Πέμπτη 19 Μαίου 2022 στις 9.00 πμ

Δικαστήριο για την παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας

Ενημέρωση δικαστηρίου για την παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας

Ενημέρωση δικαστηρίου για την παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας

Στις 18 Φεβρουαρίου 2022 μέλη της συλλογικότητάς μας πραγματοποίησαν παρέμβαση στο Υπουργείο Εργασίας ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές δώδεκα μελών μας, οι οποίες μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Μία από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες της χώρας, μετά από δεκαετίες κακοδιαχείρισης και κομματικών ρουσφετιών σε διοικητικές θέσεις, η ΛΑΡΚΟ, απειλείται εδώ και μήνες με λουκέτο και οι 1500 εργαζόμενοί της βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση. Απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο δεν έκατσαν με σταυρωμένα χέρια. Προχώρησαν σε μια σειρά κινητοποιήσεων αλλά και δικαστικών κινήσεων και μέχρι τώρα δικαιώνονται, τόσο από το ρεύμα αλληλεγγύης, όσο και από τις δικαστικές αποφάσεις που έβαλαν φρένο στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που είχαν σκοπό την άμεση εκκαθάριση της εταιρείας και τις απολύσεις των εργαζομένων σε αυτή.

Σε αυτό τον αγώνα είμαστε αλληλέγγυοι/ες και για αυτή μας την επιλογή δικάζονται την Πέμπτη 19/05 δώδεκα μέλη μας με την κατηγορία της "παρεμπόδισης ομαλής λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας". Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που δικαζόμαστε για παρόμοιο λόγο, ούτε η πρώτη φορά που αντιμετωπίζουμε τη συγκεκριμένη κατηγορία. Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους δε μας πτοούν. Η θέση μας παραμένει αταλάντευτα δίπλα στο πλευρό όσων αγωνίζονται ενάντια στη λεηλασία της ζωής τους.

Πέμπτη 19/05 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 2, αίθουσα 1 στις 09:00.

Ρουβίκωνας

πηγή : https://rouvikonas.gr/archives/5723