Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 στις 19.30

Πολιτικη Συζητηση: Ιοι, Καυσιμα Και Σφαιρες

Από το Antifa Community & την Εργατική Αντιφασιστική Δράση

Οι αλλεπάλληλες κρίσεις που περιβάλλουν την καθημερινότητά μας δεν αποτελούν σύμπτωση. Αντίθετα είναι τμήμα της στρατηγικής των αφεντικών μέσα στο περιβάλλον της παγκόσμιας κρίσης/ αναδιάρθρωσης που μαίνεται για περισσότερο από μια δεκαετία. Από την λεγόμενη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008 στην κρίση χρέους το 2012, από τη μεταναστευτική κρίση του 2015 στην κρίση covid-19 κι από εκεί στην ενεργειακή, στην επισιτιστική και την κρίση πληθωρισμού, η καθημερινότητα της σύγχρονης εργατικής τάξης περιβάλλεται εδώ και χρόνια από μια σπείρα πρωτοφανώς έκτακτων συμβάντων.

Στον πυρήνα της κρατικής διαχείρισης όλων των κρίσεων βρίσκεται η παραγωγή μιας γενικευμένης κατάστασης εξαίρεσης και μέσω αυτής η ανάδυση ενός κράτους έκτακτης ανάγκης που εμφανίζεται ως αποκλειστικός διαχειριστής των κρίσεων. Για κάθε κρίση υπάρχει η ίδια συνταγή: πτώση του πραγματικού μισθού, πειθαρχία στις κρατικές προσταγές, μιλιταρισμός σε όλο το φάσμα της κοινωνικής ζωής.

Η κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία σηματοδοτεί την έναρξη ενός νέου κύκλου για το διεθνές εμπορικό και πολιτικό σύστημα. Καθώς οι σταθερές του αίρονται με αστραπιαία ταχύτητα και η μεταπολεμική τάξη πραγμάτων αμφισβητείται ριζικά, ένα παλιό ερώτημα αναδύεται για τους σύγχρονους εργάτες/τριες: πως θα μπορέσουμε να γίνουμε εμείς η πραγματική κρίση;

Η πραγματική κρίση που θα μας οδηγήσει στο τέλος των κρίσεων.

πηγή : https://antifacommunity.gr/portfolio-items/io…
πηγή : email που λάβαμε στις 27 Μαΐου 10h