Τρίτη 17 Μαίου 2022 στις 20.30

Θερινο ΣινεΠ - Οι Μίτσελς και η Εξέγερση των Μηχανών

Η Κέιτι Μίτσελ από μικρή ένιωθε πως δεν ταιριάζει με κανέναν, ούτε καν με την ίδια την οικογένειά της και όνειρό της ήταν πάντα να πάει σε σχολή κινηματογράφου. Οταν το όνειρό της γίνεται επιτέλους πραγματικότητα και ετοιμάζεται να φύγει για το πανεπιστήμιο, ο πατέρας της συνειδητοποιεί το πόσο πολύ έχουν απομακρυνθεί ο ένας από τον άλλον. Ετσι αποφασίζει να πάρει όλη την οικογένεια μαζί σε ένα ταξίδι για να συνοδεύσουν την Κέιτι στη σχολή, με σκοπό να τα ξαναβρούν. Μόνο που μια εξέγερση από ρομπότ τους χαλάει τα σχέδια, κάνοντάς τους την τελευταία οικογένεια πάνω στη Γη και τους μόνος που μπορούν να σώσουν την ανθρωπότητα.
Οσοι γνωρίζουν τις προηγούμενες δουλειές των Φιλ Λορντ και Κρίστοφερ Μίλερ, όπως το «Βρέχει Κεφτέδες», το «Η Ταινία LEGO» και το πιο πρόσφατο και βραβευμένο με Οσκαρ «Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν», έχουν μια ιδέα το τι μπορεί να περιμένουν βλέποντας μια νέα ταινία σε παραγωγή δική τους και σκηνοθεσία του Μάικ Ριάντα. Μια πραγματικά αλλοπρόσαλλή ταινία, γεμάτη από υπέροχο animation, ανατρεπτικό χιούμορ συνδυασμένο πάντα με μια ατίθαση και παιχνιδιάρικη διάθεση η οποία κρύβει μέσα της ένα ζεστό μήνυμα αποδοχής αλλά ένα από τα πιο έξυπνα σενάρια για την δύναμη της οικογένειας, την τεχνολογία και την online γενιά.
Μέσα σε όλο αυτό το σεναριακό (άπειρες αναφορές σε generation X, boomers και millennials) αλλά και σχεδιαστικό χάος, στον αντίλογο για την υπεροχή της φύσης κόντρα στην τεχνολογία που βρίσκεται στο κέντρo της και τη μάχη ενός πραγματιστή με έναν... καλλιτέχνη, η ταινία δεν χάνει ποτέ το στόχο του συναισθηματικού πυρήνα της, ο οποίος χτυπάει κέντρο στην οικογένεια και την σχέση του παιδιού με τον γονιό του. Είναι το σημείο που στο τέλος δίνει ώθηση στην ταινία να απογειωθεί και να κορυφωθεί σε ένα όμορφο και ταιριαστό συναισθηματικό κρεσέντο .
Μια πραγματικά απολαυστική ταινία από την αρχή ως το τέλος, ένα σίγουρο στοίχημα για τα επόμενα Οσκαρ.(Χρήστος Μπακατσέλος στο flix.gr)
Εχουμε δανειστικη βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη , χαριστικό παζάρι , παγκο ΒΙΟΜΕ κ.α.Συλλέγουμε πρώτες υλες και τρόφιμα για την συλλογική κουζίνα El Chef .

πηγή : https://www.facebook.com/events/5051529646383…
πηγή : email που λάβαμε στις 15 Μαΐου 14h