Παρασκευή 27 Μαίου 2022 στις 9.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους χθεσινούς συλληφθέντες

ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΜΑΗ 9:00

Για ακόμη μία μέρα είχαμε στρατοπέδευση αστυνομικών δυνάμεων εντός και πέριξ του ΑΠΘ. Οι μπάτσοι για άλλη μια φορά έκαναν δολοφονική επίθεση με ευθεία βολή κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά φοιτητής και να μεταφερθεί αιμόφυρτος σε νοσοκομείο. Επιπλέον ώρες μετά τις συγκρούσεις στο ΑΠΘ προσήχθησαν δύο φοιτητές έξω από το ΑΠΘ από άνδρες της ασφάλειας χωρίς κανέναν λόγο και αναμένεται εκτενέστερη ενημέρωση.

Το απόγευμα ακολούθησε μαζική πορεία με πάνω από τέσσερις χιλιάδες άτομα στο κέντρο της πόλης η οποία κατέληξε στο άσυλο. Εκεί συγκρούστηκε δυναμικά με τις δυνάμεις καταστολής που βρίσκονται ακόμα μέσα στο ΑΠΘ. Έπειτα όπως ο κόσμος αποχωρούσε προς το κέντρο της πόλης ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό από τους ένστολους δολοφόνους με αποτέλεσμα προσαγωγές, και συλλήψεις, ανάμεσα τους και ένα μέλος μας.

Για ακόμη μία φορά βλέπουμε πως με πρόσχημα την κατασκευή βιβλιοθήκης ο κρατικός μηχανισμός προσπαθεί να κανονικοποιήσει την παρουσία των μπάτσων στο πανεπιστήμιο, ενώ την ίδια ώρα υπάρχουν εξαγγελίες για την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Οι μπάτσοι έρχονται στα πανεπιστήμια τόσο για να καταστείλουν κάθε μορφή αντίστασης στο βάθεμα της κυριαρχίας, όσο και να περιφρουρήσουν την συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μέσα στο πανεπιστήμιο.

Πλέον είναι ξεκάθαρο πως η δυστοπική πραγματικότητα της πανεπιστημιακής αστυνομίας φαίνεται αποφασισμένη να περάσει κυριολεκτικά πάνω απ' τα σώματά μας για χάρη της εκπαιδευτικής αναδιάρθρωσης, για να μας πειθαρχήσει με κάθε κόστος. Δε θα παραδώσουμε τις σχολές και τις ζωές μας στα χέρια του κράτους και των ένστολων δολοφόνων του. Οι απαντήσεις μας θα δοθούν από τους αγώνες μας, στο δρόμο και στις συνελεύσεις μας.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΉ ΚΑΤΑΣΤΟΛΉ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΘΑ ΚΡΙΘΕΊ ΣΤΟΥΣ ΔΡΌΜΟΥΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΕΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΦΟΙΤΗΤΗ

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere


//ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΈΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/5
ΣΤΙΣ 9πμ
ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Σήμερα μετά τις δολοφονικές επιθέσεις των μπάτσων κατά φοιτητ(ρι)ών και αλληλέγγυων μέσα στο χώρο του ασύλου και τον τραυματισμό και την διακομιδή ενός φοιτητή στο νοσοκομείο, ακολούθησε αντανακλαστική αντικατασταλτικη πορεία υπεράσπισης του ασύλου. Υπήρξε προσυγκέντρωση στη φιλοσοφική και μετά ακολούθησε συγκέντρωση στην Καμάρα. Η πορεία ήταν μαζική και πλαισιώθηκε από χιλιάδες κόσμου, κινήθηκε στο κέντρο της πόλης με τους μπάτσους να μην προσεγγίζουν τα μπλόκ. Το σώμα της πορείας κινήθηκε μαζικά προς το άσυλο όπου ακολούθησαν συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής. Το σώμα της πορείας κινήθηκε εκ νέου προς το κέντρο της πόλης και κατέληξε στην Καμάρα. Ακολούθησαν βίαιες συλλήψεις.

Σήμερα φάνηκε πως ο φόβος μπορεί να αλλάξει στρατόπεδο. Με οργάνωση και αγώνα να αντισταθούμε στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.
Να σταθούμε εμπόδιο στα σχέδιά τους. Δε θα παραδώσουμε τις σχολές και τις ζωές μας στα χέρια του κράτους και των ενόπλων δολοφόνων του. Οι απαντήσεις μας θα δοθούν από τους αγώνες μας, στον δρόμο και στις συνελεύσεις μας.

ΜΠΑΤΣΟΙ ΔΟΛΟΦΌΝΟΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΠΟΡΕΙΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ
ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

αυτοοργανωμένο σχήμα αρχιτεκτονικής

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Μαΐου 00h