Πέμπτη 2 Ιουνίου 2022 στις 19.00

Μικροφωνική αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Γ. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Στις 29 Δεκεμβρίου 2012, έπειτα από 8,5 περίπου μήνες κράτησης στα σωφρονιστικά καταστήματα του ελληνικού κράτους, ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης υπογράφει αίτηση στην γραμματεία φυλακών Άμφισσας για υφ' όρων απόλυση. Έχοντας εκτίσει τα 3/5 της 20ετούς ποινής του και τα 2/5 της ποινής για απόδραση, σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο, πληρεί τις προϋποθέσεις για την έγκριση της αποφυλάκισής του. Στις 22 Φεβρουαρίου 2022, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας απορρίπτει την αίτηση με την πρόφαση πως «δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις καθώς συντρέχει κίνδυνος τέλεσης νέων αδικημάτων», επεκτείνοντας έτσι το καθεστώς κράτησης του επ'αορίστου χρόνου. Ενώ, στις 12 Μάϊου, αντιμετωπίζει εκ νέου απόρριψη του αιτήματος αποφυλάκισής του, με τις αρμόδιες δικαστικές αρχές να μην προσδιορίζουν το χρονικό διάστημα «προληπτικής» κράτησης του.

Στις 23 Μάϊου ο αναρχικός Γιάννης Μιχαηλίδης, βρισκόμενος πλέον σε μία συνθήκη αιχμαλωσίας, ξεκινάει απεργία πείνας διεκδικώντας την άμεση αποφυλάκιση του, βάζοντας το ίδιο του το σώμα ως ανάχωμα απέναντι στο καθεστώς εξαίρεσης του κράτους. Ένα καθεστώς ιδιαίτερα γνώριμο σε όλες τις διεκδικήσεις δικαιωμάτων (πχ. εκπαιδευτικές και μη άδειες) των πολιτικών κρατουμένων. Σε αυτήν την απόρριψη της αίτησης, ζωντανεύει για μία ακόμη φορά το εκδικητικό προσωπείο του «κράτους δικαίου» απέναντι σε όσες/όσους έχουν ταχθεί με συνέπεια στην επαναστατική υπόθεση, στον αγώνα ενάντια σε κάθε μορφής εξουσία.

Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη για την αστική δικαιοσύνη. Μία δικαιοσύνη όπου με το ένα χέρι αθωώνει επιχειρηματίες, μπάτσους, φασίστες βιαστές και την κοινωνική ελίτ και με το άλλο φυλακίζει αγωνιστές με κυριότερο για αυτήν στοιχείο την πολιτική τους ταυτότητα. Στεκόμαστε δίπλα στον δίκαιο αγώνα του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Η άμεση αποφυλάκιση του Γ.Μ. και ο αγώνας ενάντια στο καθεστώς εξαίρεσης των πολιτικών κρατουμένων είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους, όλες.

«Ο αγώνας για την ελευθερία ενός, αγώνας για την ελευθερία όλων»

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΚΕΛΙΟΥ

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Αυτόνομο Στέκι Ξάνθης

πηγή : https://www.facebook.com/101875061490610/post…