Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 στις 18.00

Συγκέντρωση-πικετοφορία ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις και την ισλαμοφοβία

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές. STOP στις ρατσιστικές επιθέσεις. Όχι στην ισλαμοφοβία.

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές. STOP στις ρατσιστικές επιθέσεις.
Όχι στην ισλαμοφοβία.
Κύμα οργανωμένων ισλαμοφοβικών ρατσιστικών επιθέσεων έγινε στις αρχές του Μάη, με θύματα Πακιστανούς εργάτες.
Στις 2 Μάη, φασίστας οδηγός ταξί πυροβόλησε σε βάρος 5 ατόμων, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου, φωνάζοντας βρισιές ενάντια στους μουσουλμάνους και τραυματίζοντας στο κεφάλι τον 26χρονο Ριάζ Αλί Μαλίκ. Ήταν η μέρα της γιορτής των μουσουλμάνων, του Είντ, και η παρέα φορούσε παραδοσιακά ρούχα…
Στις 6 Μάη, 3 Πακιστανοί εργάτες δέχθηκαν επίθεση από τάγμα εφόδου στα Πετράλωνα, ενώ γυρνούσαν από την προσευχή τους στο Τζαμί της οδού Αναξαγόρα. Όπως περιγράφουν τα θύματα, τους ακολούθησαν 2 μηχανές μεγάλου κυβισμού με 4 επιβαίνοντες με full face, οι οποίοι φώναζαν ισλαμοφοβικές βρισιές. Οι 3 από αυτούς επιτέθηκαν στον 38χρονο Αλίμ Ιτζιάζ στο πρόσωπο. Αποχώρησαν όταν ο επικεφαλής είπε «φύγαμε».
Τέλος στις 8 Μάη, ένα τάγμα εφόδου που περιπολούσε στον Κόκκινο Μύλο επιτέθηκε στον 25χρονο Ζ. Σ. βρίζοντας τους πακιστανούς και τους μουσουλμάνους. Τον ακολούθησαν, κατέβηκαν από το αυτοκίνητο, τον περικύκλωσαν και άρχισαν να τον χτυπάνε ενώ ένας τον μαχαίρωσε στο πίσω μέρος του θώρακα.
Η μεθοδολογία, οι πρακτικές και τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν θυμίζουν τις επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής.
Η κυβέρνηση της ΝΔ ανοίγει τον δρόμο στους φασίστες, με τις πολιτικές της φτώχειας, της ακρίβειας, του ρατσισμού και της πολεμοκαπηλείας. Έπαιξε ανοιχτά το χαρτί της ισλαμοφοβίας με την ρητορική μίσους μιλώντας για «εισβολή λαθρομεταναστών στον Έβρο για ισλαμοποίηση της Ευρώπης»(!). Αλλά και με άγρια ρατσιστική εκστρατεία. Με τις επαναπροωθήσεις και το κλείσιμο των συνόρων που σημαίνουν απελάσεις και δολοφονίες προσφύγων, προσφυγισσών και προσφυγόπουλων, με τις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΛΑΣ που γεμίζουν τις Αμυγδαλέζες με μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά, με τις ρατσιστικές εκκενώσεις των στρατοπέδων προσφύγων όπως του Ελαιώνα, με το κλείσιμο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ που αφήνει άστεγους χιλιάδες πρόσφυγες και τα παιδιά τους έξω από τα σχολεία. Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να κάνει πλάτες στους φασίστες και να επιτρέπει στην αστυνομία να τους καλύπτει για να συσπειρώσει την ακροδεξιά εν όψει των εκλογών.
Είναι πρόκληση οι φασίστες να επιχειρούν να επιβάλουν παρουσία τρόμου στις ίδιες γειτονιές όπου η Χρυσή Αυγή έσπερνε το φόβο με τις πλάτες της Αστυνομίας, στα Πατήσια, την Πλατεία Βικτώριας. Στις 23 Φλεβάρη μάλιστα έβαλαν βόμβα σε τζαμί! Η προεκλογική περίοδος και η κρίση της ΝΔ ανοίγει ξανά την όρεξη στους φασίστες και η δίκη της Χρυσής Αυγής σε β βαθμό οδηγεί σε ανταγωνισμό ανάμεσα σε νέα φασιστικά μορφώματα που βγαίνουν στο δρόμο για να κερδίσουν το προβάδισμα. Και η άνοδος των φασιστών στην Γαλλία με την Λεπέν στο β γύρο των προεδρικών εκλογών τους δίνει αέρα στα πανιά τους.
Στις γειτονιές μας το αντιφασιστικό κίνημα μαζί με το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, το κίνημα που αντιπάλεψε τα μνημόνια και τη φτώχεια που στήριξαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις σταμάτησε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Η ιστορική καταδίκη τους και η φυλάκιση των επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου, των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, ήταν νίκη του κινήματος.
Οι γειτονιές μας θα παραμείνουν γέφυρες φιλίας , αλληλεγγύης και κοινής αντίστασης ντόπιων και μεταναστών, χωρίς φασισμό και ρατσισμό!
Stop στις ρατσιστικές και ισλαμοφοβικές επιθέσεις!
Όλοι οι φασίστες στην φυλακή!
 Καλούμε όλες και όλους στην συγκέντρωση - διαμαρτυρία στις 4 Ιούνη στην πλατεία Αμερικής 6μμ
 Καλούμε όλες και όλους να πλημμυρίσουμε ξανά τη Λ.Αλεξάνδρας στις 15 Ιούνη, συγκέντρωση στο Μετρό Αμπελοκήπων 8πμ και πορεία στο Εφετείο την ημέρα που ξεκινά η δίκη της ΧΑ

Πακιστανική κοινότητα Ελλάδος «Η Ενότητα», κοινότητα Καμερούν, κοινότητα Γουινέας, ΚΕΕΡΦΑ, Το Μυρμήγκι, στέκι αλληλεγγύης και πολιτισμού Π, κατάληψη Πάτμου και Καραβία, Ανυπότακτη Αθήνα, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας 5ου και 6ου διαμερίσματος

πηγή : https://www.facebook.com/events/5299515255284…