Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 στις 10.00 πμ

Καφενείο με καφέ, εφημερίδα και τάβλι

Η Λαμπηδόνα είναι πλέον ανοιχτή. Άνοιξε για τους πολίτες, τις συλλογικότητες και τους φορείς του Βύρωνα και των γύρω περιοχών. Άνοιξε για τους εργαζόμενους και τους άνεργους, τους μαθητές και τους φοιτητές, τους συνταξιούχους και τη νεολαία, για τους πολιτιστικούς συλλόγους και ομάδες.

Η Λαμπηδόνα είναι ανοιχτή για να στεγάσει τη δημιουργικότητα, τις επιθυμίες και τις ανάγκες τις τοπικής κοινωνίας. Σε πείσμα της κρατικής και της δημοτικής αρχής και των επιχειρηματικών συμφερόντων, που τη θέλουν κλειστή μέχρι να βρεθεί ο τρόπος να ιδιωτικοποιηθεί, βάζοντας μια ακόμα πέτρα πάνω στην απομόνωση και την εκμετάλλευση που χτίζουν γύρω μας.

Καλούμε όσους και όσες συμφωνούν με την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός ανοιχτού δημόσιου χώρου συνάντησης, συζήτησης και επικοινωνίας. Καλούμε όσους και όσες νιώθουν μαζί μας την ανάγκη να δημιουργήσουμε έναν χώρο λαϊκής οργάνωσης των αναγκών μας, αλληλεγγύης και πολιτισμού να συμβάλουν οι ίδιοι με τις προτάσεις τους, τη συμμετοχή τους και τις αποφάσεις τους.

Καλούμε άμεσα, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τις κινήσεις καλλιτεχνών και τις θεατρικές ομάδες και των γειτονιών μας, τις πρωτοβουλίες κατοίκων για κοινωνικά / περιβαλλοντικά ζητήματα. Καλούμε τα μαθητικά συμβούλια και τις επιτροπές μαθητών, τις συλλογικότητες και πρωτοβουλίες εργαζομένων-ανέργων. Καλούμε τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων και τις συντονιστικές επιτροπές δασκάλων-γονιών-μαθητών-κατοίκων.

Καλούμε τις υπόλοιπες συλλογικότητες και, φυσικά, όλους τους κατοίκους του Βύρωνα και των γύρω περιοχών, να συγκεντρώνονται και να συζητούν, να αποφασίζουν τις δράσεις τους και να τις υλοποιούν μέσα στη συλλογική συζήτηση και το χώρο του Κοινωνικού-Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα και γύρω περιοχών, εδώ στη Λαμπηδόνα. Για να γίνει η Λαμπηδόνα και το άλσος της Αγίας Τριάδας πραγματικά δικός τους χώρος, κομμάτι της δικής τους ζωής. Για να γίνει το Κοινωνικό και Πολιτιστικό Κέντρο περιβάλλον και εργαλείο όσων αναζητούν, αμφισβητούν, αγωνίζονται και δημιουργούν.

Για να μη μείνει καμία και κανείς μόνος του στη δύσκολη πραγματικότητα που ζούμε.

Προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την εβδομάδα 17 ως 23 Οκτώβρη

  • Τρίτη 18,

στις 21.30: Συνάντηση στο χώρο και συζήτηση για την επικείμενη 48ωρη απεργία. Καλούμε και όποιον/α ενδιαφερόμενο για να συζητήσουμε τρόπους δράσεις.

  • Παρασκευή 21,

στις 18.00: Καθαρισμός της Λαμπηδόνας, ακούγοντας μουσική και συζητώντας χαλαρά.

  • Σάββατο 22,

α)από 10.00 μέχρι 13.00: Δημιουργική απασχόληση παιδιών, από την ομάδα παιδαγωγών-καλλιτεχνών του Κοινωνικού Κέντρου

β)στις 18.00: Προβολή της ταινίας "Κλέφτης ποδηλάτων", του Βιτόριο ντε Σίκα, και μετά συζήτηση.

  • Κυριακή 23,

α) από τις 10.00: Καφενείο με καφέ, εφημερίδα και τάβλι.

β) στις 18.00: Συνέλευση του Κοινωνικού Κέντρου στην οποία καλούμε και κάθε κάτοικο και συλλογικότητα να συνδιαμορφώσουμε το χώρο και τις δράσεις.

πηγή : http://politistikokentrovirona.blogspot.com/2...