Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση: Ελευθερία για τον Ecevit Piroğlu

Ελευθερία για τον Ecevit Piroğlu

Η Πρωτοβουλία "Ελευθερία για τον Ecevit Piroğlu" ζητάει την απελευθέρωση του Ecevit Piroğlu, ο οποίος κρατείται στη Σερβία και επίκειται η έκδοση του στην Τουρκία.

Ο Ecevit Piroğlu συνελήφθη στη Σερβία με το πρόσχημα διεθνούς εντάλματος. Η πρωτοβουλία "Ελευθερία για τον Ecevit Piroğlu" ιδρύθηκε για να απαιτήσει την απελευθέρωση του Piroğlu, ο οποίος καταζητείται στην Τουρκία.

Η πρωτοβουλία ανακοίνωσε ότι οι δικηγόροι του Piroğlu αντιτάχθηκαν στην απόφαση έκδοσης του, ο οποίος κρατείται στη Σερβία για μεγάλο χρονικό διάστημα, και δήλωσε ότι το αίτημα έκδοσης του στην Τουρκία θα αποφασιστεί από το ανώτερο δικαστήριο στις 3 Ιουνίου. Η πρωτοβουλία ζητούσε την ακύρωση της απόφασης έκδοσης και ανέφερε: "Ο Τούρκος κομμουνιστής ηγέτης Ετσεβίτ Πίρογλου κρατείται για μεγάλο χρονικό διάστημα στις σερβικές φυλακές από το σερβικό κράτος για να εκδοθεί στην Τουρκία. Στις 3 Ιουνίου 2022, πριν από την τελευταία ακρόαση του στο Βελιγράδι, καλούμε όλους τους λαούς του κόσμου να αναλάβουν δράση κατά της σερβικής κυβέρνησης για την απελευθέρωση του Ecevit Piroğlu και να στηρίξουν την εκστρατεία μας για να σταματήσει η έκδοση του".

Η δήλωση, η οποία περιλαμβάνει πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα του Ecevit Piroğlu στην Τουρκία, περιλαμβάνει τις ακόλουθες δηλώσεις: "Ο Piroğlu πολέμησε κατά του ISIS, το οποίο οργανώνει βάρβαρες επιθέσεις κατά των λαών της περιοχής με την ανοιχτή υποστήριξη της κυβέρνησης Ερντογάν. Ενώ το ISIS ηττήθηκε ως αποτέλεσμα του κοινού αγώνα των λαών του κόσμου, τα σχέδια του Ερντογάν για την περιοχή κατέληξαν στο κενό. Για το λόγο αυτό, όλοι όσοι μάχονται κατά του ISIS έχουν γίνει ειδικός στόχος της κυβέρνησης Ερντογάν. Ο Ecevit Piroğlu είναι ένας κομμουνιστής από την Τουρκία, ο οποίος ποινικοποιήθηκε από τον Ερντογάν και εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης εναντίον του λόγω της επί 30 χρόνια πολιτικής του δράσης και του αγώνα του κατά του ISIS. Εάν ο Πίρογλου εκδοθεί στην Τουρκία, η σερβική κυβέρνηση θα είναι συνένοχη και υπεύθυνη για τον φασισμό και τα βασανιστήρια της δικτατορίας Ερντογάν εναντίον των αντιπάλων της".

Μέχρι τις 3 Ιουνίου, η πρωτοβουλία τόνισε ότι θα συνεχίσει να λέει "Ελευθερία για τον Ετσεβίτ Πίρογλου" και πρόσθεσε: "Καλούμε τη σερβική κυβέρνηση να εγκαταλείψει την απόφαση έκδοσης και να απελευθερώσει τον Πίρογλου, ώστε να μην θεωρείται συνεργός της δικτατορίας του Ερντογάν. Καλούμε όλη τη δημοκρατική κοινή γνώμη να στηρίξει την εκστρατεία μας και να αναλάβει δράση και αλληλεγγύη".

Καλούμε συγκέντρωση στην σερβική πρεσβεία Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 6:00 μμ

Βασιλίσσης Σοφίας 106 (Αμπελόκηποι)

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΖΗΤΩ Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Πρωτοβουλία "Ελευθερία για τον Ecevit Piroğlu"

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/87806/


Συγκέντρωση στην σερβική πρεσβεία

Συγκέντρωση στην σερβική πρεσβεία

Ο κομμουνιστής Ecevit Piroğlu από την Τουρκία έχει φυλακιστεί από το σερβικό κράτος για μεγάλο χρονικό διάστημα, προκειμένου να εκδοθεί στην Τουρκία. Προς όλους τους λαούς του κόσμου, ζητάμε τη βοήθεια και την υποστήριξή σας στην εκστρατεία μας για να σταματήσει η έκδοση και να επιτευχθεί η απελευθέρωση του Ecevit Piroğlu. Πρέπει να αναλάβουμε δράση κατά της σερβικής κυβέρνησης πριν από την τελική ακρόαση για την έκδοση που θα πραγματοποιηθεί στο Βελιγράδι στις 3 Ιουνίου 2022.

Εδώ και 20 χρόνια, χιλιάδες αντιφρονούντες, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, φοιτητές, επαναστάτες και κομμουνιστές έχουν καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη λόγω της εθνικής τους ταυτότητας, των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων, των πολιτικών τους απόψεων και έχουν υποστεί σοβαρά βασανιστήρια σε αστυνομικά τμήματα και φυλακές από τη δικτατορία του Ερντογάν. Στην Τουρκία δεν υπάρχει ούτε ανεξάρτητη δικαιοσύνη ούτε δικαίωμα σε δίκαιη δίκη για τους αντιφρονούντες. Κρατούμενοι στις τουρκικές φυλακές χάνουν τη ζωή τους "υπό ύποπτες συνθήκες" και πέφτουν θύματα πολιτικών δολοφονιών. Αυτό έχει αποδειχθεί πολλές φορές σε διεθνείς και τοπικές εκθέσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Όλη η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί τον Ερντογάν και την οικογένειά του να συνεχίζουν ανοιχτά αυτές τις πρακτικές προκειμένου να προστατεύσουν τη δικτατορία τους. Η κυβέρνηση Ερντογάν, βάζει εκατοντάδες πολιτικούς ακτιβιστές, οι οποίοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την Τουρκία, στη λίστα καταζητούμενων της Ιντερπόλ, διασφαλίζοντας ότι οι αντιφρονούντες κρατούνται όμηροι σε άλλες χώρες και απαιτώντας την έκδοσή τους μέσω πολιτικών εκβιασμών. Επίσης, πολλοί πολιτικοί ακτιβιστές που διαμένουν εκτός Τουρκίας έχουν απαχθεί και βασανιστεί επί μήνες σε άγνωστα μέρη. Η σερβική κυβέρνηση έχει συμπράξει και συνεργάζεται πλήρως στις επιχειρήσεις του τουρκικού κράτους κατά των αντιφρονούντων και των πολιτικών ακτιβιστών που μάχονται κατά του καθεστώτος Ερντογάν.

Ο Ecevit Piroğlu είναι μια γνωστή πολιτική προσωπικότητα που αγωνίζεται για τη δημοκρατία, την ισότητα, τη δικαιοσύνη και τον σοσιαλισμό στην Τουρκία από το 1992. Αγωνίζεται για περισσότερες από τρεις δεκαετίες για τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μη προνομιούχων. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμες πολιτικές δραστηριότητες, διαδραμάτισε βασικό ρόλο στα φοιτητικά κινήματα, διετέλεσε διευθυντής της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (İHD) και ήταν εκδότης του πολιτικού περιοδικού Genç Devrimci. Ο Ecevit Piroğlu έχει συλληφθεί πολλές φορές για διαφορετικούς λόγους λόγω του πολιτικού του έργου και έχει επανειλημμένα φυλακιστεί στην Τουρκία.

Ο Piroğlu ήταν ένας από τους πρωτεργάτες των διαδηλώσεων στο πάρκο Γκεζί στην Τουρκία. Ως μέλος της κεντρικής επιτροπής του Κόμματος Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας (SDP), ο ίδιος και δεκάδες σύντροφοί του συνελήφθησαν και βασανίστηκαν, όταν η τουρκική αστυνομία εισέβαλε στα κεντρικά γραφεία του SDP. Αυτό ήταν το αποτέλεσμα μιας εκστρατείας στοχοποίησης κατά του SDP που κατευθύνθηκε από τον ίδιο τον Ερντογάν. Τελικά, το SDP αυτοδιαλύθηκε λόγω των σκληρών πολιτικών περιορισμών που επέβαλε το καθεστώς και του γεγονότος ότι πολλοί από τους ηγέτες του συνελήφθησαν και φυλακίστηκαν. Βουλευτές και ηγέτες του Λαϊκού Δημοκρατικού Κόμματος (HDP), στο οποίο ανήκε το SDP, συνελήφθησαν επίσης. Στην Τουρκία, δεκάδες χιλιάδες πολιτικοί ακτιβιστές συλλαμβάνονται καθημερινά και καταδικάζονται με κατασκευασμένες κατηγορίες.

Μετά τη σύντομη φυλάκισή του, ο Piroğlu αναγκάστηκε επίσης να εγκαταλείψει τη χώρα υπό την απειλή βαριάς φυλάκισης και συνεχών πολιτικών διώξεων. Συνεχίζοντας το πολιτικό του έργο ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό, ο Piroğlu πολέμησε κατά του ISIS, το οποίο πραγματοποίησε βάρβαρες επιθέσεις εναντίον των λαών της Συρίας, με την ανοιχτή υποστήριξη του καθεστώτος Erdoğan. Το ISIS ηττήθηκε ως αποτέλεσμα του κοινού αγώνα των λαών του κόσμου, ματαιώνοντας έτσι τις περιφερειακές φιλοδοξίες του Ερντογάν. Για το λόγο αυτό, όλοι όσοι αγωνίζονται κατά του ISIS έχουν γίνει ιδιαίτερος στόχος της τουρκικής κυβέρνησης. Ο Ecevit Piroğlu είναι ένας κομμουνιστής από την Τουρκία, ο οποίος ποινικοποιήθηκε από τον Ερντογάν για την 30ετή πολιτική του δράση και τον αγώνα του κατά του ISIS. Για τον ίδιο εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης. Σε περίπτωση που ο Piroğlu εκδοθεί στην Τουρκία, η σερβική κυβέρνηση θα είναι συνένοχη στον φασισμό και τα βασανιστήρια που επιβάλλει η δικτατορία του Ερντογάν στους αντιπάλους της.

Ο πολιτικός αγώνας που εκπροσωπεί ο Ecevit Piroğlu είναι ο αγώνας εκατομμυρίων ανθρώπων στην Τουρκία. Το να κρίνουμε τον Piroğlu σημαίνει ταυτόχρονα να κρίνουμε τον αγώνα των εργαζομένων και των καταπιεσμένων ενάντια στη δικτατορία, τον αγώνα για ελευθερία, τον αγώνα για σοσιαλισμό. Για το λόγο αυτό, μια απόφαση της σερβικής κυβέρνησης να εκδώσει το σύντροφό μας, θα είναι μια απόφαση ενάντια σε εκατομμύρια Τούρκους και Κούρδους εργάτες και όλους τους λαούς του κόσμου που είναι αλληλέγγυοι μαζί μας και στον αγώνα μας για ελευθερία.

Μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους καταπιεσμένους του κόσμου, θα ζητήσουμε την ελευθερία του Ecevit Piroğlu μέχρι τις 3 Ιουνίου 2022. Καλούμε τη σερβική κυβέρνηση να μην συνεργαστεί με τη δικτατορία του Ερντογάν, να αποφασίσει ενάντια στην έκδοση και να αφήσει ελεύθερο τον Piroğlu. Καλούμε όλους τους δημοκρατικούς λαούς να στηρίξουν την εκστρατεία μας και να αναλάβουν δράση.

Καλούμε συγκέντρωση στην σερβική πρεσβεία Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 6:00 μμ

Βασιλίσσης Σοφίας 106 (Αμπελόκηποι)

Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/87818/