Τετάρτη 18 Μαίου 2022 στις 10.00 πμ

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αναρχικούς Β.Σταθόπουλο και Δ.Χατζηβασιλειάδη

Πάτρα - Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους αναρχικούς αιχμαλώτους Βαγγέλη Σταυθόπουλο και Δημήτρη Χατζηβασιλειάδη

Καλούμε σε συγκέντρωση στην Κατάληψη Παραρτήματος στις 18/05 στις 10:00 π.μ. ημέρα του εφετείου για την εκδίκαση της υπόθεσης σε 2ο βαθμό.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ κατηγορούμενους για την υπόθεση της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας»

Καλούμε σε συγκέντρωση στην Κατάληψη Παραρτήματος στις 18/05 στις 10:00π.μ. (ημέρα του εφετείου για την εκδίκαση της υπόθεσης σε 2ο βαθμό)

Στις 21 Οκτώβρη 2019, κατά τη διάρκεια απαλλοτρίωσης σε κατάστημα κρατικού καζίνο (ΟΠΑΠ) τραυματίζεται ο σύντροφος Δ.Χατζηβασιλειάδης και ο σύντροφος Β.Σταθόπουλος του παρέχει ιατρική βοήθεια. Ο Δ.Χατζηβασιλειάδης καταφεύγει στην παρανομία, ενώ τον Νοέμβρη του 2019 συλλαμβάνεται ο αναρχικός Β.Σταθόπουλος για την υπόθεση της «Επαναστατικής Αυτοάμυνας», με αφορμή «ανώνυμο τηλεφώνημα» που τον εμπλέκει με την ληστεία. Παράλληλα γίνονται σειρά από μπούκες σε σπίτια και προσαγωγές-απαγωγές πάνω από 10 συντρόφων/ισσών που θεωρήθηκαν ύποπτοι/ες. Η υπόθεση γίνεται πρώτο θέμα στα καθεστωτικά ΜΜΕ και ακολουθούν πανηγύρια από την κυβέρνηση, πολλά συγχαρητήρια από την αντιπολίτευση, μέσα σε ένα γενικό κλίμα σαδιστικής ικανοποίησης για του κυρίαρχους. Μιλούν για πλήγμα στην εγχώρια τρομοκρατία, αποτροπή ενός μεγάλου χτυπήματος με επικείμενους νεκρούς αστυνομικούς και άλλα πολλά για να ανεβάσουν το γόητρο της αντι-τρομοκρατικής και να δικαιολογήσουν την βία των μπάτσων και των δικαστών απέναντι στους αγωνιζόμενους/ες.

Η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης είναι κεντρικό σημείο στην υπόθεση καθώς τόσο ο Β.Σταθόπουλος όσο και ο Δ.Χατζηβασιλειάδης, καταζητούμενος για την ίδια υπόθεση, με δημόσιες τοποθετήσεις τους δηλώνουν πως η μοναδική εμπλοκή του πρώτου ήταν να βοηθήσει τον δεύτερο καθώς είχε τραυματιστεί, επιλογή ακέραιη αξιακά και πολιτικά, που είναι βασική διαχρονικά μέσα στα επαναστατικά κινήματα. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι στην δικογραφία αναφέρεται πως ο Δ.Χατζηβασιλειάδης διαφεύγει της σύλληψης με την βοήθεια μελών της οργάνωσης,(ωστόσο στις 9 Αυγούστου 2021, συλλαμβάνεται στην Θεσσαλονίκη μετά από ένοπλη απαλλοτρίωση τράπεζας) πέραν του ότι δημιουργεί το δρόμο για διώξεις όσων επιλέγουν να βοηθήσουν ένα φυγόδικο σύντροφο καθώς μέσω μεθοδεύσεων μπορούν να βρεθούν στο στόχαστρο της καταστολής, δείχνει πόσο το κράτος θέλει ο/η καθένας/μια να είναι μόνοι/ες και να προσπαθούν να επιβιώσουν χωρίς κανένα συλλογικό πνεύμα χωρίς καμία ελπίδα συλλογικής απάντησης στην επίθεση που δέχονται.

Ο Β.Σταθόπουλος και ο Δ. Χατζηβασιλειάδης θα καταδικαστούν πρωτόδικα σε 19 και 16 χρόνια φυλάκισης αντίστοιχα, για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, ένοπλη ληστεία και διακεκριμένη οπλοκατοχή στο πλαίσιο του 187Α. Ο Δ.Χατζηβασιλειάδης αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για την ληστεία και τον οπλισμό. Όσον αφορά τον Β.Σταθόπουλο(ο οποίος δεν θα μπορούσε άλλωστε να συμμετέχει στην Επαναστατική Αυτοάμυνα καθώς την περίοδο που ήταν ενεργή εκείνος ήταν φυλακισμένος για άλλη στημένη υπόθεση) βρίσκεται DNA του σε γάζες που χρησιμοποίησε και μείγμα DNA στο τιμόνι της μηχανής. Καταρχάς, όταν λέμε μείγμα DNA εννοούμε ένα προϊόν ανάμειξης κακής ποιότητας και ποσότητας που αποτελεί κράμα γενετικών πληροφοριών. Η ανάλυση μείγματος DNA οφείλει να επαναλαμβάνεται δύο φορές, καθώς ενέχει περιθώρια αβεβαιότητας στην ταυτοποίηση. Παρά τις επανειλημμένες αιτήσεις του Β.Σ. για επανεξέταση, αυτή σκοπίμως δεν πραγματοποιείται. Αξίζει να αναφερθεί ότι από προηγούμενη υπόθεση (2010) οι μπάτσοι έχουν αποσπάσει δείγμα DNA του και μπορούν να το χρησιμοποιούν όποτε και όπως θέλουν.

Η κατασκευή για ακόμη μια φορά μιας υπόθεσης-ομπρέλα, στοχεύει στο να επιβεβαιωθούν τα σενάρια της αντιτρομοκρατικής και να ξεκινήσει για ακόμη μια φορά ένα κυνήγι μαγισσών απέναντι σε αγωνιζόμενους και αγωνιζόμενες. Αυτό που εν τέλει βρίσκεται στο στόχαστρο είναι ο ίδιος ο αγώνας, τα μαχητικά χαρακτηριστικά και οι επιλογές ρήξης με τον κόσμο του κράτους και του κεφαλαίου. Η καθημερινά σχεδιαζόμενη, ολοένα και πιο βάρβαρη λεηλασία των ζωών μας και του φυσικού κόσμου, πρέπει να συντελεστεί απρόσκοπτα. Γι' αυτό, θα πρέπει όσοι και όσες αγωνίζονται, αμφισβητούν, οργανώνονται, αντεπιτίθενται, διεκδικώντας την ίδια τους την ύπαρξη, να έχουν ήδη τσακιστεί. Το δόγμα «νόμος και τάξη» είναι το υλικό αποτύπωμα αυτού του πολιτικού και κοινωνικού σχεδιασμού.

Μέσα από αυτές τις κινήσεις το κράτος θέλει να τσακίσει το ηθικό των αγωνιζόμενων και να διασπείρει φόβο και ηττοπάθεια σε όσες και όσους αγωνίζονται (με αιχμή τον αναρχικό χώρο) άλλα και σε όσα τμήματα των από τα κάτω πιθανά σκεφτούν στο μέλλον να το κάνουν. Θέλει να δείξει πως μόνο ό,τι εντάσσεται πλήρως στα πλαίσια της δημοκρατικής νομιμότητας και της αυθεντίας των άριστων θα γίνεται ανεκτό, να διασπείρει την διχόνοια στους καταπιεσμένους/ες, παρουσιάζοντας τη βία ενάντια στο κράτος και τους θεσμούς του ως κάτι που είναι απειλητικό για τους πάντες. Ο νόμος και η δικαιοσύνη παρουσιάζονται ως οι υπέρτατες αξίες, αλλά είναι αυτά που καλλιεργούν και επιτρέπουν «σκάνδαλα» από πολιτικούς, αφεντικά και κάθε λογής εξουσιαστικό σκουπίδι, υποθέσεις που κατά κανόνα πάντοτε μένουν ατιμώρητες. Είναι ο νόμος και η δικαιοσύνη που εφαρμόζεται πάντα προς όφελος των ισχυρών και του προσωπικού τους. Κάθε μπάτσος που σκοτώνει, κάθε εφοπλιστής - πρεζέμπορας, κάθε φασίστας που δολοφονεί, θα αθωωθεί, γιατί είναι σάρκα από τη σάρκα του κόσμου της εξουσίας. Όλα τα παραπάνω, δεν αποτελούν μια επίκληση από μεριάς μας για τη μεταρρύθμιση των νόμων και της δικαιοσύνης, ή τη «διόρθωσή» τους, αλλά αποτελούν ένα σωρό παραδείγματα που δείχνουν την ταξικότητα της δικαιοσύνης και των νόμων, που θρέφουν ένα κόσμο κανιβαλικό, που θα επιβιώνουν μόνο όσοι/ες είναι διατεθειμένοι/ες να κάνουν τα πάντα για να αποκτήσουν ισχύ και εξουσία, ενώ οι υπόλοιποι/ες θα τιμωρούνται.

Απέναντι στους σχεδιασμούς των κυρίαρχων απαντάμε με καθημερινούς, ριζοσπαστικούς, αδιαμεσολάβητους αγώνες. Καμία δεξιά, αριστερή, κόκκινη κυβέρνηση δεν θα κάνει τίποτα άλλο παρά να συντηρήσει την εκμετάλλευση, την πατριαρχία, την αυταπάτη της δημοκρατίας. Στεκόμαστε η μία δίπλα στον άλλο, νικάμε τον φόβο της καταστολής με όπλο την αλληλεγγύη και την αποφασιστικότητα μας. Κόντρα στην ανάθεση, την εξατομίκευση συγκρουόμαστε με λύσσα και συνείδηση ενάντια στο κράτος και τις δομές του, όπως διαχρονικά κάνουν οι καταπιεσμένες-οι σε πολλά μέρη του πλανήτη.

Αγωνιζόμαστε για και πιστεύουμε σε έναν κόσμο ισότητας κι αλληλεγγύης. Ενάντια σε κάθε κυβέρνηση, ενάντια σε κάθε κράτος, ενάντια σε κάθε εξουσία, αγώνας για την παγκόσμια κοινωνική και ταξική επανάσταση. Για την αναρχία.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ που καταδικάστηκε σε 19 χρόνια κάθειρξης για την έμπρακτη αλληλεγγύη του, σε μια δίκη χωρίς στοιχεία

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ που καταδικάστηκε σε 16 χρόνια κάθειρξης για την ανάληψη ευθύνης οπλισμού με σκοπό την συνέχιση επαναστατικής δράσης

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Β.ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Δ.ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΣΤΙΣ 14 ΜΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

κάθε Δευτέρα στις 19.00, στην κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου & Αράτου).

asapatras.espivblogs.net / asapexatras@esexpiv.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1618656/