Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022 στις 6.00 πμ

Να σπάσουμε την αστυνομοκρατία

Να σπάσουμε την αστυνομοκρατία-Όλοι/ες στις περιφρουρήσεις των πανεπιστημίων την Παρασκευή 10/6

Έπειτα από αλλεπάλληλες αναβολές, μετά την ψήφιση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη, ανακοινώθηκε πως η πανεπιστημιακή αστυνομία αναλαμβάνει καθήκοντα στις 10 Ιουνίου. 400 ειδικοί φρουροί των ΟΠΠΙ θα μοιραστούν και θα τοποθετηθούν στο ΑΠΘ, το ΕΚΠΑ, το ΕΜΠ και την ΑΣΟΕΕ. Το Κράτος προχωρά στην εφαρμογή όσων προβλέπει ο νόμος που ψηφίστηκε πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, ένας νόμος που επιτίθεται στη συνδικαλιστική και πολιτική δράση εντός των σχολών και στα συμφέροντα της τάξης μας.

Παρά τις συνεχόμενες αναβολές της τοποθέτησης των ΟΠΠΙ το προηγούμενο διάστημα τους τελευταίους έξι μήνες η κρατική καταστολή στα πανεπιστήμια ολοένα και οξύνεται. Μπορεί η πανεπιστημιακή αστυνομία να καθυστέρησε να μπει στις σχολές, όμως το πανεπιστημιακό άσυλο έχει καταργηθεί ήδη εδώ και 3 χρόνια και οι μπάτσοι εισβάλλουν στα πανεπιστήμια με κάθε ευκαιρία, χτυπώντας και συλλαμβάνοντας. Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν τα πανεπιστήμια του ΕΜΠ, της ΑΣΟΕΕ και του ΑΠΘ. Το τελευταίο διάστημα στο ΑΠΘ τα ΜΑΤ βρίσκονται τόσο περιμετρικά, όσο και στο εσωτερικό των χώρων του εξαπολύοντας δολοφονικές επιθέσεις με χημικά, ξύλο και συλλήψεις ενάντια στις κινητοποιήσεις φοιτητών/τριών που εναντιώνονται στο κλίμα αστυνομοκρατίας και στέλνοντας πολλούς/ες εξ αυτών στο νοσοκομείο με σοβαρούς τραυματισμούς.

Ωστόσο τίποτα δε μένει αναπάντητο. Στη Θεσσαλονίκη, φοιτητές/τριες και εργαζόμενες/οι βρίσκονται κάθε μέρα στο campus του ΑΠΘ, για να υπερασπιστούν τους χώρους τους παρά τους τραμπουκισμούς και τις επιθέσεις που δέχονται. Μαζικές φοιτητικές πορείες οργανώνονται στο κέντρο της πόλης ενάντια στην καταστολή, ενώ Φοιτητικοί Σύλλογοι πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις, παίρνουν αγωνιστικές αποφάσεις και προχωρούν σε καταλήψεις. Αντίστοιχα, Φοιτητικοί Σύλλογοι στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας καλούν σε γύρο γενικών συνελεύσεων, ενώ πραγματοποιούνται κινητοποιήσεις ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη.

Όσο η απάντηση σε όλα είναι η καταστολή, τόσο η οργή μέσα μας θα μεγαλώνει και τόσο θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην επίθεση που δέχεται η τάξη μας, στην ποινικοποίηση του συνδικαλισμού, στην υποβάθμιση των σπουδών και των ζωών μας. Με ταξικούς φοιτητικούς αγώνες, μαζικές συνελεύσεις και πορείες, να απαντήσουμε σε Κράτος και Κεφάλαιο. Να επανοικειοποιηθούμε τους χώρους μας, μακριά από λογικές αποστείρωσης και πειθάρχησης, μετατρέποντάς τους σε αυτό που πρέπει να είναι: δηλαδή σε χώρους ελεύθερης πρόσβασης και έκφρασης, όπου οι σπουδές θα βασίζονται στις ανάγκες μας. Κανένας μπάτσος δε θα καταφέρει ποτέ να γκρεμίσει όσα εμείς οραματιζόμαστε, γιατί οι αγώνες μας δεν καταστέλλονται!

Στις 10/06, μέρα που αναμένεται να παρουσιαστούν οι ΟΠΠΙ στις σχολές, οι φοιτήτριες και οι φοιτητές θα βρισκόμαστε στις πύλες του ΕΜΠ, του ΕΚΠΑ, της ΑΣΟΕΕ και του ΑΠΘ προκειμένου να περιφρουρήσουμε τις εισόδους και να υπερασπιστούμε τα πανεπιστήμια μας. Στηρίζουμε τα καλέσματα και δίνουμε ηχηρό παρών, ώστε εικόνες σαν αυτές στο ΑΠΘ να μη γίνουν συνήθεια.

  • Όλες/οι την Παρασκευή 10/06 στις πύλες του ΕΚΠΑ, του ΕΜΠ, της ΑΣΟΕΕ και του ΑΠΘ στις 6.00 π.μ.
  • Αλληλεγγύη στους φοιτητές και στις φοιτήτριες του ΑΠΘ
  • Κατάργηση του νόμου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη
  • Επανακατοχύρωση του ασύλου
  • Έξω οι μπάτσοι από τις σχολές μας

κάλεσμα : Φοιτητικό Τμήμα της Κλαδικής Ένωσης Εκπαίδευσης της Α.Π. Ροσινάντε