Κυριακή 15 Μαίου 2022 στις 17.00

Συγγραφή Ανοιχτού Πλαισίου Ελευθεριακού Σχήματος Δασολογίας

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΘΑ ΝΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ.

Τον τελευταίο καιρό το κράτος επιχειρεί για ακόμα μια φορά να εγκαθιδρύσει την αστυνομική παρουσία εντός του campus του ΑΠΘ, στο πλαίσιο της γενικότερης μεθοδευμένης επίθεσης του αφ' ενός στον τομέα της εκπαίδευσης, και αφ' ετέρου στα αγωνιζόμενα υποκείμενα.

Πιο συγκεκριμένα, την Δευτέρα 18/4 δυνάμεις των ΜΑΤ, μηχανές και ασφαλίτες βρέθηκαν εντός και περιμετρικά του ΑΠΘ προκειμένου να περιφρουρήσουν τις εργασίες στην εκκενωμένη κατάληψη του Στεκιού του Βιολογικού. Η στρατηγική επιλογή της ημέρας αυτής -περίοδος διακοπών όπου οι σχολές είναι άδειες από φοιτητές και δεν πραγματοποιούνται μαθήματα-, δεν ευδοκίμησε στο να περάσει το γεγονός αυτό απαρατήρητο. Αντίθετα, υπήρξαν άμεσα αντανακλαστικά αγωνιστριών και φοιτητών που συγκεντρώθηκαν στη ΣΘΕ, και παρά την επίθεση των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκε σύγκρουση έως ότου οι μπάτσοι απωθήθηκαν εκτός του campus.

Την Τρίτη 19/4 επιχειρείται ξανά η συνέχιση των εργασιών στο Στέκι του Βιολογικού, με ακόμα ισχυρότερη αστυνομική παρουσία. Κόσμος είχε συγκεντρωθεί ήδη στη ΣΘΕ από τις 9.00 π.μ. λόγω των γεγονότων της Δευτέρας και κατάφερε να σταματήσει τις εργασίες, ωστόσο οι δυνάμεις καταστολής παρέμειναν εντός του πανεπιστημιακού χώρου και μάλιστα άφησαν εσκεμμένα να εννοείται πως οι εργασίες συνεχίζονται για να δικαιολογήσουν την εισβολή τους σε αυτόν. Τα ΜΑΤ εγκλώβισαν τον κόσμο μέσα στη ΣΘΕ, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνταν άλλες δύο συγκεντρώσεις, στην πλατεία Χημείου και στη Γεωπονία, στις οποίες αποκλείστηκε η πρόσβαση. Μετά από πολύωρη επιμονή οι μπάτσοι απωθήθηκαν ξανά και ακολούθησαν εκ νέου συγκρούσεις, ώσπου αποχώρησαν οριστικά. Εντός της ημέρας πραγματοποιήθηκαν δύο συλλήψεις.

Τα γεγονότα αυτά δεν είναι μεμονωμένα αλλά αποτελούν συνέχεια του παζλ της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης που μεθοδεύει το κράτος και το κεφάλαιο. Είναι η πραγματικότητα που προσπαθούν να επιβάλλουν με την εφαρμογή του νόμου 4777 και την ψήφιση του νομοσχεδίου του «πανεπιστημίου 2030». Είναι η πανεπιστημιακή αστυνομία που ολοκληρώνει την εγκατασταση της μεσα στο πανεπιστημιακο καμπους στις 17 μαη, οι κάμερες και τα τουρνικέ, τα πειθαρχικά, οι διαγραφές, τα ν+2, οι εκκενώσεις στεκιών και καταλήψεων, η αποστείρωση και η αστυνόμευση των ζωών μας στο πανεπιστήμιο.

Στιγμές όπως αυτές μας δείχνουν πως από τη μια το κράτος εντείνει τις προσπάθειες του να εφαρμόσει τα σχέδια του ενάντια στα ταξικά μας συμφέροντα, αλλά από την άλλη η δυναμική που προκύπτει από τη συλλογικοποίηση και τη συντροφικότητα ανάμεσα στους/στις καταπιεσμένους/ες έχει τη δύναμη να μπλοκάρει τις βλέψεις αυτές. Τα εργαλεία μας είναι πολύμορφα και η οργή μας αστείρευτη.

ΟΛΟΙ/ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΦ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΤΕΤΑΡΤΗ 18/05 17:00 ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΠ