Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 στις 19.00

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Αντιπολεμική διαδήλωση

Ετήσια Σύνοδος ΝΑΤΟ, 29-30 Ιουνίου - Αντιπολεμικές Διαδηλώσεις Τετάρτη 29/6

Ετήσια Σύνοδος ΝΑΤΟ, Μαδρίτη 29-30 Ιουνίου

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

Kάτω η τυχοδιωκτική, επικίνδυνη κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΜΑΖΙΚΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

Κάτω η Ακρίβεια - Λεφτά για τις Κοινωνικές Ανάγκες, ΟΧΙ για Εξοπλισμούς

Όλοι στις Διαδηλώσεις Τετάρτη 29 Ιουνίου

Αθήνα: 19:00, Προπύλαια - Πρεσβεία ΗΠΑ

Θεσσαλονίκη: 19:00, Άγαλμα Βενιζέλου

Στις 29-30 Ιουνίου γίνεται στη Μαδρίτη η Ετήσια Σύνοδος του ΝΑΤΟ. Φέτος έχει εξαιρετική σημασία, καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, η σύγκρουση των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και των «εταίρων» τους στην ΕΕ με τη Ρωσία.

To NATO ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 1949, λίγο μετά από την έναρξη του Ψυχρού Πολέμου. Εκτός από μια στρατιωτική συμμαχία ενάντια στην ΕΣΣΔ, ήταν ο πιο βασικός θεσμός μέσα από τον οποίο ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός (επιβάλλοντας την ηγεμονία του στους ευρωπαίους συμμάχους του) έπαιζε το ρόλο του παγκόσμιου χωροφύλακα ενάντια στο εργατικό και επαναστατικό κίνημα, ενάντια σε κάθε προσπάθεια ανατροπής του καπιταλιστικού συστήματος και της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας σε όλο τον πλανήτη.

Μετά το 1999, το ΝΑΤΟ επεκτάθηκε ενάντια στη Ρωσία, παραβιάζοντας όλες τις υποσχέσεις προς αυτή, εντάσσοντας σχεδόν όλες τις χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, με μια τρομακτική ανάπτυξη βάσεων και στρατευμάτων στην περιοχή. Έτσι, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές και πρώτες οι ΗΠΑ πυροδότησαν την ένταση και τελικά την έκρηξη του πολέμου στην Ουκρανία, μετά από την οποία κινήθηκαν αστραπιαία για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την στρατιωτική τους παρουσία στα σύνορα της Ρωσίας. Απειλούν με το άνοιγμα πολλών μετώπων, σε όλο τον πλανήτη (στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού κ.ά.), σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσουν την υποβάθμισή τους και τον υποσκελισμό τους από ανταγωνιστές όπως η Κίνα και άλλες «αναδυόμενες» δυνάμεις. Επόμενος σταθμός της «σταυροφορίας» τους είναι η προσπάθεια να εντάξουν στο ΝΑΤΟ τη Φινλανδία και τη Σουηδία. Μια κίνηση που θα αυξήσει κατακόρυφα τον κίνδυνο νέων πολεμικών συγκρούσεων. Αυτή η απειλή εξάπλωσης και γενίκευσης των πολέμων, μαζί με την ξέφρενη παγκόσμια κούρσα εξοπλισμών (ξεπέρασαν τα 2 τρισ. δολάρια το 2022) απειλεί κυριολεκτικά την επιβίωση της ανθρωπότητας. Την ίδια στιγμή, η Ευρώπη είναι σπαρμένη με νατοϊκές βάσεις, όπου αποθηκεύονται και πυρηνικά, όπως στον Άραξο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όλη η ελληνική αστική τάξη και ελίτ πρωτοστατούν σ' αυτή την κλιμάκωση. Ελπίζουν έτσι να ανακόψουν την υποβάθμιση του ελληνικού καπιταλισμού - και να έχουν σταθερό στήριγμα των ΗΠΑ-ΕΕ ενάντια στο εργατικό κίνημα στο εσωτερικό της χώρας. Κάνουν θηριώδεις εξοπλισμούς δεκάδων δισ. ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια και την φτώχεια. Ανεβάζουν διαρκώς την ένταση ενάντια στον τουρκικό καπιταλισμό, για να εκβιάσουν την παρέμβαση των ιμπεριαλιστών υπέρ τους. Με γκαγκστερικές ενέργειες και προκλήσεις, στην υπηρεσία των ΗΠΑ, ανατινάζουν τις σχέσεις με χώρες της περιοχής (π.χ. η πειρατεία τους στο ιρανικό πετρέλαιο, που παρέδωσαν στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές), εκθέτοντας τον ελληνικό λαό σε τρομακτικούς κινδύνους. Όλη η χώρα έχει μετατραπεί σε απέραντη αμερικανο-νατοϊκή βάση, ενώ η Αλεξανδρούπολη είναι βασικό ορμητήριο για τις πολεμικές ενέργειες των δυτικών ιμπεριαλιστών στην Ουκρανία.

Υπεύθυνη δεν είναι μόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη, που πρωτοστατεί ως πρωτοπαλίκαρο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ στην αποστολή όπλων στη Ουκρανία, στις ρωσικές κυρώσεις και την αντικομμουνιστική υστερία. Αλλά και η κοινοβουλευτική «αντιπολίτευση» (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ κ.ά.), που στηρίζει την επέκταση του ΝΑΤΟ, ψηφίζει τους εξοπλισμούς, ζητάει ακόμα πιο «σκληρούς τόνους» ενάντια στην Τουρκία.

Όσο κυριαρχούν τέτοιες δυνάμεις, οδεύουμε προς νέα πολεμικά σφαγεία και καταστροφές. Ενώ η ακρίβεια και η φτώχεια θα σαρώνουν τον λαό, τα εργατικά δικαιώματα και οι δημοκρατικές ελευθερίες θα τσακίζονται στο όνομα των «εθνικών κινδύνων». Χρειαζόμαστε άμεσα ένα μαχητικό αντιπολεμικό κίνημα. Με όπλο τον διεθνισμό των εργατών και λαών, τους κοινούς αγώνες μας, να σταματήσουμε τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, να ξηλώσουμε τις βάσεις και τα πυρηνικά, να σταματήσουμε την κούρσα των εξοπλισμών και να αποκρούσουμε την απειλή του πολέμου.

ΟΧΙ στην είσοδο Σουηδίας - Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Πάλη για τη διάλυσή του.

ΕΞΩ η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Καμία συμμετοχή στον πόλεμο. Έξω Βάσεις και Πυρηνικά.

ΟΧΙ στους Ιμπεριαλιστικούς Ανταγωνισμούς, στον πόλεμο των Κυρώσεων στις πλάτες των λαών.

ΟΚΔΕ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/17152


1 2 3 4 5 6 7 8

Πρωτοβουλία Αριστερών Οργανώσεων: Ο δικός μας πόλεμος είναι ενάντια σε κυβέρνηση, κεφάλαιο, ΝΑΤΟ - Αντιπολεμικές συγκεντρώσεις 29/6

Οι Πολιτικές οργανώσεις

  • ΑΝΤΑΡΣΥΑ
  • ΑΠΟ (Αντικαπιταλιστική Πολιτική Ομάδα)
  • ΔΕΑ (Διεθνιστική Εργατική Αριστερά)
  • ΕΚΚΕ
  • Πολιτική οργάνωση "Κόκκινο Νήμα"
  • ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
  • νΚΑ
  • Ξεκίνημα
  • ΟΚΔΕ
  • ΟΚΔΕ Σπάρτακος

πηγή : https://www.okde.gr/archives/17162


1 2 3 4 5 6 7 8

Ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη στις 28-30 Ιούνη - Όλοι-ες στους δρόμους του αγώνα!

Στις 28-30 Ιούνη θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ. Δεν θα αποτελούσε υπερβολή αν ισχυριζόμασταν ότι η Σύνοδος αυτή θα είναι η πλέον πολεμική της αιματοβαμμένης ιστορίας του, από την ίδρυση του το 1949. Ποτέ άλλοτε το ΝΑΤΟ και κατά επέκταση ο Ευρωατλαντικός Ιμπεριαλισμός δεν είχαν κληθεί να αναμετρηθούν με επίδικα τέτοιας έντασης και μορφής, όπως είναι αυτά που θέτουν σήμερα οι στρατηγικοί του ανταγωνιστές, αφενός η Ρωσία επί του πεδίου του πολέμου στην Ουκρανία, και αφετέρου η Κίνα τόσο στο επίπεδο της οικονομίας όσο και στο καθαρά στρατιωτικό, στη νοτιοανατολική Ασία και τον Ειρηνικό. Με τον παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο -και τη γενικευμένη πυρηνική καταστροφή που αυτός μπορεί να επιφέρει- να επανέρχεται ορμητικά στο προσκήνιο της Ιστορίας ως η μοναδική λύση για το μοίρασμα του κόσμου, η επερχόμενη Σύνοδος του ΝΑΤΟ θα θυμίζει περισσότερο πολεμικό συμβούλιο.Η μέχρι τώρα προπαρασκευή της Συνόδου δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών για το περιεχόμενο της. Η νέα «Στρατηγική Αντίληψη του ΝΑΤΟ» που αναμένεται να υιοθετηθεί στη Σύνοδο, με τη διατύπωση «μιας μακροπρόθεσμης απάντησης στις αυξανόμενες εντάσεις με τη Ρωσία», η οποία περιλαμβάνει την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και τη ρητή δέσμευση για «την περαιτέρω ενίσχυση της παρουσίας του NATO στην ανατολική Ευρώπη» μέσα από την ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτική υποστήριξη του φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου και την αύξηση των των ενόπλων δυνάμεων στις χώρες της Βαλτικής, καθώς και η πρόβλεψη για αναβαθμισμένη παρουσία στη Μέση Ανατολή και την Α. Μεσόγειο, και για πρώτη φορά, η επεξεργασία ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού όσον αφορά την Κίνα, σημαίνουν όλο και περισσότερο πόλεμο, πόλεμο, πόλεμο.

Για τον ελληνικό κρατικοπιταλιστικό σχηματισμό, η Σύνοδος αποκτά χαρακτήρα κομβικό. Με τα κύματα της φτώχειας, της ακρίβειας και της κρατικής τρομοκρατίας να συντρίβουν οποιοδήποτε θετικό κυβερνητικό αφήγημα, διαμορφώνοντας όρους κοινωνικής έκρηξης, η ολοκληρωτική υπαγωγή στους αμερικανονατοϊκούς σχεδιασμούς -όπως η πρόσφατη Ελληνοαμερικανική συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας επιβεβαίωσε - μοιάζει να αποτελεί τη βασική οδό θωράκισης της αστικής εξουσίας και παράλληλα τη μοναδική στρατηγική για την υπέρβαση της σοβούσας κρίσης της. 100 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή και την κατάρρευση της Μεγάλης Ιδέας, η σύγχρονη Μεγάλη Ιδέα του ελληνικού αστισμού, η δια της ολοκληρωτικής του εμπλοκής στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, απόπειρα προσπορισμού γεωπολιτικών και οικονομικών οφελών, απειλεί με νέες, ακόμα μεγαλύτερες, καταστροφές την εργατική τάξη, το λαό και τη νεολαία της χώρας.

Μετατρέποντας ολόκληρες πόλεις και οικοσυστήματα σε στρατιωτικά ορμητήρια του ΝΑΤΟ, πρωτοστατώντας στην αποστολή βαρέος οπλισμού -μέχρι και τεθωρακισμένων- στην Ουκρανία και στις ποικίλες κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας -με πλέον πρόσφατη την δέσμευση κατ' εντολή των Αμερικανών ιρανικού πετρελαίου από ρωσικής ιδιοκτησίας τάνκερ ανοιχτά της Κάρυστου- , η Ελλάδα καθίσταται εμφατικά εμπόλεμη δύναμη εναντίον της Ρωσίας και του ευρύτερου ιμπεριαλιστικού συνασπισμού του οποίου η τελευταία μαζί με την Κίνα ηγείται. Και υπό αυτήν την έννοια μετατρέπεται ακόμα και με τους όρους του Διεθνούς Δικαίου σε νόμιμο στόχο των αντιπάλων πυρών. Αυτή ακριβώς την αξία χρήσης της Ελλάδας πουλάει με πρωτοφανή κυνισμό σήμερα το ελληνικό κεφάλαιο στους Αμερικανούς και Ευρωπαίους συμμάχους του: Την αξία χρήσης της εργατικής τάξης και του λαού ως κρέατος για τα κανόνια, την αξία χρήσης της χώρας ουσιαστικά «ως πεδίο βολής φθηνό» ή ακόμα περισσότερο ως βομβιστή αυτοκτονίας για τα συμφέροντα του ελληνικού κεφαλαίου και των Αμερικάνων και Ευρωπαίων ιμπεριαλιστών.

Σήμερα λοιπόν, την στιγμή που ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος μαίνεται και ο πυρηνικός αλληλοεκβιασμός εντείνεται, η πάλη για το κλείσιμο των νατοϊκών βάσεων και για την έξοδο της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό αποτελεί πιο εύγλωττα από ποτέ ζωτικό κοινωνικό διακύβευμα. Ένα διακύβευμα κυριολεκτικά ζωής ή θανάτου.

Στην κατεύθυνση αυτή, η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάπτυξη μιας πλατιάς πανελλαδικής αντινατοϊκής καμπάνιας με αποκορύφωμα αντιπολεμικές διαδηλώσεις στις 29 Ιούνη σε όσο το δυνατόν περισσότερες πόλεις και μαχητικές συγκεντρώσεις έξω από τις στρατιωτικές βάσεις. Το παράδειγμα των μετωπικών δυναμικών αντιπολεμικών κινητοποιήσεων σε δεκάδες πόλεις αλλά και έξω από τις βάσεις του ΝΑΤΟ τον Μάρτιο και τον Απρίλιο δείχνουν το δρόμο!

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστ(ρι)ών)

πηγή : https://efodos.net/2022/06/07/enantia-sti-syn…


1 2 3 4 5 6 7 8

[Αθήνα] Κάλεσμα στη διαδήλωση ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ | Τετ. 29/6

Ενάντια στον πόλεμο, το κράτος, το κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό, τον εθνικισμό και τον φασισμό.

Ενάντια στο ΝΑΤΟ, την Ε.Ε. και τους ιμπεριαλιστικούς τους πολέμους, καμία ανοχή σε οποιαδήποτε πολεμική εμπλοκή της Ελλάδας, κλείσιμο των αμερικανικών βάσεων.
Ενάντια στην ιμπεριαλιστική εισβολή του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Ούτε με τη Ρωσία- Ούτε με το ΝΑΤΟ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ- ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ

Διεθνισμός- Αλληλεγγύη- Αναρχία
Οργάνωση και Αγώνας για την παγκόσμια Κοινωνική Επανάσταση

Διαδήλωση: Τετάρτη 29/6, Προπύλαια, 19.00

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας- Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : http://apo.squathost.com/athina-kalesma-sti-d…


1 2 3 4 5 6 7 8

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΟΥ ΝΑΤΟΪΚΟΥ ΣΦΑΓΕΙΟΥ

Στις 29-30 Ιούνη πραγματοποιείται η Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη.

Ο πολεμικός επιτιθέμενος ιμπεριαλιστικός άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με ηγέτιδα δύναμη τον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό προετοιμάζεται για το ξαναμοίρασμα των πλουτοπαραγωγικών πηγών και των σφαιρών επιρροής του πλανήτη σαν αποτέλεσμα της δομικής κρίσης του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. …

Πολιτικός Χώρος ''Ηλέκτρα Αποστόλου''

πηγή : https://www.facebook.com/people/Πολιτικός-Χώρ…


1 2 3 4 5 6 7 8

Πανελλαδική μέρα αντιπολεμικής δράσης, ενάντια στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, 29 Ιουνίου

Συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 19.00 και κινητοποίηση

προς τα γραφεία της ΕΕ και την Αμερικανική Πρεσβεία

Ο πόλεμος επανεμφανίζεται στην Ευρώπη με την απαράδεκτη εισβολή της Ρωσίας στα Ουκρανικά εδάφη με κάλπικα προσχήματα τόσο από την πλευρά της Ρωσίας για αποναζιστικοποίηση και υπεράσπιση ρωσόφωνων πληθυσμών από την μία όσο και από την πλευρά ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ για ελευθερία και ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Με τον ρωσικό καπιταλισμό να έχει ισχυροποιηθεί παρατηρούμε ότι προσπαθεί να διαμορφώσει τη δική του σφαίρα επιρροής γύρω τα εδάφη της πρωην ΕΣΣΔ με σκοπό να αποτελέσει έναν στρατιωτικό και πολιτικό βραχίονα στη συμμαχία με την Κίνα ενώ έχει ήδη δείξει δείγματα αυτής της πρόθεσης από την επέμβαση του στο Καζακστάν.

Αντίστοιχα οι ΗΠΑ με τους συμμάχους τους κινούνται σε μια λογική αντιστάθμισης της οικονομικής τους καθίζησης χρησιμοποιώντας την υπεροχή τους στο στρατιωτικό κομμάτι νιώθοντας πλέον την ορατή απειλή της Κίνας και της Ρωσίας. Αντιλαμβανόμαστε ότι αυτές οι ανακατατάξεις στον καπιταλισμό δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την ειρήνη με τις ΗΠΑ να έχουν σαν στόχο να ενισχύσουν τον πόλο του ΝΑΤΟ και του δώσουν πάλι νόημα.

Όσον αφορά την Ουκρανία αποτελεί πεδίο εκδήλωσης αυτών των ανταγωνισμών σε συνδυασμό με τις ευθύνες της αστικής της τάξης. Το αντιδραστικό πραξικόπημα του Ευρωμαινταν ,η ενίσχυση του φασισμού καθώς και ο οκταετής πόλεμος με τους χιλιάδες νεκρούς από το 2014 όπως και η διαμόρφωση ενός αντιδραστικού καθεστώτος στο Κίεβο ουσιαστικά ακολουθώντας τακτικές ουράς των ΗΠΑ όπως και άλλα γεγονότα διαμόρφωσαν το έδαφος για την σημερινή κατάσταση.

Με βάση αυτά ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι άδικος και αντιδραστικός και από τις δύο Πλευρές με μοναδικούς χαμένους τους λαούς διατηρώντας όλα τα χαρακτηριστικά ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου.

Είναι επείγουσα η σύνδεση της αντιπολεμικής πάλης με το μπλοκάρισμα της πολεμικής μηχανής και της καπιταλιστικής αγοράς.

Έχουμε επίγνωση πως μόνο με πόλεμο κατά του πολέμου μπορούμε να έχουμε διαρκή ειρήνη.

Και αυτό, σημαίνει ενίσχυση του διεθνισμού και της πάλης για ειρήνη, ψωμί, ελευθερία.

πηγή : http://ydragogeio.gr/panelladiki-mera-frasis-…


1 2 3 4 5 6 7 8

[ΚτΒ]: Eνάντια στη ΝΑΤΟϊκή Σύνοδο Κορυφής στη Μαδρίτη. Πανελλαδική Ημέρα Κινητοποίησεων (29/6) . Όλοι & Όλες στους Δρόμους!

post image

Από τις 28 ως τις 30 Ιούνη πραγματοποιείται στη Μαδρίτη η Σύνοδος Κορυφής των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ. Μια σύνοδος που φέρει όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολεμικού συμβουλίου αυτής της αιματοβαμμένης "Ευρωατλαντικής Συμμαχίας", η οποία διαχρονικά -από την ίδρυση της το 1949 μέχρι και σήμερα- σπέρνει, πυροδοτεί και συντηρεί ανά τον κόσμο Χούντες & Προσφυγιά, Θάνατο & Πολέμους. Μια Σύνοδος που διεξάγεται ένα τετράμηνο έπειτα από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με την οποία κορυφώνεται ο ιμπεριαλιστικός Πόλεμος που μαίνεται στο ανατολικό ευρωπαϊκό μέτωπό του εδώ και μια οκταετία.

[...] Ένας Πόλεμος που αποτέλεσε το ιστορικό σημείο ρήξης, μέσα στο εξελισσόμενο ενδο-ιμπεριαλιστικό ξαναμοίρασμα του κεφαλαιοκρατικού κόσμου σε σφαίρες επιρροής και την κορύφωση της στρατηγικής περικύκλωσης της Ρωσίας, που αποτελεί (διακηρυγμένο πλέον) στόχο των ΗΠΑ, μέσω της επέκτασης του ΝΑΤΟ, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 κι έπειτα, σε αντίθεση με τις μεταψυχροπολεμικές δεσμεύσεις του, στην ανατολική Ευρώπη του πάλαι ποτέ "Συμφώνου της Βαρσοβίας".

Ένας Πόλεμος μέσα στον οποίο ο ελληνικός αστισμός (τόσο στην εθνικιστική όσο και στην "κοσμοπολίτικη" εκδοχή του) και το Κράτος του δεν στέκουν ουδέτερα αλλά αντίθετα, έχουν φροντίσει να γίνει σαφές το διακομματικό δόγμα "Ανήκομεν εις τη Δύσιν" [...] [*]

Βασικό επίδικο της συγκεκριμένης Συνόδου αυτών των αιματοβαμμένων φονιάδων των λαών αποτελεί η εμπέδωση της νέας "Στρατηγικής Αντίληψης του ΝΑΤΟ", μέσα από την ένταξη των σκανδιναβικών (πάλαι ποτέ λεγόμενων "ουδέτερων") κρατών της Σουηδίας και της Φιλανδίας (στην οποία -τουλάχιστον ως τώρα...- προβάλει βέτο η Τουρκία), την περαιτέρω ενίσχυση της ΝΑΤΟικής στρατιωτικής παρουσίας στην ανατολική Ευρώπη, την αύξηση της στρατιωτικής βοήθειας προς το ουκρανικό φασιστικό καθεστώς του πρώην γελωτοποιού & νυν μαριονέτα των ΗΠΑ Ζελένσκι (αλλά και προς τις ένοπλες δυνάμεις των χωρών της Βαλτικής που συνορεύουν με τη Ρωσία), την πρόβλεψη για μια πιο αναβαθμισμένη ευρωατλαντική στρατιωτική παρουσία στη Μέση Ανατολή και την ανατολική Μεσόγειο, καθώς επίσης και μέσα από την επεξεργασία ενός πιο ολοκληρωμένου σχεδιασμού για την συνολική αναχαίτιση της αυξανόμενης γεωπολιτικής ισχύος της Κίνας.

Πολεμικές στρατηγικές και τακτικές μέσα από τις οποίες το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου θερμοπυρηνικού Γ' Παγκοσμίου Πολέμου γίνεται όλο και πιο απτό, από το νότιο Ειρηνικό ως την Αρκτική και από την Ευρώπη ως την Ασία, ώστε οι ΗΠΑ (με τη βοήθεια "εταίρων & συμμάχων") να διατηρήσουν -στα πλαίσια των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων και των καπιταλιστικών συσχετισμών- την ολοένα και εντονότερα αμφισβητούμενη πρωτοκαθεδρία τους.

Μέσα σε αυτήν την πυρακτωμένη συνθήκη, το Κράτος της Γ' ελληνικής "Δημοκρατίας", μέσω της νεοφιλελεύθερης - ακροδεξιάς κυβέρνησης του Μητσοτάκη του υιού και με την σιωπηρή ή ηχηρή συναίνεση σύσσωμης της αστικής αντιπολίτευσης, αναλαμβάνει για άλλη μια φορά το ρόλο του πιστού και δεδομένου φαντάρου της Δύσης. Μέσα από την πρόσφατες συμφωνίες με ΗΠΑ & Γαλλία για πολεμικούς υπερεξοπλισμούς και την μετατροπή της χώρας σ' ένα απέραντο ΝΑΤΟϊκό πολεμικό ορμητήριο, μέσα από τις αποστολές πολεμικού υλικού στο χούντα του Κιέβου και τις επιβολές ποικίλων αντιρωσικών κυρώσεων (με χαρακτηριστική την πρόσφατη δέσμευση -έπειτα από εντολή των ΗΠΑ- φορτίου ιρανικού πετρελαίου από ρωσικής ιδιοκτησίας δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Καρύστου, η οποία και προκάλεσε "θερμό επεισόδιο" στις διμερείς σχέσεις και τα ιρανικά αντίποινα με τη δέσμευση δυο δεξαμενόπλοιων ελληνικών συμφερόντων στον κόλπο του Ορμούζ), η ντόπια αστική Τάξη και το Κράτος της διακηρύσσουν σε όλους τους τόνους -μέσα από τα μπουκωμένα με δημόσιο χρήμα καθεστωτικά ΜΜΕ- την αδίστακτη πολεμοκαπηλεία τους και την πίστη τους στον Ιμπεριαλισμό υπό την αστερόεσσα.

Από την πλευρά του, και σε πλήρη αντίθεση με όσα φαιδρά ψεύδη ισχυρίζονται τα παπαγαλάκια της ευρωατλαντικής εθνικοφροσύνης, το τουρκικό Κράτος του ισλαμοφασίστα Ερντογάν κάθε άλλο παρά "απομονωμένο" είναι, αφού (έχοντας καταφέρει ν' αναχθεί σε διαμεσολαβητή των ρωσο-ουκρανικών "ειρηνευτικών συνομιλιών" και παίζοντας διαχρονικά σε "διπλό ταμπλό") επιδιώκει -κι εν μέρει ήδη επιτυγχάνει μέσα από τη "διπλωματία των ανταλλαγμάτων"- την αναβάθμιση του σε ρυθμιστική περιφερειακή δύναμη της ανατολικής Μεσογείου. Στο πλαίσιο των ανταγωνισμών μεταξύ των δύο "συμμαχικών" κρατών-μελών του ΝΑΤΟ, για τη νομή της λείας των πηγών ενέργειας μέσα από τη διαφαινόμενη "συνεκμετάλλευση", προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των αστικών Τάξεων τους και των πολυεθνικών καπιταλιστικών ομίλων, και με τον "πόλεμο των δηλώσεων & των γεωτρύπανων" να μαίνεται, οι λαοί που ζουν και εργάζονται και στις δυο ακτές του Αιγαίου κινδυνεύουν -για ακόμα μια φορά στην ιστορία τους- να μετατραπούν σε κρέας προς σφαγή "για του αφέντη το φαΐ"...[...]

Έναν αιώνα μετά τη στρατιωτική εκστρατεία στην Μικρά Ασία, προς υπεράσπιση των συμφερόντων των δυτικών ιμπερια-ληστών "συμμάχων και προστατών", η οποία και ολοκληρώθηκε με την Καταστροφή και την Προσφυγιά του 1922, η σύγχρονη Μεγάλη Ιδέα της ντόπιας αστικής Τάξης και του Κράτους της, για γεωπολιτική αναβάθμιση στα πλαίσια του εντεινόμενου ενδοαστικού ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού, εγκυμονεί εξίσου οδυνηρές συνέπειες και αφήνει ορθάνοιχτο το πολεμικό ενδεχόμενο [...] [*]

Από τη στιγμή της ανακοίνωσης της επικείμενης διεξαγωγής αυτής της κρίσιμης πολεμικής Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην ισπανική πρωτεύουσα μέχρι και σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί αντιπολεμικές - αντιιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ιβηρικής χερσονήσου, οι οποίες και αναμένεται να κορυφωθούν με τις κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια της Συνόδου για τις οποίες καταφθάνουν και κινητοποιύνται ήδη στην αστυνομοκρατούμενη Μαδρίτη, διαδηλωτές & διαδηλώτριες από όλη την Ισπανία & την Ευρώπη.

Από εδώ, από την αθηναϊκή μητρόπολη, από την πρωτεύουσα του κράτους - παρία της ΕΕ και τα νοτιοανατολικά σιδερόφρακτα σύνορα της Ευρώπης - Φρούριο, από το νοτιότερο βαλκανικό ΝΑΤΟϊκό πολεμικό ορμητήριο, στέλνουμε διεθνιστικό - αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό σινιάλο Αντίστασης & Αγώνα, ενώνοντας τη φωνή μας μ' εκείνες όλων όσων αγωνίζονται στην Τουρκία και τα Βαλκάνια, στην Ισπανία, όλη την Ευρώπη & παντού, ενάντια στον Πόλεμο που πυροδοτείται, συντηρείται (διά αντιπροσώπων) και οξύνεται από τον ευρωατλαντικό Ιμπεριαλισμό & την πάνοπλη πολεμική "συμμαχία" του, το ΝΑΤΟ.

Για την άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας και το σταμάτημα του Ιμπεριαλιστικού Πολέμου στην Ουκρανία, να σαμποτάρουμε έμπρακτα την Ευρωατλαντική Εθνική Ενότητα που προπαγανδίζεται ακατάπαυστα από την ντόπια Αστική Τάξη, το Κράτος της & τα καθεστωτικά ΜΜΕ της.

Για να μη γίνουμε κρέας προς σφαγή, για την Ειρήνη στο Αιγαίο και τη Συναδέλφωση των Λαών σε Ελλάδα & Τουρκία να αγωνιστούμε διεθνιστικά & ενωτικά για το κλείσιμο όλων των ΝΑΤΟϊκών στρατιωτικών βάσεων & εγκαταστάσεων, ενάντια στην πολεμική προπαρασκευή, τον Εθνικισμό & τον Ιμπεριαλισμό.

Ο δικός μας κύριος Εχθρός ήταν, είναι & θα είναι εδώ: μέσα στην Ελλάδα, μέσα στην ΕΕ, μέσα στο ΝΑΤΟ.

Τετάρτη 29 Ιούνη 2022. Πανελλαδική Ημέρα αντιπολεμικών - αντιιμπεριαλιστικών Κινητοποιήσεων ενάντια στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Όλες & Όλοι στους δρόμους!

Αθήνα. Διαδήλωση από τα Προπύλαια στις 19.00 με κατεύθυνση τα γραφεία της ΕΕ & την Αμερικάνικη Πρεσβεία.

Κίνηση της Βιολέττας [ΚτΒ]

Αθήνα, Ιούνης 2022

[*] αποσπάσματα από "Διεθνιστική Αλληλεγγύη - Ειρήνη στους Λαούς της Ουκρανίας. Μπλόκο στη συμμετοχή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό Πόλεμο!" [ΚτΒ. Αθήνα. 28/2/2022]

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1619584/


1 2 3 4 5 6 7 8

Όλοι- όλες στις συγκεντρώσεις - διαδηλώσεις ενάντια στην Σύνοδο Κορυφής των Νατοϊκών Φονιάδων των λαών

«Όλη μας η δράση είναι μια πολεμική κραυγή ενάντια στον ιμπεριαλισμό και ένα σάλπισμα για την ενότητα των λαών ενάντια στον μεγάλο εχθρό του ανθρώπινου γένους: τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.» Ερνέστο Τσε ΓκεΒάρα

Στις 29-30 Ιούνη πραγματοποιείται η Σύνοδος κορυφής του ΝΑΤΟ στην Μαδρίτη.

Ο δολοφονικός άξονας ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ-ΙΑΠΩΝΙΑ με αιχμή του δόρατος τον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό, αποτελούν τον μοναδικό επιτιθέμενο ιμπεριαλιστικό άξονα και βάζουν στο στόχαστρό τους την ειρήνη των λαών ολόκληρου του πλανήτη.

Από την έναρξη της Ρωσο-Νατοϊκής σύγκρουσης που έφερε τον δίκαιο αντιφασιστικό-αντι ιμπεριαλιστικό πόλεμο των λαών του Ντονμπάς σε ένα νέο στάδιο κλιμάκωσης, ο Ευρωατλαντικός ιμπεριαλισμός- Γαλλία,Γερμανία,ΗΠΑ,Βρετανία- ρίχνει λάδι στην φωτιά, έχει τεθεί μπροστάρης στην πολιτική-οικονομική-διπλωματική και στρατιωτική υποστήριξη του Ναζι-Φασιστικού καθεστώτος του Κιέβου.

Η ναζιστική σφηκοφωλιά με έδρα το Κίεβο, και με ηγέτιδα δύναμη της τους φονιάδες των λαών Αμερικάνους είχε σαν στόχο την νατοποϊηση και την πυρηνοποίηση της Ουκρανίας, δηλαδή την μετατροπή ενός ΝαζιΦασιστικού καθεστώτος σε Νατοϊκή- πυρηνική δύναμη, για την διάλυση των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ και την περικύκλωση του Ρώσικου Καπιταλιστικού Κράτους.

Η ξενόδουλη ντόπια ολιγαρχία και το πολιτικό προσωπικό της στο αστικό κράτος της Ελλάδας, πιστοί και διαχρονικοί υπηρέτες των αμερικανονατοϊκών και ευρωπαίων φονιάδων, ως υπόδουλο εξαρτημένο κράτος ανακυκλώνει το σύνολο της ρητορικής και πολεμικής του ΒορειοΑμερικάνικου Ιμπεριαλισμού, στηρίζει υλικά με τεθωρακισμένα και οπλισμό, πολιτικά, διπλωματικά και ηθικά το Φασιστικό Καθεστώς του Κιέβου, μετατρέπει την Ελλάδα σε στόχο αντιποίνων, σέρνει τον λαό μας στον άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ενώ πλειοψηφικά ο λαός στρέφεται απέναντι σε αυτή την εξέλιξη.

Η σύνοδος του Νατοϊκού Σφαγείου πρέπει να μας βρει στον δρόμο του αγώνα. Εργάτες, φοιτητές, νεολαίοι, αγρότες δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από την παραμονή της χώρα μας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, παρά μόνο εξαθλίωση και πόλεμο.

Ο αγώνας για το σύγχρονο ψωμί-παιδεία-υγεία-ειρήνη-ανεξαρτησία περνάει μέσα από την απεμπλοκή της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, δυναμώνει και ολοκληρώνεται στον αγώνα για μια ανεξάρτητη, λεύτερη από τα γεράκια του πολέμου και τους τοκογλύφους, Λαϊκή Δημοκρατική Ελλάδα, στον δρόμο για τον σοσιαλισμό.

Η Σύνοδος κορυφής του Νατοϊκού Ορμητήριου πολέμου έχει εντός της ατζέντας την την περαιτέρω επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, την ένταξη της Φιλανδίας και της Σουηδίας στο Νάτο, την διάρθρωση μιας στρατηγικής για τον υπέρ πάντων αγώνα μέχρι τελευταίου Ουκρανού στο πολεμικό μέτωπο του ΝΑΤΟ με επίκεντρο την Ουκρανία.

Σαν κομμάτι του εργαζόμενου λαού της Ελλάδας και του παγκόσμιου προλεταριάτου, τα καθήκοντα και τα συμφέροντά μας βρίσκονται στην αποτροπή της περαιτέρω επέκτασης του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη, μια στρατηγική πολέμου που έχει σαν σκοπό την περικύκλωση της καπιταλιστικής Ρωσίας.

Βρίσκονται στην ανατροπή του Ναζί-Φασιστικού Καθεστώτος του Κιέβου, στην άτακτη υποχώρηση-ήττα του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, με τον λαό του Ντονμπάς και τους κομμουνιστές στην πρωτοπορία για την διατήρηση της αυτονομίας του Ντονμπάς, στον αγώνα για μια Ενιαία-Ανεξάρτητη- Λαϊκή Δημοκρατία Ουκρανίας.

Η νατοϊκή σύνοδος κορυφής πραγματοποιείται επίσης,και σε μια περίοδο έντασης του ελληνοτουρκικού- ανταγωνισμού, σαν αποτέλεσμα των ενδο ιμπεριαλιστικών-ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων του ιμπεριαλιστικού άξονα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και της πολιτικής του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Οι εργαζόμενοι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αντιθέτως, η ιστορική μας πείρα, τα σκληρά παθήματα και μαθήματα από μεγαλοϊδεατισμούς και αλυτρωτισμούς, καθώς επίσης και η διεθνιστική και ταξική μας σοσιαλιστική συνείδηση, μας προτρέπουν και μας οδηγούν σε κοινούς αγώνες, ενάντια στις εξαρτημένες κυβερνήσεις που φτωχοποιούν τους λαούς σε Ελλάδα και Τουρκία, απέναντι στους φονιάδες του ΝΑΤΟ και κόντρα στην ρητορική της μισαλλοδοξίας, για την αποτροπή οποιουδήποτε πολεμικού επεισοδίου ανάμεσα στις δύο χώρες.

Για ένα μέλλον ειρήνης και ανάπτυξης, συνεργασίας, ευημερίας και αλληλεγγύης για τους δύο γειτονικούς λαούς.

Εμπροσθοφυλακή και θεματοφύλακες της κοινής πάλης των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας έχουν καθήκον να τεθούν οι κομμουνιστικές- επαναστατικές-ταξικές-αντι ιμπεριαλιστικές και αντιφασιστικές οργανώσεις, να σπείρουν τους σπόρους της διεθνιστικής αλληλεγγύης και της ειρήνης και της φιλίας των λαών.

Η συγκρότηση αντιφασιστικού- αντι ιμπεριαλιστικού μετώπου απέναντι στην καταπάτηση των δημοκρατικών-λαϊκών ελευθεριών, τον εθνικισμό και τον παρακρατικό φασισμό, για να σπάσει η ιμπεριαλιστική εξάρτηση αποτελεί ύψιστο στόχο προς κατάκτηση για το σύνολο των δυνάμεων του κομμουνιστικού-λαϊκού κινήματος, και με αναγκαία κατεύθυνση του την κοινή πάλη των λαών της Ελλάδας και της Τουρκίας για την αποτροπή οποιασδήποτε πολεμικής σύρραξης.

Οι διαδηλώσεις που ξεσπούν σε παγκόσμιο επίπεδο ενάντια στην Νατοϊκή Σύνοδο των γερακιών του ΝΑΤΟ, οι πανελλαδικές διαδηλώσεις από άκρη σε άκρη της Ελλάδας και η ξεκάθαρη στοχοποίηση του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού και της εξαρτημένης άρχουσας τάξης, χωρίς «ίσες αποστάσεις και ναι μεν αλλά» αποτελούν αναγκαίο όρο για την επιβίωση του λαού και το ξέσπασμα ενός παλλαϊκού αντι ιμπεριαλιστικού- αντιφασιστικού κινήματος με επικεφαλής την εργατική τάξη που θα συμπαρασύρει τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Με ψηλά τις κόκκινες σημαίες των λαών, οργανωμένα, πλατιά, μαζικά,ταξικά και λαϊκά να συγκροτήσουμε τους πολιτικούς και υλικούς όρους για την απεμπλοκή της χώρας από το ΝΑ.ΤΟ και την Ε.Ε., να στήσουμε σημείο διεθνιστικής αλληλεγγύης στον λαό του Ντονμπάς που αγωνίζεται με το όπλο στο χέρι και να βρωντοφωνάξουμε πως ο Ελληνικός και ο Τούρκικος λαός δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.

Τετάρτη 29 Ιούνη 19:00 Προπύλαια: Στηρίζουμε το Μπλοκ του Πολιτικού Χώρου «Ηλέκτρα Αποστόλου» και καλούμε σε πλατιά συμμετοχή τον εργαζόμενο λαό και τους αγωνιστές στο εσωτερικό του.

Τετάρτη 29 Ιούνη 19:00: Καλούμε σε συγκέντρωση/μικροφωνική τους αγωνιστές/ριες, τους εργαζομένους/ες ,την μικρή αγροτιά και την νεολαία μας τοπικά στον Προαύλιο χώρο του Εργατικού Κέντρου στο Άργος

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΝΤΟΝΜΠΑΣ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΠΛΑΤΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ-ΑΝΤΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ

ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟ-ΕΕ

Λαϊκή Δράση - Ομάδα Κομμουνιστών/Αγωνιστών

πηγή : https://laikidrasi.wordpress.com/2022/06/28/ό…