τι; :

Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022 στις 6.30 πμ

Πρόγραμμα Κατάληψης Φ.Σ. Ψυχολογίας

Ο ΦΣ Ψυχολογίας πήρε αγωνιστική απόφαση μέσα από τη Γενική του Συνέλευση. Παρακάτω παρατίθεται το πρόγραμμα της πρώτης μέρας κατάληψης και η απόφαση του Φ.Σ:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Φ.Σ. ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ 6/6

Το τελευταίο διάστημα βλέπουμε μια συντονισμένη προσπάθεια του Υπουργείου για το προχώρημα της επίθεσης στο Άσυλο και τους Φοιτητικούς Συλλόγους, τόσο μέσα από τον αποκλεισμό των τελευταίων από τη συμμετοχή τους στα όργανα διοίκησης όσο και μέσα από μια σειρά επεμβάσεων της ΕΛ.ΑΣ. στο ΑΠΘ ενώ είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση και οι καλοθελητές της, όπως η Πρυτανεία Παπαϊωάννου, πασχίζουν να αμαυρώσουν την εικόνα του Ασύλου παρουσιάζοντάς το ως «άντρο ανομίας και παραβατικότητας», να τσακίσουν την ισχύ των Φοιτητικών Συλλόγων και τη δυνατότητά μας να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε όσα μας αναλογούν!

Γι' αυτό το λόγο, επιστρατεύουν κάθε μέσο, όπως το επικοινωνιακό παιχνίδι του «σχεδίου Βιβλιοθήκη» πασχίζοντας να μας πείσουν ότι θέλουν να φέρουν την αναβάθμιση του πανεπιστημίου και την προστασία μας. Αν τόσο πολύ τους ένοιαζε η αναβάθμιση του πανεπιστημίου, δεν θα βλέπαμε τόσο καιρό τα ταβάνια της κεντρικής βιβλιοθήκης του ΑΠΘ να στάζουν, ούτε τους αρουραίους να κυκλοφορούν στα μαγειρεία της φοιτητικής λέσχης! Όσο για την προστασία, την είδαμε καλά όταν την περασμένη Πέμπτη ΜΑΤ επιτέθηκαν με χημικά και κρότου λάμψης στην κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων εντός του Ασύλου, στέλνοντας στο νοσοκομείο μέλος Φοιτητικού Συλλόγου ενώ μόλις πριν λίγες μέρες έφτασαν μέχρι την Κεντρική Βιβλιοθήκη πετώντας χημικά έξω από το κτήριο με τους φοιτητές που ήταν μέσα να εγκλωβίζονται ενώ απλά είχαν πάει για να διαβάσουν! Έχουν αποδείξει ξεκάθαρα ότι το κύριο μέλημά τους είναι το προχώρημα του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, καθώς και η συνέχιση της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που διαλύει την καθημερινότητά μας εντός των σχολών και την εργασιακή μας προοπτική, καταδικάζοντάς μας στην ανεργία!

Τη στιγμή δηλαδή που συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, ανακοινώνεται από το Υπουργείο σε μια πρώτη μορφή ο νέος νόμος-πλαίσιο, που κυριολεκτικά έρχεται να βάλει ταφόπλακα στα πτυχία, την επαγγελματική μας κατοχύρωση, καθώς και στους ίδιους τους Φοιτητικούς Συλλόγους.

Κοινά/διπλά πτυχία, εξάμηνο από άλλα τμήματα, «διεπιστημονικότητα»: Στο όνομα του «εξευρωπαϊσμού και της ευελιξίας μεταξύ των αντικειμένων» η κυβέρνηση έρχεται να περιγράψει την πλήρη διάσπαση της ενιαίας και συλλογικής κατοχύρωσης του πτυχίου, μετατρέποντάς το σε μια «σούπα» γνώσεων διαφόρων αντικειμένων, τις οποίες δεν θα αξιοποιούμε πουθενά. Ουσιαστικά ο καθένας μας θα καλείται να διαμορφώσει ένα τελείως ατομικό πρόγραμμα σπουδών, το οποίο λόγω της υπερεξειδίκευσης θα μας δίνει ένα πτυχίο το οποίο θα μπορεί να απευθύνεται σε πολύ περιορισμένες και συγκεκριμένες θέσεις ενώ θα αποτελεί το πρώτο από τα πολλά βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε (σεμινάρια, μεταπτυχιακά με χαμηλότερο κόστος στα 2.400 ευρώ, απλήρωτες πρακτικές, εθελοντισμό κλπ) για να καταφέρουμε να βρούμε δουλειά στον κλάδο μας. Ενώ λοιπόν βρισκόμαστε σε ένα σημείο που δυσκολευόμαστε να τα βγάλουμε πέρα οικονομικά και είναι ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να βρούμε δουλειά στο αντικείμενό μας το υπουργείο έρχεται να πετάξει τους κόπους και τις θυσίες μας στα σκουπίδια, να κατηγορήσει εμάς για τις ελάχιστες θέσεις εργασίας και να μας βάλει σε μία διαδικασία να «φάμε» τον διπλανό μας, να μαζέψουμε όποια «προνόμια» μπορούμε για να αποτελέσουμε τελικά την εξαίρεση της εξαίρεσης και να διεκδικήσουμε μία θέση.

Συμβούλια Διοίκησης: αποτελούν ένα σώμα που θα διαχειρίζεται διοικητικά ζητήματα και ουσιαστικά θα υπάγεται στο υπουργείο άρα θα έχει και την ευθύνη άμεσης εφαρμογής των επιταγών του. Σε δυναμική θα ξεπερνάει και τον ίδιο τον Πρύτανη αφού μέσω του συμβουλίου θα εκλέγεται και ο ίδιος όπως και το υπόλοιπο ακαδημαϊκό προσωπικό (αντιπρύτανης, κοσμήτορες κλπ.) ενώ όλα τα θέματα διαχείρισης θα περνάνε και θα αποφασίζονται κυρίως από εκεί. Αυτό στη βάση του παίρνει ουσιαστικές δυνατότητες από τα χέρια των καθηγητών, της κοσμητείας και της πρυτανείας και τις μεταθέτει στα μέλη του συμβουλίου τα οποία, όπως αναγράφεται στο νόμο-πλαίσιο, δεν θα αποτελούν καν μέλη του προσωπικού του ΑΠΘ και μπορεί να βρίσκονται ακόμη και στο εξωτερικό. Άτομα δηλαδή που δεν θα έχουν καμία ουσιαστική εικόνα του τι συμβαίνει στις σχολές θα έχουν το δικαίωμα να «κόβουν και να ράβουν» το δικό μας μέλλον ενώ λόγω της απουσίας τους από το πανεπιστήμιο σαν φοιτητές θα στερούμαστε τη δυνατότητα να ασκήσουμε πιέσεις όπως γινόταν μέχρι τώρα προκειμένου να διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας.

Ενιαία ψηφοδέλτια, κατάργηση παρατάξεων: μετά από ένα μικρό χρονικό διάστημα διεξαγωγής της πιο σημαντικής διαδικασίας των φοιτητικών συλλόγων που είναι οι φοιτητικές εκλογές στο νόμο πλαίσιο φαίνεται ξεκάθαρα η αμφισβήτησή τους και η προσπάθεια διάλυσης οποιασδήποτε συλλογικής διεκδίκησης. Τα ενιαία ψηφοδέλτια που ουσιαστικά αναπαράγουν ένα μοντέλο δεκαπενταμελούς σε συνδυασμό με τις δηλώσεις για κατάργηση παρατάξεων ουσιαστικά προβάλλουν μια κατεύθυνση αποδυνάμωσης του φοιτητικού συλλόγου όπου συγκεκριμένα άτομα θα αποφασίζουν ως εκπρόσωποι για όλους τους φοιτητές χωρίς να προτάσσεται η συλλογική πάλη και με σκοπό την απονέκρωση οποιασδήποτε συλλογικής πολιτικής έκφρασης εντός των σχολών μας. Οι φοιτητικοί σύλλογοι έτσι χάνουν την συγκροτημένη πολιτική κατεύθυνσή τους, που σε μεγάλο βαθμό προκύπτει από τις φοιτητικές εκλογές, καθώς πάνω σε αυτήν τη διαδικασία συγκροτούνται και όπου έχουμε τη δυνατότητα να ψηφίζουμε βάσει του πολιτικού μας κριτηρίου βάζοντας ολόκληρο τον σύλλογο μας σε μία δυναμική τροχιά ενεργοποίησης, και αποκτούν μία αποστειρωμένη μορφή βασισμένη στην ψήφιση προσώπων- φίλων- γνωστών μέσα από ηλεκτρονικές διαδικασίες, χωρίς πολιτικό χαρακτήρα και χωρίς αποτύπωση στο σύλλογο.

Ήδη το Υπουργείο πήρε ένα πρώτο χαστούκι αναφορικά με το νόμο-πλαίσιο, αφού η πλειοψηφία των Πρυτάνεων που πραγματοποίησαν Σύνοδο για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό χωρίς την Κεραμέως ήταν αρνητικοί στο σχέδιο νόμου όπως διατυπώθηκε, καθώς και στο πολύ στενό χρονικό περιθώριο που δόθηκε για διαβούλευση. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι θα δώσουμε δυναμική απάντηση για να σταματήσουμε μια και καλή αυτό το εγχείρημα-έκτρωμα της κυβέρνησης!

Ο νόμος-πλαίσιο έρχεται όχι μόνο να μεταβάλει τον τρόπο που σπουδάζουμε, την συλλογική μας ενεργοποίηση μέσω του φοιτητικού συλλόγου μας, τις δυνατότητες πίεσης προς τα όργανα διοίκησης αλλά έρχεται στην ουσία να διαλύσει την προοπτική και το μέλλον μας. Σε μία καθημερινότητα όπου σαν ψυχολόγοι ήδη καλούμαστε να ανταποκριθούμε σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα σπουδών (με την επόμενη εξεταστική να πλησιάζει και να περιγράφει ήδη εντατικό διάβασμα, ξενύχτια και άγχος) για να βγούμε σε μία αγορά εργασίας όπου οι θέσεις είναι μετρημένες στα δάχτυλα και να εργαστούμε κάτω από συνθήκες εκμετάλλευσης με απλήρωτες υπερωρίες που βαφτίζονται ως εθελοντισμός, δίμηνες συμβάσεις, μπάλωμα των υποστελεχωμένων δομών κλπ. κυβέρνηση και υπουργείο μας λένε ότι φταίμε εμείς γι' αυτήν την κατάσταση προβάλλοντάς μας ότι έχουμε ελλιπείς γνώσεις γι' αυτό και βάζουν την ΕΒΕ προκειμένου να αποκλείσουν χιλιάδες φοιτητές από την τριτοβάθμια ενώ για όσους καταφέρουμε να μπούμε μας περιγράφουν έναν δρόμο γεμάτο εμπόδια, φίλτρα και ανταγωνισμό για να διασφαλίσουν ότι ελάχιστοι θα έχουμε το δικαίωμα να εργαστούμε στον κλάδο μας, ένα δικαίωμα μάλιστα που θα αποκτήσουμε πατώντας «επί πτωμάτων» προσδοκώντας ότι ίσως είμαστε λίγο «καλύτεροι» προκειμένου να «κλέψουμε» τη θέση από τον διπλανό μας που βιώνει ακριβώς ό,τι και εμείς. Εκείνοι που ευθύνονται για την κατάσταση διάλυσης στην αγορά εργασίας, τις συνθήκες φτώχειας και εξαθλίωσης που πολλά νοικοκυριά καλούνται να αντιμετωπίσουν κάθε μέρα είναι οι ίδιοι που πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης σε εμάς, μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια στο όνομα της γνώσης και του επιστημονισμού, που θέλουν να ορίσουν για εμάς μια ζωή με ψίχουλα, τα οποία θα πρέπει να εξαντληθούμε για να αποκτήσουμε, και που θέλουν διασφαλίσουν ότι σε μία καθημερινότητα πίεσης και εκμετάλλευσης δεν θα έχουμε καν λόγο και φωνή.

ΑΣΥΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Το Άσυλο είναι η δυνατότητά μας να διεκδικούμε και να πετυχαίνουμε βιώσιμους ρυθμούς φοίτησης και αξιοπρεπή εργασιακή προοπτική, χωρίς την απειλή της κρατικής παρέμβασης. Οι διεκδικήσεις και οι αγώνες μας για όσα μας αναλογούν έχουν αποβεί νικηφόρες σε πολλές περιπτώσεις, τόσο εντός της σχολής μας, όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, μπλοκάροντας τα κυβερνητικά σχέδια για την Τριτοβάθμια. Γι΄ αυτό το Άσυλο μπαίνει στο στόχαστρο, γι' αυτό το λόγο εξαπολύεται ένα σχέδιο συκοφάντησής του.

Κατάργηση του Ασύλου σημαίνει ότι ο λόγος για τις σπουδές και το μέλλον μας στερείται πλήρως και γίνεται κτήμα όσων θέλουν να το διαλύσουν. Χωρίς το Άσυλο οι σπουδές μας θα γίνονται όλο και πιο πιεστικές, η πρακτική θα συνεχίσει να γίνεται με άθλιους όρους, η σίτιση στη λέσχη θα πάψει να είναι δωρεάν για όλους σε μια περίοδο όπου η ακρίβεια οργιάζει, τα συγγράμματά μας θα κινδυνεύουν να σταματήσουν να παρέχονται δωρεάν, το πτυχίο μας θα γίνει ένα χαρτί για την ανεργία, η εργασιακή μας προοπτική θα είναι διαλυμένη και μέσα σε όλο αυτό εμείς οι φοιτητές δε θα μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι!

Μέσα από τις καθημερινές μας διεκδικήσεις, τις διαδικασίες του Συλλόγου μας, τις κινητοποιήσεις μας δίνουμε σάρκα και οστά στο Άσυλο αγώνων, παίρνουμε το παρόν και το μέλλον μας στα χέρια μας, κόντρα στην προσπάθεια υπουργείου-πρυτάνεων-αξιολογητών να μας στερήσουν τη δυνατότητα να έχουμε λόγο για τις σπουδές μας! Το Άσυλο ανήκει στους φοιτητές, την ακαδημαϊκή κοινότητα και το λαό, όχι στην κυβέρνηση και τα ΜΑΤ!

Συμμετοχή του ΦΣ στα όργανα διοίκησης

Μετά από 3 χρόνια, οι φοιτητικές εκλογές διεξήχθησαν πανελλαδικά, με την κάλπη στον Σύλλογό μας να ανεβαίνει! Μπροστά σε μια συγκυρία που η γενιά μας αντιμετωπίζει μια άνευ προηγουμένου επίθεση στον τρόπο που σπουδάζει και εργάζεται, η δυνατότητά μας να έχουμε λόγο πάνω στις σπουδές μας είναι αναγκαία και αδιαπραγμάτευτη! Ο ΦΣ μας, υπερασπιζόμενος το Άσυλο, απαιτεί να έχει συμμετοχή στις διαδικασίες των οργάνων διοίκησης -τμήμα, σύγκλητο, κοσμητεία- ώστε να μεταφέρει τις αποφάσεις του και να πιέζει για την υλοποίησή τους και να έχει πλήρη εικόνα για το τι συζητιέται στις αντίστοιχες διαδικασίες. Για τον σκοπό αυτό, κρίνεται αναγκαία η αναγνώριση της συμμετοχής εκπροσώπων του συλλόγου από τα όργανα διοίκησης.

Στις 3/6 μάλιστα οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην πρυτανεία με στόχο να βγει επιτέλους ο Πρύτανης από το γραφείο του και να λογοδοτήσει στους φοιτητές σχετικά με την καθημερινή παρουσία ΜΑΤ στο ΑΠΘ, την εγκατάσταση της ΟΠΠΙ αλλά και τον νέο νόμο πλαίσιο μαζί με την επερχόμενη διάλυση των πτυχίων μας. Μετά από ένα τεράστιο διάστημα όπου ο Παπαϊωάννου δεν έδειχνε καμία πρόθεση να αντιμετωπίσει τους φοιτητές ενώ δεν έκανε καμία δήλωση που να καταδικάζει τόσο τις εικόνες ντροπής στο ΑΠΘ με τα ΜΑΤ να κάνουν ρήξη χημικών μέρα πάρα μέρα όσο και τον νόμο πλαίσιο και την μαύρη προοπτική που μας περιγράφει αναγκάστηκε μέσω της συλλογικής πίεσης από τους φοιτητικούς συλλόγους να βγει από το γραφείο του, να μας ακούσει και να απαντήσει. Οι δηλώσεις περιορίζονταν στο γκρέμισμα της βιβλιοθήκης και στις βαριοπούλες κάνοντας ξεκάθαρο ότι πιο πολύ τον νοιάζουν οι τοίχοι του πανεπιστημίου παρά οι ζωές των ίδιων του των φοιτητών, αλλά ακόμα κι έτσι φάνηκε πως ο Πρύτανης όχι μόνο πιέστηκε από τους φοιτητικούς συλλόγους αλλά δεσμεύτηκε κιόλας να εξασφαλίσει την θέση τους στην επόμενη σύγκλητο, μία νίκη που δεν είναι καθόλου ασήμαντη αφού καιρό τώρα οι φοιτητές έχουν αποκλειστεί από τα όργανα διοίκησης. Πρυτανεία που δίνει τα κλειδιά του ιδρύματος στα ΜΑΤ και παρέχει πράσινο φως στα κυβερνητικά σχέδια για το πανεπιστήμιο είναι Πρυτανεία που οφείλει να παραιτηθεί! Μετά από ένα μεγάλο διάστημα, θα έχουμε την δυνατότητα αφενός να ακούμε τι συζητάνε στα όργανα διοίκησης για το μέλλον, τις σπουδές και τα πτυχία μας και αφετέρου να ορίζουμε άμεσα τα ζητήματα που υπάρχουν στις σχολές μας, τα αιτήματα μας ασκώντας πολύ μεγαλύτερη πίεση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

-ΕΞΩ ΤΑ ΜΑΤ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΘ!

-Καμία σκέψη για νέο νόμο-πλαίσιο, διάλυση των πτυχίων μας, ενιαία ψηφοδέλτια, Συμβούλια διοίκησης, προχώρημα της αναδιάρθρωσης! ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ!

-Καμία εφαρμογή του νόμου Κεραμέως-Χροσοχοΐδη: Καμία σκέψη για πειθαρχικές διώξεις, κάρτες εισόδου, κάμερες, πανεπιστημιακή αστυνομία, διαγραφές ν+2, βάση εισαγωγής!

-Η πρυτανεία Παπαϊωάννου να πάρει άμεσα θέση και να καταδικάσει την παρουσία αστυνομίας στις σχολές αλλά και να μην κάνει ούτε μισή σκέψη για εφαρμογή του νέου νόμου-πλαίσιο! Να παραιτηθεί άμεσα ο Παπαϊωάννου!

-Κάτω τα χέρια από το Άσυλο! Έξω τα ΜΑΤ και η Ασφάλεια από τις σχολές!

-Το τμήμα καθηγητών μας να πάρει θέση ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και να δεσμευτεί ότι δεν θα τον εφαρμόσει

-Ενιαίο πτυχίο με όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα σε αυτό. Καμία

σκέψη για αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος

-Κατάργηση του νόμου αξιολογήσεων και της ισοτίμησης των πτυχίων με τα ιδιωτικά

-Καμία εξωτερική αξιολόγηση του τμήματός μας

-Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση!

-Κατάργηση του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη και όλων των αντεργατικών νόμων. Όχι στο νέο εργασιακό μεσαίωνα και στο νέο Ασφαλιστικό!

-Μαζικές και μόνιμες προσλήψεις Ψυχολόγων σε νοσοκομεία, σχολεία, δημόσιες δομές! Η ψυχική υγεία είναι ανάγκη, όχι προνόμιο!

-Επαρκείς θέσεις πρακτικής έγκαιρα και για όλους με βασικό μισθό και ασφάλιση χωρίς φίλτρα (βαθμός, ECTS, έτος φοίτησης). Τέρμα στην καθυστέρηση λήψης του πτυχίου μας! Χορήγηση δυνατότητας λήψης άδειας στους πρακτικάριους τις μέρες που εξετάζονται σε μαθήματα!

-Κατάργηση του ορίου δήλωσης μαθημάτων

-Καμία καθηγητική αυθαιρεσία και παράλογη απαίτηση σε κανένα μάθημα!

-Ένα τρόπο εξέτασης σε κάθε μάθημα- οι εργασίες και οι πρόοδοι να είναι απαλλακτικές ή να λειτουργούν προαιρετικά σαν bonus με προθεσμία παράδοσης το τέλος του εξαμήνου

-Καμία σκέψη για παρουσίες στα μαθήματα -Καμία υπέρογκη ύλη - Κανένα απροειδοποίητο τεστ- παρουσιολόγιο

-Ποτέ ξανά τηλεκπαίδευση!

-Ανθρώπινοι ρυθμοί εξέτασης

- Δωρεάν σίτιση για όλους - κανένας αποκλεισμός, κανένας έλεγχος πάσο/κάρτας σίτισης! Έξω η εργολαβία από τη λέσχη - δημόσια διαχείριση της! -Να ανοίξει η πάνω λέσχη και να λειτουργούν όλες οι διανομές! Αύξηση του προσωπικού της λέσχης - μόνιμη και σταθερή απασχόληση των εργαζομένων!

-Παύση του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών -ειρήνη μεταξύ των λαών!

-Καμία συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις! -Έξω η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και η Ε.Ε.! Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου! -Κανένας λαός να μην πληρώσει τα οικονομικά κόστη των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών!

-Ανατροπή των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών

-Όχι στην ακρίβεια και τις ανατιμήσεις, τη φτώχεια και την εξαθλίωση

-Αύξηση των μισθών, δουλειά για όλους, ενίσχυση των κοινωνικών παροχών. Αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και διαβίωσης

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ:

  • Κατάληψη του τμήματος στις 9/6 και 10/6 - Να γίνει έκτακτη συνέλευση τμήματος καθηγητών με συμμετοχή του Φ.Σ. σε αυτό
  • Συντονισμό με τον ΕΣΔΕΠ και άλλους συλλογικούς φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας την Τρίτη
  • Κινητοποίηση των Φοιτητικών Συλλόγων την Πέμπτη 9/6 στις 19:00 στην Καμάρα
  • Κινητοποίηση - συγκέντρωση την Παρασκευή στην πρυτανεία από κοινού με άλλα κομμάτια της πανεπιστημιακής κοινότητας.
  • Κινητοποίηση στην πρόεδρο του τμήματος για το νόμο-πλαίσιο, το προχώρημα της εφαρμογής του νόμου Κεραμέως και τα ειδικά ζητήματα σχολής
  • Κινητοποίηση στην επόμενη συνέλευση του τμήματος καθηγητών για να δεσμευτούν ότι θα καταδικάσουν την εισβολή των ΜΑΤ στο ΑΠΘ, το νόμο-πλαίσιο και να βγάλουν ανακοίνωση που να δηλώνει ρητά τη διαφωνία τους
  • Παρεμβάσεις με μοιράσματα υλικών φοιτητικών συλλόγων σε διάφορα σημεία του πανεπιστημίου και της πόλης
  • Δημιουργία συντονιστικής επιτροπής κατάληψης.

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Ιουνίου 21h