Πέμπτη 19 Μαίου 2022 στις 20.30

Θερινο ΣινεΠ - Ο Ρον Χάλασε

Ζούμε στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης και η ζωή του Μπάρνεϊ, ενός συμπαθητικού, αλλά κοινωνικά αδέξιου μαθητή γυμνασίου, είναι δύσκολη. Μέχρι που αποκτά τον Ρον, μία υπερσύγχρονη, ομιλούσα ψηφιακή συσκευή, που συστήνεται ως «ο Καλύτερος φίλος του, έτοιμος για χρήση». Οι δυσλειτουργίες, όμως, του Ρον τους μπλέκουν σε μια γεμάτη δράση συναρπαστική περιπέτεια, που θα τους μάθει τι είναι η αληθινή φιλία.Οι δύο αταίριαστοι αυτοί ήρωες θα ανακαλύψουν το νόημα της φιλίας και της αποδοχής του διαφορετικού.
«Ο κόσμος του σήμερα είναι κορεσμένος από την τεχνολογία… έχει γίνει απαραίτητη στη ζωή μας» λέει ο συν-σκηνοθέτης JP Vine. «Οι περισσότεροι εκτίθενται σε άτομα με κοινά γούστα. Η ταινία σχολιάζει τι σημαίνει αυτό για μια φιλία. Ο Ρον και ο Μπάρνεϊ είναι παράξενοι φίλοι, εντελώς διαφορετικοί, αλλά μέσα από την ταινία χτίζουν έναν δυνατό δεσμό που τους ικανοποιεί. Η ταινία τιμά τη φιλία, ειδικά την αλλόκοτη φιλία!
Οι δημιουργοί συζήτησαν πολύ για τις μνήμες της παιδικής τους ηλικίας, αλλά και τις εμπειρίες των παιδιών τους, και κατέληξαν σε ένα ερώτημα: τι κάνω όταν δεν έχω κανέναν να μιλήσω; «Όπως κάθε γονιός, έχω νιώσει πώς είναι όταν ένα παιδί έρχεται από το σχολείο και παραπονιέται ότι δεν έχει παίξει με κανέναν εκείνη τη μέρα» λέει η σκηνοθέτιδα Sarah Smith. «Η καρδιά σου σπάει. Η πίεση από τα κοινωνικά δίκτυα, το κάνει ακόμα πιο δύσκολο. Θελήσαμε να κάνουμε μία ταινία για τις φιλίες των παιδιών στην εποχή των κοινωνικών δικτύων και την αίσθηση ενός παιδιού ότι όλα τα υπόλοιπα τα καταφέρνουν καλύτερα».
Η ιστορία μιας πραγματικής φιλίας σε έναν κόσμο κυριευμένο από τις διαδικτυακές σχέσεις, αγγίζει τα παιδιά, τους ενήλικες και τις οικογένειες. Η ταινία πραγματεύεται τα θεμέλια της φιλίας, από το τι σημαίνει φιλία μέχρι του πώς την διατηρούμε και πώς ωριμάζουμε μέσα από αυτήν. Το να παραμείνεις αυθεντικός έχει μεγαλύτερη αξία από το να έχεις μία κουλ συσκευή.
H σκηνοθέτιδα Sarah Smith λέει: «Οι άνθρωποι σήμερα ζουν μέσα από συνομιλίες στο κινητό, από αναρτήσεις και likes/dislikes, αλλά η παράξενη και ξεκαρδιστική φιλία του Μπάρνεϊ και του Ρον, χτισμένη μέσα από κοινά βιώματα, είναι μία ηχηρή υπενθύμιση των καλύτερων στιγμών, που έχουμε όταν μεγαλώνουμε».
«Τα παιδιά έχουν περιορίσει σε μεγάλο βαθμό τις σχέσεις τους μέσα από τις οθόνες» συνεχίζει, «Για αυτό, πιστεύω ότι η γοητεία της τετ α τετ φιλίας είναι δυνατή σήμερα, ειδικά για τα παιδιά. Θέλουν να βγουν έξω και να παίξουν στα πάρκα με τους φίλους τους, όπως κάνει ο Ρον και ο Μπάρνεϊ».
Εχουμε δανειστικη βιβλιοθήκη και ταινιοθήκη , χαριστικό παζάρι , παγκο ΒΙΟΜΕ κ.α.Συλλέγουμε πρώτες υλες και τρόφιμα για την συλλογική κουζίνα El Chef .

πηγή : https://www.facebook.com/events/1701431763564…
πηγή : email που λάβαμε στις 15 Μαΐου 15h