Δευτέρα 13 Ιουνίου 2022 στις 20.00

Μπαρ Οικονομικής Ενίσχυσης και Προβολή Ντοκιμαντέρ

  • Το Cine "Το Πάρκο" επιστρέφει δυναμικά στη Γειτονιά μας. Αυτή τη Δευτέρα θα προβάλουμε δύο ντοκιμαντέρ: Το PARKO (37', 2016) και τις Γάτες της Κωνταντινούπολης (79', 2016). To καφέ/μπαρ του Πάρκου Τσέπης θα είναι ανοιχτό από τις 8 και η προβολή θα ξεκινήσει στις 9.

Σύνοψη:

Το αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου βρίσκεται στην καρδιά της Γειτονιάς των Εξαρχείων και σήμερα αποτελεί έναν πράσινο, ελεύθερο και αυτοδιαχειριζόμενο τόπο. Στις 7 Μαρτίου 2009, όταν η σύμβαση παραχώρησης του οικοπέδου είχε λήξει και αφού το ΤΕΕ είχε ήδη επαναφέρει το θέμα οικοδόμησης του οικοπέδου, συλλογικότητες μαζί με εκατοντάδες κάτοικους της Γειτονιάς και όχι μόνο, καταλαμβάνουν το πρώην πάρκινγκ με σκοπό την μετατροπή του σε χώρο πράσινου, παιχνιδιού και συνάντησης. Έτσι γεννήθηκε το αυτοδιαχειριζόμενο Πάρκο Ναυαρίνου.

Σύνοψη

Στην Κωνσταντινούπολη, τη μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας, ζουν χιλιάδες αδέσποτες γάτες εδώ και αιώνες. Μερικές είναι άγριες και πολεμούν για να ζήσουν, ενώ άλλες είναι εξημερωμένες και τις φροντίζουν οι άνθρωποι. Η ταινία παρακολουθεί αυτές τις γάτες περιλαμβάνοντας πολλές συνεντεύξεις από τους ανθρώπους που σχετίζονται με αυτές. Επικεντρώνεται σε επτά από τις γάτες, οι οποίες ονομάζονται Sarı (η καταφερτζού), Duman (ο τζέντλεμαν), Bengü (η ερωμένη), Aslan Parçası (ο κυνηγός), Gamsız (ο παίχτης), Psikopat (η ψυχοπαθής) και Deniz (ο υπερκοινωνικός).

Στον μπαρ θα βρείτε μπύρες και αναψυκτικά για την οικονομική ενίσχυση του Πάρκου.

Όπως πάντα η είσοδος είναι ελεύθερη!

Σας περιμένουμε όλες και όλους!

υγ: Σε περίπτωση βροχής θα αναβάλουμε την εκδήλωση, αλλά όπως έχουμε πει το Πάρκο Τσέπης είναι αδιάβροχο!

πηγή : https://www.facebook.com/events/4058075247815…