Πέμπτη 19 Μαίου 2022 στις 17.00

Ανοιχτό κάλεσμα για δημιουργία σχήματος χημ. μηχ.

Είμαστε ατομικότητες του τμήματος χημικών μηχανικών που ασφυκτιούμε μέσα στην «κανονικότητα» εντός και εκτός του πανεπιστημίου και δεν μας αρκεί να ταιριάζουμε στους χρόνους και στα πρότυπα ζωής. Δεν συμβιβαζόμαστε με τον στείρο ακαδημαικό χαρακτήρα που μας επιβάλλεται και θέλουμε να αντιδράσουμε στην καταστολή. Δεν δεχόμαστε ρατσιστικές, ομοφοβικές, τρανσφοβικές, σεξιστικές και κάθε είδους εξουσιαστικές και φοβικές συμπεριφορές. Δεν υιοθετούμε ιεραρχικές βάσεις και λειτουργούμε αδιαμεσολάβητα χωρίς λογικές ανάθεσης.Με την κατάσταση που επικρατεί και έχοντας πολλές παραπάνω ιδιότητες πέραν της φοιτητικής, νιώθουμε την ανάγκη να βρούμε χώρους να υπάρξουμε παντού αλλά και μέσα στην σχολή μας. Δεν μας καλύπτει πολιτικά το ήδη υπάρχον περιβάλλον στην σχολή και θέλουμε στο πανεπιστήμιο να μπορούμε να δραστηριοποιούμαστε με τους δικούς μας όρους. Σε μια αποστειρωμένη σχολή που προωθεί μια τυποποιημένη ζωή (διάβασμα, πτυχίο, εργασία) θέλουμε να σπάσουμε τα επιβαλλόμενα καλούπια και μην μένουμε άπραγες/οι/α.

Ο νόμος Κ-Χ και η εφαρμογή του στο τώρα (ΕΒΕ, ΟΠΠΙ στις 17 Μαΐου, παρουσία ΜΑΤ και ασφαλιτών στο campus με πρόφαση την διεξαγωγή διεργασιών στο πρώην στέκι στο Βιολογικό) είναι μια συνεχής προσπάθεια φίμωσης της όποιας αντίδρασης στο Πανεπιστήμιο, που Πρυτανικές αρχές και κράτος προσπαθούν να εργαλειοποιήσουν. Η άγρια καταστολή ξεκίνησε στις 31/12 με την εκκένωση του στεκιού στο βιολογικό, συνεχίστηκε κατά την διάρκεια των διακοπών του Πάσχα με τελευταία τα γεγονότα την Τρίτη 10/05 έξω από την ΣΘΕ και την Πρυτανεία. Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν στα περσινά ακραία γεγονότα.

Στόχος μας είναι να συλλογικοποιήσουμε τις ανησυχίες μας και να προβάλλουμε αντίσταση στην εντατικοποίηση των ζωών μας. Θέλουμε να δημιουργηθεί ο χώρος στην σχολή μας να συζητάμε ό,τι μας απασχολεί και να αντιδρούμε σε ό,τι μας καταπιέζει.

Καλούμε Πέμπτη 19/05/22 στις 17:00 στο αίθριο πολυτεχνείου για να συζητήσουμε τη σύσταση σχήματος στη σχολή μας με αντιεραρχικές διαδικασίες.