Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης

Ο κρατικός σχεδιασμός για την προσπάθεια εγκατάστασης της πανεπιστημιακής αστυνομίας έχει φτάσει στο τελικό του στάδιο. Με δηλώσεις του ο υπουργός προστασίας του πολίτη έχει τοποθετήσει την ανάληψη καθηκόντων των ΟΠΠΙ μέσα στα campus στις αρχές Ιουνίου, με δημοσιεύματα να υποδεικνύουν ως ημέρα εισόδου την 10η Ιουνίου. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιχειρεί να ρίξει την τελευταία της ζαριά για τον σχεδιασμό εγκατάστασης των πανεπιστημιόμπατσων, που εδώ και 1,5 χρόνο έχει αποτύχει πηγαίνοντας από αναβολή σε αναβολή, βρισκόμενος αντιμέτωπος με τις ισχυρές φοιτητικές αντιδράσεις και τους μαζικούς και μαχητικούς φοιτητικούς αγώνες που έχουν σταθεί αγκάθι στην εφαρμογή του.

Η εγκληματική παρουσία και ο πραγματικός ρόλος των αστυνομικών δυνάμεων μέσα στα πανεπιστήμια έχει φανεί όλο το προηγούμενο διάστημα, μέσα από τις «πρόβες δοκιμής» που έχουν πραγματοποιηθεί στο ΑΠΘ, με την μόνιμη στρατοπέδευση των μπάτσων να έχει οδηγήσει σε συλλήψεις και σοβαρούς τραυματισμούς φοιτητών/τριών. Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα έρθει για να πατάξει την δήθεν ανομία μέσα στα πανεπιστήμια, όπως προπαγανδιστικά διακηρύσσεται από τους υποστηριχτές της. Θα έρθει για να καταστείλει τους αγωνιζόμενους φοιτητές και φοιτήτριες που δεν σιωπούν και παλεύουν ενάντια στους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς κράτους και κεφαλαίου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, να καταστείλει τον δίκαιο αγώνα μας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, το επιχειρηματικό πανεπιστήμιο που δομείται σε πλήρη εναρμόνιση με τις κρατικές και καπιταλιστικές ανάγκες. Άλλωστε, αυτός ήταν και είναι ο διαχρονικός ρόλος των έμμισθων ρουφιάνων του κράτους, να διαφυλάττουν και να προστατεύουν τα συμφέροντα και τους αντικοινωνικούς σχεδιασμούς των αφεντικών τους.

Τώρα λοιπόν, έχει έρθει η ώρα να απαντήσουμε μαζικά και μαχητικά στα κρατικά σχέδια για την εγκατάσταση των έμμισθων ρουφιάνων του κράτους μέσα στα πανεπιστήμια. Να απαντήσουμε και να σταθούμε ανάχωμα στις αστικές βλέψεις για ένα πανεπιστήμιο που θα είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες των αφεντικών και του κράτους, εις βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των φοιτητών/τριών. Κι αυτός είναι ένας αγώνας που αφορά κάθε ταξικά προσδιορισμένο φοιτητή και φοιτήτρια. Χωρίς εγκλωβισμούς σε λογικές ανάθεσης, χωρίς ρεφορμιστικές αυταπάτες, οφείλουμε να ριχτούμε στον αγώνα ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, σ' έναν αγώνα που είναι συγχρόνως και αγώνας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες αναδιαρθρώσεις, ενάντια στους πολιτικούς φορείς τους είτε προέρχονται από δεξιά είτε από αριστερά, ενάντια στο αστικό πανεπιστήμιο της αναπαραγωγής των ταξικών ανισοτήτων και της ιδεολογικής προπαγάνδας.

Την ημέρα που θα επιχειρηθεί η είσοδος της πανεπιστημιακής αστυνομίας να μας βρουν όλους και όλες απέναντι τους! Να υπερασπιστούμε μαζικά και μαχητικά τον κοινωνικό χαρακτήρα του πανεπιστημιακού ασύλου, που έχει κατακτηθεί στο παρελθόν με αιματηρούς αγώνες. Να σταθούμε απέναντι τους, με μαζικές συγκεντρώσεις στις πύλες και στις εισόδους των σχολών μας και να μην αφήσουμε σπιθαμή γης μέσα στα campus και τις σχολές στους έμμισθους δολοφόνους του κράτους. Να τους διώξουμε με τις κλωτσιές! Η επιτυχής έκβαση αυτού του αγώνα δεν θα κριθεί μέσα σε μια μέρα, πέρα από την πρώτη άμεση αντίδραση μας, απαιτούμενη είναι η διάρκεια των κινητοποιήσεων και η συνέπεια, η οργάνωση και η συλλογικοποίηση τις επόμενες μέρες. Για να ακυρωθούν στην πράξη και δια παντός οι αστικές επιδιώξεις για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας.

Καλούμε τον αγωνιζόμενο φοιτητικό κόσμο και τις δυνάμεις του αναρχικού κινήματος να στηρίξουν την συγκέντρωση στις 10 Ιουνίου στις 9:00 στην Πύλη της Πανεπιστημιούπολης (στο νεκροταφείο Ζωγράφου, τέρμα του 608). Να σταθούμε ανάχωμα στα κρατικά σχέδια για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, να μην αφήσουμε σπιθαμή γης στους ένστολους κρατικούς δολοφόνους μέσα στα campus και τις σχολές. Δεν θα περάσουν!

Αναρχικό Στέκι Φιλοσοφικής

Ιστότοπος: https://steki-fls.espivblogs.net/

Επικοινωνία: anarexxikes.oiex-fls@espexiv.net & facebook

πηγή : https://steki-fls.espivblogs.net/
πηγή : email που λάβαμε στις 9 Ιουνίου 21h


1 2 3 4

Έξω από τα Πανεπιστήμια, οι managers, οι επιχειρήσεις και η αστυνομία

Η ΝΔ στα μόλις 3 χρόνια διακυβέρνησής της έχει ψηφίσει ήδη 2 νόμους που αναδιαρθρώνουν την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση προς μία σκληρά νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση και φέρνει προσφάτως ένα ακόμη νομοσχέδιο. Η Υπουργός Παιδείας θέτει στο δημόσιο διάλογο το 3ο νομοσχέδιο που βάζει τέλος στο δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο και καταστρατηγώντας με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο το πνεύμα του άρθρου 16. Ο νέος νόμος πλαίσιο εισάγει ευθέως τους νόμους της αγοράς στη λειτουργία των ιδρυματων, πιο συγκεκριμένα για εμάς τους/ις εργαζόμενους/ες στην έρευνα αξίζει να ξεχωρίσουμε τα βιομηχανικά διδακτορικα και την εισαγωγή μανατζερ στη διοίκηση των ιδρυμάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση αποφασίζει να υλοποιήσει μέχρι κεραίας τον ν. Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη, εισάγοντας την Ομάδα Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) κατά τη διάρκεια των εξεταστικών, όπως δηλώνεται από τα φύλλα πορείας που έχουν λάβει τα μέλη της ΟΠΠΙ. Αυτή η επιλογή αστυνόμευσης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, δείχνει την αυταρχική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης, που αποστερεί τα Πανεπιστήμια από το βασικό τους χαρακτηριστικό, εκείνο δηλαδή της ελευθερίας λόγου, της πολιτικής δράσης και έκφρασης, με πρόσχημα την ανομία και την ασφάλεια.

Το βασικό αφήγημα της κυβέρνησης είναι ότι η ΟΠΠΙ χρειάζεται γιατί τα πανεπιστήμια είναι χώροι ανομίας. Αυτό που δεν λέει είναι ότι η πραγματική ανομία εντός των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων είναι η επισφαλής, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία χιλιάδων εργαζομένων, οι οποίοι/ες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η ανομία εντός των ελληνικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων είναι η απλήρωτη ερευνητική εργασία. Η ανομία εντός των ΑΕΙ είναι οι ελαστικές σχέσεις εργασίας! Δεν θα γίνουμε ο πρώτος κλάδος που επιτηρείται από αστυνομικές δυνάμεις και δυνάμεις καταστολής!

Το τι συνεπάγεται η ύπαρξη της αστυνομίας εντός των Πανεπιστημίων μας το έδειξαν τα γεγονότα στο ΑΠΘ, με τη δολοφονική επίθεση με χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, ακόμα και σε ευθεία βολή, που είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό φοιτητή. Στην πραγματικότητα η εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας δεν σχετίζεται ούτε με την προστασία ούτε με την ασφάλεια των προσώπων και των υποδομών: η πανεπιστημιακή αστυνομία είναι ένα από τα βασικά βήματα στο δρόμο προς την πλήρη υιοθέτηση πρακτικών και λειτουργιών της αγοράς από την Ανώτατη Εκπαίδευση. Δεν είναι τυχαίο ότι εν μέσω αυτής της σκληρής καταστολής η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε ένα πλήρως αντιδραστικό νέο νόμο πλαίσιο για τα πανεπιστήμια. Με το νέο νόμο-πλαίσιο το πανεπιστήμιο θα μετατραπεί σε ένα ίδρυμα παροχής υποβαθμισμένων και κατακερματισμένων γνώσεων, χωρίς δικαιώματα πτυχίων, όπου κύριο ρόλο θα έχουν οι manager και οι απαιτήσεις των επιχειρήσεων. Το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι "κομμένο και ραμμένο" στις οδηγίες Ε.Ε, ΟΟΣΑ, ΣΕΒ. Προβλέπει την πλήρη επιχειρηματικοποίηση των ΑΕΙ και πτυχία - σούπες χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένο επιστημονικό αντικείμενο και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση, τον αποκλεισμό χιλιάδων από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, την ήδη νομοθετημένη ισοτιμία των πτυχίων με εκείνα των ιδιωτικών κολεγίων, οδηγούν σε πανεπιστήμια που θα πρέπει να υποτάσσονται πλήρως στις επιχειρηματικές απαιτήσεις, αλλιώς δεν θα υπάρχουν.

Η πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ είναι να μπει οριστική ταφόπλακα στο πανεπιστημιακό άσυλο που κατακτήθηκε με αιματηρούς αγώνες του φοιτητικού και εργατικού κινήματος. Και αυτό είναι ένα ακόμη μέτρο που προστίθεται στα μέτρα απαγόρευσης διαδηλώσεων, αστυνομοκρατίας και καταστολής, του νόμου Χατζηδάκη με την επίθεση στα σωματεία, των συλλογικών τους διαδικασιών, την κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, και την προσπάθεια ελέγχου τους από το κράτος και τους εργοδότες. Στο Πανεπιστήμιο που θέλουν να φτιάξουν δεν χωράει η ανατρεπτική πολιτική, δεν χωράνε αντιδράσεις στις συμφωνίες ΣΕΒ-ΕΜΠ, δεν χωράνε αντιδράσεις στα ερευνητικά προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το ΝΑΤΟ και των ελληνικό στρατό.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΙ MANAGERS, ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

Καλούμε σε συστράτευση όλων των μελών της αγωνιζόμενης πανεπιστημιακής κοινότητας και σε στήριξη και μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις σε ΕΜΠ και ΕΚΠΑ την Παρασκευή 10/6, 6πμ, ενάντια στην είσοδο της ΟΠΠΙ!

  • Κάτω τα χέρια από το άσυλο! Να διαλυθεί η πανεπιστημιακή αστυνομία
  • Να μην κατατεθεί ο νέος νόμος πλαίσιο - ανατροπή του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη
  • Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, χωρίς ταξικούς φραγμούς και αποκλεισμούς.
  • Έρευνα για την κοινωνία - όχι για το στρατό και την αστυνομία.
  • Υπογραφή συμβάσεων εργασίας για τους εργαζόμενους στην έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΥΔ, post-doc, έκτακτο διδακτικό, ερευνητικό διδακτικό και διοικητικό προσωπικό) που θα εξασφαλίζουν τα σύγχρονα δικαιώματα μας.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με βάση τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες των πανεπιστημίων
  • Κάτω η κυβερνητική πολιτική της φτώχειας, της καταστολής και του πολέμου.

κάλεσμα : ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ & ΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ


1 2 3 4

Ούτε στο ΑΠΘ ούτε πουθενά! Έξω η αστυνομία από τα πανεπιστήμια ! Όχι στο νέο νόμο πλαίσιο της Κεραμέως!

Καλούμε την Παρασκευή 10 Ιούνη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις στις πύλες ΕΚΠΑ-ΕΜΠ-ΑΠΘ

& και όποτε χρειαστεί για να αποτρέψουμε την είσοδο της πανεπιστημιακής αστυνομίας

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν δημοσιεύματα και πληροφορίες για την επιτάχυνση της εισόδου της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πανεπιστήμια. Εξάλλου η πρόβα για την εγκαθίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας εκφράζεται έκδηλα στο ΑΠΘ, όπου οι δυνάμεις καταστολής με την πλήρη κάλυψη της πρυτανείας έχουν μετατρέψει τις σχολές σε πεδίο μάχης. Η παρουσία των ΜΑΤ στον πανεπιστημιακό χώρο είναι διαρκής, όπως και η βία και η καταστολή σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών. Αποκορύφωμα αυτής της πρακτικής ήταν η δολοφονική επίθεση σε βάρος φοιτητή που δέχθηκε φωτοβολίδα κρότου λάμψης με ευθεία βολή στο πρόσωπο.

Η πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ για εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας, δεν είναι η «πάταξη της ανομίας», όπως διατείνεται. Η πανεπιστημιακή αστυνομία θα αποτελέσει τον εγγυητή της επιχειρηματικής λειτουργίας και της εμπορευματοποίησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης από τη νεολαιίστικη αμφισβήτηση και τους αγώνες του φοιτητικού κινήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι εν μέσω αυτής της σκληρής καταστολής η κυβέρνηση της ΝΔ ανακοίνωσε ένα πλήρως αντιδραστικό νέο νόμο πλαίσιο για τα πανεπιστήμια. Με το νέο νόμο-πλαίσιο το πανεπιστήμιο θα μετατραπεί σε ένα supermarket υποβαθμισμένων και κατακερματισμένων γνώσεων, ατομικών και χωρίς δικαιώματα πτυχίων, όπου κουμάντο θα κάνουν οι manager και οι επιχειρήσεις. Λίγες μέρες μετά τις φετινές φοιτητικές εκλογές, που αποτέλεσαν χαστούκι στην κυβερνητική πολιτική, η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω της θέσπισης «φοιτητικών συμβουλίων» και «ενιαίων ψηφοδελτίων» για την ανάδειξη εκπροσώπων στα όργανα διοίκησης των Πανεπιστημίων να βάλει στο γύψο τους φοιτητικούς συλλόγους.

Το νέο νομοσχέδιο η κυβέρνηση της ΝΔ, είναι "κομμένο και ραμμένο" στις οδηγίες Ε.Ε, ΟΟΣΑ, ΣΕΒ. Προβλέπει την πλήρη επιχειρηματικοποίηση των ΑΕΙ και πτυχία - σούπες χωρίς αναφορά σε συγκεκριμένη επιστήμη και χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα. Σε συνδυασμό με την υποχρηματοδότηση, τον αποκλεισμό χιλιάδων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής, την ήδη νομοθετημένη ισοτιμία των πτυχίων με εκείνα των ιδιωτικών κολεγίων, οδηγούν σε πανεπιστήμια που θα πρέπει να υποτάσσονται πλήρως στις επιχειρηματικές απαιτήσεις, αλλιώς δεν θα υπάρχουν.

Καλούμε το εργατικό και συνδικαλιστικό κίνημα να σταθεί στο πλάι του φοιτητικού κινήματος στον αγώνα του ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, ενάντια στον Νόμο Διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και την πλήρη παράδοσή της στους μάνατζερ και τις επιχειρήσεις.

Η παρουσία της αστυνομίας στα ΑΕΙ είναι κίνηση πολέμου για τα εργατικά σωματεία. Γι' αυτό θα σταθούμε έμπρακτα στο πλάι του φοιτητικού κινήματος

ΕΙΝΑΙ ΒΑΘΙΑ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! Στηρίζουμε τους φοιτητικούς συλλόγους, τα παιδιά μας και τους αυριανούς εργαζόμενους και μαζί θα αποτρέψουμε τα σχέδιά τους. Θα παλέψουμε μαζί για τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες μας!

Ø ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΟΙ MANAGERS, ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ!

Ø ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ! ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ø ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ! - ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΑΜΕΩΣ -ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ

Ø ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΦΡΑΓΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Ø ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

κάλεσμα : Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής

επικοινωνία : Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 2103820537 & 6980182255 | sylyexp_vivlioexu@yahoo.exgr


1 2 3 4

Να σπάσουμε την αστυνομοκρατία-Όλοι/ες στις περιφρουρήσεις των πανεπιστημίων την Παρασκευή 10/6

Έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές, μετά την ψήφιση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, ανακοινώθηκε πως η πανεπιστημιακή αστυνομία αναλαμβάνει καθήκοντα στις 10 Ιουνίου. 400 ειδικοί φρουροί των ΟΠΠΙ θα μοιραστούν και θα τοποθετηθούν στο ΑΠΘ, το ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ και την ΑΣΟΕΕ. Το Κράτος προχωρά στην εφαρμογή όσων προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, ένας νόμος που επιτίθεται στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση εντός των σχολών και στα συμφέροντα της τάξης μας.

Παρά τις συνεχόμενες αναβολές της τοποθέτησης των ΟΠΠΙ το προηγούμενο διάστημα τους τελευταίους έξι μήνες η κρατική καταστολή στα πανεπιστήμια ολοένα και οξύνεται. Μπορεί η πανεπιστημιακή αστυνομία να καθυστέρησε να μπει στις σχολές, όμως το πανεπιστημιακό άσυλο έχει καταργηθεί ήδη εδώ και 3 χρόνια και οι μπάτσοι εισβάλλουν στα πανεπιστήμια με κάθε ευκαιρία, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα πανεπιστήμια του ΕΜΠ, της ΑΣΟΕΕ και του ΑΠΘ. Το τελευταίο διάστημα στο ΑΠΘ τα ΜΑΤ βρίσκονται τόσο περιμετρικά, όσο και στο εσωτερικό των χώρων του εξαπολύοντας δολοφονικές επιθέσεις με χημικά, ξύλο και συλλήψεις ενάντια στις κινητοποιήσεις φοιτητών/τριών που εναντιώνονται στο κλίμα αστυνομοκρατίας και στέλνοντας πολλούς/ες εξ αυτών στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς.

Ωστόσο τίποτα δε μένει αναπάντητο. Στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές/τριες και εργαζόμενες/οι βρίσκονται κάθε μέρα στο campus του ΑΠΘ, για να υπερασπιστούν τους χώρους τους παρά τους τραμπουκισμούς και τις επιθέσεις που δέχονται. Μαζικές φοιτητικές πορείες οργανώνονται στο κέντρο της πόλης ενάντια στην καταστολή, ενώ Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις, παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις και προχωρούν σε καταλήψεις. Αντίστοιχα, Φοιτητικοί Σύλλογοι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας καλούν σε γύρο γενικών συνελεύσεων, ενώ πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Όσο η απάντηση σε όλα είναι η καταστολή, τόσο η οργή μέσα μας θα μεγαλώνει και τόσο θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην επίθεση που δέχεται η τάξη μας, στην ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, στην υποβάθμιση των σπουδών και των ζωών μας. Με ταξικούς φοιτητικούς αγώνες, μαζικές συνελεύσεις και πορείες, να απαντήσουμε σε Κράτος και Κεφάλαιο. Να επανοικειοποιηθούμε τους χώρους μας, μακριά από λογικές αποστείρωσης και πειθάρχησης, μετατρέποντάς τους σε αυτό που πρέπει να είναι: δηλαδή σε χώρους ελεύθερης πρόσβασης και έκφρασης, όπου οι σπουδές θα βασίζονται στις ανάγκες μας. Κανένας μπάτσος δε θα καταφέρει ποτέ να γκρεμίσει όσα εμείς οραματιζόμαστε, γιατί οι αγώνες μας δεν καταστέλλονται!

Στις 10/06, μέρα που αναμένεται να παρουσιαστούν οι ΟΠΠΙ στις σχολές, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές θα βρισκόμαστε στις πύλες του ΕΜΠ, του ΕΚΠΑ, της ΑΣΟΕΕ και του ΑΠΘ προκειμένου να περιφρουρήσουμε τις εισόδους και να υπερασπιστούμε τα πανεπιστήμια μας. Στηρίζουμε τα καλέσματα και δίνουμε ηχηρό παρών, ώστε εικόνες σαν αυτές στο ΑΠΘ να μη γίνουν συνήθεια.

  • Όλες/οι την Παρασκευή 10/06 στις πύλες του ΕΚΠΑ, του ΕΜΠ, της ΑΣΟΕΕ και του ΑΠΘ στις 6.00 π.μ.
  • Αλληλεγγύη στους φοιτητές και στις φοιτήτριες του ΑΠΘ
  • Κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη
  • Επανακατοχύρωση του ασύλου
  • Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές μας

κάλεσμα : Φοιτητικό Τμήμα της Κλαδικής Ένωσης Εκπαίδευσης της Α.Π. Ροσινάντε