Πέμπτη 26 Μαίου 2022 στις 19.30

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για τη Γεωργία

ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΗ, ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ

Η υπόθεση της Γεωργίας Μπίκα, στη Θεσσαλονίκη, είναι η επιτομή της ταξικής μεροληψίας από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε μέχρι τώρα, που μάθαμε την εισαγγελική πρόταση. Η Γεωργία επέλεξε να τα βάλει με τα πλουσιόπαιδα της Θεσσαλονίκης, τους αδερφούς Λεβέντη (που η διαπλοκή της οικογένειάς τους φτάνει μέχρι την κυβέρνηση) και έπρεπε να πληρώσει γι΄αυτό.

Στοχευμένα επιλέχθηκε από τον μεσάζοντα των βιαστών, υποτιθέμενο φίλο της, να καλεστεί στο πάρτι του πεντάστερου, θεωρήθηκε εύκολο θύμα, μια και -λόγω των γεγονότων της ζωής της - όπως φαντάστηκε δεν θα την έψαχνε κανείς εκείνο το βράδυ, δεν θα την πίστευε κανείς και δεν θα είχε στήριξη από πουθενά.

Μεθοδευμένα εμποδίστηκε από την αστυνομία να καταγγείλει, κρατώντας την για δώδεκα ώρες στο Α.Τ. σε άθλια σωματική και ψυχολογική κατάσταση, χωρίς να της δώσουν ούτε ένα ουροσυλλέκτη, αναγκάζοντάς την να τον ψάχνει μόνη της πρωτοχρονιάτικα στα εφημερεύοντα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης. Δεν φρόντισαν να γίνει λήψη αίματος που θα έδινε πιο αξιόπιστα αποτελέσματα και θα στήριζαν την άποψη της Γεωργίας. Επέτρεψαν να την εκβιάζει μέσα στο Α.Τ. ο δικηγόρος των βιαστών, δεν κίνησαν επείγουσες διαδικασίες για την ιατροδικαστική εξέτασή της, παρά την άφησαν για τρεις μέρες άπλυτη να περιμένει. Δεν συνέλεξαν στοιχεία από τις κάμερες του ξενοδοχείου, αντίθετα μοντάρισαν το υλικό, αφαιρώντας τις επίμαχες ώρες που θα αποδείκνυαν την αλήθεια.

Με ψευδομάρτυρες και αλλοίωση στοιχείων, με την άθλια εισήγηση της ανακρίτριας, η εισαγγελέας επιχειρεί να οδηγήσει την υπόθεση της Γεωργίας στο αρχείο ή ακόμα χειρότερα μεθοδεύει να την οδηγήσει στο εδώλειο με την πρότασή της να επιβαρυνθεί η Γεωργία τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης, τέτοιες προτάσεις συνήθως αφορούν άτομα που η αστική δικαιοσύνη έχει κρίνει ως ένοχα.

Οσο η αστική δικαιοσύνη θα είναι με το μέρος των ισχυρών, όσο το κράτος της καταστολής θα φτιάχνει τα μαλακά στρώματα που θα ρίξει τους κακοποιητές, παιδοβιαστές, βιαστές και γυναικοκτόνους και άλλους καταπιεστες τόσο θα δυναμώνουμε τη φωνή μας, τόσο πιο επίμονα θα στεκόμαστε στο πλευρό των καταπιεσμένων και των επιζωσών.

Γεωργία δεν είσαι μόνη, έχεις δίπλα σου όλα εμάς που θαυμάσαμε την αξιοπρέπεια και το θάρρος σου, να ζητήσεις το δίκιο σου από την πρώτη στιγμή, να δείξεις το πρόσωπό σου και να μιλήσεις με τη φωνή σου λέγοντας την ΑΛΗΘΕΙΑ.

Η Γεωργία δεν είναι μόνη και δεν είναι ξιπόλυτη, έχει με το μέρος της όλα εμάς που την πιστέψαμε και πλημμυρίσαμε τους δρόμους σε όλη την Ελλάδα για να της συμπαρασταθούμε. Είναι θέμα τιμής για όλα τα καταπιεσμένα η δικαίωση της Γεωργίας, που δεν διαφέρει από τις υπόλοιπες υποθέσεις (Ζακ/ZackieOh, Παύλος Φύσσας, Βαγγέλης Γιακουμάκης, Ελένη Τοπαλούδη, Θεοφίλου, Ηριάννα) που στηρίξαμε και αντιπαλέψαμε, έχει όμως ένα έμφυλο πρόσημο που την κάνει ακόμη πιο σκληρή και άδικη και χρειάζεται όλες μας τις δυνάμεις για να νικήσουμε.

Είναι ευκαιρία για το κίνημα να δείξει τα αντανακλαστικά του ενάντια στην μπασταρδοκρατία που καταστρέφει τις ζωές μας όταν μπλεχτούμε στα πλοκάμια της.

Σ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΒΕΝΤΕΣ

ΟΙ ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΕΤΡΕΣ

ΦΕΜΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

πηγή : email που λάβαμε στις 24 Μαΐου 00h