Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 στις 10.00 πμ

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 2/6

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ
ΑΥΡΙΟ 3/6 ΣΤΙΣ 10πμ
ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ

Σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουνίου, έγινε μαζική φοιτητική πορεία στο κέντρο της πόλης ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την καταστολή στο ΑΠΘ, η οποία είχε δυνατό παλμό και κατέληξε στο χώρο του ασύλου. Στο τέλος της πορείας, πραγματοποιήθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των φοιτητριών και των μπάτσων έξω από το πρώην στέκι στο βιολογικό. Βλέπουμε τις μονάδες καταστολής να κυνηγούν τους διαδηλωτές από το πρώην στέκι του βιολογικού μέχρι το πολυτεχνείο, προσπαθώντας να περικυκλώσουν το σώμα της πορείας ερχόμενοι από διάφορες εισόδους του κάμπους, ενώ ταυτόχρονα γίνονταν διάφορες ρίψεις δακρυγόνων και κρότου λάμψης προς τους διαδηλωτές. Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων μετράμε δύο συλληφθέντες, ένας εκ τον οποίων είναι και συμφοιτητής μας στην αρχιτεκτονική.

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε τις αστυνομικές δυνάμεις στρατοπεδευμένες μέσα στο κάμπους καθημερινά, με την πρόφαση της βιβλιοθήκης στο βιολογικό. Αναγωρίζουμε πως η περιοχή γύρω από το στέκι του βιολογικού και της εισόδου της σχολή θετικών επιστημών εχει μετατραπεί σε πεδίο εκφοβισμού και καταστολής από την αστυνομία, κάτι που εκφράζεται με τραμπουκισμούς, face control και εξακριβώσεις στοιχείων, όσο και ενδεχόμενες προσαγωγές περαστικών, φοιτητών και μη. Όσο περνάνε οι μέρες έχει γίνει ξεκάθαρο πως η αφήγηση για την περιφρούρηση των εργασιών για την νέα βιβλιοθήκη έχει καταρρεύσει πλήρως.

Για άλλη μια φορά εμείς βρεθήκαμε στο campus, απέναντι στη νέα πραγματικότητα που μας επιβάλλουν, η οποία περιλαμβάνει αποκλεισμό των δημόσιων χώρων, ΟΠΠΙ στον χώρο του ασύλου, πειθαρχικά και πλήρη αποστείρωση των πανεπιστημιακών χώρων.

Εμείς απαντάμε με συνελεύσεις, συγκρούσεις, διαδηλώσεις, κάνοντας τις σχολές μας εστίες αγώνα με καταλήψεις και συλλογικές διαδικασίες, όχι μόνο μέχρι να φύγουν οι μπάτσοι αλλά μέχρι να πέσει ο νόμος 4777. Εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες, καλώντας αύριο το πρωί συγκέντρωση στα Δικαστήρια.

Μπορεί οι συλλήψεις να είναι δύο, παρ' όλα αυτά η επίθεση είναι προς όλες μας και σε όσες αντιστέκονται στις κατασταλτικές ενέργειες του κράτους.

Η ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ, ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 10πμ

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠ' ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

**Η αυριανή καλεσμένη συγκέντρωση ενάντια στην αστυνομική παρουσία, του Σ.Σ.Αρχιτεκτονικής, για αύριο στις 11 στην ΣΘΕ ακυρώνεται, καθώς θα γίνει συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 10πμ

Συντονιστική επιτροπή κατάληψης
Σ.Σ. Αρχιτεκτονικής

πηγή : email που λάβαμε στις 2 Ιουνίου 21h


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 2/6

Σήμερα Πέμπτη 02/06/22 οι δυνάμεις καταστολής για ακόμα μια φορά επιτέθηκαν απρόκλητα στα μπλοκ των φοιτητ(ρι)ών, με αποτέλεσμα δύο συλλήψεις εκ των οποίων ο ένας είναι συμφοιτητής μας.

Καλούμε ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03/06 στις 10:00 π.μ. σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στους συλληφθέντες και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα.

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ!

Αυτόνομο Σχήμα Πολιτικών Επιστημών


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 2/6

Το ΑΠΘ έχει μετατραπεί σε αστυνομοκρατούμενη ζώνη, καθημερινές ταυτοποιήσεις και προσαγωγές, μόνιμη παρουσία ΜΑΤ κι ασφάλειας, χημικά, κρότου και συλλήψεις. Πλέον τις κινητοποιήσεις ενισχύουν και τεθωρακισμένα, τύπου Αίαντας.

Σήμερα Πέμπτη είχαμε πάλι διαδήλωση ενάντια στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και επιστρέψαμε στο άσυλο στοχοποιώντας τις διμοιρίες που έχουν στρατοπεδεύσει στο κάμπους. Τα μπλοκ των φοιτητικών συλλόγων συγκρούστηκαν με την αστυνομία με αποτέλεσμα τραυματισμούς και συλλήψεις.

Την ίδια στιγμή προχωράει το σχέδιο της μόνιμης εγκατάστασης ΟΠΠΙ, με τους πρώτους 400 να έχουν λήξει την εκπαίδευση και να έχουν λάβει φύλλα πορείας. Παράλληλα έχει γίνει σε όλους ξεκάθαρο ότι τα σχέδια βιβλιοθήκη και τα ψευτοδιλλήματα "ή με τις βιβλιοθήκες ή με τις βαριοπούλες" σημαίνει την ενίσχυση της καταστολής και την εφαρμογή του νόμου 4777.

Μετράμε τουλάχιστον 200 συλλήψεις στη μάχη υπεράσπισης του ασύλου και δεκάδες μόνο τους τελευταίους μήνες στο ΑΠΘ. Την ίδια στιγμή η ακρίβεια, οι δεκάδες καθημερινές επαναπροωθήσεις μεταναστ(ρι)ων, η επισφάλεια, η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, η αστυνομοκρατία σε κάθε γειτονιά και η κρατική συγκάλυψη γυναικοκτόνων και βιαστών διαμορφώνουν τους χειρότερους όρους για τη ζωή της κοινωνικής βάσης.

Η μάχη στο ΑΠΘ είναι μάχη όλων απέναντι στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Οργανώνουμε κινητοποιήσεις και αλληλεγγύη με τους φοιτητικούς συλλόγους και τα σχήματα στις σχολές μας, βρισκόμαστε στο δρόμο και σε οδοφράγματα με πείσμα.

Καμία δίωξη στους συλληφθέντες

Συγκέντρωση Παρασκευή 3/6 10:00 στα Δικαστήρια

Συμμετέχουμε στις γενικές συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις εντός του ασύλου

Άμεση αποφυλάκιση του απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη

Ανοιχτή συνέλευση Κβέτα Μοβέρε Σάββατο 4/6 13:00 Φιλοσοφική ΑΠΘ

Αναρχική Συνέλευση φοιτητών/τριών Quieta Movere


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της 2/6

Τι συμβαίνει στο πανεπιστήμιο

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι το πρώτο πανεπιστήμιο που επιχειρείται η εφαρμογή της πτυχής του νόμου 4777 περί πανεπιστημιόμπατσων. Από την πρώτη μόλις μέρα της χρονιάς, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής, καθώς εκκενώθηκε η κατάληψη 'στέκι στο Βιολογικό', η οποία βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τη Σχολή Θετικών Επιστημών. Έχουν μεσολαβήσει 6 μήνες, και η παρουσία των ένστολων καθαρμάτων στη σχολή μας είναι καθημερινή και μόνιμη.

Γιατί Στη ΣΘΕ;

Όσο οι θεσμικοί φορείς της καταστολής, ευαγγελίζονται βιβλιοθήκες και άβατα ανομίας, ο πραγματικός λόγος της στοχοποίησης της σχολής μας είναι άλλος. Η ΣΘΕ είναι μια σχολή μονίμως προσβάσιμη για όλες , η οποία υποδέχεται και φιλοξενεί απο πολιτιστικές ομάδες και εκδηλώσεις, μέχρι ανοιχτές συνελεύσεις και αγωνιστικές διεργασίες. 'Οσο η πρυτανεία Παπαιωάννου το 2019 προσπαθούσε να επιβάλλει καθεστώς κλειδώματος και ελέγχου σε όλο το κάμπους, η ΣΘΕ κατάφερε να αντισταθεί και να μείνει ανοιχτή λειτουργώντας με όρους αυτοδιαχείρισης , και να δώσει μια ανάσα ελευθερίας στο κλειδωμένο σαν κλουβί κάμπους. Την άνοιξη του 2021, η ΣΘΕ τελούσε υπό κατάληψη για δύο μήνες, και από ένα στείρο ακαδημαϊκό περιβάλλον, το οποίο λειτουργούσε απλά για να παράγει ερευνητικό έργο (αφού τα μαθήματα πραγματοποιούνταν εξ' αποστάσεως, διαδικτυακά ) μετατράπηκε σε τόπο συνάντησης και κέντρο αγώνα φοιτητριών και μη. Η χρόνια παρακαταθήκη αγώνων που υπάρχει στη σθε, έχει άμεσο αντίκρισμα στο σήμερα. Από τους φοιτητικούς συλλόγους των σχολών, που τα ανοιχτά πλαίσια εμπλέκουν όλο και παραπάνω φοιτητές στο δρόμο του αγώνα, μέχρι τα δύο στέκια (Φυσικού, Μαθηματικού) τα οποία δίνουν την ευκαιρία σε οποιοδήποτε άτομο θελήσει, να ξεφύγει από τον στείρο ακαδημαϊσμό, τα εντατικά προγράμματα σπουδών και τα εξαντλητικά εργαστήρια.

Νόμος Κ-Χ και εκπαιδευτική αναδιάρθρωση.

Το άσυλο αγώνων και η ύπαρξη φοιτητικών συλλόγων αποτελούν κεκτημένα αγώνα τα οποίο το κράτος μανιωδώς προσπαθεί να πάρει πίσω. Εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις επιχειρούνται από τα πρώτα κιόλας χρόνια της μεταπολίτευσης, παρολαυτα η τωρινή επίθεση στα κεκτημένα μας είναι σφοδρή και ολομέτωπη. Οι φοιτητικές παροχές είναι κατακερματισμένες και το κόστος φοίτησης μετακυλίεται σχεδόν εξ ολοκλήρου στις πλάτες των φοιτητών. Πανεπιστημιακά τμήματα απειλούνται με συγχωνεύσεις και καταργήσεις, την ίδια στιγμή που 20.000 μαθητές βρίσκονται εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης λόγω της ελάχιστης βάσης εισαγωγής. Φοιτητές απειλούνται με πειθαρχικά άμα δεν συμμορφώνονται με ότι επιβάλλει η κάθε διοίκηση, και διαγράφονται στα ν+2 έτη, άμα δεν προλάβουν για οποιοδήποτε λόγω να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Και το κερασάκι, ένστολοι δολοφόνοι στην πόρτα της σχολής μας να ελέγχουν οτιδήποτε συμβαίνει. Όλα τα παραπάνω συμβαίνουν για να καταφέρει το πανεπιστήμιο σαν θεσμός, να παράγει διεξόδους από τις αναπόφευκτες καπιταλιστικές κρίσεις οι οποίες οδηγούν στην φτωχοποίηση, και την υποτίμηση της ζωής μας γενικότερα. Για να συμβεί αυτό, τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, πρέπει να συνδεθούν άμεσα με την αγορά εργασίας, παράγοντας φθηνό εξειδικευμένο εργατικό προσωπικό, και προσελκύωντας εταιρείες για ερευνητικά προγράμματα από τα οποία το κράτος θα έχει οικονομικό όφελος. Με άλλα λόγια, δημιουργείται ένα πανεπιστήμιο για λίγους, κατευθυνόμενο αποκλειστικά από τις ανάγκες του κεφαλαίου, και οποιαδήποτε φωνή αντίστασης ακούγεται,ί θα καταστέλλεται.

Η απάντηση του κινήματος.

Την πρώτη μέρα των διακοπών του Πάσχα, ξεκίνησε η στρατοπέδευση αστυνομικών δυνάμεων εντός της σχολής μας για την "περιφρούρηση " των εργασιών για την ανέγερση βιβλιοθήκης. Θεωρούμε ανώφελο να αναφερθούμε εκτενώς στο πόσο προσχηματική είναι η ανέγερση βιβλιοθήκης, για να επιτευχθεί η εκκένωση ενός πολιτικού χώρου. Άλλωστε η ίδια συνταγή έχει πραγματοποιηθεί πριν δύο δεκαετίες με την εκκένωση του αναρχικού στεκιού φιλοσοφικής. Ένα μέρος που πλέον έχει καταλήξει μια μίζερη αποθήκη βιβλιοθήκης στην οποία δεν πατάει ποτέ κανείς, και καμία γνώση δεν παράγεται από εκεί -. Η απάντηση των φοιτητριών και του αγωνιζόμενου κόσμου που καλέστηκε να υπερασπιστεί την σθε, είχε συγκρουσιακά χαρακτηριστικά, κάνοντας ξεκάθαρο ότι οι μπάτσοι στα πανεπιστήμια δεν είναι ευπρόσδεκτοι. Μετά το πέρας των διακοπών ενεργοποιήθηκαν κάποιοι φοιτητικοί σύλλογοι οι οποίοι με αδιαμεσολάβητα χαρακτηριστικά πήραν αποφάσεις για καταλήψεις, και τότε είδαμε μια μικρή αναδίπλωση του κρατικού μηχανισμού καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις για μια εβδομάδα αποσύρθηκαν. Έπειτα ακολούθησαν οι φοιτητικές εκλογές όπου κάποιες πολιτικές δυνάμεις απέδειξαν περίτρανα πόσο εχθρεύονται το κίνημα, και πόσο θεωρούν τον φοιτητικό σύλλογο ένα πολιτικό μαγαζάκι και ένα τσιφλίκι που τους ανήκει. Οι ίδιες πολιτικές δυνάμεις είναι που σήμερα, σαμποτάρουν γενικές συνελεύσεις, για να χρησιμοποιούν το όνομα του συλλόγου απλά σαν μια υπογραφή σε ένα πανό. Μια αισιοδοξία εμπνέει ο σύλλογος αρχιτεκτονικής, ο οποίος καταφέρνει να σπάει την γραφειοκρατία, και μέσω των ανοιχτών πλαισίων και της από τα κάτω οργάνωσης των φοιτητών, να παίρνει ριζοσπαστικές αγωνιστικές αποφάσεις. Σήμερα πραγματοποιήθηκε μια πορεία στο κέντρο της πόλης, περί των 1000 ατόμων, τα οποία κατευθύνθηκαν εντος του ΑΠΘ και προσέγγισαν την ΣΘΕ. Εκεί ακολούθησε σύγκρουση του σώματος της πορείας με τις δυνάμεις καταστολής από τις οποίες έγιναν δύο συλλήψεις φοιτητών.

Καλούμε αύριο, 3/6 στις 10:00 στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, στηρίζοντας το κάλεσμα του συλλόγου σπουδαστ(ρι)ών αρχιτεκτονικής.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΜΠΑΤΣΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ.

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΣΙΦΛΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ.

ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ.

ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΣΧΗΜΑ ΦΥΣΙΚΟΥ

2/6/2022


1 2 3 4 5

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/6, 10:00, ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Σήμερα 2/6, πραγματοποιήθηκε δυναμική φοιτητική πορεία ενάντια στην εκπαιδευτική αναδιάρθρωση και την αστυνομική παρουσία εντός του ΑΠΘ. Η πορεία επέστρεψε στον χώρο του πανεπιστημίου μπροστά από τις πλέον μόνιμα παρατεταγμένες δυνάμεις μπάτσων. Ακολούθησαν συγκρούσεις που απλώθηκαν σχεδόν σε όλο το campus μέχρι και την πολυτεχνική σχολή. Με δακρυγόνα, κρότου λάμψης και τη σύλληψη δύο φοιτητών.

Πλέον γίνεται ξεκάθαρο πως η προστασία της δήθεν βιβλιοθήκης στο πρώην "στέκι στο βιολογικό" δεν είναι παρά μία πρόφαση για την κανονικοποίηση και μονιμοποίηση της αστυνομικής παρουσίας εντός του πανεπιστημίου.

Ενώ μέχρι σήμερα το κράτος επιλέγει να κλείνει και να μην στελεχώνει με το απαραίτητο προσωπικό τις ήδη υπάρχουσες βιβλιοθήκες. Όπως και έκανε γκρεμίζοντας τις βιβλιοθήκες που προϋπήρχαν στο βιολογικό.

Στην πραγματικότητα η αστυνομία έρχεται να περιφρουρήσει την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση: τις συγχωνεύσεις τμημάτων, τις διαγραφές και τα πειθαρχικά φοιτητ(ρι)ών, την αποστείρωση και επιχειρηματικοποίηση του πανεπιστημίου, τους ολοένα εντεινόμενους ταξικούς φραγμούς.

Στην κλιμάκωση της καταστολής να απαντήσουμε με κλιμάκωση των αγώνων από τα κάτω. Με συνελεύσεις, καταλήψεις, πορείες και συγκρούσεις.

ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΟΣ/Η ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 2/6

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/6. 10.00. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σ.Φ. ΗΛ-ΜΗΧ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/6 ΣΤΙΣ 14:00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ Α5

Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλεκτρολόγους-Μηχανολόγους

πηγή : https://www.facebook.com/aphmara/?__xts__[0]=68.ARD97jp112xdLNO8is5TcH6qwIEaiKQXFrc_Kde-zEHkCBOgTEYroA9lfJCewcHog9x3fg-YiX6Fh4KMfJRf3caaonV4o89m-3noO1Ti7_9EsUlmbctTsPO_t8VfsCBXPI8GTyNEDGLLy6iPm16-YLzcxd35UgTiLQFdCFS898LrcBo0O41Pe17Yjw5VA3p_YsoT5OIbBy7E0PdRBmFzgxzyzWV9KyNIG-GVwBDyBw9sxx3UxcnDpZrZoM-FFgVEmtBrQhg1izKkvkawm6R9hjXYvZrwmok6IDgXWCBNIpCiSyVlSeI