Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022 στις 19.00

Εργατική εκδήλωση: Τα σωματεία & οι εργαζόμενοι αντιμέτωποι με τον ν.4808/21

Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι αντιμέτωποι με τον ν.4808/21 - Η απάντηση του κινήματος

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022, 7μμ, αίθουσα ΣΕΛΜΑ, Αθηνάς 67, Ομόνοια

Εργατική Εκδήλωση-συζήτηση: "Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι αντιμέτωποι με τον ν.4808/21 - Η απάντηση του κινήματος"

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022, 7μμ
Συγκέντρωση στον πεζόδρομο Κοραή και πορεία στη Βουλή

Για το νόμο 4808/2021 - ο δρόμος προς τον οποίο άνοιξε επί θητείας Βρούτση στο υπουργείο Εργασίας το 2020, αλλά με το όνομα του διαβόητου Χατζηδάκη τελικά να καταγράφεται στις πιο σκοτεινές σελίδες της συνδικαλιστικής ιστορίας - είναι λίγοι πλέον αυτοί που θα μπορούσαν να πουν ότι δεν έχουν ενημερωθεί έστω και στοιχειωδώς.

Για το βάθος και την έκταση των αντιδραστικών επιπτώσεων που επιφέρει στη συνδικαλισμένη δράση και οργάνωση των εργαζόμενων, αλλά και στους πυλώνες της ρυθμισμένης εργασίας, προεξάρχουσας της καταστρατήγησης-κατάργησης της 8ωρης εργασίας, εδώ και δύο χρόνια έχουν γραφτεί και συνεχίζουν να γράφονται αμέτρητες σελίδες πολεμικής και αναλύσεων. Όπως έχουν ξεσηκωθεί και αρκετοί εργατικοί αγώνες, η σημασία των οποίων -κι αν ακόμα επιδέχεται κριτικής- δεν μπορεί να αγνοηθεί ή να υποτιμηθεί.

Οι εξελίξεις στο εργατικό κίνημα μετά την ψήφιση του νόμου, ιδιαίτερα στο μέτωπο των απεργιακών αγώνων, εδώ και ένα χρόνο, επιβεβαιώνουν στο ακέραιο τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε πριν και μετά την ψήφισή του, το νομοθετικό τερατούργημα. Τα κρούσματα ενεργοποίησής του ενάντια σε εργατικούς αγώνες, απεργίες και αγωνιστές εργαζόμενους είναι απανωτά.

Είναι αναγκαίο, μετά από αυτό το χρόνο μέσα στον οποίο οι κρατικοί και εργοδοτικοί μηχανισμοί έσπευσαν με όλους τους τρόπους να εδραιώσουν και να επιβάλουν το νόμο ως το θεσμικό πλαίσιο μέσα στο οποίο θα διεξάγει από χειρότερη θέση η εργατική τάξη την πάλη της, να καταγράψουμε τη συλλογική εμπειρία, να την αναλύσουμε, να τη συζητήσουμε και να εκφράσουμε τις σκέψεις και τους προβληματισμούς μας για το πώς θα σπάσει η εκκωφαντική σιωπή γύρω από το νόμο που θέλουν να επιβάλουν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες, πώς θα υπερασπιστούμε τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τον ταξικό συνδικαλισμό, πώς θα συμβάλουμε στον αγώνα για την ανατροπή του νόμου, πώς θα προχωρήσουν οι εργατικοί αγώνες.

Αυτή τη συζήτηση θα κάνουμε τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, στις 7μμ, στην αίθουσα του ΣΕΛΜΑ.

Παράλληλα, η Πρωτοβουλία καλεί και στην εργατική διαδήλωση που διοργανώνεται την Πέμπτη 16 Ιουνίου, στις 7:00 το απόγευμα στον πεζόδρομο της Κοραή και στη διαδήλωση που θα ακολουθήσει.

πηγή : https://protovoulia4808.blogspot.com/2022/05/…