Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022 στις 18.30

Πόλεμος, Ενέργεια & BAR οικ.ενίσχυσης – Freedom to people, death to empires!

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΟΥΝΗ στο ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΡΚΟ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ, Εξάρχεια

》18.30: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ «12 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ»

Το Πανελλαδικό Δίκτυο Συλλογικοτήτων για την Ενέργεια παρουσιάζει δημόσια το κείμενό του με 12 ερωτήσεις-απαντήσεις. Παραθέτει σε απλή γλώσσα τη δική του ερμηνεία των εξελίξεων στην "ενεργειακή κρίση", σε ένα ζήτημα όπου κυριαρχούν σήμερα οι θέσεις και οι προσεγγίσεις των θεσμικών και συστημικών παραγόντων, ελπίζοντας να καλύψει σημαντικά κενά ενημέρωσης των πολιτών! Ομιλητής: Τάσος Κεφαλάς

》19.30: ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

- «Αντιστάσεις από τα κάτω»: Ζωντανή σύνδεση με τους OPERATION SOLIDARITY* από το Κίεβο. Ο παρευρισκόμενος κόσμος θα έχει την ευκαιρία να απευθύνει απευθείας ερωτήσεις.

- «Σπάζοντας διαδεδομένους μύθους γύρω από την εισβολή»: Γιάβορ Ταρίνσκι (συντάκτης στον ελευθεριακό ιστότοπο Αυτολεξεί)

- «Λίγα λόγια ώστε να μείνει κάτι απ' όλα αυτά» (άρθρο στο Our baba doesn't say fairy tales): Δημήτρης Μ. Μόσχος (ιστορικός με ειδίκευση στην Ανατολική Ευρώπη)

- Θα παρουσιαστεί συνοπτικά η θέση της Αυτενέργειας για τη ρωσική εισβολή

* Η OPERATION SOLIDARITY είναι εθελοντική οργάνωση που ιδρύθηκε από ελευθεριακούς σοσιαλιστές και αναρχικούς στην Ουκρανία. Εστιάζει στην υποστήριξη συντρόφων στον αγώνα κατά της κατοχής, στη βοήθεια μετεγκατάστασης συντρόφων και των συγγενών τους, στη διάσωση της κοινότητας των ακτιβιστών που έχει σχηματίσει από το 2014 έως σήμερα και στη βοήθεια σε άλλες-ους με τρόπους που χρειάζονται και είναι εφικτοί.

》22.00: COCKTAIL BAR οικονομικής ενίσχυσης

SKA & REGGAE επιλογές από τον SAKIS RUDE

》ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗΣ από γυναίκες στην Ουκρανία

+ Κινηματικό υλικό, φυλλάδια, βιβλία

Διοργάνωση Αυτενέργεια - πολιτική συλλογικότητα | https://aftenergeia.gr/