Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 στις 19.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

[Θεσσαλονίκη] Συγκέντρωση-μικροφωνική για την άμεση αποφυλάκιση του Π.Καλαϊτζή

Φάμπρικα Υφανέτ


1 2 3 4 5 6 7

Άμεση αποφυλάκιση του Πάνου Καλαιτζη. Συγκέντρωση - Μικροφωνικη

Μικροφωνική συγκέντρωση για την άμεση αποφυλάκιση του Πάνου Καλαϊτζή.

#freepanoulis

Πρωτοβουλία φίλων, συγγενών, συντρόφων/ισσών

πηγή : email που λάβαμε στις 11 Ιουνίου 23h


1 2 3 4 5 6 7

Άμεση αποφυλάκιση του Πάνου Καλαϊτζή. Συγκέντρωση - Μικροφωνική

Αναρχική ομάδα Θεσσαλονίκης Πυρανθός


1 2 3 4 5 6 7

Μικροφωνική-Συγκέντρωση για την άμεση αποφυλάκιση του Πάνου Καλαϊτζή:

Τρίτη 21/6, 19:00, Άγαλμα Βενιζέλου

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης (μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας)


1 2 3 4 5 6 7

Συγκέντρωση - Μικροφωνική αλληλεγγύης στον προφυλακισμένο Πάνο Καλαϊτζή

Την Τρίτη 8/2 συνελήφθησαν η Γεωργία Βούλγαρη και ο Θάνος Χατζηαγγέλου, έπειτα από επιχείρηση της «αντιτρομοκρατικής». Αφορμή ήταν ο εμπρησμός του «Ιδρύματος Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού». Στο σπίτι όπου συνελήφθησαν βρέθηκαν «ενοχοποιητικά» στοιχεία τα οποία στα πλαίσια του τρομονόμου αποκτάνε «κακουργηματικό» χαρακτήρα. Αργότερα, συνελήφθη και ο Πάνο Καλαϊτζής, ο οποίος συνδέθηκε με την υπόθεση λόγω συσχετισμού με το σπίτι στο οποίο συνελήφθησαν τα δύο άτομα και εντοπίστηκαν τα ενοχοποιητικά ευρήματα που κατασχέθηκαν, και λόγω συντροφικών, φιλικών και συναδελφικών σχέσεων με τον έτερο συλληφθέντα. Και οι 3 κρίθηκαν προφυλακιστέοι στις φυλακές Κορυδαλλού, διωκόμενοι με τον τρομονόμο (187α) για την συμμετοχή τους στην «Οργάνωση Αναρχική Δράση», τον εμπρησμό στο «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού» και άλλων κατηγοριών. Ο Πάνος Καλαϊτζής αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες, δηλώνοντας πως δε σχετίζεται επ' ουδενί με την εν λόγω υπόθεση και ότι βρέθηκε στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, επειδή διατηρεί φιλική και συναδελφική σχέση με τον Θάνο Χατζηαγγέλου.Βρισκόμαστε μπροστά σε μια δικογραφία-φάρσα, στην οποία δεν εμφανίζεται πουθενά το όνομα του Πάνου Καλαϊτζή μέσα από τις καταθέσεις των μπάτσων και τη στιγμή που ο ίδιος είχε παραχωρήσει το σπίτι του, στον συνάδελφό του Θ.Χ. , ο οποίος νοσούσε από κορωνοϊό, για να παραμείνει σε καραντίνα. Μια δικογραφία συμφωνα με τις δικαστικές αρχές αρκετή για να θέσει τον Π.Κ. προφυλακιστέο ως μέλος της οργάνωσης "Αναρχική Δράση". Η εκδικητική μανία του κρατικού μηχανισμού θα προσπαθήσει για άλλη μια φορά να στοχοποιήσει και να διαλύσει την έμπρακτη συναδελφική αλληλεγγύη. Η ποινικοποίηση των φιλικών και συντροφικών σχέσεων αποτελεί έναν ακόμη τρόπο της αντιτρομοκρατικής να συνθέτει σκευωρίες ως μέσο παραδειγματισμού, με σκοπό την ψυχολογική και οικονομική εξόντωση του αλληλέγγυου κόσμου και να επιβάλλει ένα άτυπο καθεστώς εξαίρεσης και απομόνωσης σε όσους και όσες αντιστέκονται, αγωνίζονται και εξεγείρονται.Από τις στοχοποίησεις πολιτικών υποκειμένων μέχρι τις συλλήψεις και τα στησίματα δικογραφιών, γνωρίζουμε πολύ καλά τα μέσα, τις τακτικές και τις στοχεύσεις του κατασταλτικού κράτους και των εκτελεστικών σκουπιδιών του. Κάμερες, ρουφιάνοι και ασφαλίτες αφθονούν όταν η εξουσία αγωνιά να ενοχοποιήσει και να αιχμαλωτίσει αγωνιστές και αγωνίστριες και να καλλιεργήσει κλίμα τρομοκρατίας για κάθε άτομο που αντιστέκεται σε αυτήν με την σκέψη και τη δράση του. Μπάτσοι, δημοσιογράφοι και δικαστικοί παίρνουν τη θέση τους θρέφοντας την συνεχή και ποικιλόμορφη διάχυση της εξουσίας και όλων αυτών που μισούμε σε αυτήν την κοινωνία.

Επιστολή του Πάνου Καλαϊτζή σχετικά με τα γεγονότα της σύλληψή του:

"Δεκαπέντε μέρες πριν την σύλληψή μου, ο συνάδελφος και πλέον συγκατηγορούμενος μου Θάνος Χατζηαγγέλου, ενημερώνοντας με πως έχει συμπτώματα Covid-19, μου ζητάει να αναπληρώσω την βάρδια του, πράγμα το οποίο και έγινε. Μετά από συζήτηση μαζί του, αποφάσισα να του παραχωρήσω το σπίτι που νοίκιαζα στην οδό Αλκινόου για να κάνει καραντίνα (απομόνωση), καθώς εγώ θα μπορούσα να μείνω για ένα διάστημα στο σπίτι της συντρόφου μου. Η πρόταση αυτή έγινε για τρεις λόγους: Πρώτον, για την προφύλαξη της συντρόφου του. Δεύτερον, για την προφύλαξη της ομαλής λειτουργίας της συνεργατικής επιχείρησης που διατηρούμε, καθώς η σύντροφος του είναι μέλος αυτής. Τρίτον, για την προσωπική μου προφύλαξη, καθώς αν και πλήρως εμβολιασμένος, έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους που θα ήθελα να προφυλάξω.Για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες, αφού τα τεστ είχαν διαγνώσει θετικό τον Θ.Χ. στον ιό Covid-19, δεν είχα καμία επαφή μαζί του. Δεν πέρασα ούτε μία φορά από το σπίτι που του είχα παραχωρήσει, και αυτό μπορεί να το καταλάβει ο καθένας εφόσον σύμφωνα με τις παρακολουθήσεις της αντιτρομοκρατικής και στο σπίτι, αλλά και στον Θ.Χ., δεν εμφανίζομαι πουθενά. Μία μέρα πριν την σύλληψή μου και αφού ο Θ.Χ. βγήκε αρνητικός στον Covid-19, πέρασε από το μαγαζί όπου τον είδα για πρώτη φορά μετά από 15 μέρες. Μου ζήτησε αν μπορεί να μείνει άλλες 2-3 μέρες σπίτι μου, πράγμα που δέχτηκα, αφού όπως προ-είπα είχα την δυνατότητα να μείνω στο σπίτι της συντρόφου μου.Έτσι λοιπόν φτάνουμε στη μέρα της σύλληψης μου. Το απόγευμα της 8ης Φλεβάρη λοιπόν, βγαίνοντας από το σπίτι της συντρόφου μου (όπου διέμενα) με προσαγάγουν υπάλληλοι της αντιτρομοκρατικής. Με οδηγούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ) και μετά από κάποιες ώρες μου ανακοινώνουν τη σύλληψη μου. Μετά από ένα βράδυ κουκουλωμένος και δεμένος στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής, οδηγήθηκα στα δικαστήρια, όπου στα κελιά κράτησης συνάντησα για πρώτη φορά την έταιρη συγκατηγορούμενή μου Γ. Βούλγαρη. Μάλιστα της ζήτησα μέσα από τα κάγκελα να κατεβάσει λίγο την προστατευτική μάσκα της, μήπως και την αναγνωρίσω έστω φατσικά, πράγμα το οποίο δεν κατάφερα, καθώς δεν την είχα δει ποτέ στην ζωή μου. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, καθώς βρίσκομαι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό για μια υπόθεση που δεν είχα καμία απολύτως ανάμιξη."

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥ Π. ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΠΟΥ ΔΙΩΚΕΤΑΙ ΛΟΓΩ ΦΙΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΕ ΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ

ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΦΥΛΑΚΗΣ

ταμείο αλληλεγγύης και οικονομικής υποστήριξης των φυλακισμένων αγωνιστών (Θεσσαλονίκη)


1 2 3 4 5 6 7

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΚΑΛΑΙΤΖΗ

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 21/6 19:00 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Το απόγευμα της Τρίτης 8/2, ο Π.Κ. προσάγεται έξω από το σπίτι της συντρόφου του από άνδρες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Αυθημερόν, η προσαγωγή του μετατρέπεται σε σύλληψη με κατηγορίες την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού Προβληματισμού και την συμμετοχή στην ομάδα «Αναρχική Δράση». Μοναδικό στοιχείο αιτιολόγησης της σύλληψής του, ήταν η σύνδεσή του με το σπίτι που βρέθηκαν τα ευρήματα, το οποίο είχε παραχωρήσει σε φίλο και συνάδελφό του για να περάσει την καραντίνα, κατόπιν διάγνωσής του με covid-19. Το όνομά του απουσιάζει από όλες τις εκθέσεις της αντιτρομοκρατικής, ενώ παράλληλα δεν υπάρχει καμία άλλη ένδειξη ανάμειξής του στην υπόθεση. Τον Αύγουστο εκδικάζεται το αίτημα για την αποφυλάκιση του.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία, ελλείψει στοιχείων, απαγγέλει κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες. Δεν είναι η πρώτη φορά που δικαστικές αρχές και αστυνομία στερούν την ελευθερία κάποιου ανθρώπου, διώκοντάς τον για τις κοινωνικές του σχέσεις. Ένα εγκληματικό κράτος αυθαιρετεί για να εξυπηρετήσει την πολιτική σκοπιμότητά του, να κάνει χρήση της διάταξης του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα , 4η παραγραφος, με βάση το οποίο απαιτούνται 3 τουλάχιστον άτομα για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης. Φαίνεται ότι ένας αθώος άνθρωπος, με αλληλέγγυα δράση, συμμετοχή σε συνελεύσεις γειτονιάς και αυτο - οργανωμένα εγχειρήματα που εργάζεται σε συνεργατική επιχείρηση είναι ο αναγκαίος 3ος ύποπτος που ψάχνει.
Η αστική δικαιοσύνη, με την αντίληψή της για τον σωφρονισμό των κρατουμένων και την επιλογή της για το ποιος θα «ζήσει» και ποιος θα πεθάνει στους τέσσερις τοίχους ενός κελιού, είναι ένα ειδος δικαιοσυνης στο οποίο δεν πιστέψαμε ποτέ. Δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχες σε αυτές τις σκευωρίες και τις δικογραφίες-φάρσες της δικαιοσύνης. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες/α στον κρατούμενο Πάνο Καλαιτζή και σε όσους αγωνιστές πολεμά το κράτος για ξεκάθαρες πολιτικές του σκοπιμότητες.
ΑΜΕΣΗ ΑΘΏΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Κ. ΠΟΥ ΚΡΑΤΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΑΠΟ 11/2
…..το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά

κάλεσμα : Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο

#freepanoulis

πηγή : email που λάβαμε στις 21 Ιουνίου 01h


1 2 3 4 5 6 7

Μικροφωνική Συγκέντρωση σήμερα στις 19:00 στο άγαλμα Βενιζέλου!

Ενάντια στην ποινικοποίηση των κοινωνικών και συντροφικών σχέσεων.

Άμεση αποφυλάκιση του Π. Καλαϊτζή.

Στις 8 Φλεβάρη ο Π. Καλαϊτζής συλλαμβάνεται έξω από το σπίτι της συντρόφου του. Η κατηγορία που του προσάπτεται είναι η συμμετοχή στην «Οργάνωση Αναρχική Δράση». Για την αντιτρομοκρατική αποτελούσε απλώς το τρίτο πρόσωπο που θα ξεκλείδωνε την ένταξη της υπόθεσης στον τρομονόμο 187Α και κατ' επέκταση την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου. Νωρίτερα μέσα στην ημέρα είχαν προηγηθεί οι συλλήψεις ενός συντρόφου και μιας συντρόφισσας για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο «Ίδρυμα Εθνικού και Θρησκευτικού προβληματισμού». Κι ενώ από την πρώτη στιγμή ο Π. Καλαϊτζής αρνείται όλες τις κατηγορίες μπροστά στα πραγματικά ελλιπέστατα και σαθρά στοιχεία που τον συνδέουν στην υπόθεση, αποφασίζεται η προφυλάκιση και των τριών.

Χωρίς αμφιβολία κράτος και αστυνομία υφαίνουν την πλεκτάνη μιας δικαστικής σκευωρίας εις βάρος των ανθρώπων που βρίσκονται στον κοινωνικό και φιλικό κύκλο των αγωνιστών. Η ολομέτωπη επίθεση σε όποιον και όποια αμφισβητεί την κρατική κυριαρχία επιχειρεί να επιβάλλει ένα κλίμα τρομοκρατίας και φόβου. Το σχέδιο της προληπτικής αντιεξέγερσης ενορχηστρώνει την εκδικητική μανία των αστυνομικών και δικαστικών μηχανισμών, τα τρομοσενάρια και τις μεθοδεύσεις της αντιτρομοκρατικής, φτάνοντας ως και την ποινικοποίηση των κοινωνικών και φιλικών σχέσεων.

Η περίπτωση του Π. Καλαϊτζή είναι χαρακτηριστική. Το μόνο στοιχείο που τον συνδέει στην υπόθεση είναι το διαμέρισμά του που παραχώρησε στον συνάδελφο και συγκατηγορούμενό του πλέον ως σπίτι, για να μείνει σε καραντίνα εξαιτίας της νόσησης του από covid-19. Άλλωστε, ακόμη και μέσα στην ίδια τη δικογραφία οι ντέντεκτιβ της αντιτρομοκρατικής δεν μπόρεσαν να βρούνε κανένα άλλο στοιχείο που να τον συνδέει με την υπόθεση. Η αναβάθμιση του δικαστικού οπλοστασίου του κατασταλτικού πλαισίου του κράτους αποκρυσταλλώνεται στον τρομονόμο 187Α και τη δίωξη αγωνιστών με βάση αυτόν, δηλαδή με ένα κατηγορητήριο που θέτει εξαρχής εξοντωτικές ποινές σε ενδεχόμενη καταδίκη. Γίνεται για άλλη μια φορά ξεκάθαρο ότι το κράτος και η αντιτρομοκρατική για να ικανοποιήσουν τα σχέδια τους, ποινικοποιούν τις κοινωνικές σχέσεις και στέλνουν ανθρώπους στη φυλακή χωρίς να υπάρχουν καν τα απαραίτητα στοιχεία.

Το κράτος και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί του θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι τους, και πάντα δίπλα σε κάθε έναν που έρχεται αντιμέτωπος με τις μεθοδεύσεις τους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες στους αναρχικούς αγωνιστές και τους πολιτικούς κρατούμενους, που αντιμετωπίζουν το ειδικό καθεστώς εξαίρεσης. Να μην επιτρέψουμε την ποινικοποίηση των φιλικών και κοινωνικών σχέσεων, να θέσουμε ανάχωμα στην «αντι»-τρομοκρατική εκστρατεία του κράτους.

Η αλληλεγγύη το όπλο μας

Άμεση αποφυλάκιση του Π. Καλαϊτζή

Μικροφωνική Συγκέντρωση Τρίτη 21/6, 19:00, Άγαλμα Βενιζέλου

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης της Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης