Δευτέρα 30 Μαίου 2022 στις 21.15

Προβολή CineΦ.Ηλ. - Time of the Gypsies (1988) + γατοΜπαρ

Αυτή τη Δευτέρα η CineΦ.Ηλ. επιστρέφει με ένα μαγικά ρεαλιστικό παραμύθι, το "Ο Καιρός των Τσιγγάνων" (Dom Za Vešanje) του Emir Kusturica, στον οποίο χάρισε μάλιστα το Βραβείο Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο 42ο Φεστιβάλ Καννών, ντυμένο με την ονειρεμένη μουσική του Goran Bregović. Ένας απλός, τρυφερός μα και σκληρός ύμνος στη ζωή.

Η πλοκή: Ο Περχάν είναι ένας φτωχός νεαρός που ζει σε έναν τσιγγάνικο καταυλισμό με την ανάπηρη αδερφή του, το θείο του και τη γιαγιά του. Αγαπά την Άζρα, την οποία έχει επανειλημμένα ζητήσει σε γάμο, αλλά η μητέρα της απορρίπτει τις προτάσεις του επειδή δεν έχει περιουσία. Όταν η γιαγιά του σώζει τη ζωή του γιου του Αχμέντ, ενός παρανόμου, εκείνος προτείνει να πάει την άρρωστη αδερφή του Περχάν σε νοσοκομείο στη Λιουμπλιάνα και να πληρώσει όλα της τα έξοδα. Ο Περχάν αποφασίζει να συνοδεύσει την αδερφή του σε αυτό το ταξίδι, όμως ο περιθωριακός τρόπος ζωής της οικογένειας του Αχμέντ τον γοητεύει και τον παρασύρει σε μια ζωή που δεν είχε ποτέ φανταστεί.

Σκηνοθεσία: Emir Kusturica
Διάρκεια: 142'
Letterboxd: https://letterboxd.com/film/time-of-the-gypsi…

Σας περιμένουμε με είσοδο πάντα ελεύθερη!

Υ.Γ. Θα ακολουθήσει μπαρ οικονομικής ενίσχυσης για τα ιατρικά έξοδα άρρωστου γατιού, το οποίο νοσηλεύεται με σηψαιμία ενώ θα χρειαστεί εγχείρηση μόλις επανέλθει. Περιμένουμε προτάσεις για το πώς να την ονομάσουμε!

Αφίσαγατάκι

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Μαΐου 21h