Κυριακή 22 Μαίου 2022 στις 11.00

Μονοήμερο ΣΕΚ: Ιμπεριαλισμός, περίοδος πολέμων και επαναστάσεων

Μονοήμερο ΣΕΚ στις 22 Μάη με θέμα «Ιμπεριαλισμός, περίοδος πολέμων και επαναστάσεων»

Λιγότερο από δύο εβδομάδες απομένουν ως το μονοήμερο του ΣΕΚ στις 22 Μάη στη Νομική, με θέμα «ιμπεριαλισμός, περίοδος πολέμων και επαναστάσεων-μια μέρα με επαναστατικές ιδέες και συζητήσεις», και ολοένα και περισσότερο κόσμος δηλώνει συμμετοχή από την Αθήνα και άλλες πόλεις αναζητώντας απαντήσεις στις καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων μηνών.

«Έχω ξεκινήσει ενημερώνοντας τον περίγυρό μου και η ανταπόκριση είναι πάρα πολύ καλή. 24 άτομα έχουν ήδη κόψει την πρόσκλησή τους και τις επόμενες μέρες ετοιμάζομαι να συνεχίσω στη γειτονιά, σε μαγαζιά, σε φίλους και συναδέλφους» δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Τζούλη Καρούτσου, εργαζόμενη στην ιδιωτική Υγεία. Τη συμμετοχή τους στο μονοήμερο αποφάσισαν μέσα στην προηγούμενη εβδομάδα εργαζόμενοι από το νοσοκομείο Αγρινίου -και όχι μόνο- που ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα με δικά τους μέσα την Κυριακή 22/5.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον στις γειτονιές και στις σχολές. «Προσωπικά, θα έχω για πρώτη φορά την ευκαιρία να παρακολουθήσω ένα μονοήμερο τέτοιας μεγάλης έκτασης και τεράστιας βαρύτητας» μας λέει η Άρια Σταροπούλου από τα Πατήσια. «Στα Πατήσια βγαίνουμε τακτικά σε εργατικούς χώρους και σε πλατείες επιδιώκοντας την πολιτική συζήτηση και την ενότητα με τον απλό κόσμο σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα. Η οργάνωση, με την οποία θα συνδέσουμε όλες μας τις δράσεις - αντιρατσιστική, αντισεξιστική, αντιλοατκιφοβική, περιβαλλοντική - για να καταπολεμήσουμε όλα μαζί τον κοινό εχθρό που είναι στην χώρα μας. Ήδη έχουμε δει την μεγάλη προθυμία και το αγωνιστικό πνεύμα των μεταναστών που δηλώνουν χωρίς δεύτερη σκέψη την συμμετοχή τους στο μονοήμερο».

«Θέλω να παρευρεθώ στις συζητήσεις και πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος, για να ενημερωθώ για την κατάσταση στον πόλεμο, για να δω ποιες είναι οι προτάσεις πάνω σε ένα θέμα στο οποίο αναπτύσσονται πολλές απόψεις» δήλωσε στην ΕΑ ο Γιώργος Παυλόπουλος, φοιτητής ΠΑΔΑ. «Είναι μια ευκαιρία για ξεκαθαρίσει κανείς πάνω στην άποψη ότι σε αυτόν τον πόλεμο δεν θα έπρεπε να πάρει κανείς θέση ούτε υπέρ του Πούτιν ούτε υπέρ του ΝΑΤΟ αλλά και να δοθεί και μια απάντηση για το πώς μπορεί να σταματήσει. Ενδιαφέρον είναι επίσης το γεγονός ότι θα υπάρχει διεθνής συμμετοχή από την Γαλλία».

Δείτε εδώ τη σελίδα της εκδήλωσης στο Facebook

πηγή : https://www.sekonline.gr/article.php?id=1246