Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 στις 9.00 πμ

11 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

[Αθήνα] Αντιφασιστική - αντικρατική - αντικαπιταλιστική - αντικατασταλτική συγκέντρωση

Κάλεσμα προς όλους και όλες στο Εφετείο της εγκληματικής οργάνωσης της Χ.Α.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022, 9πμ,

ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ,

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ,

Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Στις 15 Ιουνίου, ώρα 9.00 π.μ. ξεκινάει στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών η εκδίκαση της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» σε δεύτερο βαθμό. Στην ίδια αίθουσα που στις 7 Οκτωβρίου 2020 ανακοινώθηκε η ιστορική πρωτόδικη απόφαση, στο ίδιο μέρος που στις 7 Οκτωβρίου 2020 έλαβε χώρα η μεγαλειώδης ιστορική συγκέντρωση, πλέον θα δοθεί άλλη μία ιστορική μάχη για την τελεσίδικη καταδίκη της οργάνωσης που διοχέτευσε το ναζιστικό δηλητήριο στον κοινωνικό ιστό και έβαψε με αίμα τα πεζοδρόμια των γειτονιών μας.

Είναι αλήθεια ότι ο αντιφασιστικός αγώνας δεν εξαντλείται στην έκδοση μιας οποιασδήποτε δικαστικής απόφασης και ότι οι πράξεις μας οφείλουν να μην αρχίζουν και τελειώνουν στα σκαλιά της οδού Λουκάρεως. Και οι πράξεις μας, οι πράξεις του κόσμου του αντιφασιστικού αγώνα το αποδεικνύουν. Αποδεικνύουν ότι η παρακαταθήκη του Παύλου μας φτάνει από τις πλατείες του Κερατσινίου και τις γειτονιές του Πειραιά μέχρι τα ηχεία των γειτονιών όλης της Ελλάδας και μέχρι τα ηχεία που στήθηκαν έξω από δικαστικά έδρανα του Εφετείου όταν σύσσωμη η ελληνική κοινωνία ζητωκραύγασε για την πρωτόδικη καταδίκη των φασιστών.

Ωστόσο, δε θα μπορούσαμε να λείπουμε από την επερχόμενη δίκη. Δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε τους χρυσαυγίτες να θεωρήσουν ότι η κοινωνία ξέχασε. Δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε τη Μάγδα και την οικογένεια του Παύλου να αντιμετωπίσει μόνη τον αγώνα που συλλογικά αναλάβαμε. Για τον Παύλο, τον Λουκμάν, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και όλους όσους καθόρισαν το σύγχρονο αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα, θα είμαστε στο Εφετείο για να στηρίξουμε κάθε μάχη ώστε να εξαφανιστεί από τον δημόσιο λόγο και χώρο κάθε ψήγμα φασιστικού νοήματος.

Καλούμε όλους και όλες την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 9 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών, για να καταστήσουμε ξανά σαφές ότι στην κοινωνική συνείδηση κάθε ναζί είναι ήδη καταδικασμένος και αυτό δε χωρά καμία αμφισβήτηση.

κάλεσμα : ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ "ΠΑΥΛΟΣ KILLAH P. ΦΥΣΣΑΣ"

πηγή : https://el-gr.facebook.com/antifa.september/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Σήμερα - που οι παγκόσμιοι δυνάστες της ανθρωπότητας εξαπολύουν πολέμους και θρέφουν τον εθνικισμό στοχεύοντας στον κατακερματισμό των από τα κάτω, σε ένα περιβάλλον ρημαγμένο από την εγκληματική κρατική διαχείριση της πανδημίας που λειτούργησε ως επιταχυντής των κοινωνικών αναδιαρθρώσεων που λεηλατούν την κοινωνική βάση, που η κρατική καταστολή εντείνεται επιχειρώντας να αναχαιτίσει την έκφραση της ολοένα και διογκούμενης κοινωνικής δυσαρέσκειας -στο πλαίσιο της ευρύτερης αντιεξεγερτικής εκστρατείας ενεργοποιούνται εκ νέου τα φασιστικά τάγματα εφόδου, ως η αντεπαναστατική εφεδρεία του κράτους, για να λειτουργήσουν επικουρικά στις δυνάμεις της καταστολής και να συνδράμουν στους επίσημους σχεδιασμούς της κυριαρχίας στοχεύοντας στη διάχυση του φόβου στην κοινωνία και στην τρομοκράτηση των αγωνιζόμενων. Αυτό καταδεικνύει και η έναρξη ενός νέου γύρου παρακρατικών και δολοφονικών επιθέσεων από την αρχή της χρονιάς από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Αθήνα ενάντια σε φοιτητές, αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, σε συνδικαλιστικές και αριστερές οργανώσεις, ενάντια σε μετανάστες.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Στις 15 Ιουνίου ξεκινάει το εφετείο της δίκης Χ.Α-εγκληματική οργάνωση. Περίπου έξι χρόνια από την έναρξη της δίκης και ενάμιση χρόνο μετά την απόφαση της πρωτόδικης διαδικασίας, κάποιοι από τους νεοναζί έχουν ήδη αποφυλακιστεί ενώ σύντομα, εξαιτίας των χαμηλών ποινών, αναμένεται να αφεθούν πολλοί ακόμα.

Το αντιθεσμικό και ακηδεμόνευτο αντιφασιστικό κίνημα, οι αγωνιστές/στριες της βάσης, με τη διαρκή και μαχητική τους στάση στους δρόμους απέναντι στον φασισμό και τον ναζισμό πέτυχαν να αποτελέσει αυτή η δίκη μέχρι τώρα ένα κομβικό κοινωνικό και πολιτικό γεγονός. Το σύνθημα «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες» που ήχησε στη Λ. Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο στις 7/10/20 τη στιγμή της πρωτόδικης απόφασης και οι συγκρούσεις που ξέσπασαν με τις δυνάμεις καταστολής αμέσως μετά, έκαναν σαφές πως η προσπάθεια του συστήματος να ξεπλυθεί μέσα από τις καταδίκες των φασιστών δεν ευοδώθηκε και πως η απόφαση της δίκης δεν νομιμοποίησε το πολιτικό σύστημα που γεννά, θρέφει και κατά το δοκούν χρησιμοποιεί τους φασίστες ως το μακρύ του χέρι.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο αγώνας ενάντια στον φασισμό είναι αγώνας ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία, ενάντια στην υποτίμηση της ζωής μας, ενάντια στον ρατσισμό, τον εθνικισμό και τον πόλεμο. Χωρίς καμία αυταπάτη πως ο φασισμός μπορεί να νικηθεί στις αίθουσες τις αστικής δικαιοσύνης. Όπως τότε- από τις αντιφασιστικές διαδηλώσεις για τον Π.Φύσσα και τον Σ.Λουκμάν, τις κινητοποιήσεις απέναντι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και τις φασιστικές φιέστες, στις μάχες στους δρόμους και στις γειτονιές μέχρι τις συγκεντρώσεις και συγκρούσεις έξω από το Εφετείο στη δίκη της Χ.Α. και μέσα στις αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης -έτσι και τώρα, να μην αφήσουμε σπιθαμή γης στους φασίστες!

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΧΩΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

9 ΙΟΥΝΙΟΥ, 18:00, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

15 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9:00 ΠΜ, ΕΦΕΤΕΙΟ

την ημέρα έναρξης του Εφετείου της δίκης της Χ.Α.

κάλεσμα : αναρχικό/αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια | αυτοδιαχειριζόμενος κοινωνικός χώρος Pasamontaña | κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 | Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση | Σύντροφοι/Συντρόφισσες

πηγή : email που λάβαμε στις 31 Μαΐου 15h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Έναρξη δεύτερης δίκης ΧΑ. 15/6/2022, Κάλεσμα στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση

από Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

από prolprot.espivblogs.net

post image

Και τώρα και πάντα, ο φασισμός τσακίζεται στους δρόμους από τον κόσμο του Αγώνα!

Καμία κυβέρνηση δεν επιθυμεί πραγματικά το ξερίζωμα του φασισμού, γιατί οι αστοί είναι υποχρεωμένοι να καταφεύγουν σε αυτόν όταν βλέπουν ότι κινδυνεύουν να τους φύγει η εξουσία από τα χέρια.

Μπουεναβεντούρα Ντουρούττι

Την Τετάρτη 15 Ιούνη 2022 ξεκινά το εφετείο της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α. Δεν έχουμε αυταπάτες: η αστική "δικαιοσύνη" είναι ταξική και στους φασίστες φέρεται με το γάντι, γεγονός που αποδεικνύεται και με τις πολλές πρόωρες αποφυλακίσεις των καταδικασμένων χρυσαυγιτών. Η δικαστική εξουσία, αυτή της οποίας επιφανή στελέχη της στελέχωσαν τις κυβερνήσεις των συνταγματαρχών, αυτή που φρόντισε να βγουν λάδι μέσα από την κολυμπήθρα της εθνικοφροσύνης οι δοσίλογοι της κατοχής και οι βασανιστές της χούντας, αυτή που για χρόνια ολόκληρα νομιμοποίησε θεσμικά τους χιτλερικούς του Μιχαλολιάκου, εγκρίνοντας τη συμμετοχή τους στις εκλογές ήδη από τη δεκαετία του '90, αυτή που έριξε στα μαλακά πρωτόδικα τους ναζιστές, έχοντας φροντίσει προηγουμένως να τους παραπέμψει με βάση τον "αντεγκληματικό" 187 και όχι τον επιβαρυντικό "αντιτρομοκρατικό" 187Α που προβλέπει ανώτερα όρια ποινών, με βάση τον οποίο εδώ και δεκαετίες έχει δικάσει, καταδικάσει και φυλακίσει σε ειδικές συνθήκες δεκάδες αναρχικούς και αναρχικές, κομμουνιστές και κομμουνίστριες αγωνιστές και αγωνίστριες. Πρόκειται για αυτήν την ίδια αστική "δικαιοσύνη" που δεκαετίες ολόκληρες έκανε τα στραβά μάτια (όταν δεν τα έκλεινε…) για πλήθος επιθέσεων, μαχαιρωμάτων, εμπρησμών, πογκρόμ και λιντσαρισμάτων που διαπράχθηκαν μέσα στα χρόνια από το συγκεκριμένο παρακρατικό μηχανισμό, αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια τους πάνω στο σώμα της πολυεθνικής εργατικής Τάξης και της ανυπότακτης αντιφασιστικής νεολαίας, του ντόπιου και του μεταναστευτικού προλεταριάτου.

Αυτή η δικαστική εξουσία δεν μπορεί και δεν θέλει να καταδικάσει αμετάκλητα το φασισμό, μπορεί όμως να αθωώσει ή να καταδικάσει τη Χ.Α, τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς αυτών των εγκλημάτων, τους Μιχαλολιάκους, τους Λαγούς, τους Κασιδιάρηδες και τα δεκάδες άλλα καθάρματα που επάνδρωσαν και επανδρώνουν "υψηλόβαθμα" ή "χαμηλόβαθμα" τη συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση καθώς και άλλες αντίστοιχες (E.ΛΑ.ΣΥN., Έλληνες ΓΤΠ κ.α).

Στο εφετείο, αυτό που επί της ουσίας θα κριθεί, είναι το κατά πόσο η ΧΑ αποτελεί μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση ή κατά πόσο για το αστικό Κράτος της Γ' ελληνικής «Δημοκρατίας», οι παρακρατικές φασιστικές επιθέσεις αποτελούν αποδεκτές πρακτικές. Σε κάθε περίπτωση, όποια και να είναι η ετυμηγορία, εμείς δεν ξεχνάμε ότι "ο φασισμός δεν μπορεί να πολεμηθεί παρά σαν καπιταλισμός στην πιο ωμή και καταπιεστική του μορφή, σαν ο πιο θρασύς και ο πιο δόλιος καπιταλισμός. Πώς, λοιπόν, τώρα να πει κάποιος αντίπαλος του φασισμού την αλήθεια για το φασισμό όταν δε θέλει να πει τίποτα για τον καπιταλισμό, που τον προκαλεί;" (Μπέρτολτ Μπρέχτ)

Στη σημερινή συγκυρία με τα μαύρα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού Πολέμου να έχουν πυκνώσει για τα καλά πάνω από τα κεφάλια μας, με την -εκ νέου- βίαιη φτωχοποίηση των εργαζομένων και την εγκληματική κρατική διαχείριση της Πανδημίας, με την οξυμένη καπιταλιστική Κρίση να βαθαίνει και την ακροδεξιά-νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ -πιστή στις "αξίες" της να εντείνει (με την αντιπολιτευτική συναίνεση σύσσωμου του αστικού πολιτικού προσωπικού) την λεηλασία του τόπου και το σάρωμα των εργατικών-συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει όρθια μετά από τη μνημονιακή δεκαετία. Μια κυβέρνηση Μητσοτάκη του υιού που έχει ξεκάθαρα θέσει στο στόχαστρο της τους νέους και τις νέες μέσα και έξω από τα πανεπιστήμια, εκμεταλλευόμενη την επικρατούσα κοινωνική οπισθοχώρηση και κινηματική άμπωτη. Μέσα σε μια τέτοια συγκυρία που έχει αρκετά κοινά χαρακτηριστικά με εκείνη της περιόδου που "φούσκωσε" η ΧΑ, πρέπει τα αντιφασιστικά μας αντανακλαστικά να οξυνθούν και πάλι.

Να οξυνθούν για να μην χυθεί άλλο αίμα της Τάξης μας. Για τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά και για τον Εντισόν Γιαχάι και τον Αλίμ Αμπντουλ Μάναν, τον Πετρίτ Ζίφλε και τόσους άλλους δικούς μας νεκρούς. Για όλους τους ντόπιους, μετανάστες, πρόσφυγες, προλετάριους και προλετάριες, για όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες, τις καταλήψεις και τους πολιτικούς χώρους που βρέθηκαν και βρίσκονται -εδώ και μια τριακονταετία, πάντα με την αρωγή της ΕΛ.ΑΣ και την κάλυψη των καθεστωτικών ΜΜΕ- στο στόχαστρο της θρασύδειλης βίας των χρυσαυγίτικων και των υπόλοιπων φασιστικών συμμοριών. Θα είμαστε εκεί για να βρωντοφωνάξουμε και πάλι: Λευτεριά στον Λαό. Θάνατο στο Φασισμό.

Στήρίζουμε - Συμμετέχουμε στην Αντιφασιστική Συγκέντρωση, Τετάρτη 15 Ιούνη 2022 στις 9.00 πμ στο Εφετείο Αθηνών.

κάλεσμα : Κίνηση της Βιολέττας (ΚτΒ)

Αθήνα, Ιούνης 2022.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

[Α.Π.Ο] Αντιφασιστική-αντικρατική-αντικαπιταλιστική-αντικατασταλτική συγκέντρωση

από αναρχική συλλογικότητα Όμικρον72

Ημέρα/Ώρα: 15/06/2022 στις 09:00

Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ / ΕΦΕΤΕΙΟ

ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΕΝΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ

Τον Οκτώβρη του 2020, η Χ.Α. καταδικάζεται ως εγκληματική οργάνωση, τα περισσότερα ηγετικά στελέχη καταδικάζονται για διεύθυνση και μόλις 11 μέλη των ταγμάτων εφόδου για ένταξη και οδηγούνται πρόσκαιρα στη φυλακή παίρνοντας το ελάχιστο των ποινών. Ενάμιση χρόνο μετά την πρωτόδικη απόφαση θα ξεκινήσει στις 15 Ιουνίου το εφετείο της δίκης της Χ.Α.-εγκληματική οργάνωση, ενώ ήδη αρκετοί φασίστες έχουν βγει από τη φυλακή εξαιτίας των χαμηλών ποινών και αναμένεται να βγουν και ακόμα περισσότεροι.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές/τριες στη μεγαλειώδη συγκέντρωση στη Λ.Αλεξάνδρας στις 7 Οκτώβρη του 2020, την ημέρα της απόφασης, τα αντιφασιστικά και αντικρατικά συνθήματα και οι συγκρούσεις που ξέσπασαν λίγο αργότερα με τις δυνάμεις καταστολής έκαναν ξεκάθαρο πως η καταδικαστική απόφαση και η φυλάκιση μερικών νεοναζί δεν μπορεί να λειτουργήσει ως «η κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για το κράτος και τους μηχανισμούς του που γέννησαν και εξέθρεψαν τα παρακρατικά τάγματα εφόδου της ΧΑ. Καθώς και ούτε να νομιμοποιήσει το πολιτικό σύστημα που γεννά τον φασισμό και ενεργοποιεί την αντεπαναστατική του εφεδρεία και τα φασιστικά τάγματα όποτε τα χρειάζεται προκειμένου να πάρουν τη θέση τους δίπλα στους επίσημους κατασταλτικούς μηχανισμούς ώστε να συνδράμουν στο τσάκισμα των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων- ως εργαλείο της αντεξεγερτικής πολιτικής -και στον εκφοβισμό της κοινωνίας.

Η έναρξη ενός νέου γύρου παρακρατικών δολοφονικών επιθέσεων από την αρχή της χρονιάς από τη Θεσσαλονίκη στη Σταυρούπολη, στον Εύοσμο, στην Ηλιούπολη, στην Περαία μέχρι την Αθήνα στην Καλλιθέα, στου Ζωγράφου, στα Πατήσια, στην Πειραιώς, στο Μενίδι αποδεικνύει περίτρανα πως οι μεγαλόστομες «αντι»φασιστικές κορόνες του «τείχους της δημοκρατίας», ο καθεστωτικός «αντι»φασισμός και οι κρατικοί θεσμοί δεν βάζουν εμπόδια στην επέλαση του φασισμού. Κι αυτό γιατί δεν αποτελεί παρά την ακραία έκφραση του ίδιου του κρατικού καπιταλιστικού συστήματος.

Γιατί είναι το ίδιο που δομείται πάνω στην ιεραρχία και στις ανισότητες, συγκροτείται σε κράτη και χωρίζει τον κόσμο με σύνορα και φράχτες, που εξαπολύει πολέμους, φυλακίζει τους εκτοπισμένους από τις εμπόλεμες κοινωνίες, που το ίδιο έχει δημιουργήσει, σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους πνίγει στα υδάτινα σύνορα, τους βιάζει και τους δολοφονεί, που πίνει το αίμα εκατομμύριων εργαζομένων στα εργασιακά κάτεργα για να πλουτίζουν οι οικονομικές ελίτ, που οδηγεί στον θάνατο εκατομμύρια ανθρώπους από την πείνα και από τις ασθένειες, που εξαθλιώνει και φτωχοποιεί την κοινωνική πλειοψηφία, που δολοφονεί όσους θεωρεί περιθωριοποιημένους και περισσευούμενους, που επιχειρεί να τσακίσει όποια και όποιον αγωνίζεται στοχεύοντας στην επικράτηση της απόλυτης σιγής και υποταγής των κοινωνιών στους σχεδιασμούς του.

Ένα σύστημα που παράγει περισσότερα προβλήματα από όσα μπορεί να επιλύσει με τις πολλαπλές και ταυτόχρονες κρίσεις του και τις εγγενείς αντιφάσεις του που το οδηγούν σε αδιέξοδα· και είναι οι συνθήκες ανέχειας και εξαθλίωσης που επιβάλλουν κράτος και αφεντικά, ταυτόχρονα με την καλλιέργεια της μισαλλοδοξίας και της εξατομίκευσης που προωθείται μέσα από τον κυρίαρχο λόγο, τους πολιτικούς εκφραστές του και τα μιντιακά τους φερέφωνα που οδηγούν στην συντηριτικοποίηση της κοινωνικής βάσης και στοχεύουν στη διάλυση των όποιων συλλογικών, κοινωνικών και ταξικών δεσμών· και είναι ο ανορθολογισμός του ίδιου του συστήματος που διαμόρφωσε το έδαφος ώστε να αναπτυχθούν οι συνωμοσιολογικές αφηγήσεις και πλάι σε αυτές να αναγεννηθούν οι νεοναζιστικοί χαιρετισμοί και τα ακροδεξιά παραληρήματα. Και μέσα σε αυτό βρήκαν πάλι χώρο οι φασιστικές γκρούπες προκειμένου να επανεμφανιστούν στο δημόσιο πεδίο και να διαχύσουν το φασιστικό τους δηλητήριο. Γκρούπες που ξανά έγιναν ορατές στο δρόμο -μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Π.Φύσσα το 2013- στα μακεδονικά εθνικιστικά συλλαλητήρια με την κάλυψη των οποίων προχώρησαν σε μία σειρά επιθέσεων σε καταλήψεις, αναρχικές δομές και χώρους αγώνα.

Οι αναρχικοί/ές, οι αντιφασίστες/στριες, οι αγωνιζόμενοι/ες της βάσης, που χρόνια τώρα έδιναν καθημερινά τις μάχες με τους φασίστες στις γειτονιές, στα σχολεία, στις σχολές, στους χώρους εργασίας, στις πλατείες και στους δρόμους για να μην εμφανίζονται στο δημόσιο πεδίο, γνωρίζουν καλά πως ο μόνος φραγμός απέναντι στον φασισμό, τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον ρατσισμό είναι ο συνεχής, ανειρήνευτος και αντιθεσμικός κοινωνικός αγώνας ενάντια στο κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα που γεννά και θρέφει τον φασισμό.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη να δώσουμε το σύνθημα της αντεπίθεσης στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Να αναζωπυρώσουμε τις εστίες της κοινωνικής και ταξικής αντίστασης. Η μόνη απάντηση απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό και τον φασισμό που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, είναι η οργάνωση της κοινωνικής και ταξικής αντεπίθεσης. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, απέναντι στο καθεστωτικό «αντι»φασισμό και στις επιδιώξεις του κρατικού μηχανισμού για την εδραίωση της θεωρίας των δύο άκρων που επιχειρεί να ταυτίσει τον κόσμο του αγώνα με τους φονιάδες φασίστες να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω, με όπλο μας την διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού, ντόπιοι και μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ, 9.00, ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

την ημέρα έναρξης του Εφετείου της δίκης της Χ.Α.

κάλεσμα : Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, Τετάρτη 15/6 - Στην φυλακή οι φασίστες δολοφόνοι

ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ Χ.Α.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ,

ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ!

Συγκέντρωση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής στο Εφετείο

Τετάρτη 15/6, 8 πμ, μετρό Αμπελοκήπων

Στις 15/6 ξεκινάει η δίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής σε β΄ βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σχεδόν 1,5 χρόνο μετά την πρωτόδικη καταδίκη στις 7 Οκτώβρη 2020, όταν 57 είχαν καταδικαστεί (σε σύνολο 69 κατηγορούμενων) και 39 οδηγήθηκαν στη φυλακή. Ανάμεσά τους ο δολοφόνος του Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς (ισόβια κάθειρξη συν 14 χρόνια) και οι Μιχαλολιάκος, Κασιδιάρης, Παππάς, Παναγιώταρος, Λαγός, Γερμενής, που καταδικάστηκαν σε 13 χρόνια για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης. Η ιστορική αυτή απόφαση εκδόθηκε υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ιδιαίτερα ευνοϊκή μεταχείριση που είχε η ΧΑ και οι διάφορες φασιστικές συμμορίες όλο το προηγούμενο διάστημα από κομμάτια του δικαστικού μηχανισμού και του επίσημου αστικού πολιτικού συστήματος. Παρά τον τεράστιο όγκο αποδεικτικών στοιχείων (έγγραφα, βίντεο, συνομιλίες, μαρτυρίες κ.ά.), που έδειξαν τον εγκληματικό χαρακτήρα και τη δολοφονική δράση της (αποτέλεσμα της ναζιστικής ιδεολογία της), η εισαγγελέας Α. Οικονόμου πήρε απροκάλυπτα το μέρος των νεοναζί, προτείνοντας καταδίκη μόνο του Ρουπακιά και αθώωση όλων των υπολοίπων. Ήδη 6 χρυσαυγίτες βρίσκονται εκτός φυλακής και τελικά πήραν αναστολή. Η πιο ηχηρή ήταν η αποφυλάκιση του Γ. Πατέλη (πρώην πυρηνάρχη Νίκαιας, γνωστός για την φράση «ό,τι κινείται σφάζεται»), που τελικά αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο μετά την κατακραυγή του αντιφασιστικού κινήματος.

Τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, μέσω της ασυλίας που απολάμβαναν, αποτέλεσαν μια «χρυσή εφεδρεία» του μνημονιακού καθεστώτος, ώστε να τρομοκρατούν αγωνιστές, νεολαία, μετανάστες. Ευθύνονται για σειρά από δολοφονίες, απόπειρες δολοφονίας και επιθέσεις, καθώς και για σειρά εγκλημάτων που δεν συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία (δολοφονία του 21χρονου Αλίμ Αμπντούλ Μάναν από το Μπαγκλαντές, τον Μάιο του 2011). Τα σχέδια κράτους και ΧΑ για πιο οργανωμένη δράση ενάντια σε εργατικό κίνημα, μετανάστες και αγωνιστές, σταμάτησαν απότομα μετά τη δολοφονία Φύσσα και το ξέσπασμα του αντιφασιστικού κινήματος που ακολούθησε.

Μπορεί σήμερα η ΧΑ να είναι ουσιαστικά διαλυμένη, όμως ο μνημονιακός, νεοφιλελεύθερος φασισμός είναι εδώ και θρέφει διαρκώς τον χρυσαυγίτικο. Γι' αυτό αποτελεί τον κυριότερο εχθρό των εργαζομένων και της νεολαίας. Το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης με τα δικαστήρια και τις ορδές των ΜΑΤ, παραμένει ο νο1 εχθρός για το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα! Η κυβέρνηση της ΝΔ «προσφέρει» στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μόνο καταστολή, ακρίβεια, εξοντωτικές αντεργατικές, αντιλαϊκές, αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, φτώχεια, εξαθλίωση. Οξύνοντας τυχοδιωκτικά τον ανταγωνισμό με τον τουρκικό καπιταλισμό, θρέφει τον εθνικισμό και τον μιλιταρισμό για να σφαχτούμε για τα συμφέροντα της ντόπιας ελίτ και των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Μαζί με τους ευρωπαίους «συμμάχους», στηρίζει δουλοπρεπώς τους φασίστες του Ζελένσκι στην Ουκρανία, φέρνοντας μέσα στη Βουλή του ναζί του τάγματος Αζόφ!

Η καταδίκη - ορόσημο της φασιστοσυμμορίας της ΧΑ είναι μια σημαντική νίκη του κινήματος στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να την καπηλευτούν τα αστικά μνημονιακά κόμματα ή να την αντιστρέψουν η κυβέρνηση της ΝΔ και οι κρατικοί μηχανισμοί. ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ ενόψει του Εφετείου θα επιχειρήσουν να εμφανιστούν και πάλι ως οι «δημοκράτες» που έβαλαν στη φυλακή τη ΧΑ. Να θυμίσουν ότι θέλουν ξεμπερδέψουν με το «άλλο άκρο», την Αριστερά, τους αγώνες, το εργατικό κίνημα. Εκεί αποσκοπούν όλα τα νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση Μητσοτάκη (ΟΠΠΙ, κατάργηση φοιτητικού και εργατικού συνδικαλισμού, νέοι στρατιωτικοί εξοπλισμοί κ.ά.). Η ούλτρα νεοφιλελεύθερη και ρατσιστική πολιτική του Μητσοτάκη, άλλωστε, μοιράζεται το ίδιο μίσος για τους αριστερούς, νέους, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες όπως και την ίδια πολιτική ατζέντα με τους ναζί: Όλα για τους πλούσιους σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, ειδικά των πιο αδύναμων κομματιών.

Η οριστική νίκη απέναντι στον φασισμό δεν θα έρθει μέσα από τους «θεσμούς» και τα δικαστήρια του αστικού κράτους, από «δημοκρατικά τόξα» των αστικών δυνάμεων. Η καταδίκη της ΧΑ πρέπει να είναι μόνο η αρχή στην πάλη ενάντια στον μνημονιακό-νεοφιλελεύθερο φασισμό και το μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης. Μόνο οι ενωτικοί, μαχητικοί αγώνες στον δρόμο, ένα Ενιαίο Ταξικό Μέτωπο θα τσακίσουν μια και καλή τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά.

ΟΚΔΕ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/17245


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Πορεία στο Εφετείο

ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ - ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ!

Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο Τετάρτη 15 Ιούνη,

8πμ μετρό Αμπελοκήπων και πορεία στο Εφετείο

Η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό ξεκινά στο Εφετείο στις 15 Ιούνη. Είναι μια μεγάλη μάχη που αφορά συνολικά το εργατικό κίνημα, τη νεολαία, όλον τον κόσμο που ξεσηκώθηκε για τη δίκη και την καταδίκη της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση και πλημμύρισε τη Λ. Αλεξάνδρας έξω από το Εφετείο τον Οκτώβρη του 2020. Οι τελευταίες φασιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών σε γειτονιές πρέπει να σημάνουν συναγερμό για το αντιφασιστικό κίνημα!

Με την αποφασιστική μας παρουσία μέσα και έξω από το Εφετείο δεν θα αφήσουμε περιθώρια να υπονομευτεί η ιστορική επιτυχία της πρωτόδικης απόφασης καταδίκης και φυλάκισης του σκληρού πυρήνα των νεοναζί. Δεν θα ανεχθούμε να πέσουν στα μαλακά οι φασίστες, να μειωθούν οι ποινές των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα, του Σαχζάτ Λουκμάν, των ταγμάτων εφόδου που οργάνωσαν τις δολοφονικές επιθέσεις κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των μεταναστών και των αγωνιστών των κινημάτων. Αντίθετα, διεκδικούμε να αυξηθούν οι ποινές για όσους έχει ασκηθεί έφεση από τον Εισαγγελέα.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ήταν μια νίκη του αντιφασιστικού κινήματος με τεράστια διεθνή σημασία, αποδείχνοντάς στη πράξη ότι μπορούμε να σταματήσουμε τους φασίστες, να μην τους επιτρέψουμε να στρέψουν τις εξελίξεις σε αντιδραστικές και μαύρες λύσεις, όπως στο μεσοπόλεμο με την επικράτηση του Χίτλερ και του Μουσολίνι που οδήγησαν στο Ολοκαύτωμα και τη σφαγή του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Η καμπάνια για τη δίκη και καταδίκη των νεοναζί οδήγησε στην απόφαση που έβαλε ταφόπλακα στους Χρυσαυγίτες, τους πέταξε έξω από τη Βουλή και τους οδήγησε στη διάλυση και τις διασπάσεις.

Όμως δεν εφησυχάζουμε! Η φασιστική απειλή είναι εδώ, από τη Γαλλία και τη Λεπέν μέχρι την Ελλάδα, που οι φασίστες προσπαθούν να ανασυνταχθούν υψώνοντας το λάβαρο της ισλαμοφοβίας και οργανώνοντας νέες ρατσιστικές επιθέσεις. Πυροβόλησαν μετανάστη στα Πατήσια που φορούσε παραδοσιακή ενδυμασία των μουσουλμάνων την ημέρα της γιορτής για το τέλος του Ραμαζανιού, τάγμα εφόδου επιτέθηκε σε μετανάστες στα Πετράλωνα με μαχαίρι πεταλούδα και σιδηρογροθιά, άλλο τάγμα μαχαίρωσε μετανάστη στον Κόκκινο Μύλο. Και δεν είναι οι μόνες, είχαν προηγηθεί ο εμπρησμός σε τζαμί στα Πατήσια, οι επιθέσεις κατά αγωνιστών, μαθητών και μεταναστών στην Θεσσαλονίκη, στο Ν. Ηράκλειο, την Νίκαια, την Κρήτη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ανοίγει το δρόμο στους φασίστες. Στρυμωγμένη από την αγανάκτηση και την οργή για την ακρίβεια, τη δολοφονική διαχείριση της πανδημίας, την εμπλοκή στον πόλεμο της Ουκρανίας στο πλευρό του ΝΑΤΟ, για την κλιματική κρίση και τη διαχείριση της που φέρνει καταστροφές, εξαπολύει τη χειρότερη ρατσιστική επίθεση για να αποπροσανατολίσει και να διασπάσει. Με τις επαναπροωθήσεις και το κλείσιμο των συνόρων που σημαίνουν απελάσεις και δολοφονίες προσφύγων και γυναικόπαιδων και ανάγκασαν ακόμα και το διευθυντή της FRONTΕX Λετζερί να παραιτηθεί μετά τις αποκαλύψεις για τη βρόμικη συνεργασία του με το Λιμενικό. Με τις επιχειρήσεις σκούπα της ΕΛΑΣ που γεμίζουν τις Αμυγδαλέζες με μετανάστες εργάτες χωρίς χαρτιά. Με τις ρατσιστικές εκκενώσεις των στρατοπέδων προσφύγων όπως στον Ελαιώνα, με το κλείσιμο του προγράμματος ΕΣΤΙΑ που αφήνει άστεγους χιλιάδες πρόσφυγες και τα παιδιά τους έξω από τα σχολεία.

Δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να ανοίξει ξανά το δρόμο στους φασίστες, να επιτρέπει στην Αστυνομία να τους καλύπτει, για να συσπειρώσει την ακροδεξιά ενόψει των εκλογών. Δεν θα αφήσουμε τους φασίστες να αξιοποιήσουν την εκλογική άνοδο της ομογάλακτης τους Λεπέν στη Γαλλία, για να βγουν ξανά από τις τρύπες τους.

Να πλημμυρίσουμε ξανά το Εφετείο στις 15 Ιούνη, την ημέρα που ξεκινάει η δίκη της ΧΑ! Καλούμε τα συνδικάτα να προχωρήσουν σε κάλεσμα για απεργιακή κινητοποίηση στις 15 Ιούνη και μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Καλούμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των σχολείων, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, τις κοινότητες μεταναστών και τις επιτροπές προσφυγισσών/ων, τις συλλογικότητες στις γειτονιές, τους ακτιβιστές του περιβάλλοντος, τις κινήσεις των ΛΟΑΤΚΙ κατά του σεξισμού και των διακρίσεων σε βάρος των γυναικών, των Ρομά, των αναπήρων να δώσουμε ενωμένες/οι αυτή την μάχη.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


THE FASCISTS IN PRISON - STOP THE RACIST ATTACKS!

Antifascist Demonstration Wednesday 15 June,

Metro of Ampelokipi 8am and march to the Court of Appeal

The Golden Dawn trial on the second degree starts in the Court of Appeals(Efeteio) on June 15th. It is a great battle that concerns the workers movement, the youth, all the people that rose up for the trial and the condemnation of Golden Dawn as a criminal organization and flooded in thousands Alexandras Avenue outside the Court of Appeals in October 2020.

The latest fascist attacks against migrants in neighborhoods must sound the alarm for the anti-fascist movement! With our decisive presence inside and outside the Court of Appeals, we will not leave room for undermining the historic success of the first-instance decision to convict and imprison the hard-core of neo-Nazis.

We will not tolerate the fascists will face lower sentences for the murderers of Pavlos Fyssas, Sahzat Luqman, for their organised murderous attacks against the Egyptian fishermen, the trade unionists of PAME, the immigrants and the activists. On the contrary, we demand an increase in the sentences for those who have been appealed by the Prosecutor.

The condemnation of the Golden Dawn was a victory for the anti-fascist movement of great international importance, proving in practice that we can stop the fascists, not allow them to profit from political crisis and develop reactionary and fascist solutions, as in the interwar period under Hitler and Mussolini that led to the Holocaust and the massacre of World War II.

The campaign for the trial and condemnation of the neo-Nazis led to the decision that placed a gravestone on the neonazis of Golden Dawn, threw them out of the Parliament and led to their dissolution and disintegration of the "party".

But we are not complacent! The fascist threat is here, from France of rising Marine Le Pen to Greece, where the fascists are trying to regroup by raising the banner of Islamophobia and organizing new racist attacks. An immigrant was shot in Patissia wearing traditional Muslim clothes on the day of the celebration for the end of Ramadan, an assault battalion attacked immigrants in Petralona with a butterfly knife and an iron fist, another battalion stabbed an immigrant in Kokkinos Mylos, Menidi. And they are not the only ones, the arson in a mosque in Patissia, the attacks against militants, students and immigrants in Thessaloniki, in N. Heraklion, Nikaia, Crete had preceded.

The ND government is paving the way for the fascists. Overwhelmed by indignation and rage at the rising food and energy prices, the murderous management of the pandemic, the involvement in NATO's war in Ukraine, the climate crisis and its disastrous management, it launches the worst racist attack to disorientate people from their failures.

The government escalated the attacks with the pushbacks and the closure of the borders that mean deportations and murders of refugees, women and children. The director of FRONTEX Leggeri was forced to resign after the revelations about his dirty cooperation with the Greek Coast Guard for the pushbacks. With the Police street search operations that fill the detention centers like Amygdaleza with undocumented migrant workers. With the racist evacuation of refugee camps such as in Eleonas, with the closure of the ESTIA program that leaves thousands of refugees and their children homeless outside schools. We will not allow the government to open the way to the fascists again, to allow the Police to cover up their crimes in order to win the extreme right votes in the run-up to the elections. We will not let the fascists take advantage of the electoral rise of their sister Marine Le Pen in France, to come out of their holes again.

Lets flood the Court of Appeals again on June 15, the day the trial og Golden Dawn begins! We call on the unions to call for a strike on June 15 and mass participation in the demonstration. We call on student associations, teachers and students, people of letters and arts, migrant communities and local collectives, women, LGTBQI+ communities to be present in thousands.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


LES FASCISTES EN PRISON - ARRETEZ LES ATTAQUES RACISTES !

Manifestation antifasciste Mercredi 15 Juin

Métro Ambelokipi 8h - défilé jusqu'à la Cour d'appel

Le 15 Juin débute le procès en deuxième instance de l'Aube Dorée (Chrissi Avgi). C'est un combat important qui concerne le mouvement ouvrier, la jeunesse, tous ceux qui se sont soulevés pour le procès et la condamnation de Chrissi Avgi en tant qu'organisation criminelle, et ont envahi l'avenue Alexandras devant la Cour d'appel en Octobre 2020.

Les dernières attaques fascistes contre des immigrés dans les quartiers doivent sonner l'alarme pour le mouvement antifasciste ! Avec notre présence décisive à l'intérieur et à l'extérieur de la Cour d'appel, nous ne laisserons aucune marge pour saper le succès historique de la décision de la condamnation en première instance à l'emprisonnement du noyau dur des néonazis. Nous ne tolérerons pas que les fascistes obtiennent des peines plus légères pour les meurtres de Pavlos Fyssas, de Sahjat Luqman, pour les attaques criminelles organisées contre les pécheurs égyptiens, contre les syndicalistes du PAME, contre des immigrés et des activistes. Au contraire nous exigeons l'augmentation des peines pour ceux pour qui le procureur a fait appel.

La condamnation de Chrissi Avgi a été une victoire du mouvement antifasciste d'une grande importance internationale, montrant en pratique que nous pouvons arrêter les fascistes, les empêcher de profiter de la crise politique et de développer des solutions réactionnaires et fascistes comme pendant la période de l'entre-deux-guerres sous Hitler et Mussolini qui a conduit à l'Holocauste et au massacre de la seconde guerre mondiale. La campagne pour le procès et la condamnation de Chrissi Avgi a conduit à la décision qui a posé une pierre tombale sur les néo-nazis de Chrissi Avgi, elle les a jetés hors du Parlement et a conduit à la dissolution et à la désintégration du « parti ».

Mais nous ne sommes pas débarrassés pour autant! La menace fasciste est toujours présente, de la France avec la montée de Marine Le Pen, à la Grèce où les fascistes tentent de se reconstituer en levant la bannière de l'islamophobie et en organisant de nouvelles attaques racistes. Un immigré portant des habits traditionnels musulmans a été blessé d'un coup de feu à Patissia le jour de la célébration de la fin du ramadan, une milice s'est attaquée à des immigrés à Petralona avec un couteau papillon et un poing de fer, une autre milice a attaqué un immigré à Kokkinos Mylos à Menidi. Et ce ne sont pas les seuls exemples : incendie criminel d'une mosquée a Patissia, attaques contre des étudiants et des immigrés à Salonique, à Néo Héraklion, à Nikaia, en Crète...

Le gouvernement de la Nouvelle Démocratie ouvre la voie aux fascistes. Submergé par la colère et la rage contre la hausse des prix des aliments et de l'énergie, contre la gestion criminelle de la pandémie, contre l'implication dans la guerre de l'OTAN en Ukraine, et contre la crise climatique et sa gestion criminelle, la ND lance les pires diversions racistes afin de détourner l'attention des gens par rapport à ses échecs.

Le gouvernement a amplifié les attaques avec les pushbacks et la fermeture des frontières qui signifient des expulsions et des meurtres de réfugiés, femmes et enfants. Le directeur de Frontex, Leggeri, a été obligé de démissionner après les révélations sur sa collaboration avec les garde-côtes grecs pour les pushbacks. Les opérations « balayage » (skoupa) de la police ont rempli les camps de rétention comme Amygdaleza de travailleurs immigrés sans papiers. Avec l'évacuation raciste de camps de réfugiés comme à Elaionas, la fermeture du programme ESTIA laisse des milliers de réfugiés à la rue et leurs enfants hors des écoles. Nous ne permettrons pas que le gouvernement ouvre ainsi à nouveau la voie aux fascistes, ni ne couvre les crimes de la police, afin de gagner les voix de l'extrême-droite en vue des prochaines élections. Nous ne laisserons pas les fascistes profiter de la montée électorale de leur consœur Marine Le Pen en France, pour ressortir de leurs trous.

Inondons à nouveau la Cour d'appel le 15 Juin, 1er jour du procès de Chrissi Avgi!

Nous appelons les syndicats à appeler à la grève le 15 Juin et à la participation massive à la manifestation. Nous appelons les associations étudiantes, les enseignants, les lycéens, les gens des arts et des lettres, les communautés immigrées, les collectifs de quartiers, les femmes, les communautés LGBTQ+, à être présents par milliers.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Ψήφισμα κάλεσμα του ΣΕΠΕ Αμαρουσίου για το συλλαλητήριο στις 15 Ιούνη, ημέρα έναρξης της δίκης της ΧΑ στο Εφετείο. Προσυγκέντρωση 8πμ Μετρό Αμπελοκήπων

ΣΕΠΕ Αμαρουσίου

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου στις 9:00 στην αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών ξεκινάει η δίκη σε δεύτερο βαθμό της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», στο πλαίσιο λειτουργίας της οποίας τελέστηκε, μεταξύ άλλων, και η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα. Η πρωτόδικη απόφαση, αποτέλεσμα πολυετούς και κοπιώδους εργασίας των παραγόντων της δίκης δικαίωσε τα θύματα αλλά και τις φωνές που επί σειρά ετών προειδοποιούσαν για τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Από μέρους μας, οι παριστάμενοι προς υποστήριξη της κατηγορίας καλούμαστε εκ νέου να εκθέσουμε ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων όλα εκείνα τα στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως τις παράνομες πράξεις των κατηγορουμένων, έχοντας την πεποίθηση ότι η πρωτόδικη απόφαση θα επικυρωθεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Καλούμε και πάλι όσες και όσους διαπνέονται από δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα, να στηρίξουν με την παρουσία τους και αυτή την μάχη.

Οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα

Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος

Χρύσα Παπαδοπούλου

Ελευθερία Τομπατζόγλου

Αργύρης Συρίγος

Μαρίνα Δαλιάνη

πηγή : https://www.facebook.com/antifasistikos.synto…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

ΔΤ - ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΤΑ: Όλες και όλοι στη μεγάλη ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ (Τετάρτη 15/6, 8πμ, Σταθμ. Μετρό Αμπελόκηποι). ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ - Συνεχίζουμε τον δίκαιο αγώνα μας για ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ εργασία. ΟΧΙ στις ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ και την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ της ΑΝΕΡΓΙΑΣ

ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΟΤΑ https://www.facebook.com/groups/1185392058892…

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

· Όλες και όλοι στην μεγάλη ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ (στάση εργασίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ) Τετάρτη 15/6 με συγκέντρωση στις 8πμ στο σταθμό Μετρό Αμπελόκηποι και πορεία στο Εφετείο που ξεκινάει η δίκη σε Β' βαθμό της ναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή

Σαν Παναττικό Συντονιστικό Συμβασιούχων ΟΤΑ θα συμμετέχουμε με το πανό μας στην μεγάλη Αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία στο Εφετείο που ξεκινάει η δίκη σε Β' βαθμό της ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.

Το Παναττικό Συντονιστικό Συμβασιούχων OTA θα βρίσκεται στην μεγάλη Αντιφασιστική Απεργία γιατί καλεί η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, πρωτοβάθμια σωματεία και εργαζόμενοι (μόνιμοι και συμβασιούχοι) στους Δήμους και όλο τον Δημόσιο Τομέα και θέλουμε με αυτό τον τρόπο να δώσουμε και από τη μεριά μας ένα δυνατό στίγμα παρουσίας στις μάχες της καθημερινότητας αλλά και να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα πως συνεχίζουμε να παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματά μας, για παραμονή στην εργασία, με μόνιμες, σταθερές και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.

Εξάλλου, όπως φάνηκε και στην πράξη μετά τις βίαιες και απάνθρωπες απολύσεις που πραγματοποίησε στα τέλη Μάη η κυβέρνηση Κ. Μητσοτάκη και ο Υπουργός Μ. Βορίδης, η απουσία χιλιάδων συμβασιούχων εργαζόμενων από την εργασία τους έχει ήδη σημάνει τεράστια προβλήματα για τη λειτουργία των υπηρεσιών σε Δήμους και Περιφέρειες όλης της χώρας. Επιβεβαιώνεται πια και στην πραγματικότητα πως τα δυο χρόνια που εργαζόμασταν καλύπταμε ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες. Τώρα Δήμοι και Περιφέρειες τρέχουν να καλύψουν τα κενά με νέες προσλήψεις 8μηνων και 12μηνων συμβάσεων ανακυκλώνοντας την ΑΝΕΡΓΙΑ.

Ταυτόχρονα συμμετέχουμε στη μεγάλη Αντιφασιστική Απεργία και Διαδήλωση γιατί ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ τις ναζιστικές επιθέσεις σε ντόπιους και μετανάστες, τις δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα και καταλαβαίνουμε πολύ καλά πως η ναζιστική συμμορία της ΧΑ -και κάθε ναζιστική και ακροδεξιά οργάνωση- είναι τσιράκια των αφεντικών και βασικά εργαλεία του συστήματος ενάντια στους αγώνες των εργαζόμενων για δικαιώματα και ελευθερίες.

Ενώνουμε τις φωνές μας με όλο τον αγωνιζόμενο κόσμο και βροντοφωνάζουμε: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

Το ραντεβού μας για την μεγάλη Αντιφασιστική Διαδήλωση είναι την Τετάρτη 15/6, στις 8μμ, στο Μετρό Αμπελόκηποι και πορεία στο Εφετείο που ξεκινάει η δίκη σε Β' βαθμό της ναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή.

Ζητάμε από την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕ-ΟΤΑ, τα Πρωτοβάθμια Σωματεία σε Δήμους και Περιφέρειες να συνεχίσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα ενάντια στις Απολύσεις και την Ανακύκλωση της Ανεργίας.

ΟΧΙ στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ της ΑΝΕΡΓΙΑΣ

Οι Συμβασιούχοι/ες καλύπτουμε ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ανάγκες

ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ εργασία για όλους/ες

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ!

πηγή : https://el-gr.facebook.com/keerfapage/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Στη φυλακή για πάντα οι ναζί της Χρυσής Αυγής: Τετάρτη 15 Ιούνη, 8.00 πμ, Μετρό Αμπελοκήπων και συλλαλητήριο στο Εφετείο

Στις 15 Ιούνη ξεκινά στο Εφετείο η δίκη της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό. Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός!

Δεν θα αφήσουμε να υπονομευτεί η ιστορική επιτυχία της πρωτόδικης απόφασης καταδίκης και φυλάκισης του σκληρού πυρήνα των νεοναζί και της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση.

Ξεσηκωνόμαστε για να μην πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι επικεφαλής των ταγμάτων εφόδου που επιτέθηκαν δολοφονικά κατά των Αιγυπτίων αλιεργατών, των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, των αγωνιστών των κινημάτων. Για να τιμωρηθούν με βαρύτερες ποινές όσοι οργάνωσαν κεντρικά τις δολοφονίες και τις επιθέσεις, όπως στη περίπτωση των Αιγυπτίων αλιεργατών, όπου η Εισαγγελία άσκησε έφεση για τις χαμηλές πρωτόδκες ποινές.

Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής ήταν αποτέλεσμα της πολύχρονης δράσης του αντιφασιστικού κινήματος που ύψωσε ασπίδα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες όταν οι νεοναζί τους μαχαίρωναν στις γειτονιές, όταν οι κυβερνήσεις έκαναν πλάτες στους νεοναζί μαζί με την Αστυνομία συγκαλύπτοντας τις δολοφνικές τους επιθέσεις.

Η πολιτική της κυβέρνησης, που μας βάζει βαθειά στο πόλεμο του ΝΑΤΟ στη Ουκρανία και τους ανταγωνισμούς, η πολιτική που υψώνει φράχτες και πνίγει πρόσφυγες στα σύνορα και στον Έβρο με τις επαναπροωθήσεις, στρώνει ξανά το δρόμο στους φασίστες.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί την Τετάρτη 15 Ιούνη στις 8πμ στο μετρό Αμπελοκήπων και συλλαλητήριο στο Εφετείο για να στείλουμε το μήνυμα ότι οι φασίστες νοσταλγοί του Χίτλερ και η κυβέρνηση που τους κάνει πλάτες θα μας βρίσκουν διαρκώς μπροστά τους μέχρι να τους στείλουμε οριστικά στη φυλακή και στους υπονόμους, εκεί όπου ανήκουν.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/6106


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Απολογισμός Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών- Κάλεσμα στο μεγάλο συλλαλητήριο για την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής σε β βαθμό στις 15 Ιούνη.

Το Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών ξεκίνησε τις δράσεις του το 2014. Οργανώνεται από μια ανοιχτή πρωτοβουλία καλλιτεχνών που συναντηθήκαμε ορμώμενοι από την επιθυμία μας να δράσουμε ενάντια στον βίαιο εκφασισμό της κοινωνίας.

Το φετινό φεστιβάλ διοργανώθηκε 16-21 Μάρτη στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός.

Έγινε μετά από δύο χρόνια καραντίνας με μια κοινή μας αίσθηση κατεπείγοντος.

Η ιδεολογία του ατομικισμού, η φτωχοποίηση μας, με τις εκφάνσεις και τις επιπτώσεις της, δημιουργούν σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο μια διάσταση δυστοπική. Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιείται η κοινωνική υποστήριξη, η αλληλεπίδραση και η συνυπευθυνότητα.

Αυτή η δυστοπία πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τις συλλογικές μας δράσεις.

Η μεγάλη επιτυχία του φετινού φεστιβάλ, το πλήθος φίλων και συντροφισσών/φων που συνέρρευσαν όχι μόνο στις παραστάσεις και τις συναυλίες αλλά και στις συζητήσεις και τις ομιλίες απέδειξε ότι η Τέχνη έχει τη δύναμη να παράγει και να κοινωνεί τις απελευθερωτικές ιδέες. Η Τέχνη ενδυναμώνει τις κοινότητες μας, φέρνει στο προσκήνιο κοινά μυστικά, είναι πρωτογενής πολιτική ύλη και βασικό εργαλείο ενάντια στις φασιστικές πρακτικές θανάτου.

Με αυτό το σκεπτικό, και μετά τον οικονομικό απολογισμό και την καταμέτρηση των εσόδων, ανακοινώνουμε την απόφαση μας να στηρίξουμε οικονομικά διαφορετικά πεδία του αντιφασιστικού αγώνα, εκφράζοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη μας.

Στηρίζουμε την Κατάληψη Προσφύγων και Μεταναστών Νοταρά 26 θεωρώντας ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση των προσφυγικών δομών του κινήματος είναι χρέος όλων μας. Ντόπιοι και μετανάστες μαζί θα αγωνιστούμε για μια Γη χωρίς σύνορα, μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό.

Στηρίζουμε τα δικαστικά έξοδα της οικογένειας Σαμπάνη, του 18χρονου παιδιού που δολοφονήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία. Ο απέλπιδος αγώνας αυτών των ανθρώπων για δικαιοσύνη εκφράζει με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο όλα όσα έχουμε να πολεμήσουμε εδώ που ζούμε- τον κοινωνικό αποκλεισμό, την καθημερινή ρατσιστική βία, την αποθράσυνση των αστυνομικών, τη κρατική βία.

Στηρίζουμε τα δικαστικά έξοδα της δίκης του 26χρονου Βασίλη Μάγγου που βρήκε το θάνατο μερικές μέρες μετά τον ξυλοδαρμό του σε αστυνομικό τμήμα. Οι απελπισμένες προσπάθειες της οικογένειας του για δικαιοσύνη και τιμωρία των αστυνομικών είναι αγώνας όλων μας ενάντια στην αστυνομική αυθαιρεσία. Σε μια εποχή που η αστυνομία ετοιμάζεται να ξυλοκοπά, καθημερινά, παιδιά στα πανεπιστήμια, η δικαίωση της μνήμης του Βασίλη Μάγγου στέλνει ένα μήνυμα αγώνα σε όλα τα νέα παιδιά, τους μαθητές και φοιτητές.

Στηρίζουμε τα δικαστική έξοδα της δίκης της Zackie O / Ζακ Κωστόπουλου.

Η φρικτή δολοφονία του μέσα στο κέντρο της Αθήνας φανέρωσε σε όλους μας τους μικρούς, καθημερινούς, διάχυτους φασισμούς που κρύβονται πίσω από την βιτρίνα της αστικής ευγένειας και της αγοράς. Ο αγώνας ενάντια στο διάχυτο ρατσισμό και την καθημερινή βία, το κοινωνικό κανιβαλισμό και τις τραγωδίες που αυτός παράγει είναι χρέος όλων μας.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία για την παρακολούθηση της δίκης της Χρυσής Αυγής Golden Dawn Watch. Με αυτήν την πρωτοβουλία θέλουμε να υπερασπιστούμε το χαράκωμα που το αντιφασιστικό κίνημα έχτισε με την πρωτόδικη απόφαση, να επαγρυπνήσουμε μέχρι την οριστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής και την δικαίωση και αποζημίωση των θυμάτων της.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν και με τις μικρές μας δυνάμεις επιλέγουμε να στηρίξουμε τους πρόσφυγες, τους Ρομά, τους νέους και τις LGBTQI κοινότητες- βλέποντας στα πρόσωπα αυτών των ανθρώπων τους αγώνες της εποχής μας ενάντια στο φασισμό, το ρατσισμό και τη κρατική βία.

Επίσης, με έξοδα και εργασία του φεστιβάλ αποκαταστάθηκε η υλικοτεχνική υποδομή για την προσβασιμότητα των αναπήρων στο Θέατρο Εμπρός που είχε καταστραφεί από τις δυνάμεις καταστολής κατά την απόπειρα τους τσιμεντώματος του θεάτρου τον Μάη 2021.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση του Εμπρός ενάντια στα καταστροφικά σχέδια του Δήμου είναι χρέος όλων των ελεύθερων και κοινωνικά ευαισθητοποιημένων ανθρώπων της πόλης.

Στο Εμπρός βλέπουμε την συνάντηση της τέχνης με την πολιτική, των κοινωνικών κινημάτων με τις αγωνίες όλων μας, τον εορτασμό της ζωής και της αλληλοβοήθειας, την εκδήλωση της αλληλεγγύης μέσα από την κοινωφελή και αφιλοκερδή δημιουργία.

Επόμενο μας κάλεσμα:

Στις 15 Ιουνίου και 8.00 π.μ. Στο Μετρό Αμπελοκήπων, καλούμε όλους στο συλλαλητήριο για την έναρξη της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Η συνέλευση του Αντιφασιστικού Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών ανεξάρτητη από κάθε φορέα και αυτόνομη στις λειτουργικές διαδικασίες της, στοχεύει στην αυξανόμενη ενεργοποίηση και στην έμπρακτη υποστήριξη όλων ανεξαιρέτως των κοινωνικών ομάδων που βιώνουν σήμερα αποκλεισμούς και διακρίσεις, στίγμα, προκατάληψη και άλλες συνέπειες των ρατσιστικών και φασιστικών πρακτικών.

Ευχαριστούμε όλους τους πολιτισμικούς ακτιβιστές, τους καλλιτέχνες που στήριξαν αφιλοκερδώς το φεστιβάλ και το κοινό, τους φίλους και τις φίλες μας που πλαισίωσαν τις εκδηλώσεις.

Με την δύναμη όλων αυτών μαζί οργανώνουμε την αλληλεγγύη μας και την στήριξη των αγώνων.

Θα ξαναβρεθούμε σύντομα σε μια από τις επόμενες αντιφασιστικές μας δράσεις.

Όλοι, όλες και όλα την Τετάρτη 15 Ιούνη στο εφετείο.

Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών

πηγή : https://el-gr.facebook.com/embrosgr/