Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 στις 21.00

Προβολή "Ανάσα ελευθερίας

Την Πέμπτη 2 Ιούνη 2022, στις 21:00, παίρνουμε μια βαθιά "Ανάσα Ελευθερίας" στο θερινό σινεμά στην ταράτσα της Εργατικής Λέσχης Νέας Σμύρνης.

Η ταινία "And breathe normally" (2018, 100') της βραβευμένης στο φεστιβάλ Σάντανς Ισλανδής σκηνοθέτιδας Ίζολντ Ουγκαντότιρ, έχοντας κερδίσει επίσης το βραβείο κοινού στις Νύχτες Πρεμιέρας και το βραβείο κριτικών στο Γκέτεμποργκ, συγκινεί με την ειλικρίνεια και αισιοδοξία της, σε ένα πολύ επίκαιρο θέμα. Στιβαροί γυναικείοι χαρακτήρες, ανθρωπιά που δεν ενδίδει σε μελοδραματισμούς, δυο θαυμάσιες πρωταγωνίστριες κι ένα ρεαλιστικό σινεμά πιστό στην παράδοση του Κεν Λόουτς και των αδερφών Νταρντέν.

Υπόθεση: Μία ανύπαντρη μητέρα που αγωνίζεται σκληρά για να τα βγάλει πέρα, βρίσκει δουλειά ως ελεγκτής διαβατηρίων σε αεροδρόμιο της Ισλανδίας. Κατά τη διάρκεια κάποιας βάρδιας, μια επίσης ανύπαντρη μητέρα από την Γουινέα-Μπισάου επιχειρεί να ταξιδέψει παράνομα προς τον Καναδά. Οι ζωές των δύο γυναικών διασταυρώνονται απρόσμενα και παρά τις πολιτισμικές διαφορές και τις αντιξοότητες, ο ευαίσθητος δεσμός που αναπτύσσεται ανάμεσά τους θα αποτελέσει τη μόνη τους ελπίδα απέναντι σε ένα απρόσωπο και άδικο σύστημα.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=sRBvpoObhC0

πηγή : https://www.facebook.com/ergatikilesxineassmi…
πηγή : email που λάβαμε στις 31 Μαΐου 21h