εκμετάλλευση, την φτώχια και την εξαθλίωση.

Τη μέρα ακριβώς πριν την έλευση των ΟΠΠΙ σε ΕΜΠ, ΕΚΠΑ , ΑΠΘ, σε μια προσπάθεια κλιμάκωσης του αγώνα μας ενάντια στον Νόμο 4777 συνολικά, επιλέγουμε να πραγματοποιήσουμε πορεία στην γειτονιά του Ζωγράφου μεταξύ για να περάσουμε το ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν θα αφήσουμε κανέναν μπάτσο να πατήσει το πόδι του ούτε στην Πολυτεχνειούπολη, ούτε στην Πανεπιστημιούπολη, ούτε και σε καμιά σχολή.

Συνδιοργάνωση καλέσματος: Αυτόνομο σχήμα ΗΜΜΥ, Αυτόνομο σχήμα ΦΜΣ, Αυτόνομη Πρωτοβουλία Μηχανολόγων, Αυτόνομη Πρωτοβουλία Παντείου, Ανεξάρτητος ΑΝτικαπιταλιστικός Χώρος, Ελευθεριακή παρέμβαση ΑΣΟΕΕ, Ελευθεριακό σχήμα ΠΑΔΑ, Αυτόνομο σχήμα τοπογράφων

πηγή : https://www.facebook.com/events/4699313448222…%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22post_page%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22surface%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A[]%7D]%22%7D&__xts__[0]=68.ARAKCO7wPh6ZbFqRNyuiV_-IQJ7Dr8nul1bYDwE5JcN0TttUSCbSZnpV9T3yjUXd_BR6KAz2DNKnt0rlAqStZVhkdkopWLKROcE18HU1zWn3KfkJR5RXfWpQFhSP44BrBkGPuDs9Ze2vNT9brrs90Y2CXa24rUhWFyrr-N1cELyJ5llE7DxfQLbr7J7fq2yxziaahPk29FObN_hVkiC1zhqil4FZFtFAISnxE_q_F69bMU2CdkX9F44Rfnd8kBsG8MZV7teWfazkW4ZA9czW287Vev_vBL_GWCdBctkQ3opHZCyD5Sg


1 2 3

παρέμβαση στην πρυτανεία ΕΜΠ ως αλληλεγγύη στα συντρόφια από το ΑΠΘ & εναντίωση στο επιχειρηματικό πανεπιστήμιο και τους ΟΠΠΙ

post image

παρεμβαση με συνθήματα και τρικακια μέσα και έξω από την πρυτανεία ΕΜΠ σαν ελάχιστη ενδειξη αλληλεγγύης στα συντρόφια από το ΑΠΘ που καθημερινά έρχονται αντιμέτωπα με την απειλή από μπάτσους μέσα στις σχολές τους, αλλά και σαν εναντίωση στους κρατικούς σχεδιασμούς για επιχειρηματικό πανεπιστήμιο και ΟΠΠΙ στις σχολες.

ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΕΜΠ - ΜΠΑΤΣΟΣ ΣΕ ΣΧΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΜΠΕΙ

ΕΣΤΙΕΣ ΑΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Στηρίζουμε το κάλεσμα σε πορεία την Δευτέρα 16/5 στη 13:00 στην πύλη Ζωγράφου Πολυτεχνειούπολης

Φοιτητά

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1618482/


1 2 3

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΩΝ ΤΑΞΙΚΩΝ ΦΡΑΓΜΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ- ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ

Τα τελευταία γεγονότα στο Α.Π.Θ., όπου ΜΑΤ και ασφαλιτες εισέβαλαν εντός του πανεπιστημιακού ασύλου με πρόσχημα τις εργασίες δημιουργίας βιβλιοθήκης στο εκκενωμενο "στέκι στο βιολογικό", αλλά στην πραγματικότητα σκοπός τους, όπως συνηθίζεται, ήταν να καταστείλουν, να χτυπήσουν, να ρίξουν χημικά και κρότου λάμψης και να στείλουν στο νοσοκομείο φοιτητές που βρίσκονταν συγκεντρωμένοι στο πανεπιστήμιο αναδεικνύει ακόμη μια φορά το σάπιο του κόσμου της εξουσίας. Η επανειλημμένη εισβολή, η στρατοπέδευση και οι επιθέσεις των ΜΑΤ εντός του πανεπιστημίου αποτελούν προεόρτια κατάσταση της συνθήκης που θα επικρατεί μετά την είσοδο της ΟΠΠΙ στους χώρους των σχολών. Το κράτος, εξαπλώνοντας την ολοκληρωτική πολιτική του, επιδιώκει με την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και τις διάφορες πτυχές της την αποστείρωση των πανεπιστημιακών χώρων από τα κοινωνικά τους χαρακτηριστικά, τον συνεχή έλεγχο και την καταστολή οποιασδήποτε αντίστασης ενάντια του, ψηφίζοντας νόμους που περιορίζουν και απειλούν τους φοιτητές με συνεχείς ελέγχους, διαγραφές, κάμερες, περιορισμένο χρόνο φοίτησης κ.α.

Ο κόσμος του αγώνα, όπως τις τελευταίες μέρες στο ΑΠΘ, οφείλει και μάχεται ενάντια στις μεθοδεύσεις κράτους- πρυτάνεων και καταστολής και υπερασπίζεται τα κεκτημένα του. Ως αγωνιζόμενα υποκείμενα υπερασπιζόμαστε το άσυλο, τους ζωτικούς μας χώρους, προτάσσουμε μια άλλη παιδεία και μαχόμαστε για αυτή, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των φοιτητών στην Θεσσαλονίκη, προτάσσουμε την οργάνωση των φοιτητικών αγώνων αδιαμεσολαβητα και από τα κάτω, χτίζουμε πάνω στις ελευθεριακες και αναρχικές ιδέες και μαχόμαστε ενάντια σε κράτος, πρυτανείες, καταστολή και εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ- ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ 4777

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΟ ΑΠΘ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ- ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

- Στηρίζουμε το κάλεσμα ελευθεριακών και αυτόνομων σχημάτων σε συγκέντρωση- πορεία, Δευτέρα 16 Μάη, 13.00 μ.μ., Πύλη ΕΜΠ Ζωγράφου

Πρωτοβουλία Αναρχικών Φοιτητών/-τριών Αθήνας

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Μαΐου 13h