Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 (χωρίς ακριβή ώρα) πμ

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση για την αποτροπή της εισόδου της αστυνομίας

ΜΠΑΤΣΟΣ ΣΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΜΑΣ ΠΟΤΕ ΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΕΙ

Όλες και όλοι στις συγκεντρώσεις στις πύλες των ιδρυμάτων την Παρασκευή 10/06 για να αποτρέψουμε την είσοδο της αστυνομίας!

ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ ΕΑΑΚ

πηγή : https://www.facebook.com/Αντινομία-ΕΑΑΚ-17280…


1 2 3

Ούτε στο ΑΠΘ ούτε πουθενά! Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια ! Όχι στο νέο νόμο πλαίσιο της Κεραμέως!

Καλούμε την Παρασκευή 10 Ιούνη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις στις πύλες ΕΚΠΑ-ΕΜΠ-ΑΠΘ

& και όποτε χρειαστεί για να αποτρέψουμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα και πληροφορίες για την επιτάχυνση της εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Εξάλλου η πρόβα για την εγκαθίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας εκφράζεται έκδηλα στο ΑΠΘ, όπου οι δυνάμεις καταστολής με την πλήρη κάλυψη της πρυτανείας έχουν μετατρέψει τις σχολές σε πεδίο μάχης. Η παρουσία των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο είναι διαρκής, όπως και η βία και η καταστολή σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών. Αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής ήταν η δολοφονική επίθεση σε βάρος φοιτητή που δέχθηκε φωτοβολίδα κρότου λάμψης με ευθεία βολή στο πρόσωπο.

Η πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν είναι η «πάταξη της ανομίας», όπως διατείνεται. Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα αποτελέσει τον εγγυητή της επιχειρηματικής λειτουργίας και της εμπορευματοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης από τη νεολαιίστικη αμφισβήτηση και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι εν μέσω αυτής της σκληρής καταστολής η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε ένα πλήρως αντιδραστικό νέο νόμο πλαίσιο για τα πανεπιστήμια. Με το νέο νόμο-πλαίσιο το πανεπιστήμιο θα μετατραπεί σε ένα supermarket υποβαθμισμένων και κατακερματισμένων γνώσεων, ατομικών και χωρίς δικαιώματα πτυχίων, όπου κουμάντο θα κάνουν οι manager και οι επιχειρήσεις. Λίγες μέρες μετά τις φετινές φοιτητικές εκλογές, που αποτέλεσαν χαστούκι στην κυβερνητική πολιτική, η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω της θέσπισης «φοιτητικών συμβουλίων» και «ενιαίων ψηφοδελτίων» για την ανάδειξη εκπροσώπων στα όργανα διοίκησης των Πανεπιστημίων να βάλει στο γύψο τους φοιτητικούς συλλόγους.

Το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι "κομμένο και ραμμένο" στις οδηγίες Ε.Ε, ΟΟΣΑ, ΣΕΒ. Προβλέπει την πλήρη επιχειρηματικοποίηση των ΑΕΙ και πτυχία - σούπες χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένη επιστήμη και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση, τον αποκλεισμό χιλιάδων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, την ήδη νομοθετημένη ισοτιμία των πτυχίων με εκείνα των ιδιωτικών κολεγίων, οδηγούν σε πανεπιστήμια που θα πρέπει να υποτάσσονται πλήρως στις επιχειρηματικές απαιτήσεις, αλλιώς δεν θα υπάρχουν.

Καλούμε το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα να σταθεί στο πλάι του φοιτητικού κινήματος στον αγώνα του ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, ενάντια στον Νόμο Διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και την πλήρη παράδοσή της στους μάνατζερ και τις επιχειρήσεις.

Η παρουσία της αστυνομίας στα ΑΕΙ είναι κίνηση πολέμου για τα εργατικά σωματεία. Γι' αυτό θα σταθούμε έμπρακτα στο πλάι του φοιτητικού κινήματος

ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Στηρίζουμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τα παιδιά μας και τους αυριανούς εργαζόμενους και μαζί θα αποτρέψουμε τα σχέδιά τους. Θα παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Ø ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΙ MANAGERS, ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

Ø ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ø ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ! - ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ -ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Ø ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Ø ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

κάλεσμα : Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής

επικοινωνία : Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr


1 2 3

Να σπάσουμε την αστυνομοκρατία-Όλοι/ες στις περιφρουρήσεις των πανεπιστημίων την Παρασκευή 10/6

Έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές, μετά την ψήφιση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, ανακοινώθηκε πως η πανεπιστημιακή αστυνομία αναλαμβάνει καθήκοντα στις 10 Ιουνίου. 400 ειδικοί φρουροί των ΟΠΠΙ θα μοιραστούν και θα τοποθετηθούν στο ΑΠΘ, το ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ και την ΑΣΟΕΕ. Το Κράτος προχωρά στην εφαρμογή όσων προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, ένας νόμος που επιτίθεται στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση εντός των σχολών και στα συμφέροντα της τάξης μας.

Παρά τις συνεχόμενες αναβολές της τοποθέτησης των ΟΠΠΙ το προηγούμενο διάστημα τους τελευταίους έξι μήνες η κρατική καταστολή στα πανεπιστήμια ολοένα και οξύνεται. Μπορεί η πανεπιστημιακή αστυνομία να καθυστέρησε να μπει στις σχολές, όμως το πανεπιστημιακό άσυλο έχει καταργηθεί ήδη εδώ και 3 χρόνια και οι μπάτσοι εισβάλλουν στα πανεπιστήμια με κάθε ευκαιρία, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα πανεπιστήμια του ΕΜΠ, της ΑΣΟΕΕ και του ΑΠΘ. Το τελευταίο διάστημα στο ΑΠΘ τα ΜΑΤ βρίσκονται τόσο περιμετρικά, όσο και στο εσωτερικό των χώρων του εξαπολύοντας δολοφονικές επιθέσεις με χημικά, ξύλο και συλλήψεις ενάντια στις κινητοποιήσεις φοιτητών/τριών που εναντιώνονται στο κλίμα αστυνομοκρατίας και στέλνοντας πολλούς/ες εξ αυτών στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς.

Ωστόσο τίποτα δε μένει αναπάντητο. Στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές/τριες και εργαζόμενες/οι βρίσκονται κάθε μέρα στο campus του ΑΠΘ, για να υπερασπιστούν τους χώρους τους παρά τους τραμπουκισμούς και τις επιθέσεις που δέχονται. Μαζικές φοιτητικές πορείες οργανώνονται στο κέντρο της πόλης ενάντια στην καταστολή, ενώ Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις, παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις και προχωρούν σε καταλήψεις. Αντίστοιχα, Φοιτητικοί Σύλλογοι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας καλούν σε γύρο γενικών συνελεύσεων, ενώ πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Όσο η απάντηση σε όλα είναι η καταστολή, τόσο η οργή μέσα μας θα μεγαλώνει και τόσο θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην επίθεση που δέχεται η τάξη μας, στην ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, στην υποβάθμιση των σπουδών και των ζωών μας. Με ταξικούς φοιτητικούς αγώνες, μαζικές συνελεύσεις και πορείες, να απαντήσουμε σε Κράτος και Κεφάλαιο. Να επανοικειοποιηθούμε τους χώρους μας, μακριά από λογικές αποστείρωσης και πειθάρχησης, μετατρέποντάς τους σε αυτό που πρέπει να είναι: δηλαδή σε χώρους ελεύθερης πρόσβασης και έκφρασης, όπου οι σπουδές θα βασίζονται στις ανάγκες μας. Κανένας μπάτσος δε θα καταφέρει ποτέ να γκρεμίσει όσα εμείς οραματιζόμαστε, γιατί οι αγώνες μας δεν καταστέλλονται!

Στις 10/06, μέρα που αναμένεται να παρουσιαστούν οι ΟΠΠΙ στις σχολές, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές θα βρισκόμαστε στις πύλες του ΕΜΠ, του ΕΚΠΑ, της ΑΣΟΕΕ και του ΑΠΘ προκειμένου να περιφρουρήσουμε τις εισόδους και να υπερασπιστούμε τα πανεπιστήμια μας. Στηρίζουμε τα καλέσματα και δίνουμε ηχηρό παρών, ώστε εικόνες σαν αυτές στο ΑΠΘ να μη γίνουν συνήθεια.

  • Όλες/οι την Παρασκευή 10/06 στις πύλες του ΕΚΠΑ, του ΕΜΠ, της ΑΣΟΕΕ και του ΑΠΘ στις 6.00 π.μ.
  • Αλληλεγγύη στους φοιτητές και στις φοιτήτριες του ΑΠΘ
  • Κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη
  • Επανακατοχύρωση του ασύλου
  • Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές μας

κάλεσμα : Φοιτητικό Τμήμα της Κλαδικής Ένωσης Εκπαίδευσης της Α.Π. Ροσινάντε