Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 στις 12.00

23ο Camping Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης

23ο Camping Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης (19-27 Ιουλίου, Ηγουμενίτσα, Drepanos Camping)

⭕️ Μια "γεμάτη" χρονιά και η φετινή. Έχουμε να αναλογιστούμε πολλές εξελίξεις τόσο στην χώρα μας όσο και στη διεθνή παλέτα. Είμαστε μπροστά σε δύο χρόνια πανδημίας, περασμένα αντιλαϊκά νομοσχέδια, καταστολή, πόλεμο στην Ουκρανία, ακρίβεια στη ζωή μας. Χτίζουν για 'μας χωρίς εμάς ένα αβέβαιο μέλλον , με σπουδές να μοιάζουν ως ένας ατέρμονος αγώνας δρόμου, με έναν εργασιακό Μεσαίωνα να μας καλωσορίζει μόλις καταφέρουμε να πάρουμε το πτυχίο μας, με την καταστολή να μας απειλεί σε κάθε μας ανάσα, με την ακρίβεια να έχει χτυπήσει την πόρτα μας κάνοντάς μας να δουλεύουμε μόνο για να ζούμε, με τον πόλεμο σε εξέλιξη και τον ιμπεριαλισμό να μας δένει πιο σφικτά στα σχέδιά του κάνοντας μας αύριο μεθαύριο κρέας για τα κανόνια του!

⭕️ Μέσα σε αυτά τα πλαίσια, διοργανώνεται το 23ο Camping Αγωνιστικών Κινήσεων και Μαθητικής Αντίστασης στο Drepanos Camping στην Ηγουμενίτσα στις 19 έως 27 Ιουλίου. Είναι η ευκαιρία για τον απολογισμό της χρονιάς, να ανταλλάξουμε εικόνες, ιδέες, εμπειρίες και να προετοιμαστούμε πολιτικά για όσα έρχονται μιας και οι πολιτικές εξελίξεις και η επίθεσή τους δεν πάει ποτέ διακοπές! Συγκροτούμαστε λοιπόν και στις διακοπές μας μέσα από το Camping που αποτελεί μια δομικά διαφορετική μορφή διακοπών από τη συνηθισμένη. Ενώ μέσα στη χρονιά το σύστημα αναγκάζει τη νεολαία είτε σε ατελείωτες ώρες (και μέρες) δουλειάς είτε τη βυθίζει στην εντατικοποίηση και το συνεχές διάβασμα, τσαλαπατώντας τα δικαιώματα στον ελεύθερο χρόνο και την ξεκούραση, παράλληλα προωθεί έναν ατομικό, βολικό για αυτό τρόπο διακοπών εκτόνωσης, (για όσους λίγους, μπορούν) που ουσιαστικά την ωθεί να ξεχάσει προσωρινά τα προβλήματα της.

⭕️ Υπό το πρίσμα αυτό, προσπαθούμε στο Camping να προτάξουμε το τρίπτυχο Αυτοοργάνωση - Συλλογικότητα - Αλληλεγγύη.

✊ Αυτοοργάνωση γιατί το Camping και τα συστατικά του στοιχεία (φαγητό, καθαριότητα κ.λπ) οργανώνονται από εμάς για εμάς, μέσα από τη λειτουργία των ομάδων.

✊ Συλλογικότητα επειδή θεωρούμε πως και οι διακοπές πρέπει να είναι μία διαδικασία συλλογική, και όχι ξέχωρη από την καθημερινότητα και τη συλλογική προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων της.

✊ Αλληλεγγύη και στο οικονομικό επίπεδο προκειμένου να εξασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή όλων στο Camping και στις διαδικασίες του, αλλά και συνολικά μέσα στη λειτουργία του.

Μπροστά στη μαύρη πραγματικότητα που προδιαγράφεται και τον ατομισμό που καλλιεργείται, καλούμε τη νεολαία να απαντήσει συλλογικά και στις διακοπές της. Σας περιμένουμε❗️

πηγή : http://www.agonistikeskiniseis.org/23ο-campin…
πηγή : email που λάβαμε στις 4 Ιουνίου 01h