Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στις 19.00

Συζήτηση και προβολή mini ντοκιμαντερ για τον εξευγενισμό

Η προβολή θα γίνει στην αυλή και θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 21:00. Πριν την προβολή από τις 19:00 θα υπάρχει άραγμα με μπύρες και ποτά και συζήτηση με θέμα "Βιωματικές σκέψεις γύρω από την Κυψέλη: Διαβίωση, εξευγενισμός, πολιτική δράση".

Θα προβληθούν δύο επεισόδια από την σειρά Trouble του submedia με χρονική διάρκεια 32 λεπτών το καθένα. Τα επεισόδια είναι τα:

Trouble # 12: There Goes the Neighbourhood: Gentrification as class warfare (Πάει η γειτονιά: Ο εξευγενισμός ως ταξικός πόλεμος)

Σε αυτό το επεισόδιo το subMedia ερευνά τον εξευγενισμό ως διαδικασία της καπιταλιστικής αστικής ανάπτυξης, εστιάζοντας στο πώς εξελίσεται σε τρείς μέγα-πόλεις: στο Τορόντο, στη Νέα Ορλεάνη και στην Ισταμπούλ.

Trouble #13: Defend the Block: Fighting back against gentrification (Υπερασπιστείτε την γειτονιά: Αντίσταση στον εξευγενισμό)

Σε αυτό το επεισόδιο το subMedia μιλάει με σύντροφα από το Μοντρεάλ, το Bay Area και το Βερολίνο για να δει πώς μάχονται ενάντια στις επιθέσεις των επενδυτών, του real estate και της βιομηχανίας της τεχνολογίας στις κοινότητές τους.

Μετά την προβολή θα συνεχιστεί το άραγμα με μπύρες και ποτά μέχρι τις 23:30

Αναρχική ομάδα Κυψέλης "τα κατατόπια"

σημείωση για την προσβασιμότητα: το πεζοδρόμιο έξω από το στέκι δεν έχει ράμπα. Για την είσοδο και έξοδο στον χώρο της εκδήλωσης υπάρχει ευρύχωρη πόρτα με ένα χαμηλό σκαλοπάτι. Για την τουαλέτα χρειάζεται κατάβαση και ανάβαση μερικών σκαλοπατιών.

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Ιουνίου 16h