Σάββατο 4 Ιουνίου 2022 στις 17.00

Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

Εργολάβοι ξανά στο λόφο Στρέφη

Σε διάστημα 10 ημερών επισκέφτηκαν ξανά το λόφο Στρέφη εργολάβοι για να δώσουν προσφορά για τις εργασίες. Αυτή τη φορά επρόκειτο για εταιρεία που έστειλε 2 μηχανικούς να κάνουν μια πρώτη αυτοψία για κάποια απ' τα έργα, συγκεκριμένα για το τσιμέντωμα του πάνω μονοπατιού στην πλαγιά και για τα υποστηρικτικά.

Άτομα της συνέλευση μας και αλληλέγγοι/ες ειδοποιηθήκαμε άμεσα από κατοίκους που βρίσκονταν στο λόφο την ώρα που οι μηχανικοί βρίσκονταν στην μπάρα της Μπενάκη και εξέταζαν αν χωράνε να περάσουν τα φορτηγά με τα υλικά και τα μηχανήματα. Όταν φτάσαμε τους πετύχαμε στην κορυφή του λόφου να επεξεργάζονται τα σχέδιά τους για το τσιμέντωμα του μονοπατιού. Τους δώσαμε το κείμενο μας και αφότου εξηγήσαμε τους λόγους γιατί το έργο είναι ανεπιθύμητο από τη γειτονιά και γιατί μας βρίσκουν απέναντι, ζητήσαμε να φύγουν, όπως και έκαναν, χωρίς εντάσεις. Δεν μας αποκάλυψαν το όνομα της εταιρείας γιατί όπως είπαν έχουν υπογράψει εμπιστευτικό με την PRODEA.

Η εταιρεία ήταν εκεί για τα γεωπλέγματα, για το κατεστραμμένο σπιτάκι που θα μετατραπεί σε WC, για το υποστηρικτικά του μονοπατιού και για ένα από τα πιο αποκρουστικά κομμάτια του έργου, το τσιμέντωμα του μονοπατιού που θα καταστρέψει την αισθητική φυσιογνωμία του λόφου. Προφανώς και δεν τους ενδιαφέρει η προσβασιμότητα για τα ΑΜΕΑ μιας και τόσο οι κλίσεις δεν το επιτρέπουν, όσο και η πρόσβαση μέχρι την είσοδο του λόφου είναι ναρκοθετημένη από τις χρόνιες αβλεψίες και παραλήψεις του δήμου για την ελεύθερη μετακίνηση των αμαξιδίων. Αυτό που τους νοιάζει μονάχα είναι ο λόφος να μετατραπεί σε ένα προσβάσιμο κυριλέ αξιοθέατο για τα μοκασίνια και τα τακούνια των φραγκάτων και των τουριστών, όπως είναι πλέον ο Λυκαβηττός.

Η δεύτερη αυτή επίσκεψη είναι απόδειξη ότι ο σχεδιασμός για την υλοποίηση του έργου προχωράει κανονικά. Και επιβεβαίωση ότι η γειτονιά των Εξαρχείων θα σταθεί απέναντί τους.

Επόμενη συνέλευση Σάββατο 4/6, στις 5 μμ. στο θεατράκι για την οργάνωση των αντιστάσεων μας απέναντι στην επίθεση που ετοιμάζεται με γοργούς ρυθμούς στο Λόφο.

Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

πηγή : https://sinialo.espiv.net/ergolavoi-xana-sto-…