τι; : κουζίνα θεματική : από : Room39

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στις 17.00

(Ακύρωση) Συλλογική vegan κουζίνα σε κατειλημμένους χώρους

Συλλογική vegan κουζίνα συντροφικά με τις μεταναστευτικές οικογένειες, στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Σχολείο.

*παράλληλα θα πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων.

Λίγα λόγια για το σκεπτικό της δράσης συλλογικής κουζίνας σε κατειλημμένους χώρους.
Η περσινή χρονιά ήταν το εφαλτήριο γνωριμίας με μεταναστευτικές οικογένειες στις οποίες κόπηκε το οικονομικό επίδομα με απόφαση της κυβέρνησης, με επακόλουθο κάποιες εξ αυτών να απειλούνται και με έξωση από τα διαμερίσματα που διαμένουν.
Με αφορμή το καθημερινό φαγητό αλλά και τα είδη που διανέμονται όπως ρουχισμός, προσωπικής υγιεινής, τη λειτουργία του φαρμακείου, τα μαθήματα εκμάθησης ελληνικής, γερμανικής και αγγλικής γλώσσας, αλλά και τη συμμετοχή σε δραστηριότητες της ομάδας, γνωριστήκαμε με τις οικογένειες και μοιραστήκαμε μαζί τους αγωνίες και άγχη.
Φέτος αντιλαμβανόμαστε ότι μπορούμε να το πάμε ένα βήμα πιο πέρα, να συνδιαμορφώσουμε δράσεις, και να τους ξεναγήσουμε στον κινηματικό χώρο.
Η συλλογική μεταναστευτική βιγκαν κουζίνα σε κατειλημμένος χώρους είναι ένα εγχείρημα που συμπληρώνει το παζλ της ένταξης των μεταναστ(ρι)ών σε κινηματικά δρώμενα και ταυτόχρονα δικτύωσης χώρων και συλλογικοτήτων στην έμπρακτη αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό.
Σκοπεύουμε να μαγειρεύουμε με τους μετανάστες και τις μετανάστριες καθημερινά σε διαφορετικό χώρο και να υπάρχει φαγητό για όλες και όλους, με όρους αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης.

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Μαρτίου 11h