Τρίτη 17 Μαίου 2022 στις 11.00

Συγκέντρωση - Μικροφωνική ενάντια στην παρουσία μπάτσων στο ΑΠΘ

Ένα χρόνο μετά την ψήφιση του νόμου Κ-Χ, τα ακραία φαινόμενα καταστολής και την βίαιη εκκένωση της κατειλλημένης πρυτανείας , βιώνουμε παρόμοιες καταστάσεις.

Στις 10/5 η φοιτητική κοινότητα ήρθε αντιμέτωπη με μπάτσους να εισβάλλουν στο campus επιβάλλοντας την παρουσια τους . Οι αλληλέγγυοι φοιτήτριες κ φοιτήτριες , συγκεντρώθηκαν στη ΣΘΕ με σκοπό να δείξουν πως η παρουσία της αστυνομίας στο πανεπιστήμιο δεν θα γίνει ποτέ ανεκτή . Οι μπάτσοι επιτέθηκαν χρησιμοποιώντας χημικά και κρότου λάμψης , τα οποία δεν δίστασαν μάλιστα να πετάξουν στο εσωτερικό του κτηρίου της ΣΘΕ (φουαγιέ) ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιούνταν μαθήματα στις αίθουσες. Με την πράξη αυτή βλέπουμε ότι το κράτος παίρνει συνειδητά την πολιτική επιλογή να δρα αγνοώντας τους κινδύνους που ελλοχεύουν σε σοβαρούς τραυματισμούς ακόμα και στην απώλεια ανθρώπινων ζώων. Οι χθεσινές τραγικές εικόνες δε σταμάτησαν εκεί ,καθώς ακολούθησε ακραία καταστολή και τραμπουκισμός που μάλιστα είχε ως αποκορύφωμα την βίαιη σύλληψη ενός ατόμου ,αφού πρώτα το έσυραν και το πέταξαν απτά σκαλιά της ΣΘΕ . Το όργιο καταστολής συνεχίστηκε μια ώρα αργότερα έξω από το κτήριο της πρυτανείας όπου φοιτητ(ρι)ες ξυλοκοπήθηκαν από δυνάμεις των ματ ,με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς και μια επιπλέον σύλληψη.

Επακόλουθη των γεγονότων αυτών ήταν μια αντανακλαστική πορεία χιλίων και πλέον ατόμων.

Αντιστεκόμαστε στην εδραίωση και την κανονικοποίηση της παρουσίας των δυνάμεων καταστολής στον χώρο του campus και στη γενικότερη υποτίμηση των ζώων μας. Οργανωνόμαστε στη βάση μακριά από λογικές ανάθεσης ,ακηδεμόνευτα.

Καλούμε σε συγκέντρωση - μικροφωνική στις 17/05 στις 11:00 στα γρασίδια Φιλοσοφικής

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΧ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ

Αυτόνομα σχήματα : πολιτικών και οικονομικών επιστημών

Αυτόνομη πρωτοβουλία νομικής