Τρίτη 17 Μαίου 2022 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΡΙΤΗ 17/5 ΣΤΙΣ 12μμ ΕΙΣΟΔΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ Σ.Σ.Α. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 23/5 ΣΤΙΣ 2μμ ΑΙΘΡΙΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΟΠΠΙ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

Ήδη από τον Δεκέμβρη του 2021 είχε αναγγελθεί η επίσημη είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας (ΟΠΠΙ) από τις 17 Μαΐου, η οποία προβλέπεται να περιπολεί σε εξωτερικούς χώρους των Πανεπιστημίων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα τα 400 μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, η σύσταση της οποίας κρίθηκε συνταγματική από το ΣτΕ (κάτι που δείχνει με πόση μεγάλη ευκολία το ίδιο το σύνταγμα προσαρμόζεται στην εκάστοτε κυβερνητική ατζέντα). Έτσι ερχόμενοι αντιμέτωποι με ένα κράτος το οποίο έχει ήδη διαμορφώσει μία κατάσταση ελέγχου και βίας απέναντι στις αντιστάσεις και τα σώματά μας με την ευλογία των πρυτανικών αρχών, καθίσταται αναγκαίο το φοιτητικό κίνημα να θέσει τις βάσεις αντίστασης ενάντια στην επερχόμενη νέα "κανονικότητα". Να υπερασπιστούμε το άσυλο ως άσυλο αγώνων και ελευθεριών και όχι ως στείρο, ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό, να περιφρουρήσουμε τα κεκτημένα μας και να συγκρουστούμε με τις δυνάμεις καταστολής.

ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Μέσα από τις συνελεύσεις, τις πορείες και τις καταλήψεις φάνηκε ότι όπως και πέρσι καταφέραμε να εμποδίσουμε την είσοδο των μπάτσων μέσα στο άσυλο (καθώς τις μέρες Πέμπτη και Παρασκευή που πολλαπλές σχολές βρισκόντουσαν υπό κατάληψη, δεν έγινε καμία έφοδος). Μέσα από τις δράσεις μας, τις ζωντανές κατειλημμένες σχολές με πολιτική και πολιτιστική δράση, τους ενεργούς φοιτητικούς συλλόγους, τον συντονισμό με άλλους φοιτητικούς συλλόγους και την υπόλοιπη κοινωνία μπορούμε να αναχαιτίσουμε την επίθεση και την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΔΕ ΜΠΑΙΝΟΥΝ
ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ

Αντιλαμβανόμαστε ότι είναι ζωτικής σημασίας η αυτοοργάνωση των φοιτητ(ρι)ών με ακηδεμόνευτους όρους, δηλαδή μέσω σχημάτων και πολιτικών διαδικασιών στις οποίες αποφασίζουμε εμείς οι ίδιες για ό,τι αφορά τις ζωές μας μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια. Διαχωρίζουμε τη θέση μας από κομματικές οργανώσεις/ιεραρχίες και κατευθύνσεις, που προέρχονται από οποιονδήποτε πάνω και πέρα από εμάς. Επιπλέον, υπερασπιζόμαστε τις καταλήψεις ως μέσο πάλης, κέντρα αγώνα και συνάντησης του φοιτητικού κινήματος, αλλά και της υπόλοιπης κοινωνίας. Δεν περιμένουμε έτοιμες λύσεις και αντιτασσόμαστε στις εκλογικές διαδικασίες και στη λογική της ανάθεσης - όχι από κάποια εμμονή - αλλά γιατί θέλουμε να υπάρχουμε με ίσους όρους, μακριά από συμπεριφορές και ρόλους που υποβαθμίζουν τις ζωές μας. Παράλληλα, θεωρούμε αναγκαία τη συμμετοχή όλων μας στις γενικές συνελεύσεις του συλλόγου, ως ανώτερο όργανο λήψης αποφάσεων των φοιτητ(ρι)ών. Γι' αυτό προτάσσουμε τη συμμετοχή μας σε αυτή, ώστε τα κοινωνικοπολιτικά ζητήματα που μας αφορούν να γίνουν υπόθεση όλων μας και όχι μιας μικρής μερίδας «ειδικών» στην πολιτική.

ΟΥΤΕ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ
ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

κάλεσμα : Αυτοοργανωμένο Σχήμα Αρχιτεκτονικής

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Μαΐου 21h


1 2 3

Μετά από άλλο ένα επικοινωνιακό σόου των ΜΜΕ γύρω από την εγκατάσταση της ΟΠΠΙ, ο υπουργός ΠΡΟΠΟ ανακοινώνει την εκ νέου αναβολή της εγκατάστασής της. Αυτό φυσικά από τη μία αντιλαμβανόμαστε πως με την καθημερινή παρουσία των ΜΑΤ στις σχολές τις προηγούμενες μέρες δεν είναι σε καμιά περίπτωση κάτι το οποίο πρέπει να εφησυχάσει το κίνημα, από την άλλη όμως αναγνωρίζουμε την αναδίπλωση στην οποία εξαναγκάστηκε το κράτος μετά την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος τις προηγούμενες εβδομάδες με διαρκείς κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, καταλήψεις στις σχολές με συλλογικές αποφάσεις από τα κάτω, συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας και ενεργοποίηση όλων των μέσων πάλης της.
Κάνουμε λοιπόν ξεκάθαρο προς κάθε κατεύθυνση:
Όποτε αποφασίσετε να εγκαταστήσετε μπάτσους, να εφαρμόσετε οποιοδήποτε κομμάτι του Κ-Χ, να επιχειρήσετε ψήφιση άλλου αντί - εκπαιδευτικού ή αντί - κοινωνικού νόμου, το φοιτητικό κίνημα θα συσπειρώνεται, θα αγωνίζεται και θα περνάει από πάνω σας.
Καμία αυταπάτη για αλλαγή μέσα από τις κάλπες. Οι αυτοοργανωμενοι αδιαμεσολαβητοι αγώνες από τα κάτω είναι αυτοί που μπορούν να γίνουν επικίνδυνοι. Καμία ανάθεση / Καμιά ανακωχή.

Στηρίζουμε αύριο :
Το απεργιακό κάλεσμα του ΣΕΡΕΤΕ στην Πρυτανεία ΑΠΘ στις 10:00.
Τις μικροφωνικες συγκεντρώσεις στη φιλοσοφική και στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ στις 11:00 και 12:00 αντίστοιχα.

κάλεσμα : Αναρχική Συνέλευση φοιτητών/ριών QUIETA MOVERE

πηγή : email που λάβαμε στις 16 Μαΐου 22h


1 2 3

Κάλεσμα σε μικροφωνική συγκέντρωση αύριο Τρίτη 17/5 στις 12:00 στην είσοδο του Πολυτεχνείου.

ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ

Μετά την εκκένωση της, επί 34 χρόνια, κατάληψης 'στέκι στο βιολογικό' ,την παραμονή πρωτοχρονιάς, είδαμε όλες την Μ. Δευτέρα, όχι ιδιαίτερα έκπληκτες και έκπληκτοι πλέον, ασφαλίτες και διμοιρίες ΜΑΤ να εισέρχονται στο campus του ΑΠΘ για να περιφρουρήσουν την συνέχιση των εργασιών στην εκκενωμένη κατάληψη. Οι μπάτσοι κατασκήνωσαν στο χώρο του πανεπιστημίου τις 2 εβδομάδες των διακοπών του Πάσχα, φτάνοντας στο σημείο να παραμένουν εντός campus 24 ώρες τη μέρα για να επιτευχθεί η περάτωση των εργασιών. Ωστόσο,εκτός από τις πολυάριθμες διμοιρίες των ΜΑΤ και τους ασφαλίτες, στο campus στο διάστημα αυτών των 2 εβδομάδων υπήρξαμε και όλοι εμείς που δεν αντιλαμβανόμαστε ως φυσιολογική την παρουσία της αστυνομίας εντός του πανεπιστημιακού χώρου. Τόσο με τις συγκρούσεις των πρώτων ημερών, όσο και με την αδιάκοπη παρουσία μας στο χώρο απέναντι στις αστυνομικές δυνάμεις, δείξαμε ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να γίνει ΄κανονικότητα' η παρουσία τους στο χώρο. Γεγονός που έγινε ακόμη πιο κατανοητό, όταν την περασμένη Τρίτη, ημέρα μαθημάτων, το κράτος επέλεξε να εισβάλει και πάλι στο χώρο της ΣΘΕ, και με κλιμακούμενη ένταση επιχείρησε να καταστείλει κάθε φωνή αντίστασης που αντανακλαστικά βρέθηκε και πάλι εκείκαι ύψωσε το ανάστημα της απέναντι σε αυτή τη νέα συνθήκη που ζούμε τις τελευταίες μέρες. Πλήθος ατόμων χτυπήθηκε και κυνηγήθηκε επί ώρες σ' ένα πανεπιστήμιο που λειτουργούσε κανονικά με μαθήματα, ενώ μπάτσοι έριχναν χημικά εντός(!) των κτιρίων του.

ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΟΠΠΙ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ;

Η απόπειρα του κράτους για μια επίδειξη δύναμης όμως μόνο τυχαία δεν είναι. Η συχνή είσοδος μπάτσων στο campus έρχεται χέρι-χέρι με την επιδίωξη του κράτους για μόνιμη εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στο χώρο. Μια κίνηση που προφανώς έχει άμεσο στόχο να περιφρουρήσει και να επιβεβαιώσει ότι θα ισχύσουν στην πράξη όλα εκείνα στα οποία αντιτιθόμαστε εδώ και τόσο καιρό : τον νόμο 4777 που περιέχει τα πειθαρχικά,τις διαγραφές και την ελάχιστη βάση εισαγωγής, την εντατικοποίηση , την επισφάλεια , τους ταξικούς φραγμούς, την ομαλή αναπαραγωγή του εργατικού δυναμικού και γενικότερα τα κέρδη του κεφαλαίου που,όπως πάντοτε, περνάνε πάνω από εμάς και τις ζωές μας. Είναι παραπάνω από προφανές, πως στην κρατική αυτή επιδίωξη, κάθε φωνή που αντιτίθεται, κάθε συλλογικοποίηση που συζητά και προβληματίζεται, κάθε ομάδα που αγωνίζεται και φαντάζεται τη ζωή της πέρα από τα πλαίσια της κερδοφορίας του κεφαλαίου περισσεύει και πρέπει να κατασταλθεί.

ΟΥΤΕ 15 ΑΠΡΙΛΗ, ΟΥΤΕ 17 ΜΑΗ , ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ!

Σε όλες αυτές τις επιδιώξεις όμως κράτος και κεφάλαιο λογάριασαν χωρίς να λάβουν υπόψη την δύναμη και την ισχύ του φοιτητικού κινήματος. Οι μνήμες από την περυσινή άνοιξη με τις διαρκείς καταλήψεις και τις αμέτρητες μαζικές πορείες είναι ακόμα νωπές για αυτούς, ενώ η αντανακλαστική αντίδραση των φοιτητ(ρι)ών στην πρόσφατη εισβολή κατέστησε σαφές ότι όλα αυτά τελικά θα πρέπει να περάσουν από πάνω μας για να εφαρμοστόυν. Το φοιτητικό κίνημα είναι αυτό που ανάγκαζει το κράτος να πηγαίνει την είσοδο της ΟΠΠΙ από αναβολή σε αναβολή. Αφού δεν τα κατάφερε στις 15 Απρίλη ή το καλοκαίρι του περυσινού έτους, απέτυχε για άλλη μια φορά με την ημερομηνία της 17 Μαή που είχε σημαδέψει για τη φετινή χρονιά. Εμείς είμαστε αυτοί και αυτές που πρέπει να διαβεβαιώσουμε μέσα από την οργάνωση στη βάση, τις οριζόντιες διαδικασίες, τις συνελεύσεις, τις καταλήψεις και τις πορείες μας πως κάθε τέτοια απόπειρα του κράτους θα πέφτει στο κενό και μαζί θα αντιστεκόμαστε πάντα σε ότι αποφέρει την περαιτέρω υποτίμηση των ζωών μας.

Να μην αφήσουμε το Πανεπιστήμιο να γίνει ο αποστειρωμένος χώρος που ονειρεύεται το κράτος.

Καμία πανεπιστημιακή (ή όχι) αστυνομία.

Έξω οι μπάτσοι από τις ζωές μας

Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλεκτρολόγους και Μηχανολόγους

πηγή : https://www.facebook.com/aphmara/?__xts__[0]=68.ARBrEHEcj1zcWZIzISEDBr2Hrbk4MvWmUd1U21dbutpwjNqpSRdi8YaLwzawlVBESpUFMDb_Y7N0NbwIuOFS1MEWT3wPgAMzBai1D4nKIVG6F0CzRNZPNEu-eZoBr_XWqNrJEzulSx4erClS-FN3yQZMpH6DApWozaMKlr_mfK4EHDOloafE1W-Sbx9jrpGVfOoLAlRNeini0TEZ-YT7tr6SMLHtudZUzFEsgfCAsXwp2EcXQFbLfCBmO-Emo1ARA8KMoZqfyLLNR7OV8zrqG-NLf1pdMZDnSQAXrUzKBj6gsjKWg7U