Δευτέρα 23 Μαίου 2022 στις 8.30 πμ

Παράσταση διαμαρτυρίας στην MTG Hellas

Για την εκδικητική απόλυση συναδέλφου στην MTG Hellas

Καταγγέλλουμε την εκδικητική απόλυση του συναδέλφου Α.Ζ. από την εταιρεία MTG Hellas που ανακοινώθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου σε μια περίοδο μεγάλης αβεβαιότητας για όλους και όλες μας.

Η εργοδοσία είχε προειδοποιήσει τον συνάδελφο χρησιμοποιώντας έωλες δικαιολογίες περί απόδοσης μία εβδομάδα νωρίτερα, λίγες μέρες πριν κλείσει χρόνο στην εταιρεία και μετά την συμμετοχή του στην πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη, για την οποία υπήρξε από μεριάς της εργοδοσίας απόπειρα αμφισβήτησης της και νύξεις ότι αποτελεί επιθετική ενέργεια προς αυτή, οι οποίες μάλιστα συνεχίστηκαν μέχρι και τη μέρα της απόλυσης.

Εν τέλει η επαπειλούμενη απόλυση πραγματοποιήθηκε εσπευσμένα και σε ανύποπτο χρόνο, αμέσως μόλις αυτός «τόλμησε» να δημοσιοποιήσει το θέμα με διεκδικητικό τρόπο εντός της εταιρείας στους υπόλοιπους συναδέλφους του, αλλά και εκτός αυτής με την απεύθυνση στο ΣΕΤΗΠ. Αυτή ήταν και η ενέργεια, την οποία η εργοδοσία δεν μπορούσε πλέον να ανεχτεί, καθώς, όπως ομολόγησε, αυτά τα θέματα επιτρέπεται να συζητιούνται αποκλειστικά και μόνο με τη διοίκηση.

Να σημειωθεί ότι καμία άλλη προειδοποίηση δεν είχε γίνει από την πλευρά της εταιρείας, ενώ αντίθετα στις αρχές του Απρίλη του είχε κλείσει εισιτήριο για να συμμετάσχει σε επαγγελματικό-προγραμματιστικό συνέδριο που θα διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου.

Φαίνεται ότι το πρόβλημα τελικά δεν ήταν η απόδοση του Α.Ζ. αλλά η συμμετοχή του στην απεργία απέναντι στην ακρίβεια, τον πόλεμο και τον νόμο Χατζηδάκη που έρχεται να «λύσει τα χέρια» της εργοδοσίας στην καταπάτηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι εργαζόμενοι και εργαζόμενες δεν έχουμε τα ίδια συμφέροντα με την εργοδοσία! Η δικιά της κερδοφορία περνάει πάνω από την καταπάτηση των δικών μας δικαιωμάτων, τις απολύσεις και την εντατικοποίηση.

Κανένας μόνος του απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία! Στεκόμαστε ο ένας δίπλα στην άλλη, οργανωνόμαστε και διεκδικούμε:

  • Άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου Α.Ζ. στην MTG Hellas
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους και όλες με αυξήσεις στους μισθούς
  • Κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη

Όλοι και όλες στην παράσταση διαμαρτυρίας του σωματείου στα γραφεία της εταιρείας τη Δευτέρα 23/5 στις 8:30 π.μ. (πάροδος Λ. Βουλιαγμένης 62, Αργυρούπολη)

πηγή : https://www.radicalit.gr/2022/05/20/ekdikhtik…