Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 στις 12.00

Μικροφωνική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γ.Μιχαηλίδη

Ο σύντροφος Γ Μιχαηλίδης έχει μια μακροχρόνια πορεία στο κίνημα και έχει περάσει τα τελευταία 8.5 χρόνια αιχμάλωτος στα χέρια του κράτους λόγω της συμμετοχής του σε πολύμορφους αγώνες , όπως την ληστεία σε τράπεζα στο Βελβεντό Κοζάνης. Το κράτος εξαιτίας του διαχρονικού του μένους ενάντια στους πολιτικούς κρατούμενους , αγνοεί επιδεικτικά τους νόμους που το ίδιο έχει θεσπίσει όσον αναφορά τις υποθέσεις , τους με σκοπό την πλήρη εξόντωσή τους. Τέτοια μεταχείριση λόγω του πολιτικού του χαρακτήρα λαμβάνει και ο σύντροφος μας.Ενώ σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο έχει εκτίσει την ποινή του και πληρεί τις προϋποθέσεις αποφυλάκισής του , το δικαστικό συμβούλιο απορρίπτει και την δεύτερη αίτηση του, με το πρόσχημα ότι δεν πληρεί τα απαραίτητα κριτήρια καθώς θεωρείται επικίνδυνος για την τέλεση καινούργιων αδικημάτων. Αυτό βασίζεται στο ότι ο σύντροφος παραμένει αμετανόητος για την αντάρτικη και κοινωνικοπολιτική δράση και στάση του. Έτσι αποφάσισε να ξεκινήσει απεργία πείνας από τις 23/5 ενάντια στην εκδικητική μεταχείριση του κράτους , διεκδικώντας να γίνει δεκτό το αίτημα του για την αποφυλάκιση.

Η απεργία πείνας αποτελεί το τελευταίο μέσο αγώνα για τους πολιτικούς κρατούμενους και χρησιμοποιείται ως εργαλείο άσκησης πίεσης στις δικαστικές αρχές για την ικανοποίηση βασικών αιτημάτων όπως οι μεταγωγές , οι άδειες μέχρι και η αποφυλάκιση. Η αποτελεσματικότητα του μέσου αυτού ως μοχλός πίεσης βασίζεται τόσο στον κίνδυνο της υγείας και απώλειας της ζωής των κρατουμένων, όσο και στο μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης που συσπειρώνεται γύρω απ'τόν αγώνα αυτόν.

Ένα από τα βασικά αναρχικά προτάγματα είναι η διεκδίκηση της ελευθερίας κάθε ατόμου, πνευματικά και σωματικά. Έτσι και ο σύντροφος, όταν βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα κατασκευασμένο ένταλμα σύλληψης σχετικά με τη συμμετοχή του στην Συνομωσία Πυρήνων της φωτιάς με κίνδυνο την φυλάκιση του, επέλεξε τον δρόμο της παρανομίας, αρνούμενος να περιοριστεί πίσω από τα τείχη των κελιών της δημοκρατίας. Για τον ίδιο λόγο όταν αργότερα βρέθηκε φυλακισμένος και απέναντι για ακόμη μια φορά στην συνεχή τακτική αποδυνάμωσης του που αφορούσε την κατάργηση των εκπαιδευτικών αδειών του, απέδρασε από τις αγροτικές φυλακές, επιλέγοντας για άλλη μία φορά τον δρόμο της ελευθερίας και συνεχίζοντας την αναρχική του δράση. Με το ίδιο πάθος συνεχίζει τον αγώνα του μέχρι και σήμερα, αυτή τη φορά βάζοντας την απελευθέρωση πάνω από την ίδια του τη ζωή.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις προθέσεις των κρατικών μηχανισμών για πλήρη εξουθένωση των πολιτικών κρατουμένων. Δεν ανεχόμαστε την κακομεταχείριση των κρατουμένων και στεκόμαστε δίπλα τους με κάθε τρόπο. Η συνεχής πάλη σχετικά με τον αγώνα για τις συνθήκες διαβίωσης των έγκλειστων συντρόφων και οι δράσεις αλληλεγγύης προς αυτούς είναι δυο ενέργειες που αλληλοτροφοδοτούνται στήνοντας αναχώματα στην εκδικητική μανία του κράτους ενάντια στα αγωνιζόμενα άτομα.

Στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης για τον αναρχικό απεργό πείνας Γ.Μιχαηλίδη , καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση στις 2/6 12:00 στην ΑΣΟΕΕ και στηρίζουμε το κάλεσμα για συγκέντρωση στις 18:00 στο σύνταγμα την ίδια μέρα.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ 23/5 Γ.ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

ΜΠΟΥΡΛΩΤΟ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ

πηγή : email που λάβαμε στις 31 Μαΐου 19h