Σάββατο 25 Ιουνίου 2022 στις 12.00

Συγκέντρωση ενάντια στο Airbnb και την τουριστικοποίηση

Στο πλαίσιο της διεθνούς μέρας υπεράσπισης των Εξαρχείων καλούμε σε ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ AIRBNB ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ. Σάββατο 25 Ιουνίου στις 12.00μμ, σκαλάκια Αστέρα

ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΧΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΤΡΑΞΙΟΝ!

Ζούμε σαν ξένοι στην πόλη. Ο φούρνος στηγωνιά δεν υπάρχει πια και οι μετανάστες στο ισόγειοέφυγαν και αυτοί. Τα παιδιά που στέγαζαν τα όνειρατους σε άδεια σπίτια έχουν χαθεί και το διαμέρισμαπου έμενε η φίλη μου πουλιέται 100χιλιάρικα. Τοσχολείο έχασε φέτος 30 παιδιά. Όλη μέρα θόρυβος στηγειτονιά, εργασίες και ανακαινίσεις, τουλάχιστονβρίσκουμε τίποτα πολύτιμες αντίκες πλάι απ' τασκουπίδια να μας θυμίζουν ότι κάποτε ζούσαμε σε μια γειτονιά.

Τα "νέα" σπίτια ξεπηδούν τόσο γρήγορα πουδεν τα παίρνεις χαμπάρι. Οι κάμερες στέκουν πάνωαπ' το παγκάκι ξαφνικά, μας επιτηρούν ότανφιλιόμαστε και όταν συνωμοτούμε• να είμαστε ήσυχες, μην ξυπνήσουμε τους πλέον μόνιμουςεπισκέπτες. Και αν τους ξυπνήσουμε, τουλάχιστον να τους διασκεδάσουμε λιγάκι. Για κάποιουςείμαστε θέαμα, για κάποιους παράσιτα, για άλλους απλά αδιάφορα. Μένουμε λίγες πια εδώ,χανόμαστε μα ξεχωρίζουμε ανάμεσα στο απρόσωπο πλήθος.

Τζιπάρες και επενδυτές καλοπερνούν στη Βαλτετσίου και στην πλατεία οι τζιπάρες της ΟΠΚΕτραμπουκίζουν. Προσαγωγές, εξακριβώσεις και φάπες αν είσαι αλλιώτικο παιδί, μετανάστης/ρια ή"περίεργο" άτομο. Όλα αυτά, όσο κάποιοι ζουν το exarchia dream στα κυριλέ μπαράκια. Εξώσεις στονσωρό, όσο κάποιοι απολαμβάνουν την θέα από το airbnb τους.

Αυτό που ήρθατε να δείτε, σε λίγο δεν θα υπάρχει, εξαιτίας σας, εξαιτίας του κεφαλαίου και τηςκαταστολής. Τουλάχιστον έχουμε ακόμα η μια το άλλο, τα παιδιά του Στρέφη, τα στέκια μας, τηνπλατεία, τις μικρές κοινότητες μας, τις ανάσες που παίρνουμε βαθιά σε αυτή τη γειτονιά άλλοτε απόδακρυγόνο άλλοτε από ανακούφιση.

Αυτή η γειτονιά, όπως και τόσες άλλες, μας κάνει να ζούμε στις τυχαίες συναντήσεις στα στενά,στους σκοτεινούς πεζόδρομους που κάποτε χύθηκε αίμα. Από τα οδοφράγματα του τότε, σταοδοφράγματα του σήμερα.

Μα αυτό το αίσθημα ελευθερίας δεν το παίρνετε, όσους μπάτσους και να φέρετε, γι' αυτόαποφασίσατε να μας εκτοπίσετε και να μας ξεπουλήσετε. Να μας ανταλλάξετε με φυσιολογικούςπολίτες, πειθήνιους και "καθαρούς", με παχιά πορτοφόλια, βαλίτσες και φωτογραφικές μηχανές.

ΧΤIΖΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΟΧΙ AIRBNB, HOTEL ΚΑΙ LUXURY APPARTMENTSΚΑΜΙΑ ΕΞΩΣΗ, ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΑ ΝΟΙΚΙΑ, ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΔΕΙΑ ΣΠΙΤΙΑ.DIAMONA, HOMM, ZOIA, CO&LIVING ATHENS ΕΙΣΤΕ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ!

Ανοιχτή Συνέλευση για την Υπεράσπιση του Λόφου Στρέφη

* οι παραπάνω κτηματομεσιτικές εταιρίες έχουν εδραιώσει την παρουσία τους στην γειτονιά. Πρόκειται για πολύμεγάλα κεφάλαια στο χώρο της αγοραπωλησίας και της κατασκευής πολυτελών ακινήτων. Πιο συγκεκριμένα η DIAMONA GREECE, ερχόμενη αρχικά από το εξωτερικό, έχει αναλάβει την ανέγερση πολυτελών πολυκατοικιώνσε 3 πρώην μεταναστευτικές καταλήψεις, την Transito στην οδό Σπύρου Τρικούπη 15, στην New Babylon στην οδόΤζαβέλα 25, και της Μπουμπουλίνας 42.

H ελληνική εταιρία Homm έχει πολλά ακίνητα στα Εξάρχεια αλλά και σε άλλες γειτονιές και νησιά της χώρας. Ταδιαμερίσματα της προορίζονται για τουρίστες αλλά και σε πλούσιους "διπλωμάτες" όπως το diplomat's homm trikoupi95 ή το Strefi Homm στα σκαλάκια του Αστέρα. Η Co & living Athens, κτηματομεσιτική εταιρία, πλασάρει ένανεναλλακτικό τρόπο ζωής και διασκέδασης, έναν υποτιθέμενο κοινοτισμό που βασίζεται στην εμπορευματοποίηση τωνσχέσεων, όπως μπορεί να έχετε παρατηρήσει στην ιστορική πολυκατοικία επί της Μπενάκη και Αραχώβης ή επί τηςΑσκληπιού και Σμολένσκυ: πουλούν και αγοράζουν ζωές, κάνουν πολιτιστικά δρώμενα με 15€ είσοδο, πουλούν πίνακες 400€ και προσφέρουν golden visas.

πηγή : https://twitter.com/LofosStrefi


Protest against AIRBNB & touristification | Sat. 25/6, 12pm

Protest against AIRBNB & touristification. Saturday June 25th, 12.00 pm, Kallidromiou stairsInternational day of action in defense of Exarcheia.

post image

KEEP EXARCHEIA A NEIGHBORHOOD

Protest against AIRBNB & touristification

Saturday June 25th, 12.00 pm, Kallidromiou stairs

International day of action in defense of Exarcheia

Rental Reduction | No Evictions

Against gentrification social and political catastrophe

Open Assembly in Defence of Strefi Hill

Read the flyer:

If you wanna visit Exarcheia like a local get a job for 4€ per hour.

If you wanna live the real Exarcheia experience, pay rent 400€ out of 600€ salary.

Our best friends, our neighbors and colleagues left, they were pushed to relocate.

Gentrification kills Exarcheia; socially and politically.

Don't be a tourist. Do not follow trends.

Don't act like a settler.

Stop using AIRBNB

KEEP EXARCHEIA A NEIGHBORHOOD

#nomoretrolleybags

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1619429/