Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 στις 20.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες

Πορεία αλληλεγγύης στους μετανάστες-Breaking Borders

Ολοκληρώνουμε το τριήμερο συνάντησης Breaking borders, καλώντας σε πορεία που θα ξεκινήσει από το πάρκο της ΕΡΤ3 στις 20:00.

Η αντιμεταναστευτική πολιτική χτίζεται σε μια πολύ συγκεκριμένη συγκυρία η οποία πρωταρχικά διαμορφώνεται από την κοινωνική ανυποταξία, τις κοινωνικοποιημένες αρνήσεις, τη ριζοσπαστική συλλογική επιθυμία και τη διαμόρφωση ανταγωνιστικών δημοσίων σφαιρών. Σε αυτό το πλαίσιο, ο πόλεμος εναντίον των μεταναστριών έρχεται ως απάντηση (σε εθνικό και υπερεθνικό επίπεδο) στην ανθρώπινη μετακίνηση η οποία αμφισβητεί το υπάρχον status quo. Τα τελευταία χρόνια οι αγώνες των μεταναστριών στην ελλάδα αυξάνουν τόσο σε αριθμό όσο και σε ένταση, με αποκορύφωμα την εξέγερση στο camp της Μόρια και την πυρπόληση του στρατοπέδου.

Οι αρνήσεις και οι αγώνες τους σχεδόν ποτέ δεν καταφέρνουν να αποτελέσουν "πρώτη είδηση". Καταφέρνουν όμως να ανοίξουν πεδία πάλης, οξύνοντας τον κοινωνικό ανταγωνισμό.

Ο αποκλεισμός τους σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, διαμόρφωσε ένα καινούριο πεδίο κοινωνικού ανταγωνισμού ενώ στις πόλεις της ενδοχώρας, οι απειλές εξώσεων και η κατάρρευση των στεγαστικών προγραμμάτων δεν έχουν μείνει αναπάντητες από μεγάλο αριθμό μεταναστριών. Τα τελευταία δύο χρόνια πολλές μετανάστριες με την υποστήριξη ντόπιων αλληλέγγυων έχουν αρνηθεί να αφήσουν τα σπίτια τους, παρά τις απειλές και τις μαφιόζικες τακτικές των ΜΚΟ που διαχειρίζονται τα παραπάνω προγράμματα.

Οι αγώνες των μεταναστών και ο πόλεμος που διεξάγεται εναντίον τους, η συγκρότηση πολυεθνικών κοινοτήτων μέσα στις γειτονιές και η διάτρηση της αμιγώς εθνικής κουλτούρας διαμορφώνουν αντικειμενικά ένα διαφορετικό πεδίο κοινωνικού ανταγωνισμού. Η παραγωγή υποκειμενικοτήτων στη σημερινή συγκυρία γίνεται μεταξύ μιας ζωής πλήρους υπαγμένης στο κεφάλαιο και μιας αναζήτησης εξόδου, μιας αναζήτησης που ανοίγει πεδία αγώνα, ριζοσπαστικοποιεί την επιθυμία, συναντιέται σε κοινότητες αγώνα και σπάει τα σύνορα. Η κοινωνικοποίηση και η ανάδειξη των αγώνων των μεταναστριών θα είναι ελλιπείς όσο μένουν διαχωρισμένες από τους αγώνες των ντόπιων αγωνιζομένων. Η συγκρότηση μιας πραγματικά κινηματικής δημόσιας σφαίρας δεν μπορεί να προκύψει παρά μόνο με τη συνάντηση ντόπιων και μεταναστών. Μέχρι τότε όλα συνεχίζονται.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΦ ΗΛ ΜΗΧ ΜΕ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΛΑΊΣΙΟΥ.

Προχωράμε σε:

-Διεθνιστική πορεία αλληλεγγύης στους/στις μετανάστες/τριες Κυριακή 5/6 20:00, από το πάρκο ΕΡΤ3

-Πορεία Πέμπτη 9/6 στις 19:00 στην Καμάρα, με προσυγκέντρωση στο άσυλο

-Συντονιστικό γενικών συνελεύσεων

-Δράσεις για την υπεράσπιση του ασύλου

- Συντονισμός με ΕΣΔΕΠ ΚΑΙ ΦΣ 4/6

-Αντικατασταλτικο φεστιβάλ ΣΦ

-Μπλοκάρισμα/αποκλεισμός κοσμητείας Τρίτη- Παρασκευή με σκοπό να πάρουν καταδικαστική θέση τα διοικητικά όργανα των σχολών για τον νόμο 4777,νέο νομοσχέδιο και τις σκηνές αιματηρής καταστολής στο ΑΠΘ

- Κατάληψη σχολής ηλεκτρολόγων Τρίτη- Παρασκευή

-Κινητοποίηση στα διοικητικά όργανα των σχολών

-Άνοιγμα του ΑΠΘ με την πόλη

-Συγκρότηση συντονιστικής Επιτροπή για την υλοποίηση της απόφασης Δευτέρα 6/6 13:00 Στο καμαράκι.

- ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/6 14:00

ΣΦ ΗΛ-ΜΗΧ